Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Ο Καναδάς συνδέει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών με το σύστημα κοινωνικής πίστωσης


19. Μαρτίου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 3,6 λεπτά

Σε μια νέα προσπάθεια να πάρει τον έλεγχο της οικονομικής ελευθερίας των πολιτών, ο Καναδάς μεταμορφώνει το τραπεζικό του σύστημα συνδέοντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών με ένα κοινωνικό πιστωτικό αποτέλεσμα. Το τραπεζικό σύστημα του Καναδά σύντομα θα μετατραπεί σε αυτό που είναι γνωστό ως «ανοικτή τραπεζική». Στα φασιστικά μέτρα αποδίδεται έτσι ένας φιλικός αλλά παραπλανητικός μανδύας.

Οι υποστηρικτές περιγράφουν αυτό ως έναν πιο «περιεκτικό» τρόπο για τις τράπεζες να μοιράζονται εύκολα πληροφορίες και να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι προς το συμφέρον των πελατών. Η κίνηση θα οδηγήσει σε συγχώνευση δεδομένων και τραπεζών, τα οποία είναι άσχετα με την οικονομική διαχείριση, αλλά σημαντικά για τον έλεγχο των πολιτών. Αυτό δίνει στους πολιτικούς και τους γραφειοκράτες πλήρη έλεγχο των οικονομικών μας.


Η Open Banking Excellence (OBE), εταίρος της Παγκόσμιας Τράπεζας που προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι θα συγκεντρώσει αποτελέσματα κοινωνικής πιστοληπτικής ικανότητας και τραπεζικές πληροφορίες, καθώς και πιθανά ψηφιακά μετρητά και ταυτότητες, σε ένα «βολικό» και «περιεκτικό» μέρος.

Το OBE, το οποίο έχει ήδη φτάσει σε 40 χώρες, στοχεύει στη δημιουργία «εξαιρετικών πλατφορμών και περιεχομένου που προωθούν την ανταλλαγή γνώσεων, νέους τρόπους σκέψης και συνεργασίες εντός του κλάδου - οδηγώντας έτσι στην υιοθέτηση ανοικτής χρηματοδότησης και δεδομένων για καλύτερη οικονομική ένταξη παγκοσμίως».

«Πρόκειται για μια πιο δίκαιη, πιο περιεκτική και πιο ανοιχτή κοινωνία», δήλωσε η Helen Child, ιδρύτρια του Open Banking Excellence.

Ωστόσο, η ανάγκη για ένταξη και δικαιοσύνη στον τραπεζικό τομέα δεν εξηγείται, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των υποστηρικτών του σχεδίου.

«Προωθεί την οικονομική ένταξη», ισχυρίζεται η Child για το πρόγραμμα.

«Εκδημοκρατίζει τα δεδομένα». Αυτό που πιθανώς εννοείται είναι ότι τα ιδιωτικά δεδομένα δεν είναι πλέον ιδιωτικά. Όπως είναι γνωστό, τα δεδομένα αξίζουν περισσότερο από χρυσό στην «καπιταλιστική κοινωνία επιτήρησης» (© Shoshana Zuboff) στο δρόμο προς μια κοινωνία χωρίς μετρητά. 

Δεν υπάρχει ευκολότερος τρόπος για να ελέγξουμε τις μάζες από το να περιορίσουμε την πρόσβασή τους στο χρήμα και την ικανότητά τους να αγοράζουν, να εμπορεύονται και να κινούνται ελεύθερα.

Κοιτάζοντας πέρα από το πιστωτικό αποτέλεσμα ισοδυναμεί με την απόφαση εάν ένα άτομο είναι σε θέση να συμμετάσχει στην παγκόσμια οικονομία με βάση τις προσωπικές του απόψεις.

Καθώς ο Καναδάς έχει πατάξει το υποτιθέμενο «μίσος» από την πανδημία του κορωνοϊού και τις διαμαρτυρίες κατά των μέτρων, το επόμενο βήμα θα είναι αναπόφευκτα να αρνηθεί στους πολίτες την πρόσβαση στα χρήματά τους εάν υπάρχουν υποψίες ότι κάνουν λάθος. Η καναδική κυβέρνηση έχει ήδη δοκιμάσει αυτά τα σχέδια κλείνοντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς των διαδηλωτών του Κομβόι της Ελευθερίας το 2022.

Ο Βρετανός πολιτικός Nigel Farage έχει επίσης πέσει θύμα της ατζέντας της αποτραπεζικής. Ο Farage δεν έχει διαπράξει ποτέ έγκλημα ούτε έχει κάνει κάτι που να δικαιολογεί αυτό που πολλοί αποκαλούν «φιάσκο του Farage».

Ξαφνικά απομακρύνθηκε από την τράπεζα από τον Coutts και δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση σε κανέναν από τους λογαριασμούς όψεως ή ταμιευτηρίου του. Οι πιστωτικές του κάρτες έχουν απενεργοποιηθεί. Δεν ήταν πλέον σε θέση να συμμετέχει στην κοινωνική ζωή χωρίς προειδοποίηση.

Ο Farage έκανε τη δέουσα επιμέλεια και διαπίστωσε ότι αμέτρητοι άνθρωποι είχαν βιώσει την ίδια οικονομική επίθεση που πραγματοποίησαν οι τράπεζες για λογαριασμό της κυβέρνησης.

Αυτό είναι ένα ευρέως διαδεδομένο φαινόμενο.

Το έχουμε δει πολύ κατά τη διάρκεια των μέτρων του κορωνοϊού, όπου οι χρήστες δεν είχαν πρόσβαση σε μέρη όταν τα ψηφιακά διαβατήρια εμβολιασμού τους απέτυχαν.

Ο Καναδάς είναι ένα από τα πολλά έθνη που ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν ανεπίσημα σημεία κοινωνικής πίστωσης για τον έλεγχο των μαζών.

Όλα αυτά τα μέτρα θέτουν τις βάσεις για το πώς θα λειτουργήσει το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC).

Μόλις τα CBDC κυκλοφορήσουν για δημόσια χρήση, το σύστημα θα είναι ένα συλλογικό δίκτυο που θα περιέχει προσωπικές πληροφορίες όλων, ψηφιακή ταυτότητα, κοινωνικό πιστωτικό αποτέλεσμα, κατάσταση εμβολιασμού και χρήματα.

Eurasia Group, CC BY 2.0, μέσω Wikimedia Commons




ΠΗΓΗ: Kanada verknüpft Bankkonten der Bürger mit Sozialkreditsystem (tkp.at)



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Πριν 1 με 2 χρόνια είχα δει ένα βίντεο να μιλάει για εκπαίδευση κινεζικών στρατιωτικών μονάδων στο έδαφος του Καναδά!
    Δεν το είχα ψάξει περισσότερο αν και μου έκανε μεγάλη εντύπωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ε.Ε. είναι σε εμπορική συμφωνία με τον Καναδά CETA;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!