Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

ΠΕΡΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ! Γροιλανδία: Κρουαζιερόπλοιο δεν μπορεί να προσεγγίσει λιμάνια, λόγω συνθηκών πάγου!




Η αύξηση του πάγου στη Γροιλανδία εμποδίζει τήν ναυτιλία. 

Η Αρκτική, η Ανταρκτική και η Ανταρκτική γίνονται όλο και πιο κρύες εδώ και αρκετά χρόνια. 

Η Γροιλανδία βιώνει επίσης ένα αυξανόμενο στρώμα πάγου και αυτό οδήγησε τώρα σε ακυρώσεις λιμένων τον Ιούλιο λόγω των πολύ υψηλών συνθηκών πάγου στις κρουαζιέρες.



22 Ιουλίου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 2,7 λεπτά




Τα εμπορικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το κρουαζιερόπλοιο MSC Poesia, επί του παρόντος στη μοναδική κρουαζιέρα τριών εβδομάδων στη Γροιλανδία το καλοκαίρι του 2024, μπόρεσε να προσεγγίσει μόνο ένα λιμάνι στη Γροιλανδία όπως είχε προγραμματιστεί λόγω της κατάστασης των πάγων στη νοτιοδυτική Γροιλανδία.


Τα λιμάνια του Ilulissat στον κόλπο Disko και του Qaqortoq στη νότια Γροιλανδία είναι επί του παρόντος απρόσιτα λόγω των συνθηκών πάγου. Οι δύο προορισμοί έπρεπε να αφαιρεθούν από το δρομολόγιο της MSC Poesia. Στις 10 Ιουλίου 2024, η MSC Poesia προσπάθησε να προσεγγίσει το Paamiut, έναν εναλλακτικό προορισμό στη δυτική ακτή της Γροιλανδίας. Στα ανοικτά των ακτών, ωστόσο, το MSC Poesia απομακρύνθηκε λόγω της κατάστασης πάγου στην περιοχή.

Αυτό θυμίζει τις εκθέσεις του περασμένου καλοκαιριού σχετικά με την κατάσταση των πάγων στην Αρκτική. Μια ερευνητική κρουαζιέρα με το "Polarstern", ένα ερευνητικό παγοθραυστικό του Ινστιτούτου Alfred Wegener (AWI) στο Bremerhaven. Σύμφωνα με μια έκθεση στο buten and binnen, η επικεφαλής της AWI Antje Boetius δήλωσε ότι η ομάδα περίμενε να βρει το λιώσιμο των θαλάσσιων πάγων και ένα νέο ελάχιστο της Αρκτικής.

Εντελώς έκπληκτοι, οι ερευνητές συνάντησαν μια πλήρη αλλαγή στο τοπίο του πάγου, σύμφωνα με την Boetius: «Ο πάγος φαίνεται τόσο διαφορετικός που περάσαμε μέρος της αποστολής προσπαθώντας να μάθουμε τι συνέβαινε εδώ».


Δεν έχουμε πλέον λίμνες τήξης, ολόκληρο το τοπίο - συμπεριλαμβανομένου του δικτύου ζωής κάτω από τον πάγο μέχρι τη βαθιά θάλασσα - έχει αλλάξει και πάλι.

Η Γροιλανδία αντιστέκεται στο αφήγημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη εδώ και δεκαετίες. 

Μετά από μια σύντομη, ισχυρή αύξηση της θερμοκρασίας από το 1994 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000, οι μέσες ετήσιες θερμοκρασίες της επιφάνειας της γης (LST) είναι χωρίς τάση από το 2003 περίπου. Η Γροιλανδία έχει κρυώσει από το 2012 (Fang et al., 2023).

Το στρώμα πάγου της Ανταρκτικής αυξήθηκε σε μάζα κατά 661 Gt από το 2009 έως το 2019, σύμφωνα με τις μετρήσεις, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τους υπολογισμούς μοντέλλων της UN-IPCC. 

Ταυτόχρονα, η έκταση της παγοκρηπίδας έχει αυξηθεί κατά 5.305 km², όπως αναφέρεται εδώ. Επιπλέον, υπάρχει σημαντική ψύξη τον 21ο αιώνα στον Κεντρικό Ειρηνικό, τον Ανατολικό Ειρηνικό και σχεδόν ολόκληρη την Ανταρκτική, όπως αναφέρεται εδώ από μελέτες. 


Υπάρχει μια μικρή περιοχή του φύλλου πάγου που δεν αναπτύσσεται, αλλά αυτό οφείλεται στην ηφαιστειακή δραστηριότητα ακριβώς κάτω από το στρώμα πάγου.

Ένας μεγάλος αριθμός αστροφυσικών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι αλλαγές στη δραστηριότητα του Ήλιου και των αποστάσεων Ήλιου-Γης από το 2030 και μετά θα οδηγήσουν σε σημαντική ψύξη και ακόμη και σε μια μικρή εποχή παγετώνων.


Ο καθηγητής David Dilley, πρώην μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας NOAA με 50 χρόνια εμπειρίας, συμπεραίνει από την εξασθένηση των κύκλων της ηλιακής ακτινοβολίας από το 1978 ότι έχει συμβάλει στην ψύξη των περιοχών της Αρκτικής και της Ανταρκτικής. Αυτή η ψύξη τελικά θα εξαπλωθεί στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη, μειώνοντας περαιτέρω τις παγκόσμιες θερμοκρασίες.




ΠΗΓΗ: Grönland: Kreuzfahrtschiff kann Häfen wegen Eislage nicht anlaufen (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:


ΤΕΡΑΣΤΙΟ: Η Ιταλία απαγορεύει τους ηλιακούς συλλέκτες σε γεωργικές εκτάσεις
Η Ιταλία δίνει προτεραιότητα στην προμήθεια τροφίμων πριν από την ατζέντα Net Zero



Η Ford φέρνει το λουτρό αίματος των EV στον Καναδά



Η Βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία χειρίζεται σκόπιμα ή εξ αμελείας τη μέτρηση της θερμοκρασίας
Μέσω ενός αιτήματος για ελευθερία πληροφόρησης, προέκυψε ότι πολλοί σταθμοί μέτρησης του μετεωρολογικού γραφείου βρίσκονται σε μέρη όπου είναι πιθανά αφύσικα σφάλματα θέρμανσης από 2 ° C έως 5 ° C. Αυτό θα μπορούσε να προωθήσει την πολιτική καθαρού μηδενικού ισοζυγίου, αλλά το κρατικό Met Office διατρέχει τον κίνδυνο να γίνει περίγελος, επικρίνει το "The Daily Sceptic".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!