Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Γαλλική μελέτη: Οι ενέσεις γονιδίων mRNA επηρεάζουν την εμμηνόρροια



Για άλλη μια φορά, μια μελέτη δείχνει ότι οι πειραματικές ενέσεις γονιδίων κατά του Covid έχουν επίδραση στα αναπαραγωγικά όργανα.

Όσο περισσότερες «ενισχυτικές» έλαβαν οι γυναίκες, τόσο ισχυρότερες ήταν οι εμμηνορροϊκές αλλαγές.

Αυτό εγείρει το ερώτημα της πιθανής μόνιμης βλάβης ως αποτέλεσμα της χορήγησης αυτών των ενέσεων mRNA.

Μια νέα γαλλική μελέτη με τίτλο «Κίνδυνος βαριάς εμμηνορροϊκής αιμορραγίας μετά τον εμβολιασμό COVID-19: Μια εθνική μελέτη ελέγχου περιπτώσεων» ρίχνει περαιτέρω φως στη συζήτηση σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις των εμβολιασμών Covid-19 στον γυναικείο κύκλο. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι μια σύνδεση μεταξύ των εμβολίων mRNA και των ανωμαλιών της εμμήνου ρύσεως είναι πολύ πιθανή.


Η ανασκόπηση ανέλυσε δεδομένα από 78.138 εμβολιασμένες γυναίκες από 14 διαφορετικές μελέτες. Έδειξε ότι 39.759 γυναίκες, ή το 52,05% των συμμετεχόντων, παρουσίασαν κάποια μορφή εμμηνορροϊκών αλλαγών μετά τον εμβολιασμό κατά της Covid 19. Η συχνότητα των αναφερόμενων ανωμαλιών της εμμήνου ρύσεως ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τη μελέτη και κυμαίνεται από 0,83 έως 90,9%.




Η συσχέτιση ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή σε γυναίκες ηλικίας μεταξύ 30 και 49 ετών. Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, ο κίνδυνος ανωμαλιών της εμμήνου ρύσεως αυξήθηκε κατά 20% τους πρώτους τρεις μήνες μετά τον εμβολιασμό. Για τις νεώτερες γυναίκες ηλικίας μεταξύ 15 και 29 ετών, η αύξηση του κινδύνου ήταν 10%. Αυτό καθιστά για άλλη μια φορά σαφές ότι αυτά τα πειραματικά εμβόλια επηρεάζουν τα αναπαραγωγικά όργανα.


Η μελέτη έκανε επίσης διάκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων εμβολίων. Ενώ βρέθηκε σαφής σύνδεση με τα εμβόλια mRNA, δεν μπορούσε να αποδειχθεί αυξημένος κίνδυνος με εμβόλια που βασίζονται σε φορείς. Είναι ενδιαφέρον ότι αποδείχθηκε ότι ο κίνδυνος ανωμαλιών της εμμήνου ρύσεως αυξήθηκε με κάθε πρόσθετη δόση εμβολίου. Μετά την τρίτη δόση, ο κίνδυνος ήταν υψηλότερος.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ανωμαλίες που παρατηρήθηκαν ήταν προσωρινές. Ωστόσο, συνιστούν αυξημένη παρακολούθηση και περαιτέρω μελέτες για την καλύτερη κατανόηση των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων. Πάνω απ' όλα, τίθεται το ερώτημα εάν η "αναμνηστική" δεν προκαλεί καν μόνιμη βλάβη στα γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα.

Αυτά τα αποτελέσματα είναι σύμφωνα με προηγούμενες παρατηρήσεις και μελέτες που έχουν επίσης επισημάνει διάφορες συνδέσεις μεταξύ των πειραματικών εμβολιασμών Covid-19 και των εμμηνορροϊκών αλλαγών. 

Υπογραμμίζουν επίσης την ανάγκη να λαμβάνονται περισσότερο υπόψη οι πτυχές που αφορούν ειδικά το φύλο στην έρευνα για τα εμβόλια. 

Εξάλλου, πρόκειται για την υγεία και το μέλλον της ανθρωπότητας, η οποία έχει ήδη να αντιμετωπίσει πολλές αρνητικές επιπτώσεις στη γονιμότητα.





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!