Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

SCOTT RITTER: "Είναι το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε". - Η αμερικανο-νατοϊκή βιασύνη προς πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσσία.



Global Research, 24 Ιουνίου 2024
Scott Ritter Extra 21 Ιουνίου 2024


***

Ο εθισμός της Αμερικής στα πυρηνικά όπλα δεν προσφέρεται για σταθερότητα βασισμένη στην αποτροπή. 

Οδηγεί μόνο σε πόλεμο.

«Αυτό είναι υπέροχο, ξεκινά με έναν σεισμό...»

Δεν υπάρχει τίποτε όπως ένα κλασσικό ροκ τραγούδι της δεκαετίας του 1980 για να βάλει κανείς το αίμα του σε λειτουργία, και το κλασσικό τραγούδι των REM του 1987, It's the End of the World as We Know It (And I Feel Fine), ταιριάζει ακριβώς σε αυτή τη ζεστή και μουντή καλοκαιρινή μέρα.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το τραγούδι θα μπορούσε κάλλιστα να είναι προφητικό, διότι από εκεί που κάθομαι, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδήσεις σχετικά με την ταχέως κλιμακούμενη κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσσίας, μοιάζει πολύ με το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε.

Και δεν αισθάνομαι καλά.

Τα νέα δεν είναι καλά. Τον περασμένο μήνα, στις 6 Μαΐου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι, με εντολή του Ρώσσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, θα διεξάγει ασκήσεις που περιλαμβάνουν τη χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων. 

Σύμφωνα με Ρώσσους αξιωματούχους, οι ασκήσεις ήταν μια απάντηση σε «προκλητικές δηλώσεις και απειλές από ορισμένους δυτικούς αξιωματούχους που απευθύνονται στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Οι Ρώσσοι απαντούσαν σε δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron στον Economist στις 2 Μαΐου, όπου δήλωσε ότι

«Δεν αποκλείω τίποτε [όταν πρόκειται για την ανάπτυξη γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία], επειδή αντιμετωπίζουμε κάποιον [τον Πούτιν] που δεν αποκλείει τίποτα». 

Ο Macron πρόσθεσε ότι «εάν η Ρωσσία αποφασίσει να προχωρήσει περαιτέρω [στην Ουκρανία], θα πρέπει σε κάθε περίπτωση όλοι να θέσουμε στους εαυτούς μας αυτό το ερώτημα (αν θα στείλουμε στρατεύματα)».

Ενώ ο Macron περιέγραψε τις παρατηρήσεις του ως «στρατηγική κλήση αφύπνισης για τους ομολόγους μου», ήταν σαφές ότι δεν αγόραζαν όλοι αυτό που πουλούσε. 

«Εάν ένα μέλος του ΝΑΤΟ δεσμεύσει χερσαίες δυνάμεις [στην Ουκρανία]», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto μετά τη δημοσιοποίηση των λόγων του Macron, «θα είναι μια άμεση αντιπαράθεση ΝΑΤΟ-Ρωσσίας και τότε θα είναι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος».

Οι Ρώσσοι διεξήγαγαν τις ασκήσεις τους σε δύο φάσεις, με την πρώτη να πραγματοποιείται στα τέλη Μαΐου. 

Εκεί, οι τακτικές πυραυλικές δυνάμεις της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας εξασκήθηκαν «στο έργο της απόκτησης ειδικών εκπαιδευτικών πυρομαχικών για το τακτικό πυραυλικό σύστημα Iskander, εξοπλίζοντάς τα με οχήματα εκτόξευσης και μετακινώντας κρυφά στην καθορισμένη περιοχή θέσης για να προετοιμαστούν για εκτοξεύσεις πυραύλων».

Το Iskander-M είναι η πυρηνική έκδοση της οικογένειας πυραύλων Iskander και μπορεί να φέρει μία μόνο πυρηνική κεφαλή με μεταβλητή απόδοση μεταξύ 5 και 50 κιλοτόνων. (Συγκριτικά, η αμερικανική ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα είχε απόδοση 15 κιλοτόνων.) 

Ο μονοβάθμιος πύραυλος στερεού πυραύλου πετάει με υψηλές υπερηχητικές ταχύτητες και διαθέτει κεφαλή ελιγμών, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την κατάρριψη. 

Με βεληνεκές 500 χιλιομέτρων, το Iskander-M, όταν εκτοξευθεί από τοποθεσίες στην Κριμαία, θα είναι σε θέση να φτάσει σε γαλλικές βάσεις που βρίσκονται στη Ρουμανία, οι οποίες φαινομενικά θα χρησιμοποιηθούν για την αύξηση των δυνάμεων στην Ουκρανία.

Η δεύτερη φάση των ασκήσεων πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου, όταν οι ρωσικές και λευκορωσικές δυνάμεις εξασκήθηκαν στη μεταφορά ρωσικών πυρηνικών όπλων στον έλεγχο της Λευκορωσίας ως μέρος του νέου ρωσικού δόγματος κοινής χρήσης πυρηνικών που τέθηκε σε εφαρμογή από τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Λευκορώσο ομόλογό του, Αλεξάντερ Λουκασένκο, νωρίτερα φέτος. 

Τα εμπλεκόμενα όπλα περιελάμβαναν τον πύραυλο Iskander-M και βόμβες βαρύτητας που θα παραδίδονταν από τροποποιημένα αεροσκάφη SU-25 της Λευκορωσίας. 

Τα όπλα θα θέσουν όλη την Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής υπό την απειλή πυρηνικής επίθεσης.



Αεροσκάφος SU-25 της Λευκορωσίας

Περίπου την ίδια στιγμή που η Ρωσσία πραγματοποιούσε τις τακτικές πυρηνικές ασκήσεις της, αρκετές χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, ανακοίνωσαν ότι είχαν δώσει στην Ουκρανία το πράσινο φως να χρησιμοποιήσει όπλα που είχε παράσχει για να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσσίας. 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, μιλώντας στο περιθώριο συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Πράγα στις 29 Μαΐου, δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χτυπήσει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσσίας.

«Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα για αυτοάμυνα», δήλωσε ο Stoltenberg, προσθέτοντας ότι «έχουμε το δικαίωμα να βοηθήσουμε την Ουκρανία να διατηρήσει το δικαίωμα για αυτοάμυνα και αυτό δεν καθιστά τους συμμάχους του ΝΑΤΟ μέρος της σύγκρουσης».

Ο Πούτιν πήρε χρόνο από την επίσκεψή του στο Ουζμπεκιστάν για να απαντήσει, προειδοποιώντας ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη παίζουν με τη φωτιά προτείνοντας να αφήσουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να χτυπήσει βαθιά μέσα στη Ρωσσία. 

Ο Πούτιν δήλωσε ότι οι ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσσία με όπλα μεγάλου βεληνεκούς θα χρειαστούν δυτικούς δορυφόρους, πληροφορίες και στρατιωτική βοήθεια, καθιστώντας έτσι οποιαδήποτε δυτική βοήθεια από αυτή την άποψη άμεσο συμμετέχοντα στη σύγκρουση.

«Η συνεχής κλιμάκωση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες», δήλωσε ο Πούτιν. «Εάν αυτές οι σοβαρές συνέπειες συμβούν στην Ευρώπη, πώς θα συμπεριφερθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, λαμβάνοντας υπόψη την ισοτιμία μας στον τομέα των στρατηγικών όπλων; Είναι δύσκολο να πω», είπε ο Πούτιν, απαντώντας στη δική του ερώτηση. «Θέλουν μια παγκόσμια σύγκρουση;»

Στις 5 Ιουνίου, μιλώντας σε ακροατήριο ανώτερων συντακτών διεθνών πρακτορείων ειδήσεων ενώ παρακολουθούσε το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Πούτιν παρατήρησε ότι,

«Για κάποιο λόγο, η Δύση πιστεύει ότι η Ρωσσία δεν θα τα χρησιμοποιήσει ποτέ [πυρηνικά όπλα]. Έχουμε ένα πυρηνικό δόγμα», σημείωσε ο Πούτιν. 

«Κοίτα τι λέει. Εάν οι ενέργειες κάποιου απειλούν την κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα, θεωρούμε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Αυτό δεν πρέπει να ληφθεί ελαφρά τη καρδία, επιφανειακά».

Αλλά οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έκαναν ακριβώς αυτό. 

Σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Telegraph που δόθηκε στο κτίριο της έδρας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες του Βελγίου, ο Stoltenberg δήλωσε ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ διαβουλεύονται για την ανάπτυξη περισσότερων πυρηνικών όπλων, την αποθήκευσή τους και την τοποθέτησή τους σε κατάσταση αναμονής ενόψει μιας αυξανόμενης απειλής από τη Ρωσσία και την Κίνα.

«Δεν θα υπεισέλθω σε επιχειρησιακές λεπτομέρειες σχετικά με το πόσες πυρηνικές κεφαλές θα πρέπει να λειτουργούν και ποιες θα πρέπει να αποθηκευτούν, αλλά πρέπει να διαβουλευθούμε για αυτά τα θέματα», δήλωσε ο Stoltenberg.



Αμερικανοί τεχνικοί με ένα ζευγάρι πυρηνικών βομβών B61



Τα μόνα πυρηνικά όπλα που υπάρχουν σήμερα στο σύστημα του ΝΑΤΟ είναι περίπου 150 ελεγχόμενες από τις ΗΠΑ βόμβες βαρύτητας B61 αποθηκευμένες σε έξι βάσεις του ΝΑΤΟ: Kleine Brogel στο Βέλγιο, αεροπορική βάση Büchel στη Γερμανία, αεροπορική βάση Aviano και Ghedi στην Ιταλία, αεροπορική βάση Volkel στην Ολλανδία και Incirlik στην Τουρκία. 

Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ διευκρίνισαν αργότερα τις παρατηρήσεις του Στόλτενμπεργκ, λέγοντας ότι δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στην πυρηνική στάση του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι τα σχόλια του Stoltenberg αναφέρονται στον εκσυγχρονισμό της πυρηνικής αποτροπής του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης των αεροσκαφών F-16 με μαχητικά F-35 stealth και στον εκσυγχρονισμό ορισμένων από τις βόμβες B61 που αναπτύσσονται σήμερα στην Ευρώπη.

Τα σχόλια του Stoltenberg στην Telegraph ήρθαν 10 ημέρες αφότου ο Pranay Vaddi, ανώτερος διευθυντής για τον έλεγχο των όπλων στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, ανακοίνωσε μια «νέα εποχή» για τα πυρηνικά όπλα στην οποία οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν πυρηνικά όπλα «χωρίς αριθμητικούς περιορισμούς».

Οι δηλώσεις του Stoltenberg, όταν εξετάζονται στο πλαίσιο της δήλωσης του Vaddi, δείχνουν μια επικίνδυνη μετατόπιση της εστίασης τόσο εντός του ΝΑΤΟ όσο και των ΗΠΑ μακριά από την έννοια των πυρηνικών όπλων που αντιπροσωπεύουν μια δύναμη αποτροπής, και αντ' αυτού θεωρούνται όλο και περισσότερο στη Δύση ως ένα χρησιμοποιήσιμο όπλο πολέμου.

Η έννοια της αποτροπής ως μοναδική δικαιολογία για την ύπαρξη πυρηνικών όπλων χρονολογείται από το 1978, όταν η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών πραγματοποίησε την πρώτη της ειδική σύνοδο για τον αφοπλισμό. 

Μία από τις κύριες ιδέες που προέκυψαν από αυτό το γεγονός ήταν η έννοια των λεγόμενων αρνητικών εγγυήσεων ασφαλείας, ή NSA, στις οποίες τα δηλωμένα κράτη με πυρηνικά όπλα δεσμεύτηκαν να μην χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα εναντίον κρατών που δεν είχαν πυρηνικά όπλα και ήταν σε καλή κατάσταση με τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των Πυρηνικών Όπλων (NPT) και δεν ευθυγραμμίζονταν με άλλο τρόπο με ένα κράτος με πυρηνικά όπλα.

Αυτές οι NSA προώθησαν την έννοια της πυρηνικής αποτροπής ως επίσημο δεσμευτικό δόγμα μεταξύ των κρατών με πυρηνικά όπλα, λειτουργώντας με την ιδέα ότι δεδομένου ότι τα πυρηνικά όπλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο εναντίον ενός πυρηνικά εξοπλισμένου κράτους και ότι οποιαδήποτε τέτοια χρήση θα οδηγούσε στην αμοιβαία καταστροφή των εμπλεκόμενων μερών, επομένως ο μόνος ορθολογικός σκοπός για την ύπαρξη πυρηνικών όπλων ήταν να αποτρέψει εκείνα τα έθνη που τα κατείχαν επίσης από το να τα χρησιμοποιήσουν ποτέ εξαρχής.

Από αυτή τη θεμελιώδη κατανόηση προέκυψαν σύγχρονες έννοιες πυρηνικού αφοπλισμού που πλαισίωσαν τις πολιτικές ελέγχου των εξοπλισμών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σοβιετικής Ένωσης που εμφανίστηκαν στις δεκαετίες του 1980 και του 1990 - δεδομένου ότι ο μοναδικός σκοπός των πυρηνικών όπλων ήταν η αποτροπή, ήταν προς το συμφέρον όλων των μερών α) να μειώσουν σημαντικά τα αντίστοιχα πυρηνικά οπλοστάσια τους και β) να εφαρμόσουν πολιτικές σχεδιασμένες για την εξομάλυνση των σχέσεων σε σημείο που τα πυρηνικά οπλοστάσια έγιναν αμφισβητήσιμα.




Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπογράφουν τη Συνθήκη New START το 2010




Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, ωστόσο, εγκαινίασε μια νέα μεταψυχροπολεμική πραγματικότητα, η οποία είδε την έννοια μιας πυρηνικής «ισορροπίας» όπου οι ΗΠΑ και οι Σοβιετικοί λειτουργούσαν ως ίσοι να αντικαθίσταται από ένα δόγμα «διαχειριζόμενης υπεροχής», το οποίο είδε τις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τους μηχανισμούς ελέγχου των εξοπλισμών και αφοπλισμού για να προωθήσουν και να διατηρήσουν τη θέση τους ως κυρίαρχη πυρηνική δύναμη στον κόσμο. 

Ο έλεγχος των εξοπλισμών έπαψε να είναι μια έννοια βασισμένη στη δίκαιη αποτροπή και αντ' αυτού έγινε ένα εργαλείο σχεδιασμένο να υποτάξει τις πυρηνικές δυνατότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας που αναδύθηκαν από τις στάχτες της Σοβιετικής Αυτοκρατορίας σε εκείνες του νεόκοπου Αμερικανού ηγεμόνα.

Οι ΗΠΑ άρχισαν να αποδομούν τα θεμέλια των συνθηκών ελέγχου των εξοπλισμών που είχαν διαπραγματευτεί με την προϋπόθεση της διατήρησης μιας ισορροπίας δυνάμεων βασισμένης στην πυρηνική αποτροπή, πρώτα χρησιμοποιώντας τη διαδικασία της Συνθήκης Μείωσης των Στρατηγικών Όπλων (START) ως μηχανισμό για την προώθηση του μονομερούς αφοπλισμού του ρωσικού στρατηγικού οπλοστασίου και αργότερα αποσύροντας από τη συνθήκη αντιβαλλιστικών πυραύλων (ABM) που είχε χρησιμεύσει ως θεμελιώδης συμφωνία γύρω από την οποία η έννοια της αμοιβαία εξασφαλισμένης καταστροφής (MAD) πλαισιώθηκε.

Η θεωρία της αποτροπής είναι βιώσιμη μόνο εφόσον η MAD θεωρείται ως το αναπόφευκτο αποτέλεσμα οποιασδήποτε πυρηνικής σύγκρουσης. 

Υιοθετώντας εκ νέου την έννοια της βιώσιμης βαλλιστικής πυραυλικής άμυνας, οι ΗΠΑ υπονόμευσαν την υπόθεση που κατοχυρώνεται στο MAD, δηλαδή ότι η χρήση πυρηνικών όπλων ήταν πρόκληση του δικού σας θανάτου. 

Οι ΗΠΑ λειτουργούσαν τώρα σε έναν κόσμο όπου αγκάλιαζαν τη θεωρία της αποτροπής μόνο στο βαθμό που απέτρεπε άλλα έθνη από το να επιτεθούν στις ΗΠΑ με πυρηνικά όπλα. Από την πλευρά των ΗΠΑ, η εξασφαλισμένη καταστροφή ήταν μια ξεπερασμένη έννοια, η οποία αντικαταστάθηκε από την έννοια ενός «νικηφόρου» πυρηνικού πολέμου.

Η προληπτική χρησιμότητα των πυρηνικών όπλων αποτελεί την άποψη του πυρηνικού δόγματος των ΗΠΑ, όπως εκφράστηκε στην Αναθεώρηση της Πυρηνικής Στάσης των ΗΠΑ (NPR) του 2010, όπου οι ΗΠΑ, ενώ συνεχίζουν να δεσμεύονται να μην «χρησιμοποιήσουν ή να απειλήσουν να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα εναντίον κρατών που δεν συμμορφώνονται με τη NPT», δήλωσε ότι «παραμένει ένα στενό φάσμα απρόβλεπτων καταστάσεων στις οποίες τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ μπορούν ακόμα να διαδραματίσουν ρόλο στην αποτροπή μιας επίθεσης συμβατικών ή [χημικών και βιολογικών όπλων]».

Μεταγενέστερα NPRs έχουν επεκταθεί σε αυτή την ιδέα, ενσωματώνοντας την πιθανότητα πυρηνικών αντιποίνων των ΗΠΑ ενάντια σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και άλλα γεγονότα που δεν συνδέονται με όπλα μαζικής καταστροφής. 

Η προληπτική φύση της πυρηνικής στάσης των ΗΠΑ ήταν τέτοια που όταν ένας ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ που συμμετείχε στη χάραξη της πυρηνικής πολιτικής δήλωσε ότι ο στόχος της διοίκησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ήταν να ξυπνούν οι Κινέζοι και οι Ρώσσοι κάθε πρωί χωρίς να ξέρουν αν «αυτή ήταν η μέρα που οι ΗΠΑ τους έγνεψαν. 

Κάποιος απλά δεν θα μπορούσε να διαγράψει τη δήλωση ως κακοσχεδιασμένη υπερβολή, αλλά μάλλον να την αναγνωρίσει ως αναπόσπαστο μέρος μιας κακώς σχεδιασμένης πυρηνικής πολιτικής.

Ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ωστόσο, δεν είναι από αυτούς που ξυπνούν το πρωί φοβούμενοι μια πιθανή πυρηνική επίθεση των ΗΠΑ. 

Μιλώντας πρόσφατα από το Ανόϊ, ο Πούτιν είπε: «Αυτοί [οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ] φαίνεται να πιστεύουν ότι κάποια στιγμή θα φοβηθούμε. Αλλά ταυτόχρονα, λένε επίσης ότι θέλουν να επιτύχουν μια στρατηγική ήττα της Ρωσσίας στο πεδίο της μάχης». 

Στη συνέχεια, ο Πούτιν παρατήρησε δυσοίωνα ότι, «Σημαίνει το τέλος της 1.000χρονης ιστορίας του ρωσικού κράτους. Νομίζω ότι αυτό είναι σαφές σε όλους. Δεν είναι καλύτερα να πάμε μέχρι το τέλος;»

Κατηγορώντας τη Δύση ότι «μειώνει το όριο» για τη χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Ρωσσίας, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσσία πρέπει τώρα να επανεξετάσει τη δική της πυρηνική στάση, λαμβάνοντας υπόψη την προφανή προθυμία του ΝΑΤΟ να κάνει επιχειρησιακά τακτικά πυρηνικά όπλα - μια σαφής αναφορά στα σχόλια του Jens Stoltenberg στις 16 Ιουνίου. 

Η Ρωσσία δημοσίευσε για τελευταία φορά το δόγμα των πυρηνικών όπλων της, επίσημα γνωστό ως «Βασικές αρχές της κρατικής πολιτικής για την πυρηνική αποτροπή», το 2020. 

Αυτό το δόγμα δηλώνει ότι η Ρωσσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν ένας εχθρός «απειλούσε την ύπαρξη του ρωσικού κράτους» ως απάντηση στη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής από έναν εχθρό εναντίον της Ρωσσίας ή των συμμάχων της ή εάν η Ρωσσία λάμβανε αξιόπιστες πληροφορίες ότι ένα πυρηνικό χτύπημα σχεδιαζόταν ή επρόκειτο να πραγματοποιηθεί.

Ο Πούτιν, στις παρατηρήσεις του στο Ανόϊ, υποβάθμισε την ιδέα ότι η Ρωσσία υιοθετεί μια πολιτική πυρηνικής πρόληψης.
«Δεν χρειαζόμαστε ένα προληπτικό χτύπημα», είπε ο Πούτιν, «επειδή με ένα χτύπημα αντιποίνων ο εχθρός είναι εγγυημένο ότι θα καταστραφεί».

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν η χρήση δυτικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία εναντίον ρωσικού εδάφους θα μπορούσε να θεωρηθεί πράξη επιθετικότητας και άμεση απειλή για το ρωσικό κράτος, ο Πούτιν απάντησε:
«Αυτό απαιτεί πρόσθετη έρευνα, αλλά είναι κοντά».

Πάρα πολύ κοντά.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσσία παρασύρονται όλο και πιο κοντά σε έναν ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο. 

Είναι καιρός οι άνθρωποι που θα πληρώσουν το υπέρτατο τίμημα για μια τέτοια ανοησία να αποφασίσουν, για να δανειστούν από την ποίηση του Ντίλαν Τόμας, αν θέλουν να πάνε «απαλά στη νύχτα» του πυρηνικού Αρμαγεδδώνα, ή αντ' αυτού «οργή, οργή ενάντια στο θάνατο του φωτός» απαιτώντας καλύτερη πολιτική από τις αντίστοιχες κυβερνήσεις τους.

Όσο για μένα, επιλέγω την οργή.

Θα υπάρξει μια
εκδήλωση αφιερωμένη στο να σταματήσει αυτή η τρελλή βιασύνη προς τις 28 Σεπτεμβρίου, στο Κίνγκστον της Νέας Υόρκης. Ο Gerald Celente το συνθέτει αυτό, μαζί με έναν συνασπισμό ομοϊδεατών πατριωτών πολιτών.

Ελπίζουμε να διοργανώσουμε αδελφές εκδηλώσεις σε πόλεις σε όλη τη χώρα.

Θέλουμε να βγάλουμε περισσότερους από ένα εκατομμύριο Αμερικανούς στους δρόμους εκείνη την ημέρα, επικεντρωμένοι σε ένα και μόνο πράγμα – να σταματήσουμε την τρέλλα του πυρηνικού πολέμου.

Θα έρθεις μαζί μας;


Ή θα μείνετε στο σπίτι και θα ακούσετε τη μουσική των συλλογικών εκδοχών των σύγχρονων Nero's, παίζοντας βιολί ενώ η Αμερική και ο υπόλοιπος κόσμος καίγονται.



You vitriolic, patriotic, slam fight, bright light

Feeling pretty psyched

It’s the end of the world as we know it…

But not if I can help it.

*

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης παραπάνω. Ακολουθήστε μας στο Instagram και το Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα της Global Research.

Κεντρική εικόνα: Ρωσικός πυρηνικός πύραυλος Iskander-M (Πηγή: Scott Ritter Extra


ΠΗΓΗ: It’s the End of the World As We Know It. The American-NATO Rush Toward Nuclear War with Russia. Scott Ritter - Global ResearchGlobal Research - Centre for Research on Globalization


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ 





2 σχόλια:

  1. Το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε, θα γίνει με ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ τρόπους, και ΟΧΙ ΜΟΝΟ με πολέμους. Θα γίνει ΚΑΙ με θανατηφόρες ασθένειες, με καταστροφικούς σεισμούς, με πολύ βίαια φυσικά φαινόμενα, με πείνα και με φτώχεια και με άλλα πολύ σκληρά γεγονότα.

    Κάθε τι το σάπιο, θα εξαφανιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θά επέλθει κάθαρσις,...νέμεσις
    Ή μέ άλλα λόγια, Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!