Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

''Κόλαση'' στα Βαλκάνια: Οι ΗΠΑ (που θέλουν νά λέγονται ΦΙΛΟΙ & ΣΥΜΜΑΧΟΙ μας....) α ν α δ ι ο ρ γ α ν ώ ν ο υ ν σταδιακά τις Ένοπλες Δυνάμεις της Αλβανίας! ( ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ, ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!! )

 


Οι Ηνωμένες Πολιτείες ("στενή φίλη καί σύμμαχος" της Ελλάδος κατά τόν κοιμισμένο Τζό....) έχουν παράσχει 29 νέα οχήματα 'Humvees' για να ενισχύσουν τις στρατιωτικές δυνατότητες της Αλβανίας εν όψει στρατιωτικών ασκήσεων στη νοτιοανατολική Ευρώπη, δήλωσε την Τετάρτη το υπουργείο Άμυνας των Βαλκανίων.




H Πρέσβης των ΗΠΑ στά Τίρανα Γιούρι Κιμ είπε, ότι τα οχήματα ήταν μέρος ενός «έργου προτεραιότητας για τις Ηνωμένες Πολιτείες για να βοηθήσουν στην μετατροπή του 2ου τάγματος πεζικού της Αλβανίας σε μια μηχανοποιημένο Τάγμα πεζικού.

Η Αλβανία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, θα χρησιμοποιήσει τα αυτ/τα 'Humvees', ενώ φιλοξενεί τμήματα πολυεθνικών ασκήσεων αυτό το καλοκαίρι που προγραμματίζονται ως οι μεγαλύτερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και οι οποίες «σίγουρα θα δείξουν τη σημασία της Αλβανίας στην περιοχή», δήλωσε η Kim .


Οι ΗΠΑ παρείχαν προηγουμένως στην Αλβανία τρία ελικόπτερα 'Black Hawk' και άλλα οχήματα 'Humvees'. Η μικροσκοπική χώρα αντικαθιστά ξεπερασμένα όπλα με εξοπλισμό σύμφωνα με τα πρότυπα της δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας.

Η Αλβανία προσχώρησε στο ΝΑΤΟ το 2009 , αποστέλλοντας τακτικά μικρές στρατιωτικές μονάδες σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές και επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

«Οι αλβανικές ένοπλες δυνάμεις θα είναι πάντα μαζί σας, πάντα με τη συμμαχία για την άμυνα και την ασφάλεια των κοινών μας αξιών», δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας Νίκο Πελέσι.

Από τα παραπάνω διαφαίνεται η σταδιακή προσπάθεια των ΗΠΑ για περαιτέρω αναβάθμιση των μικρών στρατιωτικών δυνατοτήτων της Αλβανίας....

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/balkania/6998740_kolasi-sta-balkania-oi-ipa-anadiorganonoyn-stadiaka-tis-enoples-dynameis

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!