Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Η Ρωσσία δεν έχει κανένα συμφέρον να δολοφονήσει τον Ζελένσκι.




Δεν είναι η Ρωσσία που έχει συμφέρον να δολοφονήσει τον Ζελένσκι, αλλά ο ίδιος που έχει συμφέρον να κάνει τη Δύση να πιστέψει ότι το κάνει, για να μην πούμε τίποτε για την πιο επιθετική αντιρωσική παράταξη χάραξης πολιτικής της Δύσης που κατανοεί την πολιτική σημασία του να είναι «μάρτυρας» στο σημερινό στρατιωτικό-στρατηγικό πλαίσιο.

Andrew Korybko
8 Μαΐου 2024

Η ουκρανική μυστική αστυνομία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δύο αξιωματούχοι συνελήφθησαν με την κατηγορία της συνωμοσίας με τη Ρωσσία για τη δολοφονία ανώτερων προσωπικοτήτων όπως ο Ζελένσκι και ο Μπουντάνοφ μέσω επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους. 

Αυτή η είδηση ήρθε λίγες εβδομάδες αφότου η Πολωνία ισχυρίστηκε κάτι παρόμοιο, το οποίο προηγήθηκε της τοποθέτησης του Ζελένσκι από το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών στη λίστα καταζητούμενων το περασμένο Σαββατοκύριακο και μία ημέρα αφότου η υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσσίας δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να τον αντικαταστήσουν. 

Ακολουθούν ορισμένες ενημερώσεις ιστορικού:




Ανεξάρτητα από το τι εικάζουν οι εχθροί της και κάποιοι παραπλανημένοι φίλοι από την κοινότητα των εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης, η Ρωσσία στην πραγματικότητα δεν έχει κανένα συμφέρον να δολοφονήσει τον Ζελένσκι. 

Δεν έκανε ποτέ ούτε μία απόπειρα κατά της ζωής του κατά τη διάρκεια των πολυάριθμων φορών που επισκέφθηκε την πρώτη γραμμή, σε σχέση με την οποία είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε την αναφερόμενη υπόσχεση του προέδρου Πούτιν στον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένετ την άνοιξη του 2022 να μην βλάψει τον ομόλογό του. 

Κάτι τέτοιο, ο Ρώσος ηγέτης μπορεί να φοβόταν, θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από το ΝΑΤΟ.

Εξάλλου, ήταν πολύ προσεκτικός για να περιορίσει οικειοθελώς τη συμπεριφορά των δυνάμεών του καθ' όλη την διάρκεια της ειδικής επιχείρησης, η οποία δεν έχει ακόμη μεταβεί επίσημα σε «πόλεμο» από την οπτική γωνία του Κρεμλίνου για το πώς η Ρωσσία τον πολεμά τουλάχιστον. 

Διατήρησε υπομονετικά αυτή την προσέγγιση παρά τις πολυάριθμες προκλήσεις από την Ουκρανία και τη Δύση, οι οποίες θα μπορούσαν εύλογα να χρησιμεύσουν ως πρόσχημα για να κηρύξει ολοκληρωτικό πόλεμο. 

Είναι σαφές ότι ο πρόεδρος Πούτιν είναι απρόθυμος να το πράξει, πράγμα που αποτελεί δικαίωμά του ως ηγέτη της Ρωσσίας.

Είναι αντίθετος στο να καταλύσει οποιαδήποτε αλληλουχία γεγονότων που θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου με λάθος υπολογισμό, με την απόφασή του να ξεκινήσει την ειδική επιχείρηση να είναι μια αξιοσημείωτη εξαίρεση, η οποία έχει πει σε πολλές περιπτώσεις ότι έγινε αποκλειστικά και μόνο επειδή η εναλλακτική λύση ήταν να χάσει αναπόφευκτα την κυριαρχία. 

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, δεν επρόκειτο ποτέ να διατάξει τη δολοφονία του Ζαλένσκυ, δεδομένου ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί για να ξεκινήσει μια συμβατική επέμβαση, οδηγώντας έτσι ακριβώς στο σενάριο που θέλει να αποφύγει.

Οι ανησυχίες του προέδρου Πούτιν σχετικά με αυτό αυξάνονται όσο ποτέ άλλοτε μετά τα μηνύματα που έστειλαν πρόσφατα ορισμένες δυτικές χώρες σχετικά με τη συμβατική παρέμβαση στην Ουκρανία, τα οποία τον ώθησαν να διατάξει τακτικές ασκήσεις πυρηνικών όπλων σε μια προσπάθεια να τις αποτρέψει, όπως εξηγείται εδώ

Η δολοφονία του Ζελένσκι τώρα θα ήταν η χειρότερη δυνατή στιγμή για να γίνει αυτό, καθώς θα μπορούσε να τρομάξει τη Δύση να ξεκινήσει μια τέτοια επιχείρηση από φόβο ότι απαιτείται για να «αποτρέψει την πτώση της Ουκρανίας».

Ο ίδιος ο Ζελένσκι το γνωρίζει αυτό, γι' αυτό και η μυστική αστυνομία του και οι σύμμαχοί τους στην Πολωνία επινοούν αυτούς τους φόβους δολοφονίας ψευδούς σημαίας με σκοπό να μετακινήσουν τη βελόνα στη γνώμη της δυτικής ελίτ προς την κατεύθυνση της συμβατικής παρέμβασης στην υποστήριξή του

Ομοίως, οι πιο επιθετικοί αντι-Ρώσοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στη Δύση το γνωρίζουν επίσης αυτό, γι' αυτό μπορεί να προσπαθήσουν να ενορχηστρώσουν μια πραγματική δολοφονία ψευδούς σημαίας που θα μπορούσε στη συνέχεια να κατηγορηθεί η Ρωσσία για τον σκοπό αυτό.

Επομένως, δεν είναι η Ρωσσία που έχει συμφέρον να δολοφονήσει τον Ζελένσκι, αλλά ο ίδιος που έχει συμφέρον να κάνει τη Δύση να πιστεύει ότι το κάνει, για να μην πούμε τίποτε για εκείνη την προαναφερθείσα παράταξη χάραξης πολιτικής που κατανοεί την πολιτική σημασία του να είναι «μάρτυρας» στο σημερινό στρατιωτικό-στρατηγικό πλαίσιο. 

Βάζοντας όλα αυτά μαζί, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι οι δημοσίως αποκαλυφθείσες απειλές για τη ζωή του είναι πιθανώς φόβοι ψευδούς σημαίας, αν και πραγματικές τέτοιες απειλές πιθανότατα υπάρχουν, αλλά προέρχονται από τη Δύση αντί για τη Ρωσσία.



ΠΗΓΗ: 


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:


Η νεοσυσταθείσα ασιατική «ομάδα» των ΗΠΑ έχει στρατηγικές επιπτώσεις για την Ινδία


Η Ρωσία ελπίζει να επηρεάσει την πιθανώς επικείμενη διαδικασία αλλαγής καθεστώτος της Ουκρανίας που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!