Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Η Δύση προσπαθεί νά Ε Ξ Α Φ Α Ν Ι Σ Ε Ι οποιοδήποτε ιστορικό στοιχείο, νά δημιουργήσει ξανά, έχει πάρει τήν θέση του Θεού σέ όλα τα θέματα!


«Ο δικός μας ο πρωθυπουργός, είναι πρωτοπαλλίκαρο της Δύσεως, αφού από αυτούς τρέφεται, από αυτούς αναδείχθη, από αυτούς συντηρείται», υπογράμμισε μιλώντας στον 'FOCUS FM 103,6' και το Στέφανο Δαμιανίδη, ο ιερέας Βασίλειος Βολουδάκης, σχολιάζοντας το «τιτίβισμα» του πρωθυπουργού την ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων.


«Περιμένετε να δώσει η δύση προτεραιότητα εκεί όπου η ψυχή κάθε αγώνα, ήταν η εκκλησία και η πίστη του Χριστού; Μου κάνουν εντύπωση οι συμπατριώτες μου οι Έλληνες. 

Τελικά δε ξέρω πόσοι Έλληνες έχουν μείνει. Τι ψυχή ελληνική έχουμε να παραδώσουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Είμαστε καλοί για όλους εκτός από την αλήθεια, που είναι η Πίστη μας ».

Αναφορικά με τις ζημιές και τις φθορές που έχουν προκληθεί στην Αγιά Σοφιά, ο πατήρ Βασίλειος Βολουδάκης τόνισε, ότι από τότε που αναγνωρίστηκε ως τζαμί η Αγία Σοφιά, η UNESCO σταμάτησε τη χρηματοδότηση, άρα όταν και όπου χρειάζεται συντήρηση ο ναός, θα πρέπει αυτή να γίνει από το τουρκικό κράτος.

«Καταλαβαίνετε λοιπόν πόση προθυμία έχει η Τουρκία και διερωτώμαι: Μήπως αυτή η αναγνώρισή της ως τζαμί και η απόφαση της UNESCO αποσκοπούν στο να καταρρεύσει αυτό το μνημείο; 

Η Δύση προσπαθεί να εξαφανίσει οποιοδήποτε ιστορικό στοιχείο γιατί θέλει να εγκαινιάσει μία νέα εικόνα του κόσμου, να δημιουργήσει ξανά, έχει πάρει τη θέση του Θεού σε όλα τα θέματα», σημείωσε.

Ο πατήρ Βασίλειος Βολουδάκης σχολίασε και τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, σχετικά με το ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι επιλογή του Θεού.

«Ο Θεός έχει αφήσει με την Αγία Γραφή ρητή οδηγία “Μη πλανάσθε. Ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτραι ούτε μοιχοί ούτε μαλακοί ούτε αρσενοκοίται βασιλείαν Θεού ου κλήρονομήσουσι” Εγώ σας ρωτώ, εάν πράγματι ο Θεός έδινε αυτό σε μερικούς, ανθρώπους δε θα έπρεπε να υπάρχει και στην Αγία Γραφή μια εξαίρεση; Τώρα, εάν κάποιοι βλέπουν να πληθαίνουν οι ομοφυλόφιλοι, θεωρούν ότι πρέπει να αλλάξουν τη φυσιολογία του ανθρώπου, είναι θέμα δικό τους. Αλλά αλλοίμονο σε αυτό που τους ακολουθεί», ανέφερε.

focusfm.gr

https://orthodoxostypos.gr/%ce%b7-%ce%b4%cf%8d%cf%83%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%80%ce%b1%ce%b8%ce%b5%ce%af-%ce%bd%ce%b1-%ce%b5%ce%be%ce%b1%cf%86%ce%b1%ce%bd%ce%af%cf%83%ce%b5%ce%b9-%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%b4/

1 σχόλιο:

  1. Αγιορείτης Αρχιμανδρίτης Γέρων Γεώργιος, πνευματικό τέκνο του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου: "ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Η ΠΟΛΙΣ (Κωνσταντινούπολις) ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ…"

    “Ομιλία του Γέροντα Γεωργίου από την αγρυπνία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Στη σπουδαία προσωπικότητα του Μεγάλου Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στον λόγο του ο Γέροντας Γεώργιος δεικνύοντας μεγάλες και σημειολογικές στιγμές από τη ζωή του μεγάλου αυτού ανδρός, που ήταν ο ιδρυτής και θεμελιωτής της Κωνσταντινούπολης και ολόκληρης της Χριστιανικής Αυτοκρατορίας. Ο Μέγας Κωνσταντίνος ήταν ο πατέρας όλων των κατοίκων της Αυτοκρατορίας αφού υπερασπίστηκε το δικαίωμα της ελευθερίας του κάθε ανθρώπου να πιστεύει όπου θέλει, έφερε σε πολλούς τομείς την κάθαρση γιατί ήταν αναγκαίο, παρά το γεγονός ότι κατηγορήθηκε από πάρα πολλούς ως "φονιάς" και είναι εκείνος που του ανήκει η Κωνσταντινούπολη.... Παραδόξως, θα συμπληρώσει ο Γέροντας Γεώργιος, παρόλο που οι Τούρκοι ήταν το 1923 νικητές, πήραν την πρωτεύουσά τους από την Κωνσταντινούπολη στην Άγκυρα... Αυτό δείχνει ότι ο Θεός έχει τα δικά Του σχέδια για αυτή την Πόλη…”.

    https://www.youtube.com/watch?v=UPyn32kpY98

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!