Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Το Ισραήλ ε π ε κ τ ε ί ν ε ι τίς πυρηνικές του εγκαταστάσεις...


Οι εγκαταστάσεις του Ισραήλ που έχουν χρησιμοποιηθεί για κατασκευή πυρηνικών όπλων, σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες φαίνεται να επεκτείνονται.

Οι εγκαταστάσεις της Dimona που επεκτείνονται βρίσκονται στην έρημο Negev, όπου το Ισραήλ δημιούργησε το  σ χ ά σ ι μ ο   υλικό για το πυρηνικό του οπλοστάσιο, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Βρετανικού Guardian.


Οι δορυφορικές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από το International Panel on Fissile Material αποκαλύπτουν ότι οι εργασίες γίνονται σε έκταση εκατοντάδων μέτρων κοντά στον θόλο του πυρηνικού αντιδραστήρα και του κέντρου πυρηνικών ερευνών Shimon Peres. 

Τα έργα φαίνεται πως ξεκίνησαν στα τέλη του 2018 ή στις αρχές του 2019.

Η πολιτική που ακολουθεί το Ισραήλ για το πυρηνικό του πρόγραμμα είναι να μην επιβεβαιώνει ούτε να διαψεύδει την ύπαρξη πυρηνικού οπλοστασίου. Υπολογίζεται πως το Ισραήλ διαθέτει 90 πυρηνικές βόμβες πλουτωνίου που η παραγωγή του έγινε στον αντιδραστήρα βαρέως ύδατος της Dimona.

Η συγκεκριμένη πυρηνική εγκατάσταση φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από το Ισραήλ για να προσομοιωθεί η επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν στη Natanz με τον ιό Stuxnet προ δεκαετίας. 

Από τότε όμως το Ισραηλινό πυρηνικό εργοστάσιο και πυρηνικό κέντρο δεν είχε αλλάξει καθόλου.

Ο πυρηνικός αντιδραστήρας στη Dimona κατασκευάστηκε με Γαλλική βοήθεια την δεκαετία του 1950. 
Περίπου 2.500 Γάλλοι πολίτες εγκαταστάθηκαν στην περιοχή, υπό πέπλο κάλυψης και επίσης άρνησης για την ύπαρξή τους στην περιοχή.

Οι Γάλλοι εργάτες δεν μπορούσαν ούτε να ...αλληλογραφήσουν απευθείας με την Γαλλία. Οι επιστολές τους κατευθύνονταν πρώτα κάπου στην ...Λατινική Αμερική (!) και από εκεί στέλνονταν στην Γαλλία.

Ο ρόλος της Dimona στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ αποκαλύφθηκε από τον πρώην εργαζόμενο στο πρόγραμμα Mordechai Vanunu, με συνέντευξή του στους Βρετανικούς Sunday Times το 1986.

Πριν την δημοσιοποίηση της συνέντευξης, ο Vanunu ξεγελάστηκε από μια Ισραηλινή πράκτορα και ταξίδευσε στην Ιταλία, από όπου απήχθη από την Μοσσάντ. 
Ο Vanunu πέρασε 18 χρόνια στη φυλακή, εκ των οποίων τα 11 σε απόλυτη απομόνωση, επειδή αποκάλυψε τα μυστικά της Dimona.

Μήπως θα έπρεπε επιτέλους και η Ελλάδα να στραφεί στην δημιουργία ενός πυρηνικού εργοστασίου, με την βοήθεια των στενών φίλων και συμμάχων Γαλλίας και Ισραήλ;

Πηγή: Cosmostatus

2 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει κανένας έμπιστος (φίλος) για εμάς. Διότι ο κοινός εχθρός όλων αυτών είναι η ορθοδοξία, δηλαδή εμείς.Όποιος το κατάλαβε το κατάλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Bιβλιο με τίτλο : η επιλογή του Σαμψών , των εκδόσεων ποντίκι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!