Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Πόλεμος της Ε.Ε. στις ατομικές μεταφορές: Τα νέα αυτοκίνητα διαθέτουν πλέον μηχανήματα παρακολούθησης




Η Ε.Ε. επιδιώκει με συνέπεια τα σχέδιά της για την αναδιάρθρωση της κοινωνίας. 

Ένα ουσιαστικό μέρος είναι μια «νέα κανονικότητα» της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. 

Ένα άλλο διάταγμα δημιουργεί το πλαίσιο για αυτό.


8 Ιουλίου 2024
από Thomas Oysmüller
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά


Τα νέα αυτοκίνητα που ταξινομούνται τώρα στην Ε.Ε. είναι πλέον τα πιο αμιγώς μηχανήματα παρακολούθησης. 

Από τώρα και στο εξής, για παράδειγμα, ένα σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, προειδοποίηση υπνηλίας ή ένα σύστημα ταχύτητας είναι υποχρεωτικά. 

Επιπλέον, όλα τα δεδομένα θα υποστηρίζονται για τους σκοπούς της διερεύνησης πιθανού ατυχήματος, όπως συνέβαινε προηγουμένως στα αεροσκάφη. 

Αυτοί οι νέοι κανονισμοί εξυπηρετούν δύο σκοπούς: αφενός, να ψηφιοποιήσουν κάθε τομέα της ζωής (big data) και, αφετέρου, να περιορίσουν περαιτέρω τις ιδιωτικές μεταφορές (Πράσινη Συμφωνία).



Μηχανή παρακολούθησης

Ο νέος κανονισμός της Ε.Ε., ορισμένοι από τους οποίους έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ από το 2022 (ανέφερε τότε το TKP), αλλά τώρα έχει επεκταθεί, μαζί με άλλους προγραμματισμένους κανονισμούς, στοχεύει στην επίτευξη των εξής: Λιγώτερα αυτοκίνητα. Και αυτά που εξακολουθούν να υπάρχουν υποτίθεται ότι παρακολουθούνται πλήρως από τις βδέλλες δεδομένων. Επειδή εκτός από το διάταγμα επιθεώρησης αυτοκινήτων και, φυσικά, την απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης, το «διάταγμα για τα οχήματα στο τέλος του κύκλου ζωής τους» είναι επίσης στο συρτάρι, το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει τη μαζική κατάσχεση ακόμη ικανών αλλά παλαιότερων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων - το TKP έχει αναφέρει σχετικά εδώ: «Η νέα νομοθεσία της Ε.Ε. προβλέπει μαζική κατάσχεση αυτοκινήτων».

Αυτή η αναδιάρθρωση των ατομικών μεταφορών με την έννοια της υποτιθέμενης «κλιματικής διάσωσης» δεν συμβαίνει εν μία νυκτί. Αλλά πρέπει επίσης να δοθεί προσοχή στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, η οποία έχει βιώσει τεράστια άλματα τιμών τα τελευταία χρόνια. 

Αυτό σημαίνει ότι η Ε.Ε. θα επιτύχει τον στόχο της, διότι θα αυξήσει την «οδική ασφάλεια», σύμφωνα με την Επιτροπή.

Τα «συστήματα υποβοήθησης» κυμαίνονται από ένα «σύστημα υποβοήθησης πέδησης έκτακτης ανάγκης που προειδοποιεί για τον κίνδυνο σύγκρουσης», αλλά μπορεί επίσης να φρενάρει ανεξάρτητα, έως έναν καταγραφέα δεδομένων που καταγράφει συνεχώς όλα τα δεδομένα. Επιπλέον, υπάρχει μια διεπαφή για "κλείδωμα λόγω χρήσης αλκοόλ" που μπορεί να σας εμποδίσει να οδηγήσετε μεθυσμένοι. Το νομικό πλαίσιο για την υποχρεωτική εγκατάσταση αυτών των "κλειδωμάτων" εξακολουθεί να λείπει. Το Auto-Gazette γράφει για τις τεχνικές λεπτές αποχρώσεις των ψηφιακών "βοηθών".

Ένα πράγμα είναι σαφές: Όλοι αυτοί οι "βοηθοί" απαιτούν ένα αυτοκίνητο που είναι πλήρως εξοπλισμένο με αισθητήρες και κάμερες. Με αυτόν τον τρόπο, το νέο αυτοκίνητο στην Ε.Ε. γίνεται μια μηχανή παρακολούθησης που ελέγχει και παρακολουθεί κάθε κίνηση του οδηγού. Το αυτοκίνητο θα είναι online όλη την ώρα και τα δεδομένα (όπως αυτά του GPS) θα πάνε ακόμη και στους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Το αυτοκίνητό μου, ο κατάσκοπος....



ΠΗΓΗ: EU-Krieg gegen Individualverkehr: Neuwagen ab sofort Überwachungsmaschinen (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Το Βιετνάμ υποχρεώνει τους πολίτες να χρησιμοποιούν βιομετρικό σύστημα ταυτότητας
Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου. Για το δελτίο ταυτότητας, καταγράφονται εικόνες προσώπου και σαρώσεις ίριδας εκτός από τα δακτυλικά αποτυπώματα. Το νέο σύστημα προορίζεται επίσης να «εξορθολογίσει τις ψηφιακές τραπεζικές υπηρεσίες και να αυξήσει την ασφάλεια των πελατών».

1 σχόλιο:

  1. Η πρώτη αυτοκτονία… ρομπότ στη Νότια Κορέα – Ήταν δημοτικός υπάλληλος

    https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%97-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b7-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%ba%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%81%ce%bf%ce%bc%cf%80%cf%8c%cf%84-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%9d%cf%8c%cf%84%ce%b9%ce%b1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!