Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

(Δέν ακούσθηκε ΚΑΘΟΛΟΥ!) Πολιτικός Μηχανικός μ ή ν υ σ ε τόν (περιφερειάρχη) Πατούλη καί τήν ΔΕΔΔΗΕ και κάθε άλλο συνυπεύθυνο για το φιάσκο με το τις διακοπές ρεύματος!


ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ


ΚΛΑΔΗΣ Ιωάννης του Διονυσίου 
ΚΑΤΑ 

1) ΜΑΝΟΥ Αναστασίου, Διευθύνοντος Συμβούλου ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., 

2) ΠΑΤΟΥΛΗ Γεωργίου , Περιφερειάρχη Αττικής 
 
3) ΠΑΝΤΟΣ ΑΛΛΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ


Είμαι πολιτικός μηχανικός, με μακρά εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό, έχοντας ζήσει και εργαστεί σε μεγάλες εταιρείες σε διάφορες χώρες του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, τυγχάνω μέλος και υπεύθυνος Τομέα Δημοσίων Έργων της Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης (ΕΛΑΣΥΝ).

Η μόνιμη κατοικία μου στον Διόνυσο Αττικής με κατέστησε μάρτυρα και θύμα της τεράστιας πανωλεθρίας που υπέστη ο κρατικός μηχανισμός κατά την  χιονόπτωση που έλαβε χώρα στην Αττική, από το Σάββατο 13/2/2021.

Η παντελής απουσία προληπτικών εργασιών από τους συναρμόδιους φορείς, δηλαδή συγκεκριμένα από τους πληγέντες Δήμους της Βόρειας Αττικής καθώς και από την Περιφέρεια Αττικής, στην κοπή των δέντρων που βρίσκονται στους δημόσιους δρόμους (ευθύνης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) είχε ως συνέπεια- της οποίας μάρτυρες ήταν ολόκληρη η Ελλάδα μέσω των συνεχών ανταποκρίσεων όλων των ΜΜΕ την Τετάρτη 17/2/21- κορμοί δέντρων να πέσουν πάνω στα καλώδια ρεύματος και να θέσουν εκτός λειτουργίας το μεγαλύτερο τμήμα της ρευματοδότησης στη Βόρεια Αττική. 

Η ευθύνη όσων εμπλέκονται με την διαχείριση του προβλήματος, ενισχύεται από το γεγονός ότι η πρόγνωση των καιρικών φαινομένων ήταν αναμφισβήτητη από όλα τα μετεωρολογικά μοντέλα που έγιναν ευρέως γνωστά τουλάχιστον από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας ως πιθανότητα (8 και 9/2) και προς τα τέλη της εβδομάδας (10 και 11/2) ως απόλυτη βεβαιότητα τόσο για την ένταση όσο και για τον εντοπισμό του καιρικού φαινομένου στην συγκεκριμένη περιοχή (Βόρεια και Βορειοανατολική Αττική). 

Έτσι, περισσότερα από 250.000 άτομα, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες ηλικιωμένοι, ανήλικοι και άτομα υποστηριζόμενα από μηχανισμούς που συνδέονται με ρεύμα, έμειναν στο έλεος του Θεού για 3 ολόκληρα 24ωρα .

ΜΕΧΡΙ ΣΉΜΕΡΑ και με άγνωστο τέλος, ήτοι από την Δευτέρα 15/2 έως και την Τετάρτη 17/2. Ταυτόχρονα, άλλες περιοχές βορειότερα ή νοτιότερα όσων επλήγησαν δριμύτερα παρουσίασαν αντίστοιχα προβλήματα, με μικρότερες διακοπές ρεύματος , από μερικές ώρες ανά διαστήματα μέχρι και μία ημέρα. 

Σήμερα, τέταρτη μέρα της μετά τη χιονόπτωση (!) ολόκληρες περιοχές της Βόρειας Αττικής είναι ακόμα χωρίς ρεύμα (Αγ. Στέφανος, Ψυχικό, Βριλήσια, Δροσιά, Διόνυσος, Κ. Κηφισιά, Εκάλη κλπ).

Αυτός ο εγκληματικός τρόπος αντιμετώπισης πολιτών για πρωτεύουσα Ευρωπαϊκής χώρας, οφείλεται στο γεγονός ότι η μεν Τοπική Αυτοδιοίκηση, δια των οργάνων της δεν μερίμνησε για την έγκαιρη κοπή όσων δέντρων ανήκαν στην αρμοδιότητά της, η δε ΔΕΔΔΗΕ δεν μερίμνησε για την κοπή των υπολοίπων δέντρων που δεν αποτελούν αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά επιλαμβάνεται η ίδια δια των δικών της συνεργείων. 

Χαρακτηριστική της ασυνεννοησίας η δημόσια ανταλλαγή ευθυνών μεταξύ των μηνυομένων: 
Ο Περιφερειάρχης, δήλωσε επί λέξει: «Είναι ώρα να αναλάβει ο ΔΕΔΔΗΕ τις ευθύνες του και να αποκαταστήσει άμεσα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στα 250.000 νοικοκυριά που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα…

Είναι ανεπίτρεπτο σε αυτές τις ακραίες συνθήκες να μένουν περίπου 250.000 νοικοκυριά για τόσες πολλές ώρες χωρίς ρεύμα. Εξίσου ανεπίτρεπτο είναι κάποιοι να προσπαθούν να μεταθέσουν τις δικές τους ευθύνες.» 

Αντίστοιχα, ο ΔΕΔΔΗΕ, προφανώς αβάσιμα και ψευδώς ανέφερε, μέσω διαρροών, πως δεν κατάφερε να αποκαταστήσει το ρεύμα λόγω «προβλημάτων προσβασιμότητας των δρόμων» (!). 

Πώς δικαιολογείται όμως ότι σε περιοχές με κεντρικούς δρόμους (Ν. Ιωνία, Μαρούσι, Ψυχικό), όπου όλα τα μέσα κυκλοφορούν κανονικά, ο ΔΕΔΔΗΕ να «βλέπει» πρόβλημα προσβασιμότητας; 

Εκτός αυτού και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για συνδρομή, κατά το δεύτερο και τρίτο 24 ωρο στο σκοτάδι, χωρίς θέρμανση, φαγητό και επικοινωνία με τον έξω κόσμο, η ΔΕΔΔΗΕ όχι μόνο δεν κινητοποίησε ως όφειλε τα συνεργεία της ώστε να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα, αλλά αντ’ αυτού, τα μόνα συνεργεία που φάνηκαν στις γειτονιές αποτελούνταν από ..προσκόπους και στρατιώτες, που είχαν «επιστρατευτεί» την τελευταία στιγμή, προκειμένου να φέρουν εις πέρας δουλειά της ! 

Σύμφωνα με το δημοσιευμένο Καταστατικό της ΔΕΔΔΗΕ ( ΦΕΚ 7702/29-9-1998 και ΦΕΚ Α΄ 179/22-8-2011) ήτοι του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (άρθρο2) «…σκοπός της Εταιρείας είναι να διασφαλίζει…τους αναγκαίους ανθρώπινους, τεχνικούς, υλικούς και οικονομικούς πόρους για τη λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξη του Ελληνικού δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, με στόχο την αξιόπιστη, αποδοτική και ασφαλή λειτουργία του…». Επίσης κατά το άρθρο 10 «Όργανα Διοίκησης της Εταιρείας είναι α) Το Δ.Σ., β) Ο Διευθύνων Σύμβουλος και γ) Η Εκτελεστική Επιτροπή» . 

Σύμφωνα δε με το άρθρο 15 «1. Ο Διευθύνων Σύμβουλος είναι το ανώτατο εκτελεστικό όργανο της Εταιρείας… 2…α) προϊσταται όλων των υπηρεσιών της Εταιρείας, διευθύνει το έργο τους…εκπροσωπεί την Εταιρεία μέσα στα όρια των αρμοδιοτήτων του…» 

Ως εκ του ανωτέρω είναι σαφές ότι ο πρώτος αναφερόμενος ως Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας είναι ο υπεύθυνος για το σύνολο των λειτουργιών της και ο υπόλογος για τις απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε. 

Αντιστοίχως, ο δεύτερος, με την ιδιότητά του ως Περιφερειάρχη Αττικής, προίσταται των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχοντας την αποκλειστική ευθύνη της συνεργασίας με τους κατά τόπους Δήμους, τον συντονισμό των ενεργειών καθώς και την υλικοτεχνική υποδομή για την εκτέλεση των προβλεπομένων εργασιών, που προφανώς δεν έγιναν και επέφεραν ως συνέπεια το ονειδιστικό για τη χώρα και την πρωτεύουσα αποτέλεσμα και την ταλαιπωρία χιλιάδων οικογενειών. 

Σύμφωνα με το άρθρο 259 ΠΚ « Υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλον τιμωρείται..»

Εξ άλλου, σύμφωνα με την κεντρική διάταξη του άρθρου 13 ΠΚ παρ. α) «Υπάλληλος είναι εκείνος στον οποίο νόμιμα έχει ανατεθεί, έστω και προσωρινά, η άσκηση υπηρεσίας δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής ή άλλου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου» . 

Σύμφωνα με το άρθρο 273 ΠΚ « Όποιος καταστρέφει ή προξενεί βλάβη σε πράγμα δικό του ή ξένο, κινητό ή ακίνητο, όπως ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, οικοδομικά ή άλλα έργα για την προστασία από φυσικές και άλλες καταστροφές τιμωρείται : 

α) με φυλάκιση έως 3 έτη ή χρηματική ποινή, αν από την πράξη προέκυψε κλοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα 

β) με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους αν από την πράξη προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα 2. 

Όποιος στις περιπτώσεις της προηγούμενης παραγράφου προκαλεί από αμέλεια την καταστροφή ή τη βλάβη από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα ή για άνθρωπο, τιμωρείται με φυλάκιση… 

Επειδή οι ανωτέρω είναι σύμφωνα με τον νόμο και με τις συνθήκες, έτσι όπως παρουσιάστηκαν στα ΜΜΕ, οι απολύτως υπεύθυνοι για την προπεριγραφείσα κατάσταση. 

Επειδή εκτός των άλλων, οι εν λόγω κατέρριψαν το επιχείρημα του «λοκντάουν» εν τοις πράγμασι αφού οι περισσότεροι από τους χιλιάδες θύματα της εγκληματικής τους ανευθυνότητας, αναγκαζόμαστε να φιλοξενηθούμε σε συγγενείς και φίλους σε περιοχές της Αττικής με ρεύμα, με την σιωπηρή ανοχή της Κυβέρνησης που για να μην αναλάβει την ευθύνη, αποδέχεται τώρα τον «συνωστισμό» που απαγόρευε τα Χριστούγεννα και τα Σαββατοκύριακα! 

Επειδή έχω έννομο συμφέρον ως πολίτης να αναφέρω όσα υπέπεσαν στην αντίληψή μου σχετικά με τις πράξεις και παραλείψεις των ανωτέρω.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΩ Να ασκηθεί η δέουσα ποινική δίωξη κατά των ανωτέρω υπευθύνων, καθώς και όσων άλλων συμμετείχαν με τις πράξεις ή παραλείψεις τους στο προπεριγραφέν αποτέλεσμα, επιφυλασσόμενος για τις χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης που θα ασκηθεί στα πολιτικά δικαστήρια.

https://deltio11.blogspot.com/2021/02/blog-post_948.html

7 σχόλια:

  1. Εύγε στον Έλληνα κύριο Κλάδη για την μήνυση εναντίον του ανθελληνικού κράτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβοστον Κύριο για το σθένος να κάνει το αυτονόητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύγε στον κύριο Κλάδη και στην εθνική λαϊκή συνείδηση για τον αγώνα τους σε όλα τα επίπεδα.Παρακολουθω επί 1 έτος τον αγώναπου κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο αγώνας του Ιωάννη Λαγού και της εθνικής λαϊκής συνειδήσης για ενότητα των Ελλήνων έναντι των εχθρών της Ελλάδας συνεχίζεται.Το τελικό σχέδιο Μπουλγκραβια για την τελική σφαγή του Ελληνισμού είναι σε εξέλιξη. Ευχαριστούμε το Ελληνικό ιστολόγιο Οδυσσέια τβ και τους εθνικούς φυλακές.Για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδας την Ελευθερία.Με εκτίμηση Γεώργιος Κουτκας μέλος του συντονιστικού της ΕΛΑΣΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά είστε πάντα καλά μέ υγεία.
      Κάθε υγιής φωνή αντιστάσεως καί πατριωτισμού, επιβάλλεται νά ακούγεται καί όχι νά θάβεται...

      Διαγραφή
  5. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ.ΕΥΓΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!