Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Δέν βγαίνει ΤΙΠΟΤΕ με υπογραφές. Ουδέποτε έχομεν Παρακαταθήκη από τους Αγίους Πατέρες, τήν συλλογή υπογραφών για την πνευματική Ανάσταση. Αγώνα θέλει πνευματικό, να σπάσουμε τα δεσμά μέσα μας, και εξέλθουμε όπου μπορούμε. Η παρουσία μας με ζήλο στα Ιερά είναι και ο έλεγχος όλων των υποκριτών...

 

Επιθυμούμε το άνοιγμα των Εκκλησιών μας, χωρίς κανένα περιοριστικό μέτρο!


252.pngΟι Οι εκκλησίες είναι το σπίτι μας, "η σκηνή του Θεού μετά των ανθρώπων". 

Αποτελεί παραβίαση συνταγματικών ελευθεριών το κλείσιμο των εκκλησιών για οσοδήποτε μικρό, ή μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Αποτελεί έλλειψη σεβασμού προς τήν μεγάλη Παράδοση της Ελλάδος μας και του λαού της.



Όλες οι απειλές κατά της ζωής των Χριστιανών αντιμετωπίζονταν πάντοτε στη μακραίωνη ιστορία μας με την καταφυγή προς τον Θεό και την Παναγία. 

Πώς θα μιμηθούμε τους τιμημένους προγόνους μας, αν ο πιστός λαός του Θεού μένει έξω από τις εκκλησίες, αν διώκεται έξω από το σπίτι του;


Όταν οι άνθρωποι συνωστίζονται χωρίς καμία επίπτωση στις διαδηλώσεις, στα λεωφορεία και σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα καταστήματα τροφίμων, στα κομμωτήρια και στις πλατείες, αποτελεί προσβολή προς τον πιστό λαό του Θεού ο αδικαιολόγητος αποκλεισμός του από τον εκκλησιασμό. 

Καταργείται αυτή η ίδια η ουσία της Εκκλησίας με τα δυσανάλογα και αδικαιολόγητα μέτρα που έχουν επιβληθεί εναντίον της.

Το Πάσχα και κάθε Κυριακή και εορτή εορτάζουμε το πέρασμα από τη δουλεία του φόβου του θανάτου στην ελευθερία της Αναστημένης Ζωής. 

Είναι προσβλητικό και υποτιμητικό για κάθε χριστιανό να αποκλείεται από τη σύναξη της Εκκλησίας με το πρόσχημα του φόβου εκείνων που δεν έχουν ελπίδα στον Θεό. 

Οδηγοί μας είναι το μεγάλο εκείνο "νέφος μαρτύρων" που φέρνει μπροστά μας ο Απόστολος Παύλος, με σκοπό να  αποθέσουμε κάθε βάρος μέσα από την ψυχή μας και "αφορώντες εις τον της πίστεως ημών αρχηγόν και τελειωτήν Ιησούν" να οδηγηθούμε από τον φόβο του θανάτου στην αληθινή Ζωή, που καταργεί τον θάνατο.


Επιτέλους αφήστε μας ελεύθερους να δοξάσουμε τον Θεό και να εορτάσουμε το Αναστάσιμο Πάσχα, όπως οφείλουμε πάντα και κάθε ημέρα να το εορτάζουμε! Αφήστε τις εκκλησίες ανοικτές και τώρα και για πάντα!

Η συνέχεια...

https://scripta---manent.blogspot.com/2021/04/blog-post_51.html

3 σχόλια:

  1. Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ.

    Μιλά ο Αγιορείτης Ιερομόναχος Γεώργιος Αλευράς, πνευματικό τέκνο του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

    https://www.youtube.com/watch?v=nKyJhxqgHMc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης: "ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΑΟΣ..ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ!!!"

    Ηχητικό ντοκουμέντο (βελτιωμένο ηχητικά) του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, που προφητικά αναφέρει ότι θα δούμε το χάος ολοζώντανο μπροστά μας και θα πούμε ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ ΠΛΑΝΗΘΗΚΑΜΕ.

    Το απόσπασμα από τον λόγο του Αγίου Πορφυρίου:

    "Το ευαγγέλιο έχει θησαυρούς και λύει όλα τα προβλήματα. Είναι φιλοσοφία, όντως φιλοσοφία. Είναι φιλοσοφία, εξ αποκαλύψεως φιλοσοφία. Είναι η ανωτάτη φιλοσοφία.

    Άσε ο κόσμος τώρα που προσπαθεί να ριχτεί προς την ύλη. Να περιφρονήσει το πνεύμα, να περιφρονήσει τις αξίες. Όλες αυτές τις αξίες σιγά, σιγά, με την Χάρη τού Θεού, τις έφτιαξε ο άνθρωπος, τις έφτιαξε ο άνθρωπος με την βοήθεια τού Θεού. Την οικογένεια και όλα αυτά τα καλά και ωραία.

    Άμα τα περιφρονήσουμε η γη εδώ, η ζωή μας, γίνεται χάος. Γίνεται κόλασις. με ναρκωτικά, μ' αυτό... Αρχίζει ο άνθρωπος να κοιτάζει την ηδονή, να θέλει να ικανοποιείται έτσι.. Να! Δεν βλέπεις τα παιδιά που αυτοκτονούν και τρελαίνονται; Δεν πας στα ψυχιατρεία να δεις παιδάκια, 15-16-20 χρονών, 25 - 30, που βασανίζονται!
    Θα μου πεις να: «Γιατί δεν τα βλέπει ο Θεός;» Μα αυτά είναι, τα βλέπει ο Θεός. Αλλά ο Θεός δεν μπορεί να επέμβει.

    Μπορεί όμως, με το σχέδιο τού Θεού, να έρθει, να έρθει ώστε οι άνθρωποι να αποκτήσουν μία επίγνωση, να ιδούνε το χάος ολόφωτο, ολοζώντανο μπροστά τους, να πούνε: Έεε! Πέφτουμε στο χάος, χανόμαστε. Όλοι πίσω, όλοι πίσω, γυρίστε πίσω, πλανηθήκαμε. Και να έρθουνε πάλι στο δρόμο του Θεού και να λάμψει η Ορθόδοξος πίστις. Αυτό εμείς επιδιώκομε και έτσι θέλομε τα πράγματα σιγά σιγά να γίνουνε με τη Χάρη του Θεού. Ο Θεός εργάζεται μυστικά. Δεν θέλει να επηρεάσει του ανθρώπου την ελευθερία. Τα φέρνει έτσι και σιγά-σιγά, σιγά σιγά πάει ο άνθρωπος εκεί που πρέπει."

    https://www.youtube.com/watch?v=FCWB2LQd1dY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανοιχτές ναι, με φίμωτρα όμως ΟΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!