Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Ἡ στατιστική τῆς Ὑπερηφανείας ! ( ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ, επειδή ΟΥΤΕ αυτά τά λέει κανείς! )

 


Η αντίσταση της Ελλάδας στις δυνάμεις του Άξονα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ήταν η μεγαλύτερη από όλα τα έθνη της δυτικής Ευρώπης, με εξαίρεση το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ποτέ δεν καταλήφθηκε εκτός των Νήσων της Μάγχης.

Σύμφωνα με την ιστορική καταγραφή, η Ελλάδα αντιστάθηκε για συνολικά 219 ημέρες κατά της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Βουλγαρίας και της Αλβανίας μεταξύ Οκτωβρίου 1940 και Απριλίου 1941, όταν η ναζιστική Γερμανία εξαπέλυσε μια τελική, μαζική επίθεση μέσω της Βουλγαρίας.

Συγκριτικά, το έθνος της Νορβηγίας αντιστάθηκε για 63 ημέρες, ενώ η Γαλλία, που ήταν στρατιωτική υπερδύναμη εκείνη την εποχή, κατάφερε να κρατήσει τις δυνάμεις του Άξονα μόνο για 43 ημέρες.


Σε αυτό το διάστημα, η Ελλάδα κατέγραψε 13.325 νεκρούς, 62.663 τραυματίες και 1.290 αγνοούμενους. Τα Βρετανικά, Αυστραλιανά και Νεοζηλανδικά στρατεύματα που πολέμησαν στο πλευρό των Ελλήνων υπέστησαν 903 απώλειες, 1.250 τραυματίες, ενώ 13.958 από τους άνδρες τους αιχμαλωτίστηκαν από τις δυνάμεις του Άξονα.

Ημέρες αντίστασης στις δυνάμεις του Άξονα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο:

Ελλάδα 219 ημέρες

Νορβηγία 61 ημέρες

Γαλλία 43 ημέρες

Πολωνία 30 ημέρες

Βέλγιο 18 ημέρες

Ολλανδία 4 ημέρες

Γιουγκοσλαβία 3 ημέρες

Τσεχοσλοβακία 0 ημέρες

Δανία 0 ημέρες

Διήρκεσε μόνο περίπου έξι ώρες, η γερμανική χερσαία εκστρατεία εναντίον της Δανίας, ενός μικροσκοπικού έθνους με σχεδόν όλο το έδαφός του στο επίπεδο της θάλασσας, ήταν μια από τις συντομότερες στρατιωτικές επιχειρήσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι Έλληνες τιμήθηκαν για την αντίστασή τους στις δυνάμεις του Άξονα

Οι Έλληνες απέκτησαν φήμη σε όλο τον κόσμο στη σύγχρονη εποχή για το απίστευτο θάρρος και τη λυσσαλέα αντίστασή τους ενάντια στις ιταλικές και γερμανικές εισβολές το 1940 και το 1941, καθώς και κατά τα βάναυσα χρόνια υπό την κατοχή του Άξονα.

Οι ιστορικές προσωπικότητες έχουν από καιρό επαινέσει τους Έλληνες για τη δύναμή τους και τη δέσμευσή τους στη δικαιοσύνη και την ελευθερία.

Ο εμβληματικός Βρετανός πολιτικός Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο οποίος ηγήθηκε του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, επαίνεσε περίφημα τον ελληνικό λαό σε μια ομιλία του στο BBC κατά τις πρώτες ημέρες του ελληνοϊταλικού πολέμου, δηλώνοντας «Μέχρι τώρα λέγαμε ότι οι Έλληνες πολεμούν όπως ήρωες. Τώρα θα πούμε: Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Σε άλλη δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων στις 24 Απριλίου 1941 είπε: «Η λέξη ηρωισμός φοβάμαι ότι δεν αποδίδει το παραμικρό από εκείνες τις πράξεις αυτοθυσίας των Ελλήνων, που ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για τη νικηφόρα έκβαση του κοινού αγώνα των εθνών, κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, για την ανθρώπινη ελευθερία και αξιοπρέπεια. Αν δεν ήταν η γενναιότητα των Ελλήνων και το θάρρος τους, η έκβαση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου θα ήταν απροσδιόριστη».

Ηγέτες από όλο τον κόσμο αναγνώρισαν την ποιότητα του «αουτσάιντερ» της Ελλάδας, θαυμάζοντας την αποφασιστικότητα και το αδάμαστο θάρρος της χώρας.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Φράνκλιν Ρούσβελτ τίμησε τους Έλληνες μόνο λίγους μήνες μετά την εισβολή στον Άξονα, σημειώνοντας ότι το θάρρος τους ενέπνευσε όλη την Αμερική:

«Ο ηρωικός αγώνας του ελληνικού λαού για να υπερασπιστεί τις ελευθερίες και τις εστίες του ενάντια στην επίθεση της Γερμανίας, αφού πρώτα είχαν κατατροπώσει την ιταλική απόπειρα εισβολής,έχει συγκινήσει τις καρδιές και έχει προκαλέσει τη συμπάθεια ολόκληρου του αμερικανικού λαού». 

Ἀπό : greekreporter.com

Ἡ Πελασγική

http://sxolianews.blogspot.com/2021/10/blog-post_88.html#comment-form

1 σχόλιο:

  1. Γιά αυτό στό τέλος ..είμασταν στό μοίρασμα τών νικητών,με εμφύλιο,με προδοσίες από μερικούς -μερικούς ,καί χαρίσαμε στούς κατακτητές
    μας ,ότι κλέψανε.Από χρυσό,απο δανεικά καί αγύριστα,καί φυσικά τρέξαμε νά τούς ξαναφτιάξουμε γιά νά μας κυβερνήσουν χωρίς πόλεμο.
    Αααα,καί αντί νά πάρουμε τά δανεικά ,τούς χρωστάμε καί από πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!