Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Εάν εσείς ξεχάσατε, δεν ξέχασαν αυτοί : Ο ΟΗΕ θα υπογράψει το σύμφωνο του μέλλοντος σε 60 ημέρες - Εδώ γιατί έχει σημασία




Τον Σεπτέμβριο, η 79η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών θα φιλοξενήσει την πολυαναμενόμενη «Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος», όπου τα έθνη θα υπογράψουν το «Σύμφωνο του Μέλλοντος», αντιπροσωπεύοντας ένα σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.

Καθώς τα Ηνωμένα Έθνη προετοιμάζονται για την 79η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, το ευρύ κοινό φαίνεται να αγνοεί επικίνδυνα τα σχέδια του ΟΗΕ για τη «Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος». Είναι στη Σύνοδο Κορυφής όπου τα κράτη μέλη αναμένεται να κηρύξουν «πλανητική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» ως μέρος του λεγόμενου «Συμφώνου για το Μέλλον».

Αν και η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών είναι μια ετήσια συνάντηση, η φετινή συνάντηση είναι μοναδική λόγω της προσθήκης της Συνόδου Κορυφής του Μέλλοντος, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου. 

Η σύνοδος κορυφής βρίσκεται στα σκαριά τουλάχιστον από το 2022 μετά από επανειλημμένες εκκλήσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να μεταφερθούν οικονομικοί πόροι για την ταχεία ολοκλήρωση των στόχων της Ατζέντας 2030 που έθεσε ο ΟΗΕ το 2015.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Γενικός Γραμματέας δημοσίευσε την έκθεσή του, Το κοινό μας θεματολόγιο, η οποία ζητούσε την επιτάχυνση της υλοποίησης των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης και των δεσμεύσεων που περιέχονται στη Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών75. Το κοινό μας θεματολόγιο ζητούσε επίσης μια σύνοδο κορυφής του μέλλοντος για να «σφυρηλατήσουμε μια νέα παγκόσμια συναίνεση για να προετοιμαστούμε για ένα μέλλον γεμάτο κινδύνους αλλά και ευκαιρίες».

Η ιστοσελίδα της Συνόδου Κορυφής του Μέλλοντος αναφέρει ότι το αποτέλεσμα του Συμφώνου για το Μέλλον θα είναι «ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ – και ΕΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ – που θα είναι καλύτερα προετοιμασμένο για να διαχειριστεί τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε τώρα». 

Το Σύμφωνο για το Μέλλον είναι πιθανό να είναι ένα άλλο κομμάτι της στροφής προς έναν κόσμο που κυβερνάται από μη εκλεγμένους διεθνιστές πολιτικούς.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Μέλλοντος, τα κράτη μέλη του ΟΗΕ είναι επίσης πιθανό να ψηφίσουν για να αλλάξουν ριζικά τον ίδιο τον ΟΗΕ - αυτό που ορισμένοι αποκαλούν UN 2.0 - και την ίδια τη φύση του τρόπου με τον οποίο τα έθνη-κράτη λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με το μέλλον του πλανήτη.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα το σχέδιό του να υπογράψει ένα «Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο» στη Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος. Ο δεδηλωμένος σκοπός του GDC είναι «να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο πλαίσιο χωρίς αποκλεισμούς, απαραίτητο για την πολυμερή δράση που απαιτείται για την υπέρβαση του ψηφιακού χάσματος, του χάσματος δεδομένων και καινοτομίας». 

Ο ΟΗΕ ισχυρίζεται ότι το σύμφωνο θα συμβάλει στην προώθηση ενός «ανοιχτού, ελεύθερου, ασφαλούς και ανθρωποκεντρικού ψηφιακού μέλλοντος για όλους», συμβάλλοντας παράλληλα στην ολοκλήρωση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Αν και τα νέα για τη Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος και το Σύμφωνο για το Μέλλον έχουν αρχίσει να εισχωρούν στον ανεξάρτητο χώρο των μέσων ενημέρωσης, το ευρύ κοινό εξακολουθεί να αγνοεί εντελώς αυτή τη συνάντηση και τις επιπτώσεις των συμφωνιών που συζητούνται.



Jeffrey Sachs: Υπέρμαχος της Παγκόσμιας Κυβέρνησης

Παρά την άγνοια του κοινού, η Σύνοδος Κορυφής του Μέλλοντος κερδίζει έδαφος στον ακαδημαϊκό χώρο. 

Για παράδειγμα, ο οικονομολόγος Jeffrey Sachs δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο γνώμης σχετικά με τη σύνοδο κορυφής, εκθειάζοντας τις αρετές των προσπαθειών του ΟΗΕ. Ο Sachs μπορεί να είναι εξοικειωμένος με τους αναγνώστες λόγω της προεδρίας του στην Επιτροπή COVID-19 του Lancet μεταξύ 2020 και 2022, μια θέση που χρησιμοποίησε για να αμφισβητήσει την πηγή του πανικού COVID-19. 

Τον Μάρτιο του 2023, ο Sachs κατέθεσε επίσης ενώπιον του Κογκρέσσου των ΗΠΑ σχετικά με τη χρηματοδότηση της έρευνας κέρδους λειτουργίας και τη «θεωρία διαρροής εργαστηρίου». Έχει εμφανιστεί σε περίοπτη θέση σε εναλλακτικά μέσα, συμπεριλαμβανομένων των Jimmy Dore και Russell Brand.

Ωστόσο, ο Sachs είναι εδώ και καιρό υποστηρικτής του ΟΗΕ και των SDGs του. Ο Sachs είναι διευθυντής του Κέντρου Βιώσιμης Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Κολούμπια είναι το σπίτι του αρχικού κινήματος της τεχνοκρατίας. Ο Sachs είναι επίσης Πρόεδρος του Δικτύου Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και υπηρέτησε ως Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ από το 2001 έως το 2018. Συμβούλεψε επίσης τον προηγούμενο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki-moon.

Έτσι, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στις 21 Ιουνίου ο Sachs υποστήριζε τη Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος και ένα παγκόσμιο κυβερνητικό σύστημα. Φυσικά, η έκκληση για παγκόσμια κυβέρνηση διατυπώνεται με όρους όπως η «πολυμέρεια», αλλά ο τελικός στόχος είναι ο ίδιος – το τέλος των εθνών-κρατών και η εφαρμογή ενός παγκόσμιου κυβερνητικού οργάνου με εξουσία να επηρεάζει τις εθνικές πολιτικές.

«Το γεωπολιτικό σύστημα του κόσμου δεν προσφέρει αυτό που θέλουμε ή χρειαζόμαστε. Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι ο διακηρυγμένος στόχος μας, δηλαδή η οικονομική ευημερία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η περιβαλλοντική βιωσιμότητα και η ειρήνη. Ωστόσο, η πραγματικότητά μας είναι η συνεχιζόμενη φτώχεια εν μέσω αφθονίας, η διεύρυνση των ανισοτήτων, η εμβάθυνση των περιβαλλοντικών κρίσεων και ο πόλεμος», έγραψε ο Sachs.

Ο Sachs συνέχισε υποστηρίζοντας ότι η Σύνοδος Κορυφής του Μέλλοντος επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση «μιας σειράς πρωτοφανών προκλήσεων που μπορούν να επιλυθούν μόνο μέσω παγκόσμιας συνεργασίας». Σύμφωνα με τον Sachs και τους τεχνοκράτες του ΟΗΕ, η «πολυκρίση», ή οι πολλαπλές, ταυτόχρονες κρίσεις, δεν μπορούν να «επιλυθούν από καμμία χώρα μόνη της».

Στην πραγματικότητα, ο Sachs καθιστά απολύτως σαφές ότι από τη θέση του υποστηρίζει να δοθεί στον ΟΗΕ περισσότερη εξουσία για την εφαρμογή πολιτικών για ολόκληρο τον κόσμο.

«Όσον αφορά τον στόχο της μεταρρύθμισης του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών, το κλειδί είναι να δοθεί περισσότερη εξουσία στους θεσμούς του ΟΗΕ και να γίνουν πιο αντιπροσωπευτικοί», δηλώνει. Ο Sachs επαναλαμβάνει επίσης προηγούμενες εκκλήσεις για νέα χρηματοδοτικά μέσα για τη χρηματοδότηση του μετασχηματισμού του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου ενός «νέου συστήματος διεθνών φόρων» για τις εκπομπές CO2, τη ναυτιλία, την αεροπορία και τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Αυτός ο στόχος της μεταρρύθμισης του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος για τη χρηματοδότηση των ΣΒΑ και της Ατζέντας 2030 μιμείται τις πρόσφατες δηλώσεις του Γκουτέρες, όπου ζήτησε μια «νέα στιγμή του Bretton Woods», αναφερόμενος στη διαβόητη διεθνή συμφωνία του 1944 που ίδρυσε το ΔΝΤ. Η συνάντηση του Breton Woods υιοθέτησε επίσης κανόνες για τη ρύθμιση των νομισματικών σχέσεων μεταξύ ανεξάρτητων κρατών, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης από κάθε έθνος να εγγυάται τη μετατρεψιμότητα των νομισμάτων του σε δολάρια ΗΠΑ.

Επιπλέον, ένα έγγραφο του ΟΗΕ για τη Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος με τίτλο, Τι θα παραδώσει;, καλεί για «Ένα παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα που λειτουργεί για όλους».


«Μια μετασχηματισμένη διεθνής χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονική είναι κατάλληλη για τον σκοπό της, πιο περιεκτική, δίκαιη, αντιπροσωπευτική, αποτελεσματική και ανθεκτική, ανταποκρινόμενη στον κόσμο σήμερα και όχι όπως φαινόταν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή η αρχιτεκτονική επενδύει εκ των προτέρων στους ΣΒΑ, στη δράση για το κλίμα και στις μελλοντικές γενιές».

Αυτές οι εκκλήσεις αντικατοπτρίζουν παρόμοιες που έγιναν κατά τη διάρκεια της «Συνόδου κορυφής για ένα νέο παγκόσμιο σύμφωνο χρηματοδότησης» που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι της Γαλλίας τον Ιούνιο του 2023. 

Η Σύνοδος Κορυφής, με επικεφαλής τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, καλωσόρισε 50 αρχηγούς κρατών, εκπροσώπους ΜΚΟ και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για να συζητήσουν την προσπάθεια επαναφοράς του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ώθησης προς την Ατζέντα 2030 και τους στόχους Net Zero.

Η γαλλική κυβέρνηση δήλωσε ότι ο στόχος της συνάντησης ήταν να «οικοδομηθεί ένα νέο συμβόλαιο μεταξύ του [παγκόσμιου] Βορρά και του Νότου», το οποίο θα εξοπλίσει καλύτερα τα έθνη για την καταπολέμηση της φτώχειας και της κλιματικής αλλαγής. Στη σύνοδο κορυφής συμμετείχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. Εκτός από τους αρχηγούς κρατών, η σύνοδος κορυφής διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Open Society Foundations, του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates και του Ιδρύματος Rockefeller, μεταξύ άλλων.



Η σύνδεση του Stimson Center

Ένας από τους οργανισμούς με έδρα τις ΗΠΑ που βοηθούν στην προώθηση της προπαγάνδας της Συνόδου Κορυφής του Μέλλοντος είναι το Stimson Center, μια δεξαμενή σκέψης που περιγράφει τον εαυτό της ως «μη κομματική, μη κερδοσκοπική» οργάνωση που επικεντρώνεται στην ανάλυση ζητημάτων που σχετίζονται με τη διεθνή ειρήνη. 

Το Stimson Center επικεντρώνεται στη διάδοση των πυρηνικών, τη διαχείριση των υδάτων και τις απαντήσεις σε ανθρωπιστικές κρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της υποτιθέμενης κλιματικής κρίσης. Το Κέντρο συμβουλεύει επίσης αμερικανικούς και διεθνείς οργανισμούς.

Το Stimson Center ιδρύθηκε το 1989 και πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό δικηγόρο και πολιτικό Henry L. Stimson. Υπηρέτησε ως Υπουργός Πολέμου υπό τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Franklin Delano Roosevelt το 1940, Υπουργός Πολέμου υπό τον Πρόεδρο Taft και Υπουργός Εξωτερικών υπό τον Πρόεδρο Hoover. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου, ο Stimson «είχε επίσης τον άμεσο έλεγχο του Σχεδίου Μανχάτταν», της συγκεκαλυμμένης προσπάθειας της κυβέρνησης των ΗΠΑ να αναπτύξει πυρηνικά όπλα.

Το Ίδρυμα Rockefeller παρέχει στο The Stimson Center επιχορηγήσεις αξίας εκατοντάδων χιλιάδων δολλαρίων από το 2020. Αν και άσχετο με το έργο τους για την κλιματική αλλαγή, το Ίδρυμα Γκέητς δώρισε σχεδόν 1 εκατομμύριο δολλάρια στο Κέντρο Stimson το 2008.

Το Stimson Center υπήρξε συνεπής υποστηρικτής της Συνόδου Κορυφής του Μέλλοντος, συμπεριλαμβανομένης της συγγραφής άρθρων γνώμης που δημοσιεύθηκαν σε σκοτεινούς ιστότοπους και της φιλοξενίας εικονικών συνεδρίων σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις.


Το περίγραμμα της συνάντησης αναφέρει ότι «η ανάγκη για καινοτόμο παγκόσμια διακυβέρνηση είναι πιο επείγουσα τώρα από ποτέ για την καλύτερη εκπλήρωση των υφιστάμενων δεσμεύσεων των Ηνωμένων Εθνών, όπως οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης, η Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα και οι αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Η συζήτηση περιελάμβανε σχόλια από αξιωματούχους του Stimson Center, καθώς και από τη Michele Sison, Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για Θέματα Διεθνών Οργανισμών και επί μακρόν διπλωμάτη στον ΟΗΕ, και τη Δρ Esther Brimmer, πρώην Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών για Θέματα Διεθνών Οργανισμών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Sison τόνισε την υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τη Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

«Υποστηρίζουμε επίσης την αναγνώριση από το σχέδιο του Συμφώνου του Μέλλοντος της σημασίας των προσπαθειών των Ηνωμένων Εθνών για την ανάπτυξη πρωτοκόλλων για μια πλατφόρμα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση περαιτέρω περίπλοκων παγκόσμιων σοκ». δήλωσε η Sison.

Αυτή η έκκληση για μια πλατφόρμα έκτακτης ανάγκης και η κήρυξη μιας «πλανητικής έκτακτης ανάγκης» είναι μια από τις πιο δυνητικά επικίνδυνες πτυχές της Συνόδου Κορυφής του Μέλλοντος.



Μια πλανητική κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Το μηδενικό σχέδιο του Συμφώνου για το Μέλλον συζητά την ανάγκη για μια «πλατφόρμα έκτακτης ανάγκης» που θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση «ενός τέτοιου σοκ που έχει αντίκτυπο σε πολλές περιοχές του κόσμου» και, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, απαιτεί μια «συνεκτική, συντονισμένη και πολυδιάστατη απάντηση».

Το προσχέδιο ισχυρίζεται επίσης ότι οποιαδήποτε πλατφόρμα έκτακτης ανάγκης «δεν θα είναι μόνιμο θεσμικό όργανο ή οργανισμός». Ο ΟΗΕ ισχυρίζεται επίσης ότι η «απόφαση για τη σύγκληση μιας πλατφόρμας έκτακτης ανάγκης» θα «σεβαστεί πλήρως την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την πολιτική ανεξαρτησία των κρατών».

Ο ΟΗΕ δεν είναι ο μόνος οργανισμός που προωθεί την ιδέα της κήρυξης πλανητικής έκτακτης ανάγκης. Οργανισμοί που συνδέονται με τον ΟΗΕ, όπως η Επιτροπή Κλιματικής Διακυβέρνησης (CGC), συμμετέχουν επίσης στο πάρτυ.

Η Επιτροπή Κλιματικής Διακυβέρνησης συγκλήθηκε από τη Maja Groff, μέλος του Φόρουμ Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, με εκτεταμένες διασυνδέσεις με τους τεχνοκράτες, συμπεριλαμβανομένου του Ιδρύματος Rockefeller, οι οποίοι βοήθησαν στη χρηματοδότηση του έργου του CGC. Αυτό είναι απολύτως λογικό όταν θυμάστε ότι το 2023 το Ίδρυμα Ροκφέλερ κατέστησε σαφές ότι η ατζέντα για το κλίμα ήταν η νέα εστίασή τους. Το Stimson Center είναι επίσης «στενός συνεργάτης» της Επιτροπής Κλιματικής Διακυβέρνησης.

Στα τέλη Νοεμβρίου 2023, λίγο πριν από την έναρξη της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή COP28, η Επιτροπή Κλιματικής Διακυβέρνησης δημοσίευσε μια έκθεση με τίτλο Κυβερνώντας την πλανητική μας έκτακτη ανάγκη. Σε αυτή την έκθεση, η CGC συνεχίζει την υπεράσπισή της για την επικαιροποίηση των ιδεών μας σχετικά με τη διακυβέρνηση.

Στο έγγραφο Governing Our Planetary Emergency, κάτω από ένα τμήμα με τίτλο «Βραχυπρόθεσμες καινοτομίες διεθνούς διακυβέρνησης», η CGC λέει και πάλι ότι ο ΟΗΕ πρέπει να κηρύξει πλανητική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


«Ως εκ τούτου, καλούμε τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος του 2024, να κηρύξει πλανητική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αναγνωρίζοντας ότι η τριπλή πλανητική κρίση αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την παγκόσμια σταθερότητα και ασφάλεια, μεταξύ άλλων, που πρέπει να ενισχυθεί σε παρόμοιες δηλώσεις από φορείς και υπηρεσίες του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών, περιφερειακούς φορείς και εθνικές και τοπικές κυβερνήσεις».

Απηχούν επίσης τις εκκλήσεις για την «Πλατφόρμα Έκτακτης Ανάγκης» που αναφέρεται στο μηδενικό σχέδιο του Συμφώνου του Μέλλοντος. Η έκθεση συνιστά τη σύγκληση μιας «Πλανητικής Πλατφόρμας Έκτακτης Ανάγκης» για την αντιμετώπιση των ταχέως επιταχυνόμενων συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Μπορούμε να εντοπίσουμε την έκκληση για μια Πλανητική Έκτακτη Ανάγκη πίσω στη διαβόητη αλλά σκοτεινή ομάδα, τη Λέσχη της Ρώμης. Η έκθεση του CGC τον Νοέμβριο του 2023 σημειώνει ακόμη ότι η πίστη σε μια «πολυκρίση» «αναγνωρίζεται στο έργο του Club of Rome Planetary Emergency Project». Αυτή η αναφορά στη Λέσχη της Ρώμης αποκαλύπτει έναν ακόμη λόγο για τον οποίο το κοινό θα έπρεπε να ανησυχεί για την ώθηση για μια πλανητική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τους ισχυρισμούς για υπέρβαση των πλανητικών ορίων

Η Λέσχη της Ρώμης ζητά την κήρυξη πλανητικής έκτακτης ανάγκης τουλάχιστον από το 2019 με τη δημοσίευση του «Πλανητικού Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης». Η έκθεση θα επικαιροποιηθεί τον Αύγουστο του 2020, μετά τις αρχές του COVID1984. Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Λέσχης της Ρώμης περιγράφεται ως «οδικός χάρτης για τις κυβερνήσεις και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς να μετατοπίσουν τις κοινωνίες και τις οικονομίες μας για να επαναφέρουν την ισορροπία μεταξύ ανθρώπων, πλανήτη και ευημερίας».

Όπως και με το μηδενικό σχέδιο του Συμφώνου για το Μέλλον και την έκθεση της Επιτροπής Κλιματικής Διακυβέρνησης για το 2023, η Λέσχη της Ρώμης καλεί τα έθνη να κηρύξουν πλανητική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να υιοθετήσουν ένα πλανητικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Λένε ότι ένα τέτοιο σχέδιο θα πρέπει να «βασίζεται στην επείγουσα ανάγκη να μειωθούν τουλάχιστον κατά το ήμισυ οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030».

Αυτές οι ακραίες εκκλήσεις για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ειδικά του άνθρακα, οδήγησαν ορισμένους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι η κατευθυντήρια φιλοσοφία της Λέσχης της Ρώμης είναι στην πραγματικότητα η πίστη στην ευγονική, καλυμμένη από μια ψεύτικη περιβαλλοντική ατζέντα. Η κατανόηση της ιστορίας του οργανισμού μπορεί να παρέχει κάποιες ενδείξεις.

Η Λέσχη της Ρώμης ιδρύθηκε το 1968 και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του πιο γνωστού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF). Στην 50ή επέτειο του WEF, η οργάνωση εξέτασε την ιστορία τους και σημείωσε ότι στη συνάντηση του 1973, ο Aurelio Peccei, ο Ιταλός βιομήχανος που συνίδρυσε τη Λέσχη της Ρώμης με τον Alexander King, παρουσίασε μια ομιλία για το πλέον διαβόητο βιβλίο του "The Limits to Growth". Ο Αλεξάντερ Κινγκ ήταν επίσης υπεύθυνος για μια έκθεση παρακολούθησης που κυκλοφόρησε το 1991 με τίτλο «Η Πρώτη Παγκόσμια Επανάσταση». Αυτή η αμφιλεγόμενη έκθεση περιλαμβάνει ένα τμήμα που ονομάζεται «Ο κοινός εχθρός της ανθρωπότητας είναι ο άνθρωπος», το οποίο περιέχει αυτό το συχνά αναφερόμενο τμήμα:


«Αναζητώντας έναν νέο εχθρό για να μας ενώσει, καταλήξαμε στην ιδέα ότι η ρύπανση, η απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η έλλειψη νερού, η πείνα και τα παρόμοια θα ταίριαζαν στο λογαριασμό. 

Στο σύνολό τους και στις αλληλεπιδράσεις τους, αυτά τα φαινόμενα αποτελούν μια κοινή απειλή που απαιτεί την αλληλεγγύη όλων των λαών. Αλλά ορίζοντας τους ως εχθρούς, πέφτουμε στην παγίδα για την οποία έχουμε ήδη προειδοποιήσει, δηλαδή μπερδεύουμε τα συμπτώματα για αιτίες. Όλοι αυτοί οι κίνδυνοι προκαλούνται από την ανθρώπινη παρέμβαση και μόνο μέσω της αλλαγής στάσεων και συμπεριφορών μπορούν να ξεπεραστούν. Ο πραγματικός εχθρός, λοιπόν, είναι η ίδια η ανθρωπότητα».



Τι έρχεται μετά τη σύνοδο κορυφής του μέλλοντος;

Όπως σημειώνει η Michele Sison στην παρουσίασή της στο Stimson Center, οι συναντήσεις της παγκοσμιοποίησης χτίζονται η μία πάνω στην άλλη, προσθέτοντας περισσότερα κομμάτια στο τεχνοκρατικό κράτος, σιγά-σιγά. Ως εκ τούτου, παρά τη σημασία της Συνόδου Κορυφής του Μέλλοντος, δεν θα είναι η τελευταία προσπάθεια να ωθηθεί η ανθρωπότητα προς μια παγκόσμια κυβέρνηση.

«Η Σύνοδος Κορυφής του Μέλλοντος είναι ένα βήμα, είναι ένα σημαντικό βήμα, είναι μόνο ένα βήμα σε μια συνεχή προσπάθεια να κλείσουν τα κενά και να καταστεί ο ΟΗΕ πιο αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων». δήλωσε η Sison.

Η Sison σημειώνει επίσης ότι οι εργασίες για τη μετατροπή του ΟΗΕ σε παγκόσμια κυβέρνηση θα συνεχιστούν με μελλοντικές συναντήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Δεύτερης Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για την Κοινωνική Ανάπτυξη.


Η «Δεύτερη Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής για την Κοινωνική Ανάπτυξη» πρόκειται να συνεδριάσει το 2025, σχεδόν 30 χρόνια μετά την πρώτη Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Κοινωνική Ανάπτυξη στην Κοπεγχάγη της Δανίας. 

Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι η σύνοδος κορυφής του 2025 «στοχεύει στην αναζωογόνηση της υποστήριξης για τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν στην Κοπεγχάγη» και στην προώθηση της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Ένα πράγμα είναι σαφές, η Σύνοδος Κορυφής του Μέλλοντος, το Σύμφωνο για το Μέλλον και η Κήρυξη Πλανητικής Έκτακτης Ανάγκης χρειάζονται περισσότερη από την προσοχή μας. Και γρήγορα. Διαφορετικά, οι ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι του κόσμου θα βρίσκονται στην ίδια θέση που έχουμε βρεθεί συχνά – κοιτάζοντας πίσω στο παρελθόν με το πλεονέκτημα της εκ των υστέρων γνώσης, ευχόμενοι να είχαμε δώσει προσοχή πριν να είναι πολύ αργά για να σταματήσουμε την πρόοδο του τεχνοκρατικού κράτους.

Αν θέλουμε να αμφισβητήσουμε ουσιαστικά το Κέντρο Στίμσον, το Ίδρυμα Ροκφέλερ, το Ίδρυμα Γκέιτς, τα Ηνωμένα Έθνη, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και τα πολλά άλλα πλοκάμια αυτού του χταποδιού της σκιώδους κυβέρνησης, πρέπει να διαδώσουμε αυτή τη γνώση όσο το δυνατόν ευρύτερα, όσο πιο γρήγορα μπορούμε.

Με λιγώτερες από 60 ημέρες μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Μέλλον και μια πιθανή κήρυξη πλανητικής έκτακτης ανάγκης, πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να εκπαιδεύσουμε το κοινό σχετικά με αυτή τη συνάντηση και τον κίνδυνο που θέτει για την εθνική κυριαρχία και, συνεπώς, την ατομική κυριαρχία.

Πέρα από την εκπαίδευση των μαζών, πρέπει επίσης να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο ότι η «Μεγάλη Επαναφορά», η Ατζέντα 2030 και η 4η Βιομηχανική Επανάσταση που προτάθηκε από την κλίκα του ΟΗΕ και του WEF θα γίνουν πραγματικότητα με τη μία ή την άλλη μορφή. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να «παραιτηθούμε» και να παραχωρήσουμε τις ελευθερίες μας στους τεχνοκράτες.

Αντίθετα, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η εκλογική πολιτική και η ψήφος για προεδρικές μαριονέτες δεν θα οδηγήσουν σε περισσότερη ελευθερία στη ζωή μας ή για τις μελλοντικές γενιές.

Αντίθετα, οφείλουμε να αφιερώσουμε την ενέργειά μας στη δημιουργία εναλλακτικών, παράλληλων συστημάτων που μπορούν να ανταγωνιστούν άμεσα το τεχνοκρατικό κράτος. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βοηθάω στην παραγωγή του The People's Reset: UK, "Our Summit for Our Future", που θα πραγματοποιηθεί στο Bath του Ηνωμένου Βασιλείου το Σαββατοκύριακο μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ. 

Για 3 ημέρες θα φιλοξενήσουμε 24 παρουσιαστές από όλο τον κόσμο με έμφαση στις λύσεις για τη δημιουργία αυτών των απαραίτητων παράλληλων συστημάτων στους τομείς της υγείας, της χρηματοδότησης, της εκπαίδευσης, της ψηφιακής τεχνολογίας και της οικοδόμησης κοινοτήτων. 

Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε τον πιο όμορφο κόσμο που γνωρίζουμε ότι είναι δυνατό.



ΠΗΓΗ: The UN Will Sign the Pact of the Future in 60 Days - Here's Why It Matters (thelastamericanvagabond.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!