Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

"ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" !


Τούτην τήν Πατρίδα τήν έχομεν

όλοι μαζί καί σοφοί κι αμαθείς

καί πλούσιοι καί φτωχοί

καί πολιτικοί καί στρατιωτικοί


καί οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι.

Όσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως

ο καθείς, έχομεν νά ζήσωμεν εδώ.

Τό λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί

νά τήν φυλάμε καί όλοι μαζί καί

νά μήν λέγει ούτε ο δυνατός "εγώ",

ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε νά λέγει

ο καθείς "εγώ"; Όταν αγωνιστεί

μόνος του καί φκιάσει ή χαλάσει,

νά λέγει "εγώ". Όταν όμως 

αγωνίζονται πολλοί μαζί

καί φκιάνουν, τότε νά λέει "εμείς".

Είμαστε στό "εμείς" κι όχι στό "εγώ".


Στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης

Α π ο μ ν η μ ο ν ε ύ μ α τ α

1 σχόλιο:

  1. Είμαι χρόνια αναγνώστης σας. Διαβάζω τον τίτλο σας και τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη και με πικρία αλλά και αποστροφή θυμάμαι τα χάλια μας ως λαός. Για ποιό "εμείς" μιλάμε, άραγε;

    Διάβαζα τις προάλλες το εξαιρετικό Δελτίο σας με τον τίτλο "Τα Γραμματόσημα της Ντροπής". https://odysseiatv.blogspot.com/2023/02/blog-post_62.html

    Αναρωτιέμαι, και το ερεύνησα, δεν θα έπρεπε τα ιστολόγια που καυχιώνται ότι είναι πατριωτικά, να το είχαν ανεβάσει για να μάθει ο κόσμος; Παρατηρώ ότι φιλοξενείτε τόσα άρθρα άλλων ελληνικών ιστολογίων, μάλιστα σχολιάζουν και σε εσάς οι ιδιοκτήτες τους.
    Αυτό είναι το ευχαριστώ τους προς εσάς που τους ανεβάζετε; Βέβαια, κάθε νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται τους λόγους και τα κίνητρα και δεν μπορεί παρά να νοιώσει αηδία και ντροπή για λογαριασμό τους.

    Ίσως ο τόνος μου σας λυπεί, αλλά έτσι συμβαίνει κάποιες φορές με την αλήθεια.

    Εσείς συνεχίστε το έργο σας έτσι όπως ταχθήκατε με ανιδιοτέλεια και χωρίς συμπλέγματα. Οι αναγνώστες έχουν, θέλω να πιστεύω, κρίση και αντίληψη και καταλαβαίνουν. Ζούμε σε καιρούς που όλοι θα αποκαλυφθούν. Τι πιο ωραίο και απελευθερωτικό να πέσουν από τα μάτια μας τα λέπια της ψευδαίσθησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!