Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

ΣΑΛΟΣ ! Η κατά Αναστασιάδη Ανάσταση: Στήν Κύπρο ΜΟΝΟ οι εμβολιασμένοι εντός Ναού τήν Μ. Εβδομάδα!!! Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου «α χ ρ ε ί α σ τ α, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ καί δ υ σ α ν ά λ ο γ α», τα μέτρα για εκκλησιασμό! Νομικοί: «Πρόδηλα α ν τ ι σ υ ν τ α γ μ α τ ι κ ό το 'lockdown'»! Εκκλησία : «Η Κυβέρνηση την Εκκλησία νά τήν αφήσει ΗΣΥΧΗ ! ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΜΕ !"

 


Τραγική απόφαση στην Κύπρο για θρησκευτικές ελευθερίες…..
Η κατά Αναστασιάδη Ανάσταση, είναι εγκώμιο Σταύρωσης...
To Tέλος της Εκκλησίας ως Κοινότητα…μετατρέπεται αυτή σε Σωματείο Εμβολιασμένων…

Μόνο οι εμβολιασμένοι δύναται να παρίστανται στους ναούς…

Αυτή η απόφαση εισάγει ουσιαστικά το ίδιο μέτρο και σε άλλες εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής δραστηριότητας, καθημερινότητας...

Στην Κύπρο μόνο οι εμβολισμένοι εντός ναού τη Μ Εβδομάδα!!!

Κύπρος: Η Εκκλησία δεν θα υπακούσει στα κορωνο-μέτρα για τη Μ. Εβδομάδα

«Η Κυβέρνηση την Εκκλησία να την αφήσει ήσυχη. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν αυστηροί. Το δηλώνω απερίφραστα δεν θα υπακούσουμε», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου «αχρείαστα, επικίνδυνα κι δυσανάλογα», τα μέτρα για εκκλησιασμό!
Νομικοί: 
«Πρόδηλα αντισυνταγματικό το lockdown»! 

Παράλληλα θεσπίζεται και τίθεται σε ισχύ από 10 Μαίου στα πρότυπα του Ισραήλ αφού καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν ακολουθεί αυτό το αντιδραστικό ολοκληρωτικού τύπου μοτίβο:

”Μόνο με την επίδειξη rapid test ή μοριακού PCR σε ισχύ 72 ωρών ή εγγράφου που να αποδεικνύει ότι έχει εμβολιασθεί τουλάχιστον με την 1η δόση θα μπορούν πλέον να προσέρχονται οι πολίτες σε χώρους εστίασης, χώρους συνάθροισης (γυμναστήριο, θέατρα, λιανικό εμπόριο κλπ.) στην Κύπρο.

” Κοινωνία 2 ταχυτήτων, υγειονομικό απαρτχάιντ, γκετοποίηση αντιφρονούντων και υγειονομικά διαφωνούντων και διαφοροποιημένων.Ναζισμός κοινωνικός ευγονισμός…Κατακερματισμός του κοινωνικού σώματος εν όψει σημαντικών εξελίξεων στο Κυπριακό μέσω και πενταμερούς…


Είναι μέτρα αντικοινωνικά αντιδημοκρατικά αντιεθνικά αντιπατριωτικά απάνθρωπα εγκλήματα κατά του δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων...

Η Κύπρος θυμίζει κατεχόμενα παλαιστινιακά όπου οι Άραβες έχουν μειωμένα θρησκευτικά δικαιώματα. 

Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς τέτοιο μέτρο ποτέ δεν πήρε για θρησκευτικές κοινότητες ούτε κι αυτό το πλέον σκληροπυρηνικό Ισραήλ ως προς εμβολιασμό. 

Είναι κατάπτυστο μέτρο παγκόσμια πατέντα εθνικής μειοδοσίας, βεβήλωση ττων ομαδικών τάφων όσων έπεσαν για μια λεύτερη Κύπρο για μια λεύτερη Κύπρο έναντι οθωμανικού ζυγού…

Την μισή Κύπρο την πήραν οι Τούρκοι και την άλλη μισή οι γνωστές άγνωστες δυνάμεις...

Απόλυτη εκτροπή. 

Ο Αναν-στασιάδης τι λέει στον εκπατρισμένο στον πρόσφυγα που οι κατοχικές δυνάμεις του πήραν την εκκλησιά του και τα μοναστήρια και τα έκαναν σταύλους... 

Του λέει στην πράξη ό,τι και οι κατακτητές αν είσαι ανεμβολίαστος που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού ελληνισμού δεν έχεις ναό δεν έχεις εκκλησιά δεν έχει μοναστήρι.”για σε, δεν έχει οδό»…δεν θα κάνεις Πάσχα. 

Αυτή την αναλγησία έναντι του λαού μόνο κατακτητής μπορεί να επιδείξει…και προμηνύει ότι και τα εθνικά θέματα θα έχουν την ίδια τύχη!!!

ΜισόΧριστοι.. 

Για ποια ελεύθερη Κύπρο μιλάμε.. όταν δεν μπορείς ελεύθερα εσύ ο πρόσφυγας ο κατατρεγμένος να ανάψεις ένα κερί Μεγάλη Εβδομάδα….να κάνεις Ανάσταση…

Διωγμοί των χριστιανών….

Γι αυτό ο Μόρφου απάντησε, για εμάς το μόνο πιστοποιητικό και θεσμικά αν θέλετε έτσι είναι είναι το Βάπτισμα όχι θα δεχθεί ως πιστοποιητικό την Pfizer!!!

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Κύπρου Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά τις αποφάσεις για το lockdown 2 εβδομάδων (από την Μεγάλη Δευτέρα 26/4 μέχρι και την Κυριακή του Θωμά 9/5), από την 10η Μαΐου 2021 επαναφέρονται οι ρυθμίσεις που ίσχυαν, με την προϋπόθεση ότι σε χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση (χώρους εστίασης, χώρους συνάθροισης, γυμναστήριο, λιανικό εμπόριο, θέατρα, κτλ), ο επισκέπτης θα πρέπει να έχει στην κατοχή του rapid test ή μοριακό PCR (σε ισχύ 72 ωρών) ή να έχει εμβολιασθεί τουλάχιστον με την 1η δόση και να έχουν παρέλθει τρεις εβδομάδες ή να έχει νοσήσει από την ασθένεια Covid-19 τους τελευταίους 3 (τρεις) μήνες.

Μόνο με την επίδειξη rapid test ή μοριακού PCR σε ισχύ 72 ωρών ή εγγράφου που να αποδεικνύει ότι έχει εμβολιασθεί τουλάχιστον με την 1η δόση θα μπορούν πλέον να προσέρχονται οι πολίτες σε χώρους εστίασης, χώρους συνάθροισης (γυμναστήριο, θέατρα, λιανικό εμπόριο κλπ.) στην Κύπρο.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Κύπρου Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά τις αποφάσεις για το lockdown 2 εβδομάδων (από την Μεγάλη Δευτέρα 26/4 μέχρι και την Κυριακή του Θωμά 9/5), από την 10η Μαΐου 2021 επαναφέρονται οι ρυθμίσεις που ίσχυαν, με την προϋπόθεση ότι σε χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση (χώρους εστίασης, χώρους συνάθροισης, γυμναστήριο, λιανικό εμπόριο, θέατρα, κτλ), ο επισκέπτης θα πρέπει να έχει στην κατοχή του rapid test ή μοριακό PCR (σε ισχύ 72 ωρών) ή να έχει εμβολιασθεί τουλάχιστον με την 1η δόση και να έχουν παρέλθει τρεις εβδομάδες ή να έχει νοσήσει από την ασθένεια Covid-19 τους τελευταίους 3 (τρεις) μήνες.

Για Μ Εβδομάδα ”στο εσωτερικό των ναών επιτρέπεται η παρουσία μέχρι 50 ατόμων, με δεδομένο ότι θα προσκομίζουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους για COVID-19, με το οποίο θα αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιασθεί τουλάχιστον με τη μία δόση, τουλάχιστον πριν τρεις εβδομάδες, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα απόστασης, καθώς και το υγειονομικό πρωτόκολλο του υπουργείου Υγείας. 


Επιτρέπεται, επίσης, η παρουσία πιστών στον προαύλιο χώρο των ιερών ναών, τηρώντας το μέτρο αποστασιοποίησης και το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για τη λειτουργία των εκκλησιών.«Πρόδηλα αντισυνταγματικό το lockdown» «Πρόδηλα αντισυνταγματικό το lockdown»

«Πρόδηλα αντισυνταγματικό» χαρακτηρίζουν το τρίτο κατά σειρά lockdown που εφαρμόζεται στην Κύπρο, Κύπριοι νομικοί, ενώ ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος σε ανακοίνωση του εγείρει «ζητήματα που αφορούν τη συνταγματικότητα ή μη των επιβαλλόμενων μέτρων με βάση την αρχή της αναλογικότητας» μεταφέρει το 'philenews' 27/04/21

Ο νομικός Αχιλλέας Αιμιλιανίδης υποστηρίζει ότι, «δεν έχει τεκμηριωθεί με επαρκή τρόπο, για ποιο λόγο κρίθηκε ότι το μοναδικό μέτρο ή το πιο πρόσφορο μέτρο που θα μπορούσε να ληφθεί τη συγκεκριμένη στιγμή ήταν το lockdown» και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αυτή τη φορά δεν μπορεί να γίνει επίκληση του μέτρου της αναλογικότητας. 

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Χρίστος Κληρίδης, χαρακτηρίζει ως «αχρείαστα, επικίνδυνα και δυσανάλογα με τον επιδιωκόμενο στόχο», τα μέτρα που ισχύουν για τον εκκλησιασμό αλλά και τις προϋποθέσεις που θα τεθούν σε ισχύ μετά τις 10 Μαΐου και αφορούν την υποχρεωτική προσκόμιση, πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού πιστοποιητικού έπειτα από τη διενέργεια εξέτασης», ενώ, παράλληλα, τονίζει ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι ξεκάθαρα αντισυνταγματικός.

Το μέτρο της αναλογικότητας, επικαλείται και ο νομικός Ευάγγελος Πουργουρίδης, κάνοντας λόγο για «αδυναμία διαχείρισης της πανδημίας», τονίζοντας ότι 

«Η δημόσια υγεία επιβάλλει να λαμβάνεις μέτρα τα οποία είναι αναλογικά και αναγκαία».

Η χθεσινή πρώτη ημέρα εφαρμογής του τρίτου κατά σειρά καθολικού απαγορευτικού που τίθεται σε ισχύ στην Κύπρο από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα, «δεν μπορεί να τεκμηριωθεί επαρκώς, στη βάση του μέτρου της αναλογικότητας», τονίζουν οι δικηγόροι, και ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, ζητά συμμετοχή εκπροσώπων του στη Συμβουλευτική 

Επιστημονική Επιτροπή, αφού, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του, επιβάλλεται «να προσδιορίζονται υπεύθυνα τα προσήκοντα όρια των αναγκαίων περιορισμών και των συνταγματικών ελευθεριών των πολιτών, στοχεύοντας πρωτίστως στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και δημόσιας υγείας, καθώς και στην παράλληλη προστασία των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών».

«Νοείται», αναφέρει ο ΠΔΣ, «ότι εν όψει του γεγονότος ότι τα μέτρα που επιβάλλονται για αναχαίτιση της πανδημίας περιορίζουν και/ή επεμβαίνουν επί θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και δεδομένου του ότι αυτός ο περιορισμός και/ή επέμβαση συνεχίζεται για πάνω από ένα χρόνο τώρα», είναι αναγκαία η συμμετοχή του Συλλόγου, «στην Επιστημονική Ομάδα γιατί η φωνή των λειτουργών της Δικαιοσύνης δεν θα έπρεπε ποτέ να αποκλείεται από αίθουσες όπου εκ των πραγμάτων λαμβάνονται κατ’ επανάληψη σοβαρές αποφάσεις που περιορίζουν τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών».

Τις θέσεις του ΠΔΣ, ανέλυσε λεπτομερώς σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρίστος Κληρίδης, υποστηρίζοντας ότι «ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι ξεκάθαρα αντισυνταγματικός, και το μέτρο που εισήχθη και αφορά μέχρι 50 πιστούς στην Εκκλησία, νοουμένου ότι παρουσιάσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, είναι και αυτό αντισυνταγματικό μέτρο». 

Αυτό, πρόσθεσε, οδηγεί στο συμπέρασμα πως «ουσιαστικά είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για να ασκήσεις τα θρησκευτικά σου καθήκοντα, αφού σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει ούτε καν η εναλλακτική λύση του rapid test ή του PCR , αλλά μόνον ο εμβολιασμός».

Εξηγώντας τα μέτρα που θα ισχύσουν μετά το τέλος του lockdown, ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι «έχουμε ξεπεράσει το μέτρο και παραβιάζεται θεμελιωδώς το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή και στην ελεύθερη διακίνηση στην επικράτεια. 

Το τι προσπαθούν να κάνουν, είναι να εισαγάγουν στο εσωτερικό δίκαιο το πράσινο διαβατήριο, το οποίο είναι στους σχεδιασμούς της ΕΕ για ταξίδια το καλοκαίρι για σκοπούς αναψυχής κτλ. 

Εκεί όμως, επειδή ο καθένας θα ταξιδέψει μια ή δύο φορές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μπαίνει αυτή η προϋπόθεση του rapid test, ή PCR test, ή εμβολιασμού και πρόκειται για μια περιορισμένη εφαρμογή του μέτρου. 

Ενώ εάν το εισαγάγεις το μέτρο αυτό στο εσωτερικό, σημαίνει ότι για να πας να ψωνίσεις π.χ. σε μπακάλη, περίπτερο, υπεραγορά ή να αγοράσεις είδη που χρειάζεσαι ή να πιεις ένα ποτό, καφέ, ή να φας κάπου, θα πρέπει να παρουσιάζεις αυτό το πράσινο διαβατήριο κάτι το οποίο επειδή επηρεάζει την καθημερινότητα και δεν είναι κάτι που θα γίνει μια ή δύο φορές το καλοκαίρι για ταξίδια, καθίσταται και παράλογο και δυσανάλογο».

«Δεν έχει τεκμηριωθεί με επαρκή τρόπο, για ποιο λόγο το μοναδικό μέτρο ή το πιο πρόσφορο μέτρο που θα μπορούσε να ληφθεί ήταν το lockdown», ούτε έχει τεκμηριωθεί για ποιο λόγο” ανέφερε ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, προσθέτοντας ότι «εν όψει της έλλειψης επαρκούς τεκμηρίωσης και αιτιολογίας για τους λόγους που κατέστησαν ανέφικτη οποιαδήποτε εναλλακτική επιλογή, θεωρώ ότι η απόφαση είναι πρόδηλα αντισυνταγματική».

«Όταν μιλάμε για αρχή της αναλογικότητας», είπε, «πρέπει να γνωρίζουμε ότι η Αρχή αυτή, εξετάζεται σε χρόνο και χώρο, δεν είναι διαχρονική έννοια. 

Στο πρώτο lockdown υπήρχε μια γενικότερη διεθνής άγνοια για τον ιό, οπόταν ενόψει της γενικότερης άγνοιας και της πρακτικής που υπήρχε, ήταν ένα μέσο προφύλαξης το οποίο, με τα τότε δεδομένα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αναλογικό, διότι τότε οι κίνδυνοι ήταν ψηλοί και υπήρχε και το παράδειγμα της Ιταλίας όπου είχαν προκληθεί μεγάλα προβλήματα στο σύστημα υγείας».

Το δεύτερο και το τρίτο lockdown, είπε, «έγιναν σε μια χρονική περίοδο κατά την οποίαν υπήρχε ήδη χρόνος προετοιμασίας του συστήματος υγείας για κάτι το οποίο αναμενόταν ότι θα ερχόταν και υπήρχαν ήδη συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, οι οποίες ενόψει του παρατεταμένου χαρακτήρα τους, δεν ήταν αναστρέψιμες».

Οπόταν, συνέχισε, «το δεύτερο και το τρίτο lockdown, απαιτούν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, την επαρκή τεκμηρίωσης σε σχέση με το πρώτο».

dimpenews.com

6 σχόλια:

  1. Εάν θέλει η Εκκλησία, θα αποκρούσει με μεγάλη αποφασιστικότητα τα σχέδια του κάθε αντίχριστου.
    Γιατί οι αντίχριστοι, δεν απαιτούν τον εμβολιασμό, και σε όσους μπαίνουν μέσα στα super-markets;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάντως, θα μας στριμώξουν πολύ άγρια... και γι αυτή τη δουλειά θα βρουν πολλούς πρόθυμους ρουφιάνους, εκ των οποίων οι χειρότεροι θα είναι οι εμβολιασμένοι μελλοθάνατοι. αυτοί χύνουν δηλητήριο, άμα καταλάβουν ότι είσαι κατά των εμβολίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παραθέτω το σύνδεσμο, μόνο και μόνο για να ακουστεί και η αντίθετη γνώμη από την δικιά μας
    Καλή Ανάσταση σε όλους τους ΕλληνΟρθοδοξους.

    https://m.youtube.com/watch?v=EQoCT2742-w&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΝΑΖΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΥΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΕΣ ΕΙΠΑΜΕ? 30 ΧΡΟΝΙΑ? ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ! ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΑΛΙΑ, 45 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΛΕΣ ΝΑΖΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΥΣ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ. ΤΕΤΟΙΟΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ Π.......Σ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απολύτως κατανοητή η όποια ΠΙΚΡΙΑ αισθανόμαστε όλοι, γιά τό ποιούς ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ καί κυρίως ΕΤΕΡΟΦΩΤΟΥΣ επιλέγουμε γιά πολλά χρόνια.
      Όμως ο χαρακτηρισμός σας 'μπάσταρδοι' γιά τό σύνολο των Ελλήνων, "δικαιολογείται" ΙΣΩΣ μόνο ως οργή, που καί πάλι είναι πάρα πολύ βαριά, απαράδεκτη καί ά δ ι κ η έκφραση.
      Ποτέ μά ποτέ δέν επιτρέπονται οι γενικεύσεις.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!