Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θέλει να εξαλείψει τη «ρητορική μίσους» μέσω της παγκόσμιας λογοκρισίας




Οι κορυφαίοι γραφειοκράτες του ΟΗΕ προσπαθούν να διεκδικήσουν όλο και περισσότερες λειτουργίες μιας παγκόσμιας κυβέρνησης για την οργάνωσή τους. 


Το έχουμε δει αυτό με την υποτιθέμενη «γη που βράζει», τα συμβόλαια «πανδημίας», τις ψηφιακές ταυτότητες ή το ψηφιακό χρήμα της κεντρικής τράπεζας και τώρα επίσης με την παγκόσμια λογοκρισία. 


Ως συνήθως, η καταπολέμηση του «μίσους» χρησιμοποιείται ως αναφορά.



20 Ιουνίου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 2,8 λεπτά


Σε δήλωσή του με αφορμή τη «Διεθνή Ημέρα για την Καταστολή της Ρητορικής Μίσους», ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε την εξάλειψη της λεγόμενης «ρητορικής μίσους» παγκοσμίως, την οποία χαρακτήρισε εγγενώς τοξική και εντελώς απαράδεκτη. 


Η λογοκρισία της «ρητορικής μίσους» καλύπτει ένα ευρύ πεδίο πολιτικών θέσεων, κυρίως λόγω της ασαφούς και υποκειμενικής φύσης του ορισμού τους. 


Όπως και με τον νόμο της Ε.Ε. για τις ψηφιακές υπηρεσίες, ο ΟΗΕ έχει επίσης μια ανησυχία στην πρώτη γραμμή: όποιος ορίζει τι θεωρείται ρητορική μίσους έχει την εξουσία να καθορίζει τα όρια της ελευθερίας της έκφρασης.



Ο Γκουτέρες επισημαίνει την ιστορική και τρέχουσα ζημιά που φέρεται να έχει προκληθεί από τη ρητορική μίσους, αναφέροντας παραδείγματα όπως η ναζιστική Γερμανία, η Ρουάντα και η Βοσνία για να δείξει ότι η ρητορική μίσους οδηγεί σε βία και ακόμη και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. 


Ωστόσο, αγνοεί βασικά ιστορικά γεγονότα, όπως το γεγονός ότι το ναζιστικό κόμμα χρηματοδοτήθηκε από αμερικανικές τράπεζες, ότι το ΝΑΤΟ κατέστρεψε και βομβάρδισε τη Γιουγκοσλαβία και μόνο έτσι δημιούργησε τα προβλήματα στη Βοσνία και τη μακρά εγκληματική παράδοση των αποικιακών δυνάμεων στην Αφρική.



«Η ρητορική μίσους είναι ένας οδοδείκτης για διακρίσεις, κακοποίηση, βία, συγκρούσεις, ακόμη και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. 


Το έχουμε βιώσει αυτό ξανά και ξανά, από τη ναζιστική Γερμανία μέχρι τη Ρουάντα, τη Βοσνία και αλλού. 


Δεν υπάρχει αποδεκτό επίπεδο ρητορικής μίσους· πρέπει όλοι να εργαστούμε για την πλήρη εξάλειψή τους», δήλωσε ο Γκουτέρες, αγνοώντας την ιστορία και τις αιτίες που οδήγησαν στο μίσος.


Ο Γκουτέρες επεσήμανε περαιτέρω αυτό που βλέπει ως ανησυχητική αύξηση των αντισημιτικών και αντιμουσουλμανικών δηλώσεων που διαδίδονται τόσο στο διαδίκτυο όσο και από εξέχουσες προσωπικότητες. 


Και εδώ, επίσης, πρόκειται για πλήρη διαστρέβλωση του όρου αντισημιτισμός, καθώς δεκάδες χιλιάδες σημίτες σκοτώνονται από το Ισραήλ στη Γάζα και την υπόλοιπη Παλαιστίνη.


Ο Γκουτέρες επεσήμανε ότι οι χώρες έχουν νομική υποχρέωση βάσει του διεθνούς δικαίου να καταπολεμήσουν την υποκίνηση μίσους, προωθώντας παράλληλα την ποικιλλομορφία και τον αμοιβαίο σεβασμό. 


Κάλεσε τα κράτη να συμμορφωθούν με αυτές τις νομικές υποχρεώσεις και να λάβουν μέτρα που αποτρέπουν τη ρητορική μίσους και προστατεύουν την ελευθερία της έκφρασης.


Ο Γκουτέρες υποστηρίζει εδώ και καιρό τη λογοκρισία στο διαδίκτυο, διαμαρτυρόμενος σε αρκετές περιπτώσεις για το πρόβλημα της «διαδικτυακής παραπληροφόρησης», χαρακτηρίζοντάς το σοβαρό και προτείνοντας τη δημιουργία ενός διεθνούς κώδικα για την καταπολέμησή της.


Στοχεύει σε μια συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων, τεχνολογικών γιγάντων και της «κοινωνίας των πολιτών», με την οποία εννοεί τις ΜΚΟ και τα ιδρύματα των δισεκατομμυριούχων


Ο Γκουτέρες πιέζει έτσι για κορπορατισμό συγχωνεύοντας τη συνεχώς αυξανόμενη δύναμη των πολυεθνικών εταιρειών της ψηφιακής βιομηχανίας και μια οιονεί κρατική εξουσία οργανισμών όπως η Ε.Ε., ο Π.Ο.Υ. ή ο ΟΗΕ. 


Αυτό, παρεμπιπτόντως, είναι ακριβώς αυτό που ο Μπενίτο Μουσολίνι όρισε ως φασισμό.


ΠΗΓΗ: UNO-General will "Hassrede" durch weltweite Zensur ausmerzen (tkp.at)



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας προσλαμβάνει εργολάβους για την παρακολούθηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τον εντοπισμό των διαφωνούντων
 
 
 

Τι σκοτάδι έπεσε στον κόσμο.... - Ελβετική λογοκρισία και προπαγάνδα: Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο καθορίζει τι επιτρέπεται να διαβάσετε 

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Τι σκοτάδι έπεσε στον κόσμο.... - Ελβετική λογοκρισία και προπαγάνδα: Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο καθορίζει τι επιτρέπεται να διαβάσετε (odysseiatv.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!