Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

"Ευχαριστώ, αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ νά ΑΝΤΕΞΩ οικονομικά τό φάρμακο"!

 


Πλήττονται από τήν φτώχεια - Σιρόπια πυρετού σε έλλειψη, καθόλου αντιβιοτικά: Πολλά γράφονται σήμερα για την έλλειψη φαρμάκων. 

Ωστόσο, η συγγραφέας μας εδώ και πολύ καιρό δεν είναι σε θέση να αγοράσει παυσίπονα και ρινικές σταγόνες - και καλεί τους γιατρούς να είναι πιο ευαίσθητοι...


Της Janina Lütt

(φωτό: Δυστυχώς, ορισμένες καλοπροαίρετες συνταγές είναι πολύ ακριβές. Φωτογραφία: Imago/Yay Images)

Είναι χειμώνας, οι χοντρά ντυμένοι άνθρωποι περπατούν στην πόλη με ρινική καταρροή. Πόσο δύσκολο είναι να φανταστεί κανείς ότι ένας στους πέντε έως έξι από αυτούς πλήττεται από τη φτώχεια; Τώρα μιλάμε για έλλειψη φαρμάκων, αλλά ακόμη και πριν από αυτό, τα φάρμακα που δεν καλύπτονται πλήρως από την ασφάλιση υγείας δεν είναι δυνατά για εμάς τους ανθρώπους που πλήττονται από τη φτώχεια. Σε καμμία περίπτωση: δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε, οπότε δεν τα παίρνουμε. Ρινικές σταγόνες, για παράδειγμα.

Φυσικά, κινδυνεύουμε να αρρωστήσουμε ακόμα περισσότερο και όχι, δεν είναι ωραίο να πάθουμε μετωπιαία ιγμορίτιδα επειδή δεν μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά τις σταγόνες. Όταν η κόρη μου αρρώστησε στις αρχές του μήνα, βρήκα σιρόπι για το βήχα και ρινικές σταγόνες προς πώληση – και ήμουν τόσο χαρούμενη. Στις αρχές του μήνα, υπήρχαν ακόμα αρκετά χρήματα για αυτό. Και ναι, στο τέλος του μήνα τα χρήματα και πάλι λείπουν :-/ Ως άνθρωποι που πλήττονται από τη φτώχεια, μας συνοδεύει πάντα αυτή η ερώτηση: Πότε είναι πραγματικά απαραίτητο να αγοράζουμε και να παίρνουμε παυσίπονα; Μπορώ ακόμα να το υπομείνω αυτό, μπορώ ακόμα να το υπομείνω ...

Εκείνοι που πλήττονται από τη φτώχεια έχουν υψηλότερο βαθμό δισταγμού για να πάνε στο γιατρό ούτως ή άλλως. Ξανά και ξανά βιώνουμε την εμπειρία ότι ορισμένοι γιατροί και ιατρικοί βοηθοί δεν είναι ευαίσθητοι ως προς την κατάστασή μας. Είναι δύσκολο να πούμε στην καλοπροαίρετη, αλλά δυστυχώς ιδιωτική συνταγή στον γιατρό: «Ευχαριστώ, πολύ ευγενικό, αλλά δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά το φάρμακο». Μερικές φορές βρίσκω τέτοιες συνταγές πεταμένες στο πάρκο.(!!!!!!!!!!!)

Το γεγονός ότι οι άνθρωποι που πλήττονται από τη φτώχεια δεν έχουν αρκετά χρήματα για μια ισορροπημένη διατροφή θα έπρεπε να έχει διαρρεύσει τουλάχιστον από την τελευταία συζήτηση για τα χρήματα των πολιτών. Από τον Ιανουάριο, θα λαμβάνω 4,54 ευρώ για τη διατροφή της κόρης μου – όχι ανά γεύμα, αλλά ανά ημέρα! Ακόμα κι αν ο κ. Cem Özdemir (*) ισχυρίζεται λίγο διαφορετικά (από που κι ως που ο κανονικός συντελεστής είναι επαρκής όταν κανείς «δραστηριοποιείται επιχειρηματικά»): Εμείς οι άνθρωποι που πλήττονται από τη φτώχεια δεν μπορούμε να ψωνίσουμε καλά και επαρκώς. Αλλά λίγοι παραδέχονται ότι οι κακές τιμές αίματος οφείλονται στο γεγονός ότι δεν είναι πλέον δυνατή η τακτική αγορά φρούτων και λαχανικών λόγω των αυξημένων τιμών. Τα μήλα έχουν γίνει ξαφνικά ένα είδος πολυτελείας.

Έτσι, αγαπητό ιατρικό προσωπικό: Παρακαλώ παραμείνετε προσεκτικοί και ευαίσθητοι στην κατάσταση, ώστε αυτό που συνέβη σε μένα το 2009 να μην συμβεί σε άλλους ανθρώπους.

Ήρθα στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης με πόνο στα νεφρά και διαπιστώθηκε ότι τα άλατα στο αίμα μου εκτροχιάστηκαν λόγω πολλαπλών δόσεων αντιβιοτικών. Μου έβαλαν ορό για αυτό. Ήμουν πολύ ευγνώμων που με φρόντισαν. Αλλά ο γιατρός που εφημέρευε στο θάλαμο προσπάθησε τότε να μου ξεκαθαρίσει ότι δεν ήταν απαραίτητο που είχα πάει στο νοσοκομείο. Και ότι τέλος πάντων, είχα πάει στο νοσοκομείο, ώστε μόνο και μόνο να μην κάθομαι μόνη στο σπίτι, επειδή είμαι στο επίδομα και θέλω να επωφεληθώ περνώντας το Σαββατοκύριακο στον θάλαμο. Αυτό ήταν ένα σοκ για μένα. Του έγραψα ένα γράμμα αργότερα – δεν ξέρω αν το διάβασε.

 

Η Janina Lütt ζει με την κόρη της στο Elmshorn και κερδίζει την καθημερινότητά της με σύνταξη αναπηρίας επιπέδου Hartz IV. Στο Twitter, αναφέρει μεταξύ #ichbinarmutsbetroffen για την καθημερινή της ζωή, την κατάθλιψη και τη φτώχεια της. Πίσω από το hashtag υπάρχει τώρα μια εθνική πρωτοβουλία, διαβάστε μόνοι σας: #ichbinarmutsbetroffen @armutsbetroffen

(*) 'Γερμανός' πολιτικός τουρκικής καταγωγής. (και οι δύο γονείς τούρκοι)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.freitag.de/autoren/janina-luett/armutsbetroffen-danke-aber-ich-kann-mir-das-medikament-nicht-leisten

1 σχόλιο:

  1. O Π.Ο.Υ θα δημιουργήσει ένα παγκόσμιο υγειονομικό πάσο υγείας. Φτιάχνουν και διεθνή ψηφιακά αρχεία εμβολιασμού! Ευγονική. Μόνο οι υγιείς της Αρείας Φυλής…Κοινωνικοί αποκλεισμοί!! Υγειονομική Υποταγή!

    https://dimpenews.com/2023/06/05/o-%cf%80-%ce%bf-%cf%85-%ce%b8%ce%b1-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%bf-%cf%85%ce%b3/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!