Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Η Διεθνής ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος καί όταν ο ατιμώρητος Κεμαλισμός δημιούργησε τόν Ναζισμό! ( ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ Σ Υ Ν Δ Ε Ο Ν Τ Α Ι ..... )

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΒΙΟΙ.....

Θεοφάνης Μαλκίδης *

Η Διεθνής ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος και όταν ο  ατιμώρητος Κεμαλισμός δημιούργησε το Ναζισμό

«Εμείς που θανατωθήκαμε εδώ, μην μας ξεχνάς γιατί η λήθη του κακού είναι άδεια για την επανάληψή του» αναφέρει  η επιγραφή του Ελληνικού μνημείου στο Ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης Μαουτχάουζεν – Γκούζεν της Αυστρίας, υπενθυμίζοντας  για τον θάνατο 3.700 Ελλήνων κατά την διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, αλλά και πως η Λήθη μπορεί να σκεπάσει παλιά εγκλήματα και να  επιτρέψει την εμφάνιση νέων .


O OHE το 2005 καθιέρωσε την 27η Ιανουαρίου, την ημέρα εκείνη του 1945 που απελευθερώθηκε το στρατόπεδο συγκέντρωσης του  Άουσβιτς ως «Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος», ως διαρκής υπενθύμιση της συστηματικής προσπάθειας για την ολοκληρωτική εξόντωση εθνικών ή άλλων ομάδων από τη Ναζιστική Γερμανία και τους συνεργάτες της κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου  Πολέμου.

Η οικογένειά μου, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλες Ελληνικές, ήταν παρούσα στην ιστορική στιγμή της αντίστασης στον Ιταλικό φασισμό, στο Ναζισμό και τους συνεργάτες τους, στην απελευθέρωση, είχε συμμετοχή στον αντιφασιστικό -απελευθερωτικό- αντιστασιακό αγώνα 1940-1944: από τα Βορειοηπειρωτικά βουνά, το Ρούπελ,  μέχρι τη Μέση Ανατολή και το θάνατο στα κολαστήρια της Γκεστάπο .

Με πράξεις  που χαρακτηρίζουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και που βεβαίως έχουν και το τίμημά τους: Αγωνία, στερήσεις, βασανιστήρια, απώλειες.

Εμείς πριν από την εξόντωση από το Χίτλερ, πριν από το πρόγραμμα εξαφάνισης των λαών από τους Ναζί του Χίτλερ, είχαμε τη Γενοκτονία  του Κεμάλ του οποίου τα εγκλήματα επειδή τιμωρήθηκαν, επαναλήφθηκαν! 

Από την Τραπεζούντα καί τήν Σαμψούντα του Πόντου, στό Οικονομείο της Θράκης, στό Γκιουρούμτζε της Καππαδοκίας καί τήν Σμύρνη, καί από εκεί στό Μεσόβουνο, στους Πύργους, στό Δίστομο, στά Καλάβρυτα.

Στην Ελλάδα που έγινε ολόκληρη Ολοκαύτωμα, τα εγκλήματα των Ναζί και των συνεργατών τους  συνδέονται με  ομαδικές εκτελέσεις που σόκαραν ακόμη και τους ίδιους τους εκτελεστές.

Εκτελεστές οι οποίοι δυστυχώς δεν τιμωρήθηκαν ποτέ, ενώ οι απόγονοί τους συνεχίζουν να προκαλούν ακόμη και σήμερα….

Η  παράθεση  ορισμένων  από τις πόλεις και τα χωριά της πατρίδας μας όπου δολοφονήθηκαν, εκτελέστηκαν, κάηκαν, πέθαναν από βασανιστήρια αθώοι Έλληνες και αθώες Ελληνίδες, παιδιά, βρέφη, νεογνά, ηλικιωμένοι, ανάπηροι στρατιώτες του 1940-1941, εκεί όπου οι Ναζί και οι συνεργάτες τους βίασαν  γυναίκες, έσφαξαν  νήπια, έγκυες γυναίκες, μικρά παιδιά και υπερήλικες· απαγχόνισαν και εκτέλεσαν με λιθοβολισμό, με τσεκούρι, με την ξιφολόγχη και με πυροβόλα όπλα, αποτελεί  υπόμνηση των  Μαρτυρικών τόπων, διαρκή υπενθύμιση των  τιμωρίας των εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας:  

Κάνδανος Επαρχία Βιάννου,Δράμα, Δοξάτο,   Κερδύλλια,   Μεσόβουνο, Πύργοι, Επταπύργιο, σκοπευτήριο Καισαριανής, στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου, στρατόπεδο συγκέντρωσης Παύλου Μελά,  φυλακές Αβέρωφ, Δομένικο, Ελατοχώρι, Ερμακιά, Χορτιάτης,  Μουσιωτίτσα, Κομμένο,   Ανδρίτσα,  Γύθειο, Δίστομο, Καλάβρυτα,   Ελευθεροχώρι,   Κλεισούρα, Κορμίστα,  Τρίπολη,  Κοντομαρί, Λίμνες,  Γιαννιτσά……

Στον τόπο αυτό, στην ιστορία του,  όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, δεν έχει χώρο η ιδεολογία του φασισμού και  η Κεμαλολαγνεία, δεν χωρούν  ΦιλοΚεμαλικοί ΑντιΝαζιστές και ΦιλοΝαζιστές ΑντιΚεμαλικοί. 

Δε χωρούν καταστάσεις και πρόσωπα που τιμούν τον Κεμάλ και μισούν τον Χίτλερ  και τιμούν τον Χίτλερ και μισούν τον Κεμάλ.

Κεμαλισμός και Ναζισμός προέρχονται από την ίδια ολοκληρωτική, φασιστική, ρατσιστική, απάνθρωπη μήτρα. 

Ο Δάσκαλος Κεμάλ και ο Μαθητής Χίτλερ, κατά τα λεγόμενα του αρχηγού των Ναζί.

Οφείλουμε , όχι μόνο σήμερα λόγω της Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων Ολοκαυτώματος αλλά και κάθε στιγμή, κάθε ημέρα  να συνεχίσουμε τον αγώνα αναγνώρισης, σπάζοντας το αυγό του φασιστικού φιδιού, αποκαλύπτοντας τον Κεμαλισμό και τη συνέχειά του τον Ναζισμό που δολοφόνησαν εκατομμύρια Έλληνες, Ελληνίδες και παιδιά. Εκατό χρόνια μετά το Ελληνικό Ολοκαύτωμα στη Μικρά Ασία, το ατιμώρητο έγκλημα του Κεμαλισμού, έγινε Ναζισμός και σήμερα επαναλαμβάνεται: Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη, Συρία, Κουρδιστάν.

Το καθήκον μας είναι να αποκαλύψουμε την Αλήθεια. Τιμωρία των ενόχων, αναγνώριση των εγκλημάτων τώρα !

*Δρ Παντείου Πανεπιστημίου, συγγραφέας του βιβλίου Κεμαλισμός και Ναζισμός. Εκδόσεις Εύξεινος Λόγος Αθήνα 2022.

http://aktines.blogspot.com/2022/01/blog-post_30.html#more

5 σχόλια:

  1. Γιαυτό και είχε καταστρώσει το σχέδιο Gertrude για την κατάληψη της τουρκιάς απο ελληνο-γερμανο-αρμενο-γεωργιανά στρατεύματα. Και γιαυτό έγραφε οτι η ιδεολογία του θα κρατήσει 1000 χρόνια επειδή θα αγκαλιάσει και θα συνταιριάξει τον ελληνισμό με τον γερμανισμό. Μ βάζετε στο ίδιο τσουβάλι τον σιωνισμό με τον μεγαλύτερο (μετά τον ελληνισμό) εχθρό του. Βρείτε την ομιλία του Benjamin Friedman στο google για να μάθετε ποιοί προκάλεσαν τους δύο παγκοσμίους πολέμους. Επίσης βρείτε ποιάς καταγωγής ήταν ο ντονμές κεμάλ και πάνω απο όλα σταματήστε την παραπληροφόρηση περί της εβραϊκής καταγωγής του Χίτλερ και περί της δημιουργίας του εθνικοσοσιαλισμού απο τους σιωνιστές. Πρίν απο μερικές δεκαετίες οταν δεν γνωρίζαμε πολλά στοιχεία περί του 2ου ΠΠ μπορεί να ήταν πιστευτά τέτοια ψέμματα. Τώρα πλέον οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι θέσεις σας είναι σεβαστές καί τίς αναρτούμε, αλλά δέν θά συμφωνήσουμε.
      Άν ήσασταν παλαιός αναγνώστης (καί θεατής των εκπομπών του καναλιού μας, που συνεχώς μας βάζουν "ποινές" καί "τιμωρίες") θά γνωρίζατε ότι έχουμε ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ τήν εβραϊκή καταγωγή του Μουσταφά Κεμάλ.
      Επίσης δέν φαίνεται νά γνωρίζετε καθόλου, τό πόσο χαρακτηριστικά εξυμνούσαν οι Ναζί - ιδίως τά πρώτα χρόνια εξουσίας τους - τόν αρχισφαγέα Κεμάλ ως ...πρότυπο ισχυρής διακυβερνήσεως μάλιστα καί δυστυχώς ΚΑΙ τίς "ριζικές" μεθόδους του....
      Όσο γιά τήν διπλή καταγωγή του Αδόλφου, ήτοι τήν αυστριακή καί τήν εβραϊκή, πιστέψτε μας απαιτείται πάρα πολύ ΣΚΑΛΙΣΜΑ που πιθανόν δέν είναι εφικτό γιά τόν καθένα, ακόμα καί τόσες δεκαετίες μετά....
      Πάντως ευχαριστούμε γιά τήν συμμετοχή σας.

      Διαγραφή
  2. ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΗ ΦΗΜΗ ΟΤΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΕΙΧΕ ΕΒΡΑΪΚΟ ΑΙΜΑ ΠΡΟΕΡΧΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΝΟΘΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΝΑΣ SCHICKLGRUBER Η ΟΠΟΙΑ ΤΟΝ ΓΕΝΝΗΣΕ ΒΙΑΣΜΕΝΗ , ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΗΣ. ΓΕΝΙΚΑ ΥΠΟΤIΘΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΛΟΪΣ ΣΙΚΛΓΚΡΟΥΜΠΕΡ ( ΜΕΤΑ ΤΟ 1876 ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΧΙΤΛΕΡ ) ΗΤΑΝ Ο ΓΙΟΧΑΝ ΓΚΡΕΟΡΓΚ ΧΙΝΤΛΕΡ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΟΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΛΟΙΣ. ΕΝΑ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ Η ΜΑΡΙΑ ΑΝΝΑ ΣΙΚΛΓΚΡΟΥΜΠΕΡ ΖΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΩΣ ΥΠΗΡΕΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΥΛΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΝΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ.( Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΕΙ). Ο ΑΛΟΪΣ , ( ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ … ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΑΡΧΙΚΑ ΤΟ ΕΓΡΑΦΕ ΩΣ ALOYS ) Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ , ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 1837 ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ Ο ΣΑΛΟΜΟΝ ΜΑΓΙΕΡ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΥΛΗ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΦΟΥ Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΑ. Ο ΨΥΧΑΝΑΛΗΤΗΣ ΓΟΥΟΛΤΕΡ ΤΣΑΡΛΣ ΛΑΝΓΚΕΡ, ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ `` ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ`` ΛΕΕΙ ΟΤΙ, Ο ΧΙΤΛΕΡ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤΣ, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΝΑΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ. ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΓΟΥΟΛΤΕΡ ΤΣΑΡΛΣ ΛΑΝΓΚΕΡ, ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΓΚΕΣΤΑΠΟ, ΤΟΝ HANSJURGEN KOEHLER, ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΑΝ ΤΟ 1940. Σ` ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΥΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ `` ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΚΕΣΤΑΠΟ``. ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΓΑΓΕ Ο ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ, ENGELBERT DOLFUSS, ΣΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ θερμότατα αγαπητέ ΑΝΝΙΚΕΡΙ γιά μία ακόμα πολύ ΒΑΘΙΑ καί ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ παρέμβαση - ενημέρωση, μέ εξαιρετικά καί διόλου ευρέως γνωστά στοιχεία, νά ευχηθούμε όχι μόνο ο συγκεκριμένος ανωτέρω "αμφισβητίας" νά κατάλαβε τελικά, αλλά καί όλοι όσοι γιά λόγους που δέν θέλουμε εδώ καί τώρα νά περιγράψουμε, έχουν τήν αφέλεια νά νομίζουν τόν Αδόλφο ως γνήσιο Γερμανό.
      Καί θά προσθέταμε, ήταν δυνατόν ποτέ, όλο αυτό τό τρομερό "σκηνικό" από τήν δεκαετία του '20, τήν εκλογή του τό 1933 μέ κοινοβουλευτικό τρόπο καί τήν οργάνωση ενός αγρίου καί αιματηρότατου πολέμου, που διέλυσε τήν Ευρώπη, νά τό έκανε "συμπτωματικώς" ένας απλός μπογιατζής που έγινε δεκανέας καί μετριότατος ζωγράφος τοπίων;
      Τέλος, σας παρακαλούμε πολύ άν συμφωνείτε καί πρός χάριν όσων ενδιαφέρονται γιά τά 'βαθιά' της Ιστορίας, γράψτε λίγα μόνον λόγια γιά τόν άτυχο - καί μικροκαμωμένο - καγκελλάριο της Αυστρίας Dolfuss.
      Νά είστε πάντα καλά μέ υγεία καί δύναμη σύν Θεώ!

      Διαγραφή
    2. ...Καί κάτι ακόμα εξόχως καίριο!
      Όταν εισέβαλε στήν Αυστρία ο Αδόλφος τό 1938 μέ τό σχέδιο προσαρτήσεώς της τό 'Άνσλους', η πρώτη ξεκάθαρη εντολή του ήταν νά ΚΑΤΑΣΚΑΦΘΕΙ εκ ...θεμελίων τό χωριό καταγωγής του, οπότε "εξαϋλώθηκαν" όσα 'γενεαλογικά' ήσαν καταγεγραμμένα γιά τόν ίδιο καί τήν οικογένειά του στό τοπικό Κοινοτικό κατάστημα! Εξαφανίζοντας μάλιστα γιά πάντα τό συγκεκριμένο χωριό από τόν αυστριακό χάρτη γιά πάντα!....

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!