Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Τό ΚΡΥΦΟ ΔΩΜΑΤΙΟ στήν Ελληνική Βουλή (!), που ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ γνώριζε γιά 40 χρόνια καί τό “Μυστικό” Περιεχόμενό του....


 

Το Κρυφό Δωμάτιο στην Ελληνική Βουλή που Κανείς Δεν Γνώριζε για 40 χρόνια και το “Μυστικό” Περιεχόμενό του

Πολλές φορές έχουμε ακούσει να γίνεται λόγο για κρυφά δωμάτια σε παλιά σπίτια, για άφαντες αίθουσες σε ναούς και μνημεία που ανακαλύφθηκαν από ένα τυχαίο γεγονός. 

Κάποιοι από αυτούς τους χώρους οδηγούσαν σε κρυμμένους θησαυρούς που κανείς δεν γνώριζε, σε καταφύγια και μυστικά εργαστήρια.


Σίγουρα, όμως, κανείς δεν φανταζόταν ότι μπορούσε να βρεθεί ένα μυστικό δωμάτιο μέσα στην ελληνική Βουλή, όπου καθημερινά περιτριγυρίζεται από πολιτικούς, υπαλλήλους και μαστόρους κάθε είδους, φύλακες, φρουρούς και άλλους που εργάζονται στους περισσότερους εξβτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα, όμως, με το makeleio.gr υπήρξε πραγματικά ένα “κρυφό δωμάτιο” που κανείς δεν είχε προσέξει και κανείς δεν αναρωτήθηκε που οδηγούσε αυτή η πόρτα που το “έκρυβε… μέχρι που κάποιος το άνοιξε… -d-

Το 2017 μια διαφορετική ιστορία βγαλμένη από το Ελληνικό κοινοβούλιο πέρασε στα «ψιλά» όπως συνηθίζεται να λέγεται. Τον Μάρτιο του 2017 ένας υπάλληλος της βουλής ανακάλυψε ένα δωμάτιο που κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξή του.

Το δωμάτιο ανακαλύφθηκε τυχαία χάρη στην παρατηρητικότητα του υπαλλήλου της Βουλής που πρόσεξε ότι υπάρχει μια καλά κρυμμένη πόρτα σε ένα διάδρομο κάτω από τα θεωρεία του κτιρίου του Κοινοβουλίου.

Στοιβαγμένα μέσα στο δωμάτιο βρέθηκαν εκατοντάδες σκονισμένα έγγραφα με το πρώτο να χρονολογείται από το 1897 και το τελευταίο από το 1977, δηλαδή 40 χρόνια πριν ανακαλυφθεί το κρυμμένο δωμάτιο από τον υπάλληλο της Βουλής.

Ανάμεσα στα έγραφα βρέθηκε υλικό από τα χρόνια αμέσως μετά το τέλος της Επανάστασης του 1821 και την περίοδο της δικτατορίας του 1967.

Μάλιστα υπήρχαν ακόμα και «πρακτικά» της συνεδρίασης του «υπουργικού συμβουλίου» των δικτατόρων το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 1973 και έγραφα από το 1844-45, δηλαδή ένα χρόνο μετά γέννηση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Συνολικά γίνεται λόγος για 1.180 φακέλους που εντοπίστηκαν στο δωμάτιο για τα οποία εκτός από μια μικρή παρουσίαση που έγινε τον Νοέμβριο του 2017 και μια δημοσιοποίηση συγκεκριμένων εγγράφων τον Ιούλιο του 2018 ξέρουμε ελάχιστα.

Image by David Mark from Pixabay

diadrastika.com

https://corfiatiko.blogspot.com/2022/06/40_27.html

2 σχόλια:

  1. ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ 300 ΝΑΖΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΚΥ-ΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΟΥΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην είσαι βέβαιος αδερφέ μου πως δεν θα μάθουμε τελικά πόσο γ@@@πο@@@ες είναι όλοι τους και πόσο κρέατα με πόδια μας θεωρούσαν όλους μας...

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!