Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Μολυσματική ασθένεια ευλογιά - 'monkeypox' στις ΗΠΑ! Επιβεβαιώθηκε σε Αμερικανό που επέστρεψε από τήν Νιγηρία. 200 άτομα σε καραντίνα γιά τήν νόσο, σε 27 πολιτείες.....ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ;

 ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ....


Μια άλλη εξαιρετικά επικίνδυνη ασθένεια εξαπλώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πρόκειται για την ευλογιά τύπου monkeypox.

Οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν περισσότερα από 200 άτομα από 27 διαφορετικές πολιτείες, που μπορεί να έχουν έρθει σε επαφή με ένα άτομο που έχει προσβληθεί από έναν σπάνιο τύπο ευλογιάς - monkeypox.



Αυτή η μολυσματική ασθένεια έχει ήδη επιβεβαιωθεί σε κάτοικο του Ντάλας (του Τέξας) που επέστρεψε από τη Νιγηρία στις αρχές του μήνα.

Επισήμως, αυτή είναι η πρώτη περίπτωση monkeypox στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2003.

Τα κρούσματα Monkeypox εμφανίζονται κατά καιρούς σε απομακρυσμένα μέρη της Κεντρικής και Δυτικής Αφρικής, κοντά σε τροπικά τροπικά δάση.

Ο ασθενής, που βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκεται σε νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση και δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη άλλες περιπτώσεις μόλυνσης από monkeypox στη χώρα.

Ενώ ολόκληρος ο κόσμος πολεμά το COVID-19, οι Ηνωμένες Πολιτείες δέχονται επίθεση από την άλλη πλευρά από έναν πιο τρομερό εχθρό - τον ιό ευλογιάς -monkeypox.

Σε 27 πολιτείες, τουλάχιστον 200 άτομα είναι σήμερα απομονωμένα σε θαλάμους μολυσματικών ασθενειών. Κάθε ένα από αυτά μπορεί να είναι φορέας της τρομερής ασθένειας.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ επικοινωνούν τώρα με επιβάτες σε δύο πτήσεις που μετέφεραν τον μολυσμένο άνθρωπο (το όνομά του διατηρείται μυστικό) από τη Νιγηρία στις 9 Ιουλίου.

Ο ασθενής από την πόλη του Λάγος της Νιγηρίας, ταξίδεψε αρχικά στην Ατλάντα της Γεωργίας και μετά από την Ατλάντα πήγε στο Ντάλας του Τέξας, όπου νοσηλεύτηκε (λόγω αδιαθεσίας)

Στο νοσοκομείο γρήγορα διαγνώστηκε με την εξαιρετικά επικίνδυνη ασθένεια.




Πιστεύεται ότι η ευλογιά τελικά ηττήθηκε πριν από περισσότερα από 40 χρόνια, αλλά η νέα υπόθεση προκάλεσε πανικό σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Οι επιβάτες, το πλήρωμα, οι οικογένειές τους βρίσκονται υπό αυστηρή καραντίνα.

"Έχουμε εντοπίσει όλες τις επαφές που είχε ο ασθενής κατά τη διάρκεια της πτήσης και μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ντάλας. Υπάρχει κίνδυνος για την κοινωνία, οπότε υπάρχει αυστηρός έλεγχος", - είπε ο Δρ Philip Huang.

Σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας, προσπαθούν να αξιολογήσουν τους "πιθανούς κινδύνους για εκείνους που ενδέχεται να ήταν σε στενή επαφή με τον επιβάτη". 

Ωστόσο, οι πιθανότητες εξάπλωσης της νόσου είναι χαμηλές επειδή όλοι στην καμπίνα φορούσαν μάσκες.

"Θεωρούμε ότι ο κίνδυνος για το κοινό είναι χαμηλός", δήλωσε εκπρόσωπος των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ο ιός monypypox είναι παρόμοιος με τον ιό της ευλογιάς, αλλά όχι τόσο μεταδοτικός και θανατηφόρος. 

Η ασθένεια που προκαλεί είναι συνήθως πιο ήπια, σαν την ανεμοβλογιά και τα συμπτώματα εξαφανίζονται μόνα τους μετά από μερικές εβδομάδες.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια ορισμένων εστιών της επιδημίας στη Δυτική Αφρική, ο αριθμός των θανάτων έφτασε το 10%.

Παρεμπιπτόντως, το πρώτο εμβόλιο - μια λέξη που ακούγεται κυριολεκτικά παντού στην εποχή μιας πανδημίας - εμφανίστηκε μόνο για την καταπολέμηση της ευλογιάς.

Το είδος της ασθένειας που έφερε ο Αμερικανός από τη Νιγηρία, έχει ξεφύγει από την Αφρική μόνο μερικές φορές. Αλλά τώρα στην ίδια την ήπειρο, τα κρούσματα καταγράφονται όλο και πιο συχνά.

Πώς διαδίδεται το monkeypox;

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το monkeypox μεταδίδεται μέσω άμεσης επαφής με μολυσμένο άτομο.

Ο ιός μπορεί να εισέλθει στο σώμα μέσω ρωγμών στο δέρμα, ή μέσω αερομεταφερόμενων σταγονιδίων μέσω της μύτης, του στόματος, των ματιών.


Η ασθένεια μπορεί επίσης να εξαπλωθεί σε ανθρώπους από μολυσμένους πιθήκους, αρουραίους, σκίουρους ή αντικείμενα με μολυσμένη επιφάνεια, μέσω κλινοσκεπασμάτων ή ρούχων.



Μεταδίδεται επίσης από ένα άτομο. Η μόλυνση συμβαίνει ακόμη και μέσω σωματιδίων σκόνης στο δωμάτιο όπου βρισκόταν το άρρωστο άτομο.

Συμπτώματα της νόσου

Αρχικά, η ασθένεια συνοδεύεται από πυρετό, πονοκέφαλο, πόνο στην πλάτη και τους μυς και μια γενική κατάσταση αδυναμίας.

"Η ασθένεια συνοδεύεται από πόνο στις αρθρώσεις. 

Η θερμοκρασία αυξάνεται, τρεις μέρες μετά την εμφάνιση βλάβης (εξανθήματος) στο δέρμα (συνήθως στο πρόσωπο και στη συνέχεια, σε άλλα μέρη του σώματος, συνήθως τις παλάμες και τα πόδια)", δήλωσε ο ειδικός μολυσματικών ασθενειών Kuyaze Be

Το εξάνθημα μπορεί να επιφέρει έντονο κνησμό (φαγούρα). Τελικά, στη θέση του, αναπτύσσονται ξηρές πληγές και ενδέχεται να παραμείνουν ουλές.

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες αυτού του ιού. για παράδειγμα, είναι η κοινή ανεμοβλογιά.

Αν και η monkeypox-ευλογιά είναι πολύ σπάνια, υπήρξε ένα ξέσπασμα στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2003, με 47 επιβεβαιωμένα κρούσματα να αποδίδονται σε εισαγόμενους αρουραίους.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, δύο περιπτώσεις monkeypox αναφέρθηκαν το 2018 σε επιβάτες που επέστρεψαν αεροπορικώς, από τη Νιγηρία. Την ίδια χρονιά, ένα ανησυχητικό κρούσμα μετάδοσης monkeypox σε ανθρώπους αναφέρθηκε όταν, ένα μέλος του προσωπικού νοσοκομείου του Newcastle εμφάνισε τη νόσο, που πιστεύεται ότι ήταν μέσω επαφής με το κρεβάτι του ασθενούς.



Το 2019 αναπτύχθηκε ένα εμβόλιο κατά του monkeypox και επιπλέον, ο εμβολιασμός κατά της ευλογιάς συμβάλλει στην πρόληψη των επιδημιών της νόσου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί επιδημίες αυτής της ασθένειας στις χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Αφρικής. 

Η ευαισθησία των ανθρώπων στο monkeypox αυξάνεται λόγω της πτώσης του επιπέδου ανοσοποίησης κατά της ευλογιάς.

Το 1960, η Σοβιετική Ένωση κατάφερε να σταματήσει το ξέσπασμα της πιο επικίνδυνης ευλογιάς, η οποία προήλθε από την Ινδία από έναν κάτοικο της Μόσχας. 

Η απάντηση στην απειλή ήταν τότε άμεση και πιο αποτελεσματική. 

Θα μπορέσουν οι Αμερικανοί ειδικοί για τις μολυσματικές ασθένειες, οι οποίοι έχουν ήδη φορτωθεί λόγω του νέου κύματος της πανδημίας του κοροναϊού, να λειτουργήσουν εξίσου γρήγορα;

"Μέχρι το 1980, στις περισσότερες χώρες, οι άνθρωποι εμβολιάστηκαν με επιτυχία ενάντια σε αυτήν την επικίνδυνη λοίμωξη, τώρα ο πληθυσμός είναι ουσιαστικά ανυπεράσπιστος.

Εάν ο ιός αποκτήσει την ικανότητα να μεταδίδεται εύκολα από άτομο σε άτομο, μπορεί να προκύψει σοβαρή κατάσταση", δήλωσε ο γιατρός βιολογικών επιστημών, επικεφαλής επιστήμονας Τμήμα Γονιδιωματικής Έρευνας (Genomic Research) FBSI SSC VB "Vector" Rospotrebnadzor Sergey Shchelkunov.

Το πρόβλημα είναι ότι απλά δεν υπάρχει καθολική θεραπεία για το monkeypox, μόνο τα συμπτώματα αντιμετωπίζονται.

πηγή esoreiter.ru

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2021/07/monkeypox-200-27.html

3 σχόλια:

  1. https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=eKbehcXnmks&feature=youtu.be&fbclid=IwAR025kLMIlaBjD5fd94GjLbazfv9hktcU6cgR8A10waMgqzgFbULnczwqGs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.dni.gov/files/NCSC/documents/SafeguardingOurFuture/NCSC_China_Genomics_Fact_Sheet_2021.pdf?fbclid=IwAR3FKnFn7jQWF1JvlqV1bTo9qUGvMFGRiKFMBgZ8lhHFoXiknF5aANu2BME

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!