Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΝΑΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ! Χειροπέδες ΚΑΙ πρόστιμο σε 15χρονο παιδί, γιατί δεν είχε στείλει ...'SMS' γιά νά αγοράσει ένα αναψυκτικό!

 


Πρόστιμο 300 ευρώ έκοψαν οι ("ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ") αστυνομικοί του Α.Τ Πάρου σε ένα 15χρονο παιδί (!) το οποίο πήγε να πάρει ένα ....αναψυκτικό από το φούρνο του χωριού, αλλά δεν είχε στείλει 'SMS' γιά τήν μετακίνησή του.




Όπως καταγγέλλει η μητέρα εκτός από το πρόστιμο η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του παιδιού και το οδήγησαν στο Α.Τ Πάρου για εξακρίβωση στοιχείων, στερώντας του το δικαίωμα να επικοινωνήσει με την οικογένειά του, ενώ η μητέρα του έψαχνε αγωνιωδώς το παιδί της στο χωριό.

Εδώ πρέπει να πούμε, ότι εκτός από το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο παιδί που τυχαίνει να είναι από πολύτεκνη οικογένεια πρέπει να σταθούμε στο ψυχολογικό κομμάτι της ιστορίας.

Από την στιγμή που ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας πολλοί παιδοψυχολόγοι έχουν αναφερθεί στις επιπτώσεις της ψυχικής υγείας των παιδιών και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. 

Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν ούτε βιώνουν τις καταστάσεις όπως οι ενήλικοι. Διαβάστε την τελευταία επίσημη έρευνα ΕΔΩ

Αν οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι έπρεπε να επιβάλουν πρόστιμο γιατί ήταν μέσα στα καθήκοντά τους καλώς, αλλά μέχρι εκεί. Η σύλληψη όμως ήταν υπερβολή. 

Θα μπορούσαν πολύ εύκολα να βρουν το σπίτι του παιδιού και να απευθυνθούν στους γονείς του για την ταυτοποίηση των στοιχείων, χωρίς να υπάρχει όλη αυτή η ψυχολογική βία.

Ζούμε σε ένα μικρό νησί όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και τέτοιου είδους υπερβολές δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας. 

Το πρόστιμο μπορεί να πληρωθεί, ή να ακυρωθεί, αλλά το ψυχολογικό που πέρασε το παιδί θα παραμείνει.

Πέρα από το νόμο υπάρχει και η ανθρωπιά, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ανήλικα παιδιά..


parosnews.net


https://www.irafina.gr/cheiropedes-kai-prostimo-se-15chrono-giati-den-eiche-steilei-sms-gia-na-agorasei-ena-anapsyktiko/

5 σχόλια:

  1. Τι λένε τα "καθεστωτικα" μέσα

    https://www.gazzetta.gr/node/1579049

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η επιβολή προστίμου συνεπάγετε την ύπαρξη ΑΦΜ. Το 15 χρονο δεν εχει αφμ. Και τα πρόστιμα είναι απολύτως προσωποπαγή και δεν μεταβιβάζονται. Αρα πως του έκοψαν πρόστιμο ; ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΡΕ! ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ-ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΩΣ ΕΧΘΡΟ ΣΑΣ. ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΘΑΡΑ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΕΙΣΠΡΑΤΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ''ΤΥΧΕΡΑ'' ΣΑΣ. Η ΖΩΗ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΥΚΛΟΥΣ, ΚΙ ΕΧΕΙ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Α.Φ.Μ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!