Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;;; - Η Pfizer μηνύεται ξανά. Γιατί η BioNTech διαφεύγει της δικαιοσύνης;




Όπως συζητήθηκε από τους Carl Heneghan και Tom Jefferson στο Daily Sceptic εδώ, το Κάνσας έχει γίνει η δεύτερη πολιτεία των ΗΠΑ, μετά το Τέξας, που μηνύει την Pfizer για παραπλανητικές δηλώσεις μάρκετινγκ σε σχέση με το εμβόλιο COVID-19 «της» - και προφανώς αρκετές άλλες πολιτείες πρόκειται να ακολουθήσουν.
Αλλά, πρώτα, ποιό "μάρκετινγκ"; Το εν λόγω φάρμακο αγοράστηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και ήταν, πάνω απ' όλα, η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων των πολιτειακών κυβερνήσεων, που εξανάγκασε και παραπλάνησε το κοινό να το πάρει. Δεν πωλήθηκε σε μεμονωμένους πελάτες.

Και, δεύτερον, η Pfizer δεν έχει καν εμβόλιο COVID-19. Όπως έχω δείξει ξανά και ξανά, η Pfizer είναι απλώς ένας συμβεβλημένος κατασκευαστής που παράγει το εν λόγω εμβόλιο COVID-19 για λογαριασμό της γερμανικής εταιρείας BioNTech. 

Η BioNTech είναι ο νόμιμος κατασκευαστής και «ιδιοκτήτης» του προϊόντος

Δεν θα έπρεπε να χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια έρευνας από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Κάνσας για να το ανακαλύψει, καθώς το γεγονός ότι η Pfizer κατασκευάζει το φάρμακο για λογαριασμό της BioNTech αναγράφεται σαφώς στην ίδια τη συσκευασία του προϊόντος, όπως φαίνεται παρακάτω.








Εάν είχαν γίνει οποιεσδήποτε σχετικές παραπλανητικές δηλώσεις, ίσως πράγματι –ας μην μασάμε τα λόγια μας– εντελώς δόλιοι ισχυρισμοί, θα είχαν γίνει, φυσικά, στη διαδικασία αδειοδότησης, όχι σε κάποιο ανύπαρκτο «μάρκετινγκ». 


Αλλά και εδώ, υπάρχει ακριβώς η ίδια σχέση κύριου (BioNTech) και παράγοντα (Pfizer) όπως και στη διαδικασία παρασκευής. Η Pfizer χρησιμεύει ως πράκτορας της BioNTech, όπως φαίνεται στην παρακάτω αίτηση αδειοδότησης βιολογικών φαρμάκων.




Δεδομένου ότι δεν είναι στην πραγματικότητα το προϊόν της, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Pfizer δεν ήταν ο χορηγός της κλινικής δοκιμής του εμβολίου «της» COVID-19. Η BioNTech ήταν και ήταν το υπεύθυνο μέρος για την υποβολή υλικών που θα δημοσιοποιούνταν στον ιστότοπο κλινικών δοκιμών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Εδώ είναι η clinicaltrials.gov καταχώρηση για την κλινική δοκιμή του εμβολίου COVID-19 της Pfizer.




Πού βλέπει κανείς κάτι για την Pfizer; Στην πραγματικότητα, μπορείτε να βρείτε την Pfizer κάνοντας κύλιση πολύ πιο κάτω στη σελίδα, όπου η Pfizer αναγνωρίζεται ως συνεργάτης της BioNTech και ως «ερευνητής».


Με άλλα λόγια, η Pfizer ήταν ο ερευνητής που διεξήγαγε την κλινική δοκιμή για λογαριασμό της BioNTech.

Εδώ, παρεμπιπτόντως, είναι η είσοδος για τις δοκιμές σε έγκυες γυναίκες που αναφέρεται από τον γενικό εισαγγελέα του Κάνσας, καθώς και από τους Heneghan και Jefferson.






Ακριβώς το ίδιο ισχύει.

Η διάσημη μελέτη βιοκατανομής αρουραίων Wistar στην οποία αναφέρονται οι Heneghan και Jefferson χρηματοδοτήθηκε στην πραγματικότητα από την Acuitas, τον καναδό κατασκευαστή των λιπιδικών νανοσωματιδίων στα οποία συσκευάζεται το mRNA BioNTech και συμπεριλήφθηκε από την BioNTech στην υποβολή της στον FDA για μη κλινικές δοκιμές (δηλαδή σε ζώα). 

Ολόκληρο το προκλινικό πρόγραμμα αυστηρά μιλώντας, δηλαδή οι δοκιμές σε ζώα που διεξήχθησαν πριν από την έναρξη των δοκιμών σε ανθρώπους, διεξήχθη από την BioNTech χωρίς καμμία συμμετοχή της Pfizer. Η μελέτη είναι εδώ. Η υποβολή είναι εδώ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, όπως έχω ήδη δείξει πριν από δύο χρόνια στο «50-50 Split: BioNTech and the Pfizer Illusion», ότι η Pfizer μοιράζεται τα όποια κέρδη κερδίζει από τις πωλήσεις του εμβολίου COVID-19 50-50 με την BioNTech και, επιπλέον, έχει καταβάλει στην BioNTech σημαντικές πληρωμές ορόσημο. 

Έτσι, συνολικά, η BioNTech έχει στην πραγματικότητα κερδίσει περισσότερα από την Pfizer στις πωλήσεις αυτού που είναι, τελικά, το φάρμακό της, τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς.

Για τα διεθνή στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των αγορών στις οποίες η BioNTech πωλεί το φάρμακο χωρίς τη συμμετοχή της Pfizer, δείτε τους υπολογισμούς μου εδώ

Το 2021 και το 2022, η BioNTech σημείωσε κέρδη άνω των 31 δισεκατομμυρίων δολλαρίων από τις πωλήσεις του εμβολίου COVID-19, στα οποία μπορεί τώρα να προστεθεί άλλο ένα δισεκατομμύριο περίπου για το 2023. Το περιθώριο κέρδους της εταιρείας ήταν σχεδόν 80%, περίπου τριπλάσιο από αυτό της Pfizer.

Έτσι, αν οι Αμερικανοί πράγματι παραπλανήθηκαν, πώς μπορεί ο Γενικός Εισαγγελέας του Κάνσας και οι άλλοι Γενικοί Εισαγγελείς να μην ενδιαφέρονται για τον κύριο δικαιούχο της εξαπάτησης; 

Γιατί η εστίαση στον πράκτορα και όχι στον εντολέα, στον συνεργό αλλά όχι στον αυτουργό; 

Πώς μπορούν οι Γενικοί Εισαγγελείς των ΗΠΑ να μην δουν αυτό που είναι σαφώς ορατό στα ίδια τα έγγραφα που παραθέτουν: δηλαδή, την πρωταρχική ευθύνη της BioNTech; 

Και γιατί τόσοι πολλοί επικριτές του λεγόμενου εμβολίου συμμερίζονται αυτήν την τύφλωση, η οποία, σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα από την έγκριση, δεν μπορεί παρά να φαίνεται κάπως εσκεμμένη;




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

UPDATE: Τέσσερεις άλλες πολιτείες θα ξεκινήσουν μαζικές αγωγές κατά της Pfizer, κατηγορώντας τον φαρμακευτικό γίγαντα για εξαπάτηση του κοινού σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου COVID

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!