Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Mnτρoπoλiτnς πρώnν Kαλαβpύτων Aμβρόσιoς: Κύριε Μητσοτάκη ΤΙ είσθε; ΨΕΥΤΗΣ, ή α ν ί κ α ν ο ς;

 


Γράφει ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Εφημερίδα θέτει στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη: ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: 

-Κύριε Μητσοτάκη τι είσθε; ΨΕΥΤΗΣ, ή ανίκανος; ΄΄

Εμείς με τίς φτωχές μας δυνάμεις δεν δυνάμεθα να απαντήσουμε στο ΦΟΒΕΡΟ αυτό ερώτημα. Άλλωστε είμαστε και αναρμόδιοι! Μπορούμε όμως να υπενθυμίσουμε κάτι πιο φοβερό! Ότι δηλ……

Ο κ. Μητσοτάκης είναι

ΑΦΩΡΙΣΜΕΝΟΣ !


Αδελφοί μου,

Σε ένα άνθρωπο, που είναι αφωρι-σμένος από την Εκκλησία, όλα μπορεί να συμβαίνουν!

Και ψεύτης μπορεί να είναι!

Και ανίκανος!

Και κατεδαφιστής όλων των αξιών της ζωής!

Και να έχει γεννηθεί για την καταστροφή, όπως λέγει ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Γρηγόρης Μπιθικώτσης στο τραγούδι του το «τρελοκόριτσο»: «Γεννήθηκες για την καταστροφή»!!!

«Γεννήθηκες για την καταστροφή

και ήρθες να γκρεμίσεις μια ζωή!

Δεν συλλογίστηκες τι πας να κάνεις

Μαχαίρι μου ’μπηξες τρελή,

θα με πεθάνεις.

……..

Μ’ ένα ποτήρι πίναμε κι οι δυο

Τώρα τα ’χεις κάνει ρημαδιό

Που με παράτησες χωρίς αιτία

και με ρεζίλεψες σ’ όλη την κοινωνία!»


Αυτά συμβαίνουν σέ ένα άνθρωπο, όταν αυτός είναι αφωρισμένος από την Μητέρα Εκκλησία. Διότι

Στην ψυχή ενός αφωρισμένου ανθρώπου κουμάντο κάνει ο Διάβολος!

Τώρα όσον αφορά τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη το ζήτημα θέλει διερεύνησιν! Και τούτο, διότι η πολύ πρόσφατη παρουσία Του στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, και μάλιστα σε ώρα Συνεδρίας του Σώματος, γεγονός πρωτοφανές στα εκκλη-σιαστικά χρονικά, ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗΝ ΤΟΥ ΩΣ ΑΦΩΡΙΣΜΕΝΟΥ, όπως θα ηδύνατο κάποι-ος να ισχυρισθή!

Πρέπει, λοιπόν, να διερευνήσουμε το ζήτημα, ώστε να μη προκαλούνται συγχύσεις μέσα στην συνείδηση του εκκλησια-στικού Πληρώματος!

Σας προσκαλώ, λοιπόν, να διερευνήσουμε τα….. κατορθώ-ματα του κ. Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού της Ελλάδος!

Διερευνώντας τον Ημερήσιο Αθηναϊκό και Τοπικό μας Τύπο φαίνεται, ότι ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη Χώρα μας στον αφανισμό, αλλά και την Μητέρα και Τροφό του Έθνους, την Ορθόδοξο Εκκλησία μας στην καταστροφή!

Μακάρι τα πράγματα να μην είναι ἔτσι! Μακάρι ο χαράσσων τις γραμμές αυτές, ένας «γεγηρακώς» πλέον Αρχιερεύς του Χριστού, ένα γεροντάκι, ένας ταπεινός, αλλά συγχρόνως και ασυμβίβαστος αγωνιστής του Χριστού (αγωνιζόμενος από του έτους 1961 μέσα στην Εκκλησία), να ευρίσκεται στην πλάνη! Τα συμπεράσματα θα είναι δικά σας!

Εσείς, λοιπόν, θα κρίνετε τον κ. Πρωθυπουργόν, αγαπητοί μου Αδελφοί αναγνώστες! Εμείς απλώς θα σας παρουσιάσουμε εδώ μερικά από τα πάρα πολλά -και επαναλαμβανόμενα- και πολύ πρόσφατα δημοσιεύματα του Ημερήσιου Τύπου, ώστε υμείς να κρίνετε και να αποφασίσετε ως προς το τί ακριβώς είναι ο Πρωθυ-πουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης:

Ένας ανορθωτής της Ελλάδος,

ή μήπως ένας πολιτικός, ένας άνθρωπος,

ο οποίος «γεννήθηκε για την καταστροφή;»

Ελάτε, λοιπόν, να αρχίσουμε την έρευνα!

*********

Ένα αρχαίο ρητό λέγει: «οία η μορφή, τοιάδε και η ψυχή»! Δηλ. όπως είναι η όψις ενός ανθρώπου τέτοια είναι και η ψυχή του. Με άλλα λόγια: Η ψυχική ωραιότητα είναι ανάλογη προς την μορφήν κάποιου.

Ιδού λοιπόν ή όψις του Πρωθυπουργού μας!


‘Ενας μαχητικός δημοσιογράφος, τον οποίον μόλις προ δύο-τριών ημερών κατέφαγεν ο Κορωνοϊός, ο αείμνηστος αγωνιστής, ο μακαρίτης Γεώργιος Τράγκας, στις 03 Σεπτεμ-βρίου 2021 είχε γράψει τα εξής συγκλονιστικά λόγια διά τον κ. Μητσοτάκην: «Έχει πατηθεί το κουμπί της εκτόξευσής του εις το …….πυρ το εξώτερον»!!!! «Το πολιτικό τέλος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη….προέβλεπε….ο Αρ-χηγός των Ελεύθερων ανθρώπων Γεώργιος Τράγκας……»!!!


(Βλ. ΜΑΚΕΛΕΙΟ, 03.09.2021, σελ. 21)

Και ιδού, δυστυχώς, πολύ γρήγορα ήλθεν η επαλήθευσις! Η Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, στο προχθεσινό της φύλλο, όπως προαναφέραμε, και μάλιστα στην πρώτη σελίδα της, γράφει τα εξής συγκλονιστικά, τα οποία βεβαίως και σηματοδοτούν την αποτυχία του κ. Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού της Χώρας:

Ερωτά, λοιπόν η Εφημερίδα: «Έπειτα από τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα» τελικά ο κ. Μητσοτάκης τί είναι: «Ψεύτης ή ανίκανος;» Και συμπληρώνει: «Άν ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε (όπως λέει) την ’Εκθεση-σοκ του Συμβούλου του, είναι ακατάλληλος».


Στα εξήντα (60) τόσα χρόνια της ιερατικής μου ταπεινής διακο-νίας για πρώτη φορά σήμερα διαβάζω σε πολιτική Εφημερίδα της Δεξιάς παρατάξεως τόσο υποτιμητικά λόγια για έναν εν ενεργεία Πρωθυπουργό της ίδιας πολιτικής τοποθετήσεως! Παρακαλώ, προσέξτε: Τα λόγια αυτά ταιριάζουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ σε ένα ΑΦΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ή και ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΠΡΟΣΩΠΟ!

Ας μη λησμονείτε, λοιπόν, ότι η αναξιότης μου την Κυριακή 26ην Απριλίου 2020, ενώπιον της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Τρυπητής εδώ στο Αίγιο, ανέγνωσε τον Μεγάλο Αφορισμό στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στον Υπουργό Πολιτικής προστασίας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά και στην Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως!


Ιδού, λοιπόν, το σχετικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, φ. της 17ης.12.2021, που αναφέρεται στον Πρωθυπουργό:


Το πρόβλημα με τον κ. Πρωθυπουργό έγινε ακόμη πιο σοβαρό, όταν ο τέως Υπουργός κ. Παναγ. Κουρουμπλής, αγο-ρεύων από του Βήματος της Βουλής, εχαρακτήρισεν ως «ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ» τους κ.κ. Βουλευτάς της Νέας Δημοκρατίας!


«Με αφορμή τους θανάτους εκτός ΜΕΘ και τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα» ο κ. Κουρουμπλής, είπε προς την Ν.Δ. ακριβώς τα εξής: «δολοφονήσατε ανθρώπους». Και το αποτέλεσμα;


Ιδού και το σχετικό δημοσίευμα:


Όταν αργότερα του υπεδείχθη να ανακαλέση την φράσιν του ο κ. Κουρουμπλής με πολύ πείσμα αρνήθηκε να το πράξη!


Και το αποτέλεσμα δεν άργησε να έλθη! Ξεύρετε γιατί ο κ. Τσίπρας διέγραψε τον κ. Κουρουμπλήν; Διότι «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει!»

(Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 17.12.2021, σελ.19)

Η Μελέτη των κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα αναστάτωσεν ολό-κληρο το Πολιτικό σύστημα! Η Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (φ. της 16.12.2021) με πολύ έντονο τρόπο και με πολύ σκληρά λόγια -προς έπαινόν της- ανέδειξε το πρόβλημα!

Συνεχίζουμε τα κατορθώματα του κ. Μητσοτάκη, όπως τα περιγράφουν οι Εφημερίδες! Η Εφημερίδα των Συντακτών μας αποκαλύπτει, ότι πανικός έχει καταλάβει τους Παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου!

Μεγάλη σημασία εδώ έχει η διευκρίνηση-Δήλωση του Καθηγη-τού της Ιατρικής κ. Τσιόδρα:

«Σε άλλη Χώρα ο Πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί ή θα είχε ζητήσει συγγνώμη»!!!

Και τώρα το σχόλιό μας:

Ναι, κ. Τσιόδρα έχετε δίκηο! Αλλά, γιατί λησμονείτε την παροιμία, που λέγει: «Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα»! Ο αφωρισμένος Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δεν έχει ούτε αυτιά, ούτε και μάτια! Έφυγε από την αγκαλιά του Θεού!

Και για τους φανατικούς οπαδούς του κ. Μητσοτάκη θα αναφέρουμε μια ακόμη απόδειξη! Ο ανεψιός Μητσοτάκη και Δήμαρχος των Αθηναίων κ. Κωνστ. Μπακογιάννης, υιός της γνωστής κας Ντόρας Μπακογιάννη, στολίζοντας την Αθήνα για την εορτή των Χριστουγέννων, σε κεντρικό σημείο της πόλεως τοποθέτησε ένα «γκράφιτι», το οποίον παρουσιάζει τον Σατανά!!!! Βλέπετε οι άνθρωποι, που μας κυβερνούν σήμερα, ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ! Και λατρεύουν τον Διάβολο!

Και τον υπηρετούν!!!!!


Ένα αποκρουστικό γκράφιτι καθαρά σατανιστικής χροιάς ζωγραφίστηκε στην πλατεία Αττικής, με την ανοχή του Δήμου Αθηνών!

Ένα γεγονός που αποτελεί ντροπή και προκαλεί πολλά ερωτηματικά, είναι το φρικιαστικό γκράφιτι που έγινε σε παρακείμενο τοίχο της Πλατείας Αττικής, όπου κάποιοι ζωγράφισαν μια – μεγάλων διαστάσεων – αναπαράσταση με σατανικές μορφές και με έκδηλα μηνύματα αποκρυφισμού.

Σε μια μεριά αυτού του κατάπτυστου γκράφιτι εμφανίζεται ολόσωμος ο Σατανάς, τραγοπόδαρος, με κέρατα, με φτερά, και με τέσσερα χέρια που «ευλογούν». Μαύρες σφαίρες αιωρούνται και δίνουν την εντύπωση πλανητών και άλλων διαστάσεων, ενώ εμφανίζονται και άλλοι ζωόμορφοι δαίμονες και αποκρουστικές μορφές που «διακοσμούν» αυτό το ανοσιούργημα.

(Πηγή: https://www.sportime.gr/extratime/koinonia/ntropi-frikiastiko-gkrafiti-me-demones-stin-platia-attikis-me-tin-anochi-tou-dimou/


Αλλά το παραπάνω γκράφιτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ, που χρεώνεται ο Δήμαρχος των Αθηναίων και λάτρης (;) του Διαβόλου κ. Μπακογιάννης!

Ένας γνήσιος Έλληνας και συγχρόνως πιστός άνθρωπος, παρατήρησε και κατέγραψε ένα ακόμη ΑΤΟΠΗΜΑ, ή αν θέλετε, ένα ακόμη ΕΓΚΛΗΜΑ, του Δημάρχου των Αθηναίων. Σε κάποια άλλη περιοχή της πόλεως, στην πλατεία Συντάγματος, ο «δραστή-ριος (;;;;) και αναμορφωτής (;;;) της ιστορικής πόλεως των Αθη-νών»(!!!) Δήμαρχος κ. Μπακογιάννης ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩ-ΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ έστησε εκεί μερικά κλαδιά από έλατο, στα οποία έβαλε και κάποια στολίδια, ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕ-ΝΗΝ ΦΑΤΝΗΝ, δηλ. την απεικόνισιν της Γεννήσεως του Σωτήρος του κόσμου, του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού!!!!

Καί ο αναγνώστης της Εφημερίδος ΜΑΚΕΛΕΙΟ, στο φ. της 18ης.12. 2021, σελ. 10, γράφει τα εξής:

«Που είναι η Φάτνη Βλαχοδήμαρχε;

Αίσχος! Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Συντάγματος δεν έχει την φάτνη του Χριστού, αλλά κάτι πεταμένα κλαδιά έλατου λες και δεν βρισκόμαστε σε χριστιανική Χώρα! Κύριε Μπακογιάννη πάρε πίσω αυτή την απόφαση-έκτρωμα! Αναγνώστης».

Βλέπετε, Αδελφοί μου, οι άνθρωποι, που μας κυβερνούν σήμερα, όχι μόνον ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ στο Χριστό, αλλά και ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ!

Ώστε, λοιπόν, στις ημέρες μας ο Διάβολος χορεύει! Επομένως θα έπρεπε οι άνθρωποι της Εκκλησίας, δηλ. και η Ιερά Σύνοδος και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος των Αθηνών και οι Σεβα-σμιώτατοι Συνοδικοί Σύνεδροι-Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, να ξεσηκωθούν, να διαμαρτυρηθούν, να κτυπήσουν πένθιμα τις καμπάνες των Ναών, να κηρύξουν την Εκκλησία του Χριστού ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ, ώστε να διεγερθούν και οι συνειδήσεις των ευσεβών χριστιανών! Δυστυχώς, τίποτε από αυτά δεν έγινε!

Το μόνο, που ενδιαφέρει τους Εκκλησιαστικούς μας Ταγούς σήμερα, είναι η προβολή του εαυτού των, η προώθησις και η αποδοχή του Εμβολίου, δηλ. του Covid 19 !!! Από τα Αρχιερατικά χείλη δεν ακούεται ο λόγος του Θεού! Ακούονται όμως οι εντολές για την αυστηρή τήρηση των μέτρων της Πολιτικής Εξουσίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, για τις μάσκες , για την τήρηση των αποστάσεων μέσα στον Οίκο του Θεού!

Τώρα πλέον δεν διδάσκονται η Χριστιανική Ηθική, δηλ. ο Νόμος του Θεού! Στα ημέρες μας δεν ακούεται έστω και ένα κήρυγμα για Μετάνοια και επιστροφή στην αγκαλιά του Θεού, έστω και μια πατρική προτροπή για να προσέλθουμε στην Εξομολόγηση, ώστε να λάβουμε άφεσιν των αμαρτιών και των πλημμελημάτων ημών, ούτε…. ούτε….ούτε έστω και ένας λόγος για την σωτηρία της ψυχής μας! Κουρασθήκαμε να ακούμε τις προτροπές των Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών μας για τον εμβολιασμό! Ωνόμασαν ΛΕΠΡΟΥΣ και χαρακτήρισαν ως ΑΔΕΛ-ΦΟΚΤΟΝΟΥΣ, όσους δεν αποδέχονται και αρνούνται να υποβλη-θούν στο σατανικής εμπνεύσεως Εμβόλιο Covid 19 !!!!!! Δηλ. με άλλα λόγια οι Μητροπολίτες μας σήμερα από Ιατροί των ψυχών έγιναν ……Νοσοκόμοι! Υπηρετούν την υγεία του σώματος!!! Γι’ αυτό όμως και η σύγχρονη Κοινωνία σαπίζει!

Ιδού δύο-τρεις από τις χιλιάδες αποδείξεις:

Ένας …..άμυαλος 59χρονος ΕΒΙΑΣΕ πρώτα σεξουαλικά την Μητέρα του και έπειτα την δολοφόνησε!


(Πηγή: ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, 17.12.2021, ΣΕΛ. 13)


Και ένα ακόμη περιστατικό:

(Πηγή: ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, 17.12.2021, ΣΕΛ. 13)

Ας έλθουμε, τέλος, και σε ένα τρίτο περιστατικό της ηθικής σήψεως, την οποίαν οι Μητροπολίτες μας, απορροφημένοι από τον πρόβλημα του Εμβολίου, ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ! Η Κοινωνία μεταβάλλεται ολοταχώς σε ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΜΟΡΑ! Όλοι σχεδόν οι Μητροπολίτες μας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δυστυχώς, περί άλλα «μεριμνούν και τυρβάζουν»!

Ελάτε, λοιπόν, να σας παρουσιάσω ένα ακόμη τραγικό περιστατικό! Μία γυναίκα, η οποία μέχρι πρό τινος ειργάζετο στον ΕΟΔΥ «τέθηκε στο περιθώριο, επειδή αρνήθηκε να υποκύψει στις ερωτικές διαθέσεις προϊσταμένων της και κάνει λόγο για απόπειρα συγκάλυψης από τη Διοίκηση….».


Επομένως ο Δήμαρχος των Αθηναίων κ. Μπακογιάννης, ασφαλώς χωρίς να το έχει συνειδητοποιήσει, προβάλλει τον Σατανά, και μάλιστα κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων εκεί κάπου στην πλατεία Αττικής. Με τον τρόπο αυτό, δυστυχώς, ομολογεί και συγχρόνως διακηρύττει το ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ! Ο Σωτήρ του κόσμου, ο Χριστός, δυστυχώς, ευρίσκεται εν διωγμώ στην Ελλάδα μας, στην έως χθες ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!

Και παρά ταύτα οι Αρχιερείς της Εκκλησίας μας, δηλ. οι ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΧΗΣ, «μεριμνούν και τυρβάζουν περί πολλά» ( Λουκ. κεφ. ι΄, 41), έχουν δε λησμονήσει τον λόγο του Κυρίου μας προς την Μάρθα, την αδελφήν Λαζάρου, ότι «ενός εστί χρεία»! Συνεπώς, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, οι Μητροπο-λίτες μας στις ημέρες του Κορωνοϊού επρόδωσαν την αποστολήν των!!!!!

Το τελευταίο μέχρι αυτή τη στιγμή ολίσθημα της Ιεραρχίας είναι ένα γεγονός, που συμβαίνει στην Εκκλησία μας (ονόματα δεν λέμε)! Εκεί ένας Αδελφός Αρχιερεύς, επηρεασμένος από την προπαγάνδα για τον Κορωνοϊό, εξέδωσε Εγκύκλιο και γνωστο-ποιεί την εντολή του, ότι όσοι θα ήθελαν να εκκλησιασθούν κατά την ημέρα των Χριστουγέννων πρέπει, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ, διότι οι θέσεις είναι περιωρισμένες! Ναι, τηλεφωνικώς να κλείσουν εγκαίρως θέση στο ναό της επιλογής των!

Ιδού το σχετικό κείμενο::


Με τηλεφωνική κράτηση ο εορτασμός των Χριστουγέννων

Να προσέλθουν τα Χριστούγεννα στις Εκκλησίες αφού πρώτα επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με τους ναούς για να εξασφαλίσουν θέση και να γνωρίζουν την ώρα του εκκλησια-σμού, συστήνει στους πιστούς ο Μητροπολίτης …….

Όπως διευκρινίζει ο Ιεράρχης μέσω της Εγκυκλίου, που εξέ-δωσε μόλις χθες, “στο ναό θα εισέλθει μόνο ο προβλεπόμενος αριθμός των πιστών, που θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του μέσω της τηλεφωνικής κράτησης”, αιτιολογώντας δε τη διαδικασία αυτή λέγει, πως “μόνο έτσι θα αποφευχθεί κάθε αταξία και παρεξήγηση”.


ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΙΩΘΕΙ ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ

Την ίδια στιγμή μάλιστα ο Μητροπολίτης Γ….ζητά από τους πιστούς να μην πάνε στην Εκκλησία όσοι αισθανθούν οποιαδή-ποτε αδιαθεσία!

“Αν κάποιος νοιώσει κρυολόγημα, συνάχι, βήχα, πυρετό, αδιαθεσία ή αδυναμία, αυτός να παραμείνει στο σπίτι του για να μη θέσει σε κίνδυνο και δοκιμασία ούτε τον εαυτό του, αλλ΄ ούτε τους συνανθρώπους του”, επισημαίνει ….. για να συμπλη-ρώσει πως όλα αυτά θα πρέπει όμως να γίνουν, “με σύνεση, πνεύμα, υπευθυνότητα και θυσιαστική αγάπη”.

ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Θέλοντας να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ο Μητροπολίτης… στη συνέχεια υπογραμ-μίζει πως “όλοι οφείλουν να φέρουν μάσκα, να τηρούν τις αποστάσεις και τον επιτρεπόμενο αριθμό πιστών. Χωρίς παρά-πονα και αντιδράσεις προς διαφύλαξη της υγείας όλων των αδερφών μας. Με ταπείνωση, υπακοή, προσοχή και αγάπη προς τον κάθε συνάνθρωπό μας”, όπως τονίζει χαρακτηρι-στικά».

Ο Διάβολος, λοιπόν, στην εποχή μας χορεύει και μάλιστα χορεύει τσάμικο! Οι Εκκλησιαστικοί Ταγοί, τελικά, έγιναν ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ του Κράτους και ως μοναδικό τους έργο επέλεξαν την υποστήριξη του Εμβολιασμού κατά του Κορωνοϊοῦ! Εμείς πολύ ταπεινά τους ερωτάμε: Αδελφοί μου, «Υμείς εστέ το άλας της γης· εάν δε το άλας μωρανθή, εν τίνι αλισθήσεται;» (Ματθ. Κεφ. ε’, 13).

Ας επανέλθουμε, λοιπόν, και πάλι στον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, τον οποίον οι Εφημερίδες ΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ κατά τρόπο πανηγυρικό!

«Ήξερε και έλεγε ψέματα!» ,

γράφει η Εφημερίδα αριστερών φρονημάτων «ΑΥΓΗ» !!!!

Επομένως ολόκληρο το Πολιτικό Φάσμα από την άκρα Δεξιά έως και την άκρα Αριστερά, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με μια φωνή, κατη-γορούν τον κ. Μητσοτάκη, ότι αποσιωπά τα πραγματικά γεγονότα, αποκρύπτει τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων του Κορωνοϊού, και επομένως «γυμνῇ τῇ κεφαλῇ» ΨΕΥΔΕΤΑΙ!

(βλ. φ. της 16ης .12.2021, σελ. 1η)

Και οι αποκαλύψεις συνεχίζονται! Η Εφημερίδα ΑΥΓΗ, στο προχθεσινό της φύλλο (17.12.2021), επανέρχεται και θέτει στον κ. Πρωθυπουργό το δίλημμα:

‘Η απαντήστε, ή παραιτηθήτε!!!!!!

Το ζήτημα τίθεται σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, όπου μεταξύ άλλων διαβάζουμε και τα εξής: «Κρυφτούλι στο Μαξίμου μετά την αποκάλυψη της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα….Κυβερνητική σιωπή για τους χιλιάδες θανάτους….». Θαυμάστε το!

Στον ίδιο ρυθμό, του απροκάλυπτου δηλαδή εξευτελισμού του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, ευρίσκονται και άλλες Εφημερίδες! Έτσι, λοιπόν, και η Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ στο φ. της 19ης Δεκεμβρίου, (σελ. 1η) γράφει τα εξής φοβερά λόγια:


Και η Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ στο φ. της 18ης Δεκεμβρίου (σελ. 2α ) γράφει:

«Καταρρέει η Κυβέρνηση, η οποία βυθίζεται στη δική της ανικανότητα».


Επίσης στο φ. της 19ης.12.2021, σελ. 1η γράφει:

«Η οργή της Κοινωνίας κατά του Μητσοτάκη, αλλά και του Τσίπρα, επιταχύνει τις εξελίξεις»


Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (στο ίδιο φ. της 19ης Δεκεμβρίου, συνεχίζει:


Τα ΜΜΕ δεν ησυχάζουν! Η αποκρυπτογράφησις του Πρωθυ-πουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζεται! Δέχεται πυρά από κάθε κατεύθυνσιν! Καθώς φαίνεται, η …..προφητεία του μαχητικού δημοσιογράφου Γεωργίου Τράγκα επαληθεύεται! Σας την επαναφέρω πάλιν και εδώ:

Το γεγονός, ό,τι ο κ. Μητσοτάκης, έχοντας απωλέσει την καλήν μαρτυρίαν και το καλό όνομα, βαδίζει πλέον προς την έξοδον από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου, ως γνωστόν, έχει διορίσει ως Κυβερνητικά Στελέχη και έχει συστεγάσει οπαδούς των ΛΟΑΤΚΙ, δηλ. των ομοφυλοφίλων, μας το αποκαλύπτει η Εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ στο φ. της 17ης τρ. μηνός! Θαυμάστε το!

Η Ελληνική Κοινωνία κατά τα τελευταία χρόνια βαδίζει συνεχώς προς τον ευτελισμό και την ηθική σαπίλα! Ο εκτροχια-σμός άρχισε βέβαια από την εποχή του κ. Αλέξη Τσίπρα ως Πρωθ-υπουργού, ο οποίος έχει δηλώσει, ότι είναι άθεος!

Ποιός όμως φανταζόταν, ότι η σαπίλα της Κοινωνίας θα έτρεχε, και μάλιστα με ταχύτητα πυραύλου, επί της εποχής του ….συντηρητικών Αρχών (;;;;) Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη; Εδώ πλέον η κατάστασις έγινε τραγική ή, αν θέλετε, τραγελαφική!

Τώρα πλέον και οι εξ ορισμού υπερασπιστές του Νόμου, δηλ. των Νόμων της Πολιτείας, αλλά και του Ηθικού Νόμου, έγιναν δούλοι όχι μόνον της παρανομίας, αλλά και της ανηθικότητος! Προ ολίγων μόλις ημερών πληροφορηθήκαμε, ότι ο Αντιπρόεδρος Ανωτάτου Δικα-στικού Οργάνου διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις και με την γυναίκα ….…Πρόεδρο του Δικαστικού αυτού Σώματος, συγχρόνως δε και ανώμαλες σχέσεις με τρεις άλλοδαπούς νεαρούς, τους οποίους μάλι-στα προμήθευε και με …..ναρκωτικές ουσίες!

«Τεράστιο σκάνδαλο ηθικής τάξης με την εμπλοκή του αντιπρόεδρου του Σ.τ.Ε. 5-12-2021 | 11:30πμ

Η νυχτερινή επίσκεψη Αλβανού, Ινδού και Ρομά στο σπίτι του στην Ηλιούπολη και τα υπολείμματα ναρκωτικών σε βάζο!

«Αναταράξεις προκαλεί στην κυβέρνηση και την ηγεσία της Δικαιοσύνης το τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο ηθι-κής τάξης με την εμπλοκή του αντιπροέδρου του ΣτΕ Παναγιώτη ……Ε..… σε υπόθεση χρήσης κοκαΐνης από μια παρέα ανήλικων -κατά δήλωσή τους- αλλοδα-πών και Ρομά, οι οποίοι συνελήφθησαν έξω από το σπίτι του ανώτατου δικαστικού λειτουργού στην Ηλιούπολη.

Η εμπλοκή του στενού φίλου της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και φερό-μενου ως συντρόφου της τέως προέδρου του ΣτΕ Μ… Σ… στην υπόθεση έχει προκαλέσει αναστάτωση στον δικαστικό κόσμο της χώρας, καθώς οι τρεις συλληφθέντες υποστηρίζουν, ότι αυτός τους προμήθευσε τα ναρκωτικά.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε εντελώς τυχαία, όταν άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής, που περιπολούσαν στην περιοχή, εντόπισαν γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης τους τρεις ανηλίκους, έναν Ρομά, έναν Αλβανό Ρομά και έναν Ινδό, να βγαίνουν (!) από την πολυκατοικία, όπου κατοικεί ο δικαστικός και τους σταμάτησαν για έλεγχο.

Στην κατοχή τους κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, την οποία υποστήριξαν, ότι τους προμήθευσε ο 66χρονος Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι αστυνο- μικοί συνέλαβαν τους τρεις νεαρούς και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης, όπου κλήθηκε και ο Παναγιώτης………Ε…., ο οποίος παραδέχτηκε πως τους γνωρίζει. Ακολούθησε επικοινωνία της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ο οποίος άναψε το πράσινο φως, για να γίνει έρευνα στην κατοικία του δικαστικού. Το κλιμάκιο της Ασφάλειας, που έφτασε εκεί, κατάσχεσε ένα μπουκαλάκι με υπολείμματα κοκαΐνης……».

(Πηγή: https://www.espressonews.gr/reportaz/303211/terastio-skandalo-ithikis-taxis-emploki-antiproedroy-ste/)

Η δυσοσμία από την ηθική σήψη της Κοινωνίας στις ημέρες Μητσοτάκη κυριολεκτικά μας πνίγει! Σας παραθέτω τώρα μία ακόμη δημοσιογραφική είδηση, η οποία ομιλεί για …Εισαγγελικό ξέπλυμα! Όπως, λοιπόν, αποδεικνύεται στις ημέρες μας επαλη-θεύεται το ρητόν: «εβάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα»! Δηλ. όταν θέλουμε να πούμε, ότι δεν τοποθετήθηκε το κατάλληλο πρόσωπο σε μια διοικητική θέση για να φυλάξει κάτι σημαντικό, μεταχειριζόμαστε τη φράση: «Έβαλαν τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα». H έκφραση αυτή έχει την προέλευσή της στους μύθους του Αισώπου. Μήπως, λοιπόν, κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τον κ. Μητσοτάκη;

Σας παραθέτω ένα ακόμη σχετικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα από την Εφημερίδα «μπάμ» της 21ης Νοεμβρίου 2021!

Απολαύστε το!


Ας έλθουμε τώρα και στην Κυρία Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία συζεί με τον …..αστεφάνωτο σύντροφό της, τον κ. Παύλο Κοτσώνη! Το συγκεκριμένο Πρόσωπο, ήτοι η Κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αποτελεί προσωπικήν επιλογήν του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη για το μεγάλο αυτό θώκο!!! Σας πληροφορώ, λοιπόν, ότι η Κυρία Πρόεδρος με τον κ. Κο-τσώνη δεν έχει τελέσει ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ! Επομένως Η Κυρία Πρόεδρος της Δημοκρατίας ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ, αλλ΄ αντιθέτως τον προβάλλει, συνεπώς δε δια του τρόπου αυτού και προβάλλει και προωθεί την ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ!


(Πηγἠ: https://www.newsbreak.gr/politiki/91125/xlidati-zwh-sakellaropoulou-syntrofos/).


Επί πλέον πρέπει να σημειώσουμε, ότι η Κυρία Πρόεδρος της Δημοκρατίας όχι μόνον προβάλλει την παράνομη συμβλιση, δηλ. την ανηθικότητα, αλλά και αποτολμά να δίδει μαθήματα περί της ανωμάλου σεξουαλικής σχέσεως σε μικρά, ανήλικα και ανώριμα, παιδάκια, χρησιμοποιεί δε ως παράδειγμα τον Winnie the Pooh, δηλ. ένα κουνελάκι της!


Αυτό βέβαια δεν ενοχλεί τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αποδίδει μεγάλη προσοχή και παρέχει μεγάλη προστασία στα Ομοφυλόφιλα «ζευγάρια»! Τον καταγγέλλουν τα Ημερήσια δημοσιογραφικά φύλλα! Έτσι, λοιπόν η αγωνιστι-κή Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (βλ. φ. της 18ης.12.2021, σελ. 6) μας αποκαλύπτει, ότι «το Μαξίμου προωθεί τη νομοθέτη-ση της υιοθεσίας παιδιών, όπως και τον γάμο των ομοφύλων, από την πίσω πόρτα»!!!!

Ας σημειώσουμε επί πλέον, ότι η Κυρία Πρόεδρος ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ! Έτσι, λοιπόν, στις 13 Δεκεμβρίου αρνήθηκε να παραστεί στα Καλάβρυτα, εκεί όπου κάθε χρόνο τελείται πάνδημον Μνημόσυνον για τα θύματα της καταστροφής των Καλαβρύτων στις 13 Δεκεμβρίου 1943 από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής! Οι Γερμανοί στον λόφο του Καπή εφόνευσαν όλους τους άρρενας κατοίκους, έκλεισαν τα Γυναικόπαιδα στο Δημοτικό Σχολείο, έβαλα φωτιά και κατέκαψαν τα Καλάβρυτα! Όλα αυτά η Κυρία Σακελλαροπούλου τα έγραψε «στα παληά της τα παπούτσια», γι’αυτό και δεν παρέστη στο Μνημόσυνο. Διαβάστε, παρακαλώ, τα πικρά σχόλια στο παρακά-τω δημοσίευμα της Εφημερίδος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (φ. της 18ης Δεκεμβρίου 2021, σελ. 8)



Η Κυρία Σακελλαροπούλου «…αντί να μεταβεί στα Καλάβρυτα να τιμήσει τη μνήμη των υπό των Γερμανών εκτελεσθέντων πατριωτών, προτίμησε να επισκεφτεί το ΚΚΕΒΠΔ του Δήμου Αθηναίων. Έστιν ουν το ΚΚΕΒΠΔ το Κέντρο για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας και των πολλαπλών Διακρίσεων…».

Επομένως επί τών ημερών ενός αφωρισμένου Πρωθυπουρ-γού, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη όχι μόνον η Ελλάδα χάνεται, αλλά και η Ορθοδοξία μας συντρίβεται και ποδοπατείται!

Ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης

με το Κυβερνητικό του Σύστημα, που χρησιμοποιεί ως Ηγετικά Διοικητικά Στελέχη πρόσωπα από το ΛΟΑΤΚΙ, όπως τον κ. Πατέλη,

με την επιλεγμένη προσωπικά από τον ίδιον Κυρίαν Κατε-ρίναν Σακελλαροπούλου ως Πρόεδρον της Δημοκρατίας,

με τον ανεψιόν του κ. Μπακογιάννην ως Δήμαρχον των Αθηναίων και, τέλος,

με την σκανδαλώδη τυφλήν υπακοήν των Αρχιερέων της Ελλάδος στις Εντολές Του απεργάζεται τον αφανισμόν όχι μόνον της Ελλάδος, αλλά και της Εκκλησίας του Χριστού, της Ορθοδοξίας μας!

Θέλετε και άλλες επί πλέον αποδείξεις; Για τους Μουσουλμάνους δεν λαμβάνονται μέτρα!

Στα Τζαμιά τους ο ένας Μουσουλμάνος γονατίζει κολλητά στον διπλανό του!

Στις διαδηλώσεις των δεν υπάρχουν περιορισμοί! Δεν εμποδίζονται!

Μόνον οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί ευρί-σκονται υπό περιορισμόν!

Ποιός. λοιπόν, επιβάλλει αυτά τα ΑΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ;

Ο Αφωρισμένος κ. Μητσοτάκης, ο οποίος, ασυν-ειδήτως ίσως, εργάζεται δια την επέκτασιν της κυριαρχίας του Διαβόλου στην Ελληνική Κοινω-νία!!!!!!


Η Εκκλησία, λοιπόν, ευρίσκεται «εν διωγμώ», πλην όμως η Ιεραρχία της Εκκλησίας…κοιμάται! Δεν ακούσθηκε ένα σάλπι-σμα , που να διεγείρη σε μετάνοια τις ψυχές των πιστών! Δεν είδαμε μια διαμαρτυρία για την προβολή του Σατανά με το απαράδεκτο γκράφιτι στην πλατεία Αττικής! Δεν ακούσαμε μια Ανακοίνω-ση, διά της οποίας να εκφράζεται η αγανάκτησις της Εκκλησίας για την προσπάθεια καταργήσεως του όρου «Διακοπές των Χριστουγέννων» με τον όρο «Διακοπές των εορτών», που επιχειρεί η Ευρωπαϊκή Ένωσις!

Από τους Ιεράρχες επίσης δεν ακούσαμε έστω μια φωνή διαμαρτυρίας για την προσπάθεια νομιμοποιήσεως του «γάμου των ομοφυλοφίλων» και της…..υιοθεσίας παιδιών από τα ομο-φυλόφιλα ζευγάρια! Η φωνή της Μητρός Εκκλησίας π ε ρ ι ο – ρ ί ζ ε τ α ι αποκλειστικώς και μόνον στην ενίσχυση της Κυβερνήσεως, ώστε να εφαρμοσθούν αυστηρά τα μέτρα της Πολιτείας για τον Κορωνοϊό! Τελευταίο παράδειγμα υποταγής είναι η πρόσφατος Δήλωσις ενός σεβασμίου Μητροπολίτου, ότι δεν πρόκειται να τελέση την νεκρώσιμον Ακολουθίαν σε πιστούς, οι οποίοι απέθαναν ανεμβολίαστοι!


Οπότε η οργή του Θεού εκδηλώνεται συνεχώς με χίλιους τρόπους!

α) Στο Αλεποχώρι της Κρήτης με τον πρόσφατο σεισμό γκρεμίσθηκε ο Ναός, ο οποίος είχε μετατραπή σε Κέντρο Εμβο-λιασμού!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ! ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ήταν ο ναός που έγινε συντρίμμια από τον σεισμό στην Κρήτη…

07:31 28/9/2021 – Πηγή: Press-gr

….«Σημαντική είχε χαρακτηριστεί η πρωτοβουλία από έναν ιερέα, τον πατέρα Ανδρέα, στις Αρχάνες Ηρακλείου, όπου για πρώτη φορά μια εκκλησία στην Ελλάδα μετατράπηκε στις 6 Σεπτεμβρίου σε εμβολιαστικό κέντρο ύστερα από απόφαση της ενορίας και της δημοτικής αρχής σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Ο ίδιος είπε: «Η μοναδική λύση είναι το εμβόλιο και γι’ αυτόν τον λόγο καλέσαμε τον κόσμο κάτω από τη σκέπη της Παναγίας να εμβολιαστεί». Μέ θερμά λόγια τον ευχαρίστησε η κ. Θεοδωρίδου σημειώνοντας ότι «αυτό που μας λέει είναι ότι επιστήμη, θρησκεία και ανθρωπιά συμπορεύονται, δεν αντιμάχονται».

(Πηγή: https://www.inewsgr.com/61/to-proto-emvoliastiko-kentro-itan-o-naos-pou-egine-syntrimmia-apo-ton-seismo-stin-kriti.htm).


β) Στο Αλεποχώρι της Κρήτης επίσης γκρεμίσθηκε ένας Ναός, τον οποίο είχαν απολυμάνει μετά το πέρας της θείας λατρείας!


γ) Αμέτρητες τώρα πιά είναι και οι φυσικές καταστροφές, διά των οποίων εκδηλώνεται και εκφράζεται η οργή του Θεού για την αποστασία μας από την πατρική Του αγκάλη και την υποδούλωση της ψυχής μας στο κράτος της αμαρτίας, στην εξουσία του Διαβόλου! Ας μη διαφεύγει της προσοχής μας, ότι κατά τους χρόνους της Παλαιάς Διαθήκης ο Θεός έρριψε φωτιά από τον Ουρανό και κατέκαυσε τα Σόδομα και τα Γόμμορα! Επί-σης κατά την εποχή του Νῶε ο Θεός, με τον γνωστό «κατακλυ-σμό του Νῶε», έρριψε τόσο πολύ νερό, ώστε καταστράφησαν όλα και επνίγησαν όλοι οι δούλοι της α- μαρτίας της εποχής εκείνης πλήν του Νῶε, τον οποίον ο Θεός έσωσε μέσα στην Κιβωτό του! Έκτοτε κιβωτός της σωτηρίας μας είναι η Εκκλησία του Νώε είναι η Εκκλησία του Χριστού! Στις ημέρες μας λοιπόν συμβαίνουν παρόμοια περίεργα και ανεξήγητα φαινόμενα, ήτοι σεισμοί, λιμοί, λοιμοί, και καταποντισμοί! Το αψευδές στόμα του Σωτήρος ημών Χριστού το έχει πραναγγείλει: «ὅταν δὲ ἀκούσητε πολέμους καὶ ἀκαταστασίας, μὴ πτοηθῆτε· δεῖ γὰρ ταῦτα γενέσθαι πρῶτον, ἀλλ’ οὐκ εὐθέως τὸ τέλος. 10 τότε ἔλεγεν αὐτοῖς· Ἐγερθήσεται ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, 11 σεισμοί τε μεγάλοι κατὰ τόπους καὶ λιμοὶ καὶ λοιμοὶ ἔσονται, φόβητρά τε καὶ σημεῖα ἀπ’ οὐρανοῦ μεγάλα ἔσται» (Λουκ. κεφ. κα΄, στ.9-11) .

Επομένως κάτω από το βλέμμα αυτό πρέπει να θεωρήσουμε όλα αυτά τα ανεξήγητα φυσικά φαινόμενα, τα οποία φέρνουν την καταστροφή σέ όλα τα πλάτη και τα μήκη του Πλανήτη μας. Αποτελούν την υπόμνηση του Επουρανίου Πατρός για να επιστρέψουμε στην πατρική Του αγκάλη! Διότι με την λογική ΔΕΝ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ. Ας δούμε μερικά ακραία -και άρα ανεξή-γητα- φαινόμενα:

Σκεφθῆτε, παρακαλώ, τις καταστροφές, οι οποίες έγιναν πολύ πρόσφατα (11.12.2021) στην Πολιτεία Κεντάκι (Kentacky) των Η.Π. της Αμερικής! Εκεί, λοιπόν, πενήντα (50) ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ κατέστρεψαν τα πάντα!


(Πηγή: https://emvolos.gr/ipa-akraia-kairika-fainomena-toylachiston-70-anthropoi-echoyn-chasei-ti-zoi-toys-apo-toys-anemostroviloys-poy-sarosan-to-kentaki-kai-alles-politeies/)


Μεγάλη σημασία έχουν τα λόγια, τα οποία είπε ο Κυβερνήτης της πόλεως για το πρωτόγνωρο αυτό φαινόμενο:

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι Άντι Μπεσίρ δήλωσε πως μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 40 από τους 110 εργαζόμενους στο εργοστάσιο. “Το επίπεδο της καταστροφής δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχω δει μέχρι σήμερα”, δήλωσε ο Μπεσίρ για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι ανεμοστρόβιλοι, η ταχύτητα των ανέμων του κυριώτερου από αυτούς ξεπερνούσε τα 227 μίλια (365 χλμ.) την ώρα σε όλη την πολιτεία.

Ένα ακόμη περίεργο φαινόμενο συνέβη στην περιοχή Σεμέρο στο νησί της Ιάβας στην Ινδονη-σία. Εκεί, λοιπόν, έγινε έκρηξις του ηφαιστείου, αλλά η εκτόξευση μιάς στη-λης από στάχτη έφθασε σε ύψος δύο χιλιομέτρων, τα δε τοξικά αέρια έκαναν την τμόσφαιρα από- πνικτική! Ιδού η σχετική φωτογραφία.

(Πηγή: Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 20.12.2021, σελ. 27)

Ας ἐλθουμε τώρα και σε ένα ακόμη πιο τραγικό φυσικό-αφύσικο φαινόμενο! Στην Μαλαισία μετά από σφοδρές καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις εσημειώθησαν τρομακτικές πλημμύρες. Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια στην κυριολεξία! «Πάνω από 21.000 άνθρωποι έφυγαν από τα σπίτια τους λόγω των πλημμυρών…Δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, με αποτέλεσμα να έχουν διακοπεί και οι μεταφορές»!, …διαβάζουμε στο σχετικό δημοσίευμα (βλ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 20.12.2021, σελ. 27).


(Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 20.12.2021, σελ. 27)


Διαβάζοντας τα ανωτέρω περίεργα φυσικά φαινόμενα μερικοί φανατικοί ακόλουθοι του αφωρισμένου Πρωθ-υπουργού κ. Μητσοτάκη θα σκεφθούν: «Γιατί ο Μητροπο-λίτης Αμβρόσιος αναφέρεται σ’αυτά τα φυσικά συμβάντα, αφού δεν έχουν συμβή στην Χώρα μας;»


Στην εύλογη αυτή απορία, λοιπόν, απαντώ: Αναφέρθηκα σε φυσικές καταστροφές, οι οποίες έγιναν και σε άλλες Χώρες στον Πλανήτη μας, για να τονίσω, ότι η οργή του Θεού για την αποστασία μας είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ! Μήπως, λοιπόν, προσεγ-γίζει το τέλος του κόσμου; Η φωνή του Θεού μας λέγει, ότι η οργή του Θεού, εκδηλουμένη , τιμωρεῖ «τούς υἱούς τῆς ἀπειθείας», δηλ. τους αιχμαλωτισμένους, συνεπώς δε και υποδουλωμένους, στα δίκτυα της αμαρτίας. Γι’ αυτό ακριβώς και μας συμβουλεύει να νεκρώσουμε τα πάθη μας, την πορνεία , την ψυχική ακαθαρσία, την πλεονεξία κλπ., ώστε να επανέλθουμε στην αγκαλιά του Θεού!

«Νεκρώσατε οὖν τὰ μέλη ὑμῶν τὰ ἐπὶ τῆς γῆς, πορνείαν, ἀκαθαρσίαν, πάθος, ἐπιθυμίαν κακήν, καὶ τὴν πλεονεξίαν, ἥτις ἐστὶν εἰδωλολατρεία, δι᾿ ἃ ἔρχεται ἡ ὀργὴ τοῦ Θεοῦ ἐπὶ τοὺς υἱοὺς τῆς ἀπειθείας, ἐν οἷς καὶ ὑμεῖς περιεπατήσατέ ποτε, ὅτε ἐζῆτε ἐν αὐτοῖς· νυνὶ δὲ ἀπόθεσθε καὶ ὑμεῖς τὰ πάντα, ὀργήν, θυμόν, κακίαν, βλασφημίαν, αἰσχρολογίαν ἐκ τοῦ στόματος ὑμῶν· μὴ ψεύδεσθε εἰς ἀλλήλους, ἀπεκδυ-σάμενοι τὸν παλαιὸν άνθρωπον συν ταις πράξεσιν αυτού και ενδυσάμενοι τον νέον τον ανακαινούμενον εις επίγνω-σιν κατ΄εικόνα του κτίσαντος αυτόν» (Κολ. Κεφ. Γ΄, στ. 4-10).


Με όσα παραπάνω γράψαμε κατέστη φανερόν, ότι την Ελλάδα δεν διοικεί πλέον ο Χριστός, αλλά ο Διάβολος, τον οποίον άλλωστε και ζωγράφισε στην πλατεία Αττικής ο Δήμαρχος των Αθηναίων! Κατέστη, λοιπόν, φανερόν, ότι ο αφωρισμένος Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης υποδουλώνει συνεχώς και περισσότερο στο Διάβολο την έως χθες Κοιτίδα της Ορθοδοξίας, την Χώρα και γενέτειρα Αγίων και Ηρώων!

Καιρός, τώρα, να σκεφθούμε και περιπτώσεις μεγάλων φυσικών καταστροφών, που έγιναν στη Χώρα μας τον τελευταίο καιρό.

Στο Μεσολόγγι:


Στην Κέρκυρα:


Στην Παραλία Πατρών:


Ο Σπερχειός ποταμός:


δ) Ας έλθουμε τώρα και σε ακόμη περιστατικό από εκείνα, που δείχνουν την οργή και τον αποτροπιασμό του Πανοι-κτίρμονος Θεού ειδικά για τον Εμβολιασμό, που είναι, όπως πολλές φορές το έχουμε γράψει, «ένα Δαιμονικό Σχέδιο για την διάλυση της Κοινωνίας», ένα κατασκεύασμα των Μυστικών Δυνάμεων της Παγκοσμιοποιήσεως! Έτσι, λοιπόν, προ δύο μόλις ημερών στην Αθήνα πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς ένα κτίριο, ήτοι ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ οπου εφυλάσ-σοντο τα εμβόλια για τον Κορωνοϊό!!!


(Πηγή: ΕΚΤΑΚΤΟ! ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ Η ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΟΥ ΦΥΛΑΣΣΟΤΑΝ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ!-VIDEO!-YouTube-https://youtu.be/bZsi6rAr6OM



Φθάσαμε στην πιο μεγάλη εορτή της Χριστιανωσύνης, στην Γέννηση του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού!

Ας μη λησμονούμε, ότι ο Χριστός έγινεν άνθρωπος, για να επαναφέρη τον πεπτωκότα άνθρωπο στην αγκαλιά του Θεού! Μας το επιβεβαιώνει ο Μέγας Αθανάσιος!

“Γιατί ο Υιός του Θεού έγινε άνθρωπος; Για να κάνει τον άνθρωπο Θεό” (βλ. Περί ενανθρωπήσεως του Λόγου 54, 3: PG 25, 192B).

Ο δε λόγιος κληρικός π. Συμεών Κραγιόπουλος, σχολιά-ζοντας τα παραπάνω λόγια, γράφει τα εξής:

«Τι σημαίνει Χριστούγεννα; Λέει ο άγιος Αθανάσιος: «Ο Θεός έγινε άνθρωπος, για να γίνει ο άνθρωπος θεός». Δεν μπορούμε να σταθούμε μόνο στο ένα, ότι ο Θεός έγινε άνθρωπος. Για όσους το πιστεύουν αυτό –είναι κάποιοι που δεν το πιστεύουν· ας τους αφήσουμε εκείνους– δεν φτάνει αυτό μόνο, ότι έγινε ο Θεός άνθρωπος, αλλά ότι ο σκοπός που έγινε άνθρωπος ο Θεός είναι να κάνει τον άνθρωπο θεό. Και τον κάνει τον άνθρωπο θεό. Δηλαδή ενώνεται με τον άνθρωπο, κοινωνεί με τον άνθρωπο και του δίνει αυτή την άλλη, την άνωθεν ειρήνη, ας πούμε, αυτή τη θεϊκή κατάσταση».

(βλ. https://www.in-agiounikolaoutouneou.gr/apps/gr/spag/3_1513862286.html

Τέλος, και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος με βροντερή τη φωνή του μας λέγει:

«Χριστός ενηνθρώπησε,

ίνα ημείς θεοποιηθώμεν»

(βλ. http://www.isagiastriados.com/index.php/articles/keimena-orthodoksis-theologias-3/290).


ΕΠΙΛΟΓΟΣ:

Αδελφοί μου, Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί,

Ας αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη και όλους τους αφωρισμένους Συνεργάτες του να παλεύουν μέσα στο πυκνό σκοτάδι της αμαρ-τίας, μέσα την κόλαση της σημερινής Κοινωνίας! Εμείς, γονατιστοί στο Θρόνο της Μεγαλωσύνης Του, με δάκρυα μετανοίας ας προσευχώμεθα προς τον ενανθρωπήσαντα Σωτήρα του κόσμου, τον Νυμφίον της ψυχής, τον Χριστόν, να μη μας εγκαταλείψη η Χάρις Του! Ας ικετεύουμε εκτενώς την Πάναγνον Μητέρα Του, την Παναγίαν μας, να πρεσβεύῃ υπέρ ημών! Ας παρακαλούμε τον Κύριόν μας να δώση αυτογνωσίαν, μετάνοιαν και διόρθωσιν πο- ρείας προς ημάς τους Εκκλησιαστικούς Ταγούς, οι οποίοι, από Διάδοχοι των Αγίων Αποστόλων, Εκκλησιαστικοί δε Λειτουρ- γοί όντες «εις τύπον και τόπον Χριστοῦ», κατέστημεν δυστυχώς δούλοι και τυφλά όργανα των Πολιτικών και των Πολι-τειακών Αρχόντων! Από ιατροί των ψυχών κατέστημεν νοσηλευ- τές των σωμάτων! Αντί να πολεμάμε τον Διάβολο, πολεμάμε τον Κορωνοϊό! Αντί να στρώνουμε την οδόν προς τον Παράδεισον, δείχνουμε τον ολισθηρό δρόμο προς την Κόλαση! Στον Ορθόδοξο Ναό πρέπει ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ να τηλεφωνήσουμε, για να κλείσουμε μια θέση για την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων! Για την Κόλαση, αντιθέτως, δεν χρειάζονται διατυπώσεις! Αντί να είμεθα η ολοζώντανη φωνή του Θεού προς τον συνάνθρωπό μας, κατέστημεν μεγάφωνα του δαιμονικής εμπνεύσεως Εμβολίου Covid 19! Εκλείσαμε τα αυτιά μας στις κραυγές κάποιων ιατρικών Παραγόντων, οι οποίοι μεγαλοφώνως φωνάζουν και λέγουν:


Και συμπληρώνουν: «Τα εμβολιασμένα ‘ατομα φέρουν 251 φορές μεγαλύτερο φορτίο ιώνCOVID-19 στα ρουθούνια τος σε σ΄θυγκριση με τα ανεμβολίαστα!!!»

Έως χθες ήμασταν οι Φάροι του αληθινού φωτός, που είναι ο Χριστός! «ἐγώ εἰμι τὸ φῶς τοῦ κόσμου· ὁ ἀκολουθῶν ἐμοὶ οὐ μὴ περι-πατήσῃ ἐν τῇ σκοτίᾳ, ἀλλ’ ἕξει τὸ φῶς τῆς ζωῆς» (Ιωάνν. κεφ. θ, 12-13).

Κι’ εμείς οι Αρχιερείς, οι έως χθες ακτινοβόλοι Φάροι του Σωτή-ρος ημών Ιησού Χριστοῦ, υψώνοντας το Ευαγγέλιό Του προς τους Χριστιανούς με δυνατή τη φωνή εκφωνούσαμε τα λόγια: «Σοφία, Ορθοί!» για να τους παρακινήσουμε να μελετούν την Αγία Γραφή και να την εφαρμόζουν στη ζωή τους!

Ωσαύτως εμείς οι Αρχιερείς, οι έως χθες ακτινοβόλοι Φάροι του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστοῦ, το βράδυ της Αναστάσεως, κρατώντας ψηλά την λαμπάδα με το Άγιον Φως, απευθυνόμενοι προς τους πιστούς, με βροντερή τη φωνή κραυγάζαμε το «Φως Χριστοῦ φαίνει πάσι», για να τους παρακινήσουμε να θέσουν ως οδηγό της ζωής των τον Αναστάντα Κύριον, ώστε το Φως του Χριστού να φωτίζη την ψυχή τους και την πορεία της ζωής των !

Σήμερα δυστυχώς, αντί να κρατάμε ψηλά το Ευαγγέλιον, ασχολούμεθα με το να απονέμουμε κάποιους βαρείς χαρακτηρι-σμούς στους αδελφούς μας, οι οποίοι αρνούνται να δεχθούν το δαιμονικής εμπνεύσεως Εμβόλιον! Με πολλήν θρασύτητα τους αποκαλούμε «Λεπρούς» ή «Αδελφοκτόνους» και αρνούμεθα να τους προσεγγίσουμε! Ακόμη και έτσι να ήσαν τα πράγματα, εμείς οι όντες «εις τύπον και τόπον Χριστού» θα είχαμεν χρέος να αφήσουμε τα εννενήκοντα εννέα πρόβατα, δηλ. τους εμβολιασμέ-νους, και να σπεύσουμε εις αναζήτησιν του «ενός», δηλ. «του απολωλότος προβάτου»!

Αδελφοί μου Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί,

Κληρικοί και Λαϊκοί,

»Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου»!

Οι καιροί είναι χαλεποί! Θα έλθη εποχή όπου ακόμη και οι εκλετοί θα κλονισθούν!


Ένας ευλαβέστατος Κληρικός, ο π. Ηλίας Υφαντής το βροντοφωνάζει: Ακούστε τον:

« «Ανθρωπόμορφα τέρατα»

Να μιλήσεις στα νεοταξικά τέρατα για Σύνταγμα; Το έχουν κουρελιάσει! Να μιλήσεις για συνείδηση; Χαμένος κόπος. Αφού πολιτεύονται ως συνειδητά ασυνείδητοι! Να μιλήσεις για Θεό; Περιττό. Αφού έχουν θεό τους τον Αντίχριστο! Να μιλήσεις για ηθική; Όταν πολιτεύονται αμοραλιστικά. Να μιλήσεις για ντροπή; Όταν ιδανικό τους είναι η μετάλλαξή τους σε τέρατα! Να μιλήσεις για φιλότιμο. Φιλότιμο έχουν οι Έλληνες! Ενώ αυτοί επιδιώκουν μια κοινωνία αχταρμά φυλών και θρησκειών.

Ο Ουκρανός γιατρός Ζελένκο (περιοδικό ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ) επισημαίνει: Ο Θεός αυτή την ώρα μας θέτει το δίλημμα: Θα ζητήσετε τη βοήθειά μου; Ή θα τρέξετε στους τσάρους των εμβολίων, τους ψυχοπα-θείς τυράννους; Θυσιάζοντας τους εαυτούς σας και τα παιδιά σας!

Και τέλος, ο διάσημος ιολόγος Μπαγκντί διαμη-νύει: Αν στείλετε στον αγύριστο τα ανθρωπόμορφα τέρατα, θα γιορτάσετε πολύ – πολύ καλά Χριστούγεν-να». (βλ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 19.12.2021, Ορθόδοξη αλήθεια, σελ. 7),

Αδελφοί μου,

«Χριστός γεννάται, δοξάσατε!

Χριστός εξ Ουρανών, απαντήσατε!

Χριστός επί γης, υψώθητε»!

Σας το εύχομαι μέσα από τα βάθη της ψυχής μου!


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

Αίγιον, 20 Δεκεμβρίου 2021


Ο ένας προσεύχεται,

ο άλλος, ο αφωρισμένος,

κάθεται με ασέβεια μέσα στο Ναό!

3 σχόλια:

  1. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια Αμβρόσιε.
    Όποιος συνεργάζεται με αφορισμένο, αφορίζεται κι αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίποτα από αυτά
    ΕΊΝΑΙ ΜΑΡΙΟΝΈΤΑ, ΌΠΩΣ ΌΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ ΤΟΥ ΠΛΑΝΉΤΗ, ΑΥΤΉ ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!