Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Λόγω «σχολίων μίσους» κατά των βιαστών: Νεαρή γυναίκα πρέπει να πάει στη φυλακή - ο δράστης παραμένει ελεύθερος


Δικαστήριο στο Αμβούργο: Οι βιαστές απελευθερώνονται, μια νεαρή γυναίκα πρέπει να φυλακιστεί επειδή τους προσέβαλε.



20χρονη που προσέβαλε έναν άνδρα που βίασε μία έφηβη ομαδικά με άλλους οκτώ σε ένα πάρκο του Αμβούργου, πρέπει να πάει στη φυλακή. 
 
Εν τω μεταξύ, οκτώ από τους εννέα καταδικασθέντες βιαστές έφυγαν χωρίς ποινή φυλάκισης.


Μια 20χρονη γυναίκα από το Αμβούργο πρέπει να πάει στη φυλακή: Ένα δικαστήριο την καταδίκασε για αναρτήσεις μίσους στο WhatsApp. Το υπόβαθρο είναι οι δηλώσεις που έκανε η γυναίκα σε έναν βιαστή που συμμετείχε σε έναν βάναυσο ομαδικό βιασμό.


Το 2020, μία 14χρονη βιάστηκε επανειλημμένα για ώρες από «ομάδα ανδρών» σε μια συνοικία του Αμβούργου - βρέθηκαν ίχνη σπέρματος από εννέα άνδρες. 


Η πράξη έγινε πρωτοσέλιδο σε εθνικό επίπεδο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, πέντε από τους δέκα κατηγορούμενους είχαν γερμανική υπηκοότητα, μεταξύ των άλλων είναι ένας Σύριος, ένας Μαυροβούνιος, ένας Κουβεϊτιανός, ένας Αφγανός και ένας Αρμένιος.



Οι εμπλεκόμενοι παίρνουν αναστολή - η γυναίκα πρέπει να πάει στη φυλακή

Η υπόθεση προκάλεσε οργή – όχι μόνο λόγω του βάναυσου ομαδικού βιασμού, αλλά και λόγω της ετυμηγορίας


Οκτώ στους εννέα δράστες δεν χρειάστηκε καν να πάνε στη φυλακή: έλαβαν ποινές με αναστολή. Μόνο ένας βιαστής στάλθηκε σε φυλακή ανηλίκων για δύο χρόνια.


Η νεαρή γυναίκα, από την άλλη πλευρά, που προσέβαλε έναν από τους βιαστές, καταδικάστηκε σε φυλάκιση: Για ένα Σαββατοκύριακο, η 20χρονη στάλθηκε σε σωφρονιστικό σύστημα ανηλίκων.


Όπως εξήγησε η εισαγγελία, η νεαρή γυναίκα επικοινώνησε με έναν από τους δράστες αφού τα προσωπικά του στοιχεία είχαν καταλήξει στο διαδίκτυο. 


Τον αποκάλεσε «άτιμο, βιαστή γουρούνι» και «αηδιαστικό τερατούργημα»


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η γυναίκα απείλησε επίσης τον άνδρα ότι δεν θα έπρεπε να μπορεί πλέον να κυκλοφορήσει πουθενά «χωρίς να τον γρονθοκοπήσουν στο πρόσωπο». 


«Δεν ντρέπεσαι όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη;» ή «Ας ελπίσουμε ότι θα σε κλείσουν μέσα», έγραψε επίσης. 


Γι' αυτόν τον λόγο η 20χρονη θα πρέπει να πάει στη φυλακή - ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των βιαστών του πάρκου της πόλης αφέθηκε να παραμείνει ελεύθερη.


Ήταν τρομοκρατημένη και σοκαρισμένη όταν άκουσε ότι μια 14χρονη είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού, δήλωσε η πλέον καταδικασμένη γυναίκα, σύμφωνα με την Hamburger Abendblatt. 


Δεν είχε καμμία προσωπική σχέση ούτε με το θύμα ούτε με τους υπόπτους. Ο αριθμός κινητού τηλεφώνου της υπόπτου κυκλοφορούσε στο κοινωνικό δίκτυο Snapchat - ήθελε να εκφράσει την αγανάκτησή της, τρόπος του λέγειν, από αντανακλαστικά, εξηγεί. 


«Χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά», εξέφρασε τον θυμό της γι' αυτό – λυπόταν για ό,τι είχε κάνει. «Δεν βοηθά».


Οι βιαστές, από την άλλη πλευρά, δεν έδειξαν ΚΑΜΜΙΑ  μεταμέλεια κατά τη διάρκεια της δίκης – ωστόσο παρέμειναν ελεύθεροι. 


Πρόκειται για δικαστική φάρσα που κλονίζει την εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου.



Η αστυνομία διεξάγει ερευνά για εκατοντάδες που προσέβαλαν βιαστές (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Όπως αναφέρει περαιτέρω η Hamburger Abendblatt, η υπόθεση της νεαρής γυναίκας δεν είναι η μόνη αντίστοιχη έρευνα: Οι αρχές στο Αμβούργο ερευνούν 140 περιπτώσεις προσβολής, απειλών ή άλλων αδικημάτων ομιλίας μίσους εις βάρος των βιαστών του Stadtpark.




ΠΗΓΗ: Wegen „Hasskommentaren“ gegen Vergewaltiger: Junge Frau muss in Haft - Täter bleibt auf freiem Fuß - Apollo News (apollo-news.net)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ομάδα αλλοδαπών νέων βασανίζει αγόρι από τη Γερμανία για λεπτά
Ένα 14χρονο αγόρι δέχθηκε βάναυση επίθεση και βιντεοσκοπήθηκε από μια ομάδα ξένων νεαρών στη Gera, ενώ καθόταν σε ένα παγκάκι στο πάρκο. Η επίθεση κράτησε για λίγα λεπτά μέχρι που οι περαστικοί παρενέβησαν και έσπευσαν να βοηθήσουν το βασανισμένο θύμα.



Το γερμανικό κεντρικό δελτίο ειδήσεων Tagesschau σε «απλή γλώσσα» ισχυρίζεται ότι το AfD κατατάσσει τους αλλοδαπούς και τα άτομα με αναπηρίες ως κατώτερους
Τα άτομα με αναπηρίες και οι αλλοδαποί αξίζουν λιγώτερο, υποτίθεται ότι λένε οι πολιτικοί του AfD, ισχυρίζεται το Tagesschau σε απλή γλώσσα. Η παρουσιάστρια δεν αναφέρει κανένα στοιχείο για αυτό. Αντ' αυτού, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας το χρησιμοποιεί για να εξηγήσει τα αιτήματα για απαγόρευση του AfD.



Επίθεση στο Μάννχαϊμ: Η εισαγγελία εξετάζει έξι καταγγελίες εναντίον αστυνομικών
Μετά την επίθεση ισλαμιστών με μαχαίρι στην πλατεία της αγοράς του Μάννχαϊμ πριν από τρεις εβδομάδες, το γραφείο του εισαγγελέα του Μάννχαϊμ εξετάζει τώρα κατηγορίες εναντίον αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!