Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ! Ο «μ α γ ι κ ό ς» τρόπος, που καθαρίζουν τά χιόνια μέσα σέ λίγη ώρα... [Είδες Γιώργο (Πατούλη); Είδες Κυριάκο (Σταλινάκη); ]



Ο απίστευτος τρόπος που καθορίζουν τους δρόμους από τα χιόνια... 

Η χώρα μας δεν είναι καθόλου συνηθισμένη σε χιονοπτώσεις, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως θα έπρεπε να δικαιολογηθούν τα όσα συνέβησαν αλλά δούμε τρόπους αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων.



Mπορεί εμείς εδώ να τα βρίσκουμε σκούρα με το χιόνι, όπως αποδείχθηκε περίτρανα με την “Ελπίδα” όμως σε κάποιες άλλες χώρες οι άνθρωποι φαίνεται να είναι πολύ πιο εξοικειωμένοι με το θέμα και μάλιστα σε πολύ πιο ακραίες συνθήκες.

Οπως για παράδειγμα στην περιοχή Toyama της Ιαπωνίας, όπου κάθε χρόνο τα εκχιονιστικά μηχανήματα ανοίγουν το λεγόμενο και Snow Canyon, με ύψος χιονιού που ξεπερνά τα 15 μέτρα και αποτελεί από μόνο του μία τουριστική ατραξιόν.

Το τουριστικό φαράγγι στην Ιαπωνία που περιβάλλεται από χιόνι...


Ο δρόμος αυτός οδηγεί σε ένα τοπικό χιονοδρομικό κέντρο και βρίσκεται σε υψόμετρο μόλις 500 μέτρων. 

Όμως η περιοχή αυτή είναι μια από τις πιο επιβαρυμένες σε χιονοπτώσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς λογω της διαμόρφωσης τους εδάφους μπορεί να δεχτεί ύψη χιονιού που ξεπερνούν ακόμη και τα 30 μέτρα!

Επίσης ο συγκεκριμένος δρόμος παραμένει κλειστός για το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα και μόνο στις αρχές Μαρτίου, μια τεράστια επιχείρηση από ειδικά μηχανήματα ανοίγουν το φαράγγι από χιόνι, το οποίο μάλιστα αποτελεί τουριστική ατραξιόν, με χιλιάδες Ιάπωνες αλλά και ξένους τουρίστες που σπεύδουν να φωτογραφηθούν με φόντο το μοναδικό φυσικό φαινόμενο.

Εικόνες από το απίστευτο παγωμένο μονοπάτι της Ιαπωνίας

Δείτε το βίντεο:


Πηγή: i-diakopes

4 σχόλια:

  1. "Η χώρα μας δεν είναι καθόλου συνηθισμένη σε χιονοπτώσεις,..." κι όμως τα τελευταία 10 χρόνια περίπου έχουμε κάθε χειμώνα χιονοπτώσεις και μέσα στην Αθήνα ακόμη, που σημαίνει ότι θα έπρεπε να έχουν ήδη προνοήσει και οργανωθεί. που ακούστηκε εξαιτίας του χιονιού να εγκλωβίζεσαι και να μην μπορείς να πας στη δουλειά σου, να κλείνουν σχολεία κ.λπ.
    έλεος πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα μηχανήματα έχουν όμως πετρέλαιο για να κινηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο για να έχουμε έλλειψη καυσίμων.

      Διαγραφή
  3. ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΛΙΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!