Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

«OYK EΞΕΣΤΙ ΣΟΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ»! ( ΠΑΛΙ ΑΦΩΝΗ η Εκκλησία καί η Ιεραρχία; ΟΛΟΙ ; Αμίλητο νερό πίνουν, ή μήπως........ )

Ο ΟΥΡΑΝΙΟΣ  ' Π Ε Λ Ε Κ Υ Σ '
ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΣ.....


Παρακαλώ θερμά όλους τους φίλους και αδελφούς να κοινοποιήσετε το παρόν όπου μπορείτε. Σας ευχαριστώ.

Σήμερα, συζητείται στη Βουλή και ψηφίζεται το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, εντός του οποίου, με ένα εκ των άρθρων του, καταργείται –με νόμο πλέον- η αργία της Κυριακής για αρκετούς κλάδους. Μάλιστα, ορίζει για τους εργαζομένους την Κυριακή, προσαυξημένη αμοιβή 75% και δικαίωμα να τους δίδεται άλλη ημέρα αργίας!!! 

Ο πρωθυπουργός της χώρας είπε στη Βουλή: «Εις το εξής θα λειτουργούν την Κυριακή και στην Ελλάδα όσες επιχειρήσεις λειτουργούν και στην υπόλοιπη Ευρώπη∙ πορευόμεθα σύμφωνα με τα ισχύοντα στις χώρες της Ε.Ε.».


Ο Θεός και Κύριος ημών, Ιησούς Χριστός, έχει ιδρύσει την Εκκλησία Του και έχει ορίσει υπευθύνους, για να γνωστοποιούν τις εντολές Του, τα δικαιώματά Του και τα κρίματά Του στον Λαό και στους άρχοντες, αλλά και να επιτιμούν όσους - καταφρονητικά και εν υψηλοφροσύνη - καταργούν αιώνιους θεσπισμένους νόμους και νομοθετούν ενάντια στον Νόμο Του. 

Δυστυχώς όμως, εκ των υπευθύνων που Εκείνος όρισε, «ουκ ην φωνή, ουκ ην ακρόασις» μέχρι και αυτή την τελευταία στιγμή της ψήφισης του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

Έτσι, αναγκάζομαι να ψελλίσω δύο λόγια ενώπιον του Κυρίου μας και θείου Νομοθέτου, στον Οποίο ομνύει ο Συνταγματικός νομοθέτης, αναγνωρίζοντάς Τον ως Κύριό Του:

Εντιμότατε κ. Πρωθυπουργέ, αναλαμβάνετε με νόμο να καταργήσετε μία από τις  Δέκα βασικές Εντολές του Θεού, η οποία έχει διάρκεια ισχύος πάνω από 7.000 έτη από τη θέσπισή της. 

Ο Δημιουργός της θέσπισης της αργίας δεν είναι ένας πρώην πολιτικός, είναι ο Δημιουργός των πάντων, ο Χορηγός των πάντων, ο Κύριος των πάντων! 

Σας υπομνήω ταπεινά τι κάνετε αυτή τη στιγμή, ώστε να γνωρίζετε και τις συνέπειες που αναλαμβάνετε κι εσείς, αλλά κι εμείς ο λαός που αποδεχόμεθα την υψηλοφροσύνη σας έναντι του Θεού.

Κύριε Πρωθυπουργέ, την αργία της «εβδόμης» ημέρας τη σέβεται και την τηρεί και ο ίδιος ο Θεός, ο Δημιουργός. Γι’  αυτό και γέγραπται:  «Και συνετελέσθηκαν ο ουρανός και η γη και πας ο κόσμος αυτών. και συνετέλεσεν ο Θεός εν τη ημέρα τη έκτη τα έργα αυτού, α εποίησε, και κατέπαυσε τη ημέρα τη εβδόμη από πάντων των έργων αυτού, ων εποίησε, και ευλόγησεν ο Θεός την ημέραν την εβδόμην και ηγίασεν αυτήν∙ ότι εν αυτή κατέπαυσεν από πάντων των έργων αυτού, ων ήρξατο ο Θεός ποιήσαι»  (Γένεσις Β΄,1-3).

Στη συνέχεια, ως Άσαρκος Λόγος, έγραψε σε θεοχάρακτες πλάκες (διά της ιδίας χειρός Του) τον Νόμο Του και διά του προφήτου Μωυσέως τον παρέδωσε σε εμάς τους ανθρώπους. Και εκεί, κ. Πρωθυπουργέ, το νομοσχέδιο του Θεού έχει 10 άρθρα, «Δέκα Εντολές». 

Η μία εξ αυτών ορίζει:  «μνήσθητι την ημέραν των σαββάτων αγιάζειν αυτήν. εξ ημέρας εργά και ποιήσεις πάντα τα έργα σου∙ τη δε ημέρα τη εβδόμη σάββατα Κυρίω τω Θεώ σου∙ ου ποιήσεις εν αυτή παν έργον, συ και ο υιός σου και η θυγάτηρ σου, ο παις σου και η παιδίσκη σου, ο βους σου και το υποζύγιόν σου και παν κτήνός σου και ο προσήλυτος, ο παροικών εν σοι. εν γαρ εξ ημέραις εποίησε Κύριος τον ουρανόν και την γην και την θάλασσαν και πάντα τα εν αυτοίς και κατέπαυσε τη ημέρα τη εβδόμη∙ διά τούτο ευλόγησε Κύριος την ημέραν την εβδόμην και ηγίασεν αυτήν» (Έξοδος,κεφ.Κ΄,στχ.8-11).

Στη συνέχεια «ελάλησε Κύριος προς Μωυσήν λέγων∙…οράτε, και τα σάββατά μου φυλάξεσθε∙ σημείον εστι παρ’ εμοί και εν εμοί εις τας γενεάς υμών, ίνα γνώτε ότι εγώ Κύριος ο αγιάζων υμάς. και φυλάξεσθε τα σάββατα, ότι άγιον τούτό εστι Κυρίω υμίν∙ ο βεβηλών αυτό θανάτω θανατωθήσεται∙ πας ος ποιήσει εν αυτώ έργον, εξολοθρευθήσεται η ψυχή εκείνη εκ μέσου του λαού αυτού. εξ ημέρας ποιήσεις έργα, τη δε ημέρα τη εβδόμη σάββατα, ανάπαυσις αγία τω Κυρίω∙ πας ος ποιήσει έργον τη ημέρα τη εβδόμη, θανατωθήσεται. και φυλάξουσιν οι υιοί… τα σάββατα ποιείν αυτά εις τας γενεάς αυτών∙ διαθήκη αιώνιος. εν εμοί και τοις υιοίς… σημείόν εστιν εν εμοί αιώνιον∙ ότι εξ ημέραις εποίησε Κύριος τον ουρανόν και την γην και τη ημέρα τη εβδόμη επαύσατο και κατέπαυσε. Και έδωκε Μωυσή, ηνίκα κατέπαυσε λαλών αυτώ εν τω όρει τω Σινά, τας δύο πλάκας του μαρτυρίου, πλάκας λιθίνας γεγραμμένας τω δακτύλω του Θεού» (Έξοδος, κεφ.ΛΑ΄,στχ.12-18).

Και είπε ο Κύριος: «εξ ημέρας ποιήσεις έργα, τη δε ημέρα τη εβδόμη κατάπαυσις, άγια σάββατα, ανάπαυσις Κυρίω∙ πας ο ποιών έργον εν αυτή τελευτάτω. ου καύσετε πυρ εν πάση κατοικία υμών τη ημέρα των σαββάτων∙ εγώ Κύριος» (Έξοδος, κεφ.ΛΕ΄,στχ.1-3).

Κύριε Πρωθυπουργέ, τελειώνοντας ο Θεός το θείο νομοσχέδιό Του, όρισε: «Και φυλάξεσθε πάντα τον νόμον μου και πάντα τα προστάγματά μου και ποιήσετε αυτά∙ εγώ ειμι Κύριος ο Θεός υμών» (Λευιτικό, κεφ.ΙΘ΄,37).

Εντιμότατε κ. Πρωθυπουργέ«ουκ έξεστί σοι καταργείν την ημέρα της αργίας της Κυριακής».

Εφ΄όσον αποφασίσατε να καταφρονήσετε τον αιώνιο Νόμο του Θεού, να καταργήσετε τον θείο Νόμο και να υψώσετε τον δικό σας, αφενός μεν μνήσθητε το: «πας ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται», αφ’ ετέρου δε  το υπό του Κυρίου, διά του προφήτου Αμώς ρηθέν: «(ότι τούτο εποίησας) διά τούτο ούτως ποιήσω σοι,… πλην ότι ούτως ποιήσω σοι, ετοιμάζου του επικαλείσθαι τον Θεόν σου…» (Αμώς, κεφ.Δ΄,11-12).

Προς δε τους πνευματικούς ταγούς, τους οποίους η Κεφαλή της Εκκλησίας, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, όρισε για τη διευθέτηση της διοίκησης της Εκκλησίας, και οι οποίοι μέχρι αυτή τη στιγμή που ψηφίζεται στη Βουλή διά νόμου η κατάργηση της εντολής της αργίας, δεν έπραξαν κάτι, θέλω να υπομνήσω ταπεινά τα κάτωθι:

1) Με αυτό το νομοσχέδιο το εργασιακό, διά νόμου καταργείται η αιώνια εντολή και Διαθήκη του Κυρίου ημών και υμών. Δεν μας πειράζει;  

2) Εφ΄όσον διά νόμου οι πιστοί θα υποχρεούνται να μην τηρούν την εντολή του Κυρίου, αλλά τον νόμο ανθρώπου, αυτό δεν μας πειράζει;

3) Είναι σαφές ότι αν και ο Ιησούς διά του δικού Του θανάτου κατήργησε το: «θανάτω θανατούσθε» (δηλαδή τις συνέπειες της κατάργησης της αργίας), οι κυβερνώντες προβαίνουν ξεκάθαρα σε ποινικό (αρχικά) διωγμό όλων εκείνων των αληθινών πιστών, που θα θελήσουν να τηρήσουν την εντολή του Κυρίου τους∙ όποιος δηλαδή αρνείται να εργασθεί την Κυριακή, θα διώκεται και ποινικά και από την εργασία του. Οδηγούμαστε δηλαδή στο: «και πάντες δε οι θέλοντες ευσεβώς ζην εν Χριστώ Ιησού, διωχθήσονται» (Β΄ Τιμοθ.,κεφ.Γ΄,12). Διερωτώμαι: Φθάσαμε και σ’ αυτό το σημείο, ώστε ούτε αυτό να μας πειράζει;

Σεβαστοί Άγιοι Αρχιερείς, οι επωμισθέντες την ευθύνη της διοίκησης της Εκκλησίας, η οποία Κεφαλή της έχει τον Κύριο Ιησού και μέλη του σώματός της όλους εμάς, «ει δίκαιον εστιν ενώπιον του Θεού, υμών ακούειν μάλλον ή του Θεού, κρίνατε. ου δυνάμεθα γαρ ημείς α είδομεν και ηκούσαμεν μη λαλείν» (Πραξ. Δ΄,19-20). Και ενθυμηθείτε: «Πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις» (Πράξ.Ε΄,29).

Προς δε τον Κύριό μου:

«Κύριε, ουχ υψώθη η καρδία μου, ουδέ εμετεωρίσθησαν οι οφθαλμοί μου, ουδέ επορεύθην εν μεγάλοις, ουδέ εν θαυμασίοις υπέρ εμέ. ει μη εταπεινοφρόνουν, αλλά ύψωσα την ψυχήν μου ως το απογεγαλακτισμένον επί την μητέρα αυτού (Εκκλησία), ως ανταποδώσεις επί την ψυχήν μου».

Αρχιμ. Χριστόδουλος Αγγελόγλου

Πνευματικός και Λειτουργός του Ι. Ησυχαστηρίου

«Παναγία, η Φοβερά Προστασία»

https://vasilinos.wordpress.com/2021/06/16/oyk-e%CE%BE%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%81/

6 σχόλια:

  1. ΔΕΣΤΕ ΑΥΤΟ

    Αποκάλυψη-ΣΟΚ: Εν τω γίγνεσθαι μυστικό και ύπουλο σχέδιο για…ΜΟΝΙΜΟ LOCKDOWN στην Αγγλία!!! Βάζουν τον κορωνοϊό σε…ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ!!!
    EΓΓΡΑΦΟ

    http://greeknewsondemand.com/2021/06/27/%cf%83%ce%bf%ce%ba-%ce%b5%ce%bd-%cf%84%cf%89-%ce%b3%ce%af%ce%b3%ce%bd%ce%b5%cf%83%ce%b8%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%8d%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf/

    Με λίγα λόγια, αυτό θα πρέπει να κινείται προς ένα μόνιμο κλείδωμα της χώρας από την Πέμπτη, 15 Ιουλίου, με τους λόγους να γίνει αυτό να είναι μια έξαρση των νέων παραλλαγών του ιού της Ινδίας και του Νεπάλ (ο οποίος, όπως γνωρίζουμε, είναι απλά ένας επαναπροσδιορισμός της αλλεργικής ρινίτιδος)


    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AN AΛΗΘΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ,ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΝΟ.

    Με αυτά που έρχονται πολλοί θα χάσουν το μυαλό τους
    Αυτό που έρχεται είναι τόσο άσχημο που πολύ θα χάσουν το μυαλό τους...
    Μερικοί θα χάσουν και την πίστη τους.
    Διάσημος ανθρωπολόγος συζητά για γεγονότα που πρόκειται να δούμε σύμφωνα με αυτά που έχει πει ο νομπελίστας Luc Montagner

    https://www.facebook.com/325177562122/videos/779865749363783


    .
    ΔΙΕΔΩΣΤΕ ΤΟ,ΠΑΡΑΚΑΛΩ......

    .

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πολύ πικρό το ποτήριο τις αποστασίας από τον αληθινό Θεό και πασης φύσεως ανυπακοής των θείων εντολών.
    Μαλθακούλη δεν έχεις αντιληφθεί τι σε περιμένει όταν μπεί σε εφαρμογή πλεον η Θεία δικαιοσύνη.
    ΟΥΕ..ΟΥΕ..ΟΥΕ..κι αλοιμονό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στη Γερμανια δεν ειναι ανοιχτα τα καταστηματα την Κυριακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΡΕ ΒΛΑΚΑ ΠΟΥ Ο ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ''ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΣ''?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. KATAPΓHΣΗ THΣ KYPIAKHΣ APΓIAΣ

    Άρθρο του ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής

    https://niksothropoulos.wordpress.com/2013/08/02/a-349a/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!