Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Ήταν Σεπτέμβριος του 1926 καί καθιέρωσε ΚΑΙ οκτάωρο ΚΑΙ π ε ν θ ή μ ε ρ η εργασία στά εργοστάσιά του! Ποιός;

 







4 σχόλια:

  1. ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσωπικότης!
    Που δέν περιορίζεται μόνο στήν αληθινά στιβαρή, επιτυχημένη καί κολοσσιαία αυτοκινητοβιομηχανία FORD, αλλά καί σέ κορυφαία γιά τήν εποχή εκείνη έργα καί πράξεις, που ουδείς άλλος είχε τολμήσει καί διανοηθεί νά κάνει πραγματικότητα!
    Πέραν όλων των άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του, υπήρξε καί συγγραφέας ξεχωριστός καί είναι τουλάχιστον κρίμα νά μήν κυκλοφορούν τά πονήματά του εκείνα, πρός ωφέλεια των πολλών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πράγματι μεγάλη μορφή!!!! άνθρωπος πολύ εργατικός, και προσγειωμένος. στόχος του ήταν να κατασκευάσει αυτοκίνητα, οικονομικά, για τον ΛΑΟ!!!!! κι εκείνος προερχόταν από αγροτική οικογένεια. ξεκίνησε με στόχο να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της αμερικανικής επαρχίας που διένυαν μεγάλες αποστάσεις.
      αξίζει να βρει και να διαβάσει κανείς το πόνημά του Χένρυ Φόρντ "Ο Διεθνής Εβραίος" (The International Jew)

      Διαγραφή
  2. Ο ΦΟΡΝΤ ΑΝΤΙΠΑΘΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΑΣΚΟΥΣΑΝ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ. ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΙΣ ΦΑΡΜΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΑΝ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΧΕΝΡΙ ΦΟΡΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΖΙ , ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΥΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ. Ο ΦΟΡΝΤ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΤΑΝ ΕΝΑ ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝ ΖΟΥΣΑΝ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΦΑΡΜΕΣ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ, ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ. ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΤΕΜΟΝΤΕ ΧΟΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. ΗΤΑΝ ΕΥΦΙΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ,ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ , ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΥΠΕΡΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΔΕΙΧΤΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ, ΑΛΛΑ…. ΟΤΑΝ Ο ΦΟΡΝΤ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΛΟΜΠΙ ΕΠΕΙΣΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ `` ΙΔΡΥΜΑ ΦΟΡΝΤ`` ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ – ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ, ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΣΤΙΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΦΟΡΝΤ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!