Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

“Α ν ά θ ε μ α” (!) στήν τρελλόγρια Πελόζι, από ρωμαιοκαθολικό ιερωμένο, προκάλεσε ΣΑΛΟ! - Κάτι θά ήξερε.....[ ΕΔΩ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ! ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΛΗΘΕΙΑ;]

 


Σάλος μετά την επιστολή του ρωμαιοκαθολικού αρχιεπισκόπου Σαλβατόρε Κορδιλεόνε .


Ο συντηρητικός αρχιεπίσκοπος του Σαν Φρανσίσκο, Σαλβατόρε Κορδιλεόνε, ανέφερε πως η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, δεν μπορεί πλέον να μετέχει του ιερού μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας στην αρχιεπισκοπή!




Ο λόγος; Επειδή υποστηρίζει τα δικαιώματα υπέρ των αμβλώσεων!


Σύμφωνα με το CNNi, o αρχιεπίσκοπος, Σαλβατόρε Κορδιλεόνε, έστειλε προς την Πελόζι επιστολή, η οποία δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο αρχιεπίσκοπος, ενημέρωσε τήν γερουσιαστή των Δημοκρατικών της Καλιφόρνιας ότι, αν δεν αποκηρύξει δημόσια την υποστήριξή της υπέρ των “δικαιωμάτων” των αμβλώσεων ή δεν απέχει η ίδια από το να λέει ότι είναι καθολική και πηγαίνει να κοινωνήσει, τότε θα προβεί σε δήλωση, σύμφωνα με τον κανόνα 915, ότι δεν θα γίνεται δεκτή στη Θεία Κοινωνία.

Μάλιστα, αφού συνεχίζει απτόητη η Πελόζι, παρά τις προειδοποιήσεις ο αρχιεπίσκοπος ανέφερε:


«Καθώς δεν έχετε αποκηρύξει δημόσια τήν θέση σας για τις αμβλώσεις και συνεχίζετε να αναφέρεστε στην καθολική σας πίστη, για να δικαιολογήσετε τη θέση σας και να λαμβάνετε τη Θεία Κοινωνία, αυτή η στιγμή έχει πλέον έρθει».

Οπότε και ο ιερέας προέβει στην ακόλουθη ενέργεια:

«Ως εκ τούτου, υπό το πρίσμα της ευθύνης μου ως Αρχιεπισκόπου του Σαν Φρανσίσκο να “ανησυχώ για όλους τους χριστιανούς πιστούς που έχουν ανατεθεί στη φροντίδα [μου]” (Κώδικας Κανονικού Δικαίου, καν. 383, §1), μέσω της παρούσας ανακοίνωσης σας γνωστοποιώ ότι δεν πρέπει να προσέλθετε για τη Θεία Κοινωνία και, σε περίπτωση που το κάνετε, δεν πρέπει να γίνετε δεκτή στη Θεία Κοινωνία, μέχρις ότου αποκηρύξετε δημόσια την υποστήριξή σας υπέρ της νομιμότητας των αμβλώσεων και εξομολογηθείτε και λάβετε άφεση αμαρτιών γι’ αυτό το σοβαρό αμάρτημα στο μυστήριο της μετάνοιας».



H επιστολή του αρχιεπισκόπου προκάλεσε σάλο ιδιαίτερα ανάμεσα στους Δημοκρατικούς.

Το CNNi επικοινώνησε με το γραφείο της Πελόζι, προκειμένου να σχολιάσει την απόφαση αυτή του αρχιεπισκόπου Κορδιλεόνε. 

Μέχρι ώρας απάντηση δεν έχει γίνει γνωστό εάν δόθηκε.

5 σχόλια:

  1. ΕΑΝ υποστηρίζει δημόσια (η Πελόζι) τις προμελετημένες και μαζικές δολοφονίες των εκτρώσεων και την φοβερή και αφύσικη διαστροφή της ομοφυλοφιλίας, τότε η Πελόζι ΠΡΕΠΕΙ αναπόφευκτα να αφοριστεί από τους ποιμένες της Εκκλησίας.

    Αναζητούνται αληθινοί ποιμένες της Εκκλησίας, οι οποίοι θα είναι έτοιμοι ακόμα και να πεθάνουν, εάν το απαιτήσει η ποιμαντική τους ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι μόνο οι ποιμένες αλλά και εμείς, το πλήρωμα της εκκλησίας να είμαστε έτοιμοι για ομολογία με κάθε κόστος.
    Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά, η ουσία της απέραντα εντυπωσιακής υποθέσεως αυτής, ότι ο συγκεκριμένος Αρχιεπίσκοπος του Σάν Φραντζίσκο, δέν "μάσησε" λόγω της - τάχα - υψηλής της θέσεως καί τήν Κ Α Ρ Φ Ω Σ Ε κανονικότατα ως κραυγαλέα υποστηρίκτρια των δολοφονικών εκτρώσεων!
    Στερώντας την από τήν "θεία κοινωνία" των παπικών ( δέν πρόκειται γιά Θεία Κοινωνία όπως τήν εννοούμε στήν Ορθοδοξία, αφού δίνουν στούς πιστούς τους ....ρόζ μεγάλα χαπάκια που τά φτιάχνει φαρμακευτική εταιρεία! ), από τήν στιγμή που ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΕΙ !
    ΠΟΙΟΣ, ή ΠΟΙΟΙ Έλληνες Μητροπολίτες, Επίσκοποι, από τούς άνω των 100 που "διαθέτουμε", Α Φ Ο Ρ Η Σ Α Ν ποτέ στήν Πατρίδα μας, πολιτικούς που ΠΑΝΤΟΤΕ ήσαν καί είναι αναφανδόν ΥΠΕΡ των άκρως δολοφονικών εκτρώσεων, μάλιστα σέ μία χώρα που μαστίζεται από έντονη ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ εδώ καί 4 δεκαετίες;;;...
    Τόν Ανδρέα, τόν Γιωργάκη τόν Αλέξη, τόν Κούλη, τήν (μακαρίτισσα) Φώφη, ή όποιον άλλον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε Καποδιστρια καλησπερα.
      Εχοντας ξεχασει προφανως,, αδικεις καταφορα τον Αιγιαλείας Αμβρόσιο ο οποιος εχει Αφορισει τον μητσοτακη την κεραμεως και δεν θυμαμαι ποιον αλλον.

      Διαγραφή
    2. Ναί καί τόν Χαρδαλιά!
      Δέν τόν ξεχάσαμε ΚΑΘΟΛΟΥ!
      Έχουμε προβάλει ξανά καί ξανά τόν πρ. Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο.
      Αλλά εδώ τό κεντρικό ζήτημα είναι οι ε κ τ ρ ώ σ ε ι ς, όπου ΟΥΔΕΙΣ Μητροπολίτης, ή Επίσκοπος, ή κληρικός απλός, δέν έκανε ποτέ τίποτε πρός τήν κατεύθυνση όσων έπραξε ο ανωτέρω περιγραφόμενος αρχιεπίσκοπος του Σάν Φραντζίσκο! Επιτίμιο ακοινωνισίας καί δημόσια δ ι α π ό μ π ε υ σ η του όποιου αχρείου πολιτικού ΕΠΙΜΕΝΕΙ υπέρ των δολοφονικών εκτρώσεων!

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!