Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Ε Κ Τ Α Κ Τ Ο ! Πτώση πυροσβεστικού ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ στήν ΣΑΜΟ! - Αγνοούνται τά 4 μέλη του πληρώματος./ Σ ά μ ο ς : Βρέθηκαν δύο διασωθέντες από τήν πτώση του ελικοπτέρου....

 Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση ερεύνης και διασώσεως.














Αγνοούνται τρεις αλλοδαποί και ένας Έλληνας που αποτελούσαν το πλήρωμα του πυροσβεστικού ελικοπτέρου 'Mi 8'.

Πυροσβεστικό ελικόπτερο 'Mi 8', που ελάμβανε μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στη Σάμο, κατέπεσε πριν από λίγα λεπτά και συνετρίβη στη θάλασσα  στην περιοχή Άγιος Μηνάς, βόρεια του Παλαιοχωρίου.



Το πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Mi- 8 κατέπεσε και συνετρίβη στη θάλασσα υπό αδιευκρίνιστες -επί του παρόντος- συνθήκες.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των τεσσάρων μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου. Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος είναι τρεις αλλοδαποί, οι χειριστές του ελικοπτέρου και ένας Έλληνας, αξιωματικός σύνδεσμος για τη συνεργασία και τη συνεννόηση των πιλότων με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Tα τελευταία λεπτά κυκλοφορεί φωτογραφία που φαίνεται να δείχνει τη στιγμή της συντριβής του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη θάλασσα. 

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική δεν έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής την αυθεντικότητα της φωτογραφίας.


samos-elikoptero
protothema.gr

Σάμος: Βρέθηκαν δυο διασωθέντες από την πτώση του ελικοπτέρου.

Σάμος: Αχτίδα ελπίδας από την έρευνα για το πλήρωμα του ελικοπτέρου καθώς εντοπίστηκαν δυο από τα άτομα του πληρώματος.

Το ελικόπτερο που κατέπεσε νωρίτερα, είχε απογειωθεί από Σάμο στις 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55. Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση επικρατούν άνεμοι 6 μποφόρ, και ισχυρότεροι. Το πλήρωμα του ελικοπτεέρου ήταν ένας Ρουμανος, δύο Μολδαβοι και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Στην περιοχή ξεκίνησε άμεσα έρευνες το δεύτερο Mi8 και έχει φθάσει και το πλοίο του λιμενικού. Λίγο μετά τις 18:40, βρέθηκαν δυο διασωθέντες από το λιμενικό και αναζητούνται ακόμα δυο άτομα του πληρώματος.

Στην επιχείρηση της έρευνας και διάσωσης συμμετέχει και μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο απογειώθηκε άμεσα από τη Σκύρο και έσπευσε στο σημείο.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ.

Το ελικόπτερο επιχειρούσε για την κατάσβεση πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στη δυτική Σάμο από το μεσημέρι της Τετάρτης (13/07), κι όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες η πτώση ήρθε τη στιγμή που προσπαθούσε να αντλήσει νερό από τη θάλασσα για να επιχειρήσει εκ νέου στο μέτωπο.

Η ιστοσελίδα Samos 24 δημοσίευσε τη φωτογραφία από τη στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου

Η στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρουSamos 24

Στον όρμο της Πλάκας, έχει ήδη ξεκινήσει αποστολή έρευνας και διάσωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα του ελικοπτέρου ήταν τριμελές, με ξένους πιλότους και Έλληνα σύνδεσμο.

Το ελικόπτερο ήταν μισθωμένο από την Ουκρανία, στο πλαίσιο των ενοικιάσεων εναέριων μέσων για τη θερινή περίοδο όπου και υπάρχει έξαρση των πυρκαγιών στη χώρα μας.

newsbomb.gr

3 σχόλια:

  1. Συγκλονιστικές εικόνες, από τη #Σαμο.
    Το νησί καίγεται αλλα κανένας δεν θα σας ενημερώσει γι αυτή την καταστροφή
    Κουράγιο στους Σαμιώτες
    ΥΓ. Πως γίνεται μόλις δυσκολεύεται η συμμορία να παραδίδεται στις φλόγες κάποια περιοχή της Ελλάδας,δεν το καταλαβαίνω…

    https://twitter.com/Marka2_/status/1547315367260966913?cxt=HHwWgsC-0ZzIlfkqAAAA


    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντώντας στό υστερόγραφό σου Αγγελική μας, θά σου λέγαμε ότι ΝΑΙ, αρκετοί γνωρίζουν έστω περίπου, αλλά ΟΥΤΕ λέγεται, ΟΥΤΕ γράφεται.....

      Διαγραφή
    2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
      ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ Η Marka2 ΑΠΛΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ
      ΤWIT ΠΟΥ ΜΟΥ ΜΑΤΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ.
      ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ
      ΝΑ ΠΑΩ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥ..........



      ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!