Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ: «Ό χ ι» στόν έλεγχο πιστοποιητικών εμβολιασμού σε πιστούς καί Ιερείς!


 

Την αρνητική του πρόθεση σχετικά με τον έλεγχο πιστοποιητικών εμβολιασμών πιστών και ιερέων πριν την είσοδό τους στους Ιερούς Ναούς εξέφρασε ρητά ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ δια στόματος του π. Ionuț Gabriel Corduneanu στον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας της χώρας.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα


Κατά τη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των 17 αναγνωρισμένων θρησκευτικών κοινοτήτων της Ρουμανίας, μεταξύ των οποίων και η Ορθόδοξη Εκκλησία, το Ρουμάνικο Πατριαρχείο ζήτησε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων να μην υποχρεώσει κληρικούς και πιστούς σε έκδοση και επίδειξη ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού για την Covid-19 ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή, αλλά και την εργασία σε θρησκευτικές τελετές-ακολουθίες, για τους ακόλουθους λόγους:

1. Δεδομένου ότι το πιστοποιητικό αυτό δεν απαιτείται για την πρόσβαση των πολιτών σε παντοπωλεία, φαρμακεία και νοσοκομεία, καθ΄ότι αυτά καλύπτουν βασικές ανάγκες των πολιτών, έτσι και η φυσική συμμετοχή κληρικών και πιστών στους τόπους λατρείας συνιστά ζωτική, ουσιαστική ανθρώπινη ανάγκη, καθώς επίσης και πνευματική τροφή και υγεία για την ψυχή. 

Με την κοινή προσευχή στην εκκλησία, ο πιστός άνθρωπος κοινωνεί με τον Θεό και με τους συνανθρώπους του, θεραπεύοντας την ψυχή του από τον φόβο της αρρώστιας και του θανάτου.

2. Μέσω της κοινής προσευχής στην εκκλησία, ενθαρρύνεται ο απελπισμένος, αποτρέποντας έτσι την απόγνωση και την κατάθλιψη.

3. Η συμμετοχή σε ιερές ακολουθίες στην εκκλησία δίνει στον θλιμμένο και μόνο άνθρωπο τη χαρά της επικοινωνίας και της αλληλεγγύης, αποτρέποντας έτσι το αίσθημα της εγκατάλειψης και της περιθωριοποίησης.

Η ίδια άποψη είχε εκφραστεί και πάλι στις 12 Νοεμβρίου του 2021, ωστόσο ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Νικολάε Τσιούρα, μαζί με τον Υπουργό Υγείας Αλεξάντρου Ραφίλα,  έριξαν και πάλι το ζήτημα στο τραπέζι.

Διευκρινίζεται ότι το Πατριαρχείο Ρουμανίας λαμβάνει μόνιμα τα απαραίτητα μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων προστασίας.

Φωτογραφία: Basilica.ro

orthodoxianewsagency

1 σχόλιο:

  1. Ο "πατριάρχης" Δανιήλ είναι ένας από τους πιο βδελυρούς εκπροσώπους της Πανθρησκείας/Π.Σ.Ε.! Το ότι ρίχνει στάχτη στα μάτια των μαζών, στα πλαίσια του ρόλου που έχει αναλάβει στο παγκόσμιο ιστό προπαγάνδας δεν είναι κάτι που χρίζει επικρότησης. Μη ξεχνάμε ότι στη Ρουμανία το ποσοστό "εμβολιασμού" είναι κάτω του 30% οπότε, αν εφαρμοστεί το μέτρο του πιστοποιητικού χάνει πελατεία και δεν θα έχει πόρους να στείλει στα ταμεία του Π.Σ.Ε., που, βάσει του καταστατικού, διαχειρίζεται τα παγκάρια των μελών "εκκλησιών", τουτέστιν - από την ψευδοσύνοδο της Κρήτης, το 2016 - και τα παγκάρια της νυν Οικουμενιστικής "εκκλησίας" της Ρουμανίας και της Ελλάδος. https://www.triklopodia.gr/%ce%bb%ce%b7%ce%be%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b9%cf%8e%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%83%ce%b1-%ce%b7-%ce%bc%cf%80%ce%af%ce%b6%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%84/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!