Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Ο επικεφαλής της Ένωσης Γερμανών Καθηγητών προειδοποιεί ότι το εκπαιδευτικό σύστημα κατακλύζεται από μετανάστες




Ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Εκπαιδευτικών προειδοποίησε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας κατακλύζεται από μετανάστες μαθητές, πολλοί από τους οποίους είναι αναλφάβητοι και μετά βίας μπορούν να μιλήσουν τη γλώσσα.


«Λόγω της μετανάστευσης το 2015, του πολέμου στην Ουκρανία και άλλων μορφών μετανάστευσης, νέοι άνθρωποι εισέρχονται συνεχώς στο σύστημα, αλλά το σύστημα αργεί να συμβαδίσει επειδή κινείται πολύ γρήγορα», δήλωσε ο Stefan Düll.

Ο Düll προειδοποίησε ότι ένα τεράστιο βάρος τίθεται στους εκπαιδευτικούς επειδή πολλά από τα παιδιά μιλούν ελάχιστα ή καθόλου γερμανικά.

«Εξάλλου, δεν μιλούν φαρσί ή ουκρανικά. Πώς υποτίθεται ότι θα τους διδάξουν;» ρώτησε.

Δεδομένου ότι περίπου το 1/4 των μαθητών της 4ης τάξης στη χώρα δεν μπορούν να μιλήσουν γερμανικά, ο Düll δήλωσε ότι ο μεγάλος αριθμός παιδιών μεταναστών σημαίνει ότι «η ομάδα των αναλφάβητων γίνεται μεγαλύτερη».

«Όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό των μεταναστών, τόσο πιο δύσκολο είναι να κινητοποιηθεί η τάξη», πρόσθεσε.





Η Susanne Lin-Klitzing, πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Φιλολόγων, τόνισε επίσης πώς, «Στο τέλος, η έλλειψη δεξιοτήτων ανάγνωσης όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συμμετοχή πολλών ανθρώπων, αλλά και τη Γερμανία στο σύνολό της ως επιχειρηματική τοποθεσία».

Η διευθύντρια του σχολείου Norma Grube τόνισε ότι η ποικιλλομορφία δεν συνιστά δύναμη όταν επρόκειτο για τον τεράστιο αριθμό μαθητών από διαφορετικές χώρες που πλημμύρισαν το σύστημα.

«Είκοσι τρία διαφορετικά έθνη συναντιούνται στην αυλή του σχολείου, μερικά από τα οποία δεν μπορούν να καταλάβουν καθόλου το ένα το άλλο και που μερικές φορές προέρχονται από εχθρικές περιοχές, όπως η Ρωσσία και η Ουκρανία. 

Χρειαζόμαστε πολλές συζητήσεις γονέων-δασκάλων, οι οποίες πραγματοποιούνται κυρίως με διερμηνείς. Και αυτό μας φέρνει σε έναν από τους λόγους για τους οποίους το επάγγελμα του εκπαιδευτικού έχει γίνει όλο και λιγώτερο ελκυστικό: Το ψυχολογικό στρες είναι τεράστιο και έχει αυξηθεί σημαντικά», είπε.

Η κοινωνική αποδιάρθρωση που προκαλείται από μη ενσωματωμένους νέους μετανάστες οδηγεί επίσης σε τεράστια αύξηση των βίαιων συγκρούσεων στα σχολεία, με περισσότερους εκπαιδευτικούς να αντιμετωπίζουν κακοποίηση και επιθέσεις. Στο Βερολίνο, η αστυνομία έπρεπε να κληθεί στα σχολεία κατά μέσο όρο πέντε φορές την ημέρα το 2023.

«Στο Βερολίνο, το 40% των μαθητών δεν μιλούν γερμανικά ως μητρική τους γλώσσα, και σε πόλεις όπως το Αμβούργο, η πλειοψηφία των φοιτητών έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο. 

Συνολικά, ένα εκπληκτικό 38% όλων των παιδιών στα δημοτικά σχολεία στη Γερμανία έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο», αναφέρει το Remix News.

Ο ανεξάρτητος δήμαρχος του Tübingen Boris Palmer σημείωσε πόσοι Γερμανοί στρέφονται στο δεξιό κόμμα AfD επειδή «βιώνουν τι σημαίνει παράτυπη μετανάστευση σε καθημερινή βάση».

«Πάνω απ' όλα, οι νέοι άνδρες που έφτασαν μόνοι τους αλλάζουν το περιβάλλον διαβίωσης των νέων. Στο πάρκο, στο κλαμπ, στο δρόμο, στο λεωφορείο, στο σιδηροδρομικό σταθμό, στην αυλή του σχολείου», είπε.

Όπως τονίζουμε στο παραπάνω βίντεο, ενώ όλα αυτά τα ζητήματα επισημαίνονται από το AfD, το δεύτερο πιο δημοφιλές πολιτικό κόμμα της Γερμανίας, αντί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, το πολιτικό κατεστημένο προσπαθεί να απαγορεύσει το AfD.



ΠΗΓΗ: Head Of German Teachers Association Warns Education System Being Overwhelmed With Migrants | ZeroHedge


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

20 Σύριοι και Αφγανοί βασάνισαν Γερμανό μαθητή – οργή; Κ Α Μ Μ Ι Α!!!!!
Αγόρι βασανίστηκε, ξυλοκοπήθηκε, στραγγαλίστηκε στη Gera - και η πράξη περήφανα δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο



ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Το Τουρκικό Ισλαμικό Κόμμα θριαμβεύει σε προπύργια μεταναστών
Τι κρύβεται πίσω από το DAVA;



Εισβολή στα σύνορα του Μπάιντεν: Ορδές ανδρών σε ηλικία στράτευσης παρελαύνουν σαν στρατιώτες στην Καλιφόρνια σε εισβολή τα μεσάνυχτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!