Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - 'Σ Ο Κ' ! «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ στέλνει 23 στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων στήν ....Ουκρανία, γιά έναν χρόνο!!!!...» ΙΣΧΥΕΙ, ΝΑΙ, Ή ΟΧΙ;


ΑΝ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΞΕΔΩΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟ ΥΠΕΘΑ;

Στελέχη του Στρατού στέλνει η ελληνική κυβέρνηση στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη».


Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Ελλάδα ετοιμάζεται να συμμετάσχει με στρατιωτικό προσωπικό, στο πλαίσιο της αποστολής της ΕΕ, «EUAM Ukraine», σε Κίεβο, Λβοβ, Χερσώνα και Οδησσό...



Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Άμυνας, ενημερώνει στελέχη του στρατού για σχετική «πρόσκληση της ΕΕ», για συνδρομή στην «EUAM Ukraine».

Πρόκειται, όπως αναφέρει ο «Ριζοσπάστης», για τη λεγόμενη «συμβουλευτική αποστολή της ΕΕ» στην Ουκρανία που έχει εγκατασταθεί στη χώρα από το 2014, μετά τα γεγονότα του Μαϊντάν.

Η ίδια η EUAM αυτοσυστήνεται ως «αποστολή στην Ουκρανία» για την υποστήριξή της στην «επιβολή του νόμου», παρέχοντας «στρατηγικές συμβουλές», «κατάρτιση» κλπ.

Η εφημερίδα επικαλείται σχετικό έγγραφο που έχει στη διάθεσή της, από το οποίο προκύπτει, ότι το υπουργείο Άμυνας ψάχνει στρατιωτικά στελέχη για «την κάλυψη κενών θέσεων, με 12μηνη διάρκεια ανάπτυξης», και η λήξη προθεσμίας υποβολής ενδιαφέροντος είναι η σημερινή μέρα, 3 Φεβρουαρίου 2023.

Για τη συγκεκριμένη αποστολή, το έγγραφο του ΥΠΕΘΑ ζητάει και έκθεση για το «αναλυτικό κόστος», το οποίο όπως αναφέρει επιβαρύνει το κάθε κράτος - μέλος για την «αποζημίωση, ιατρική κάλυψη, έξοδα μετακίνησης και οποιαδήποτε άλλη δαπάνη», και όχι την ίδια την ΕΕ που συγκροτεί το συγκεκριμένο σώμα.

Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα, φαίνεται ότι το ΥΠΕΘΑ αναζητά τουλάχιστον 19 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για να εγκατασταθούν στο Κίεβο (κέντρο και περίχωρα), άλλα 4 για την πόλη του Λβοβ και αρκετούς ακόμα για άλλες πόλεις της Ουκρανίας.

Οι θέσεις στη σχετική λίστα αφορούν τις αποστολές που καλείται να αναλάβει η Ελλάδα μέσα στις εμπόλεμες ζώνες, όπως συμβούλους για «διαχείριση συνόρων», για «δίωξη οργανωμένου εγκλήματος», «προστασία μαρτύρων», «δίωξη διεθνούς εγκλήματος», «εθνική και κρατική ασφάλεια» και άλλα.

Η εφημερίδα σημειώνει, τέλος, ότι παράλληλα «τρέχει» από την κυβέρνηση αναζήτηση προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα μεταβεί και στην Αρμενία μετά από αντίστοιχη πρόσκληση στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας της ΕΕ (EU Mission in Armenia). Και αυτή η αποστολή θα έχει 12μηνη διάρκεια και σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος έληγε στις 13/01/23.

3 σχόλια:

  1. Άν όντως αληθεύει τό δημοσίευμα, προκύπτουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ερωτήματα!
    Τί θέλει καί ανακατεύεται η χώρα μας, είτε στήν Ουκρανία, είτε στήν Αρμενία, διακινδυνεύοντας δεκάδες άξια μόνιμα στελέχη του Στρατού μας, σέ ΠΟΛΥ ΞΕΝΕΣ καί μ α κ ρ υ ν έ ς καταστάσεις;
    Τί παριστάνουμε τάχα;
    Ποιός δίδει τίς εντολές αυτές καί ΓΙΑΤΙ αμέσως δεχόμαστε;
    Καί τό πλέον καυτό:
    Μας ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ δήθεν αυτά τά στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων, ώστε τά διαθέτουμε ....'χαλάλι' σέ τόπους μακρυνούς καί άσχετους μέ τά Εθνικά μας συμφέροντα;
    Καί δέν ακούγεται τίποτε....
    (Αυτό καί άν είναι απερίγραπτα ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.noiazomai.gr/2023/02/erdogan-prosartisi-katexomenon-se-tourkia.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΟΥΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΕΥΕΟΥΝ.
    ΕΧΩ ΜΙΑ ΥΠΟΨΙΑ ΟΤΙ ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΜΑΧΗΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
    ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ. ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΜΥΑΛΟ ΔΗΛΑΔΗ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!