Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Πόλεμος κατά της ευπρέπειας: Το κίνημα LGBT & η κατάφωρη άσεμνη πρόκληση

Shutterstock

Ένας πόλεμος κατά της ευπρέπειας διεξάγεται δημοσίως που γιορτάζεται αντί να καταδικάζεται.


Jonathon van Maren

(LifeSiteNews) Είμαι αρκετά μεγάλος για να θυμάμαι όταν οι φιλελεύθεροι επέμεναν ότι το κίνημα των ΛΟΑΤ ήταν απλώς για να διασφαλιστεί ότι τα άτομα που προσδιορίζονται ως ΛΟΑΤ θα μπορούσαν να αντιμετωπίζονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως όλοι οι άλλοι. 

Ήταν ένα κίνημα πολιτικών δικαιωμάτων, όχι ένα σεξουαλικό κίνημα, μας είπαν. Όποιος πρότεινε το αντίθετο υπέφερε από παράνοια και πληθώρα φοβιών.

Πότε, ακριβώς, μπορούμε να αρχίσουμε να παραδεχόμαστε ότι έχουμε δημιουργήσει δύο μέτρα και δύο σταθμά, όπου μπορείτε να ξεφύγετε με τη μέγιστη ποσότητα απρέπειας, σεξουαλικής επιδειξιομανίας και ακαταλληλότητας – ακόμη και μπροστά σε παιδιά – αρκεί να προσδιορίζεστε ως LGBT; 

Ποιό άλλο κίνημα μπορεί να διοργανώσει εορτασμούς που ορίζονται κυρίως από το δημόσιο γυμνό και την επίδειξη των γεννητικών οργάνων κάποιου σε πλήθη στο δρόμο και να γιορτάζεται γι' αυτό;

Και πράγματι, όταν οι ΛΟΑΤ άνθρωποι περνούν τις καλοκαιρινές ημέρες δημόσια φορώντας σεξουαλικό φετιχιστικό εξοπλισμό που καλύπτει τα πάντα εκτός από τα ιδιωτικά τους μέρη, δεν καταδικάζονται - λαμβάνουν υποστήριξη από τον πρωθυπουργό (ο οποίος έκανε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο "Pride" του Βανκούβερ το περασμένο Σαββατοκύριακο). 

Όποιος νομίζει ότι υπερβάλλω θα πρέπει να αναρωτηθεί αν ένα μη ΛΟΑΤ άτομο θα μπορούσε να ξεφύγει δένοντας τεράστια ψεύτικα στήθη φετίχ στο στήθος του ενώ λειτουργούσε ως δάσκαλοςεπειδή ο άνδρας ήταν «τρανς», ήταν θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όχι για τα παιδιά, προσέξτε – για εκείνον.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λαμβάνουμε τίτλους όπως αυτός από την Daily Mail στις 3 Αυγούστου: «Η τρανσέξουαλ δημόσια υπάλληλος προκαλεί σάλο όταν οι συνάδελφοί της παραπονιούνται ότι φοράει "εξοπλισμό φετίχ", συμπεριλαμβανομένων διχτυωτού καλσόν, χαμηλούς κορσέδες και τσόκερ στο γραφείο». 

Με τον όρο «αυτή», η Mail αναφέρεται σε έναν τρανς άνδρα που αυτοαποκαλείται Saorsa-Amatheia (μτφρ. Αμάθεια!!!😏😅) Tweedale, ο οποίος εργάζεται για το Υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων και (έκπληξη, έκπληξη!) συμπροεδρεύει στο δίκτυο LGBT+ της Δημόσιας Διοίκησης.

Η Tweedale έχει δεχθεί στο παρελθόν κριτική για την υποστήριξη των αποκλειστών της εφηβείας για παιδιά, ακόμη και αν οι γονείς τους αντιτίθενται και κατηγορεί τις ομάδες για τα δικαιώματα των γυναικών ότι είναι «ακροδεξιές» και θέλουν να διαπράξουν «γενοκτονία των τρανς». 

Τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με την Mail, οι συνάδελφοί του διαμαρτύρονται για τα «εξαιρετικά ακατάλληλα» ρούχα του, προκαλώντας τη βαρόνη Jenkin του Kennington να ρωτήσει την κυβέρνηση για το αν υπήρχε πολιτική «για τους δημόσιους υπαλλήλους που φορούν ρούχα φετίχ στο χώρο εργασίας».

Πείτε με τρελλό, αλλά αν ο Tweedale δεν αυτοπροσδιοριζόταν ως τρανς, αμφιβάλλω αν αυτό θα ήταν καν μια ερώτηση.

Αλλά αυτοπροσδιορίζεται ως τρανς, και έτσι τώρα αντιμετωπίζουμε στήλες εφημερίδων, με φωτογραφίες, ενός 58χρονου άνδρα που φοράει «διχτυωτά καλσόν, χαμηλούς μαύρους κορσέδες, ψηλά τακούνια και ένα γοτθικό τσόκερ με την πεντάλφα για να εμφανιστεί στο γραφείο». 

Όπως είπε ένας υπάλληλος στη Mail: «Μοιάζει με γοτθικό βραδινό ντύσιμο, αλλά πραγματικά είναι πολύ περίεργο. Εάν είχατε μια γυναίκα μέλος του προσωπικού που έρχεται στη δουλειά καθημερινά έτσι, θα της κάνατε μια συζήτηση.

Εάν εργαζόσασταν σε μια τράπεζα ή σε οποιαδήποτε δουλειά γραφείου δεν θα μπορούσατε να φορέσετε τέτοια πράγματα είτε είστε γυναίκα είτε άνδρας, το σεξ είναι πραγματικά σχετικό, αλλά είναι μια εξαιρετικά ακατάλληλη ενδυμασία για να φορέσετε.

Είναι τα χρήματα των φορολογουμένων που τον χρηματοδοτούν και εκπροσωπεί τους δημόσιους υπαλλήλους.

Υπάρχει η προσδοκία ότι οι άνθρωποι στο ρόλο τους εκπροσωπούν το τμήμα τους και ότι θα φαίνονται κατάλληλοι για αυτόν τον ρόλο».

Αλλά η Tweedale, φυσικά, δεν είναι πραγματική γυναίκα - και έτσι μια τέτοια συζήτηση δεν είναι δυνατή.

Η τρανς ακτιβίστρια έχει δεχθεί πυρά στο παρελθόν, με ορισμένους δημόσιους υπαλλήλους να γράφουν μια επιστολή στον γραμματέα Peter Schofield τον Αύγουστο του 2023 περιγράφοντας λεπτομερώς την «ανατριχιαστική επίδραση» της ιδεολογίας του φύλου καθώς και την «παράνομη επιβολή αυτών των πεποιθήσεων σε όλο το τμήμα», με αιχμή του δόρατος εν μέρει τον Tweedale, ο οποίος «διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην απόπειρα ιδεολογικής κατάληψης» και «δηλώνει ότι οποιαδήποτε διαφωνία με την ταυτότητα φύλου είναι ακροδεξιά, τρανσφοβική και αποκλειστική».

Αν ο Tweedale και άλλοι ακτιβιστές επιθυμούν να αντιμετωπίζονται ακριβώς όπως όλοι οι άλλοι, θα πρέπει να το αποδείξουν.

Για αρχή, φορώντας ρούχα, κρατώντας τα ιδιωτικά τους μέρη καλυμμένα δημόσια και ενεργώντας αξιοπρεπώς.





Προτεινόμενη εικόνα

Τα γραπτά του Jonathon έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από έξι γλώσσες και εκτός από το LifeSiteNews, έχουν δημοσιευθεί στα National PostNational ReviewFirst Things, The Federalist, The American Conservative, The Stream, the Jewish Independent, the Hamilton SpectatorReformed Perspective Magazine και LifeNews, μεταξύ άλλων. Είναι συντάκτης στο The European Conservative.

Οι ιδέες του έχουν παρουσιαστεί στο CTV, το Global News και το CBC, καθώς και σε περισσότερους από είκοσι ραδιοφωνικούς σταθμούς. Μιλάει τακτικά για διάφορα κοινωνικά θέματα σε πανεπιστήμια, γυμνάσια, εκκλησίες και άλλες λειτουργίες στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων The Culture WarSeeing is Believing: Why Our Culture Must Face the Victims of AbortionPatriots: The Untold Story of Ireland's Pro-Life MovementPrairie Lion: The Life and Times of Ted Byfield και συν-συγγραφέας του A Guide to Talking Assisted Suicide με τον Blaise Alleyne.

Ο Jonathon υπηρετεί ως διευθυντής επικοινωνίας για το Καναδικό Κέντρο Βιο-Ηθικής Μεταρρύθμισης.







ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δικαστήριο της Γενεύης: Οι γονείς δεν μπορούν να αποτρέψουν την αλλαγή φύλου της 16χρονης κόρης τους
Οι γονείς αναγκάζονται να παραδώσουν τα απαραίτητα έγγραφα. Πριν από ένα χρόνο, η κόρη – τότε 15 ετών – χωρίστηκε νομικά από τους γονείς της.




ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ανακοίνωση του Ορθογραφικού Συμβουλίου: Απαγόρευση φύλου για εκπαιδευτικούς
Στη Γερμανία, η συζήτηση σχετικά με τη γλώσσα που λαμβάνει υπόψη τη διάσταση του φύλου συνεχίζει να κερδίζει δυναμική. Σε ορισμένα ομόσπονδα κρατίδια, απαγορεύσεις φύλου έχουν ήδη εισαχθεί σε σχολεία, πανεπιστήμια και αρχές. Η Βαυαρία και η Έσση, ειδικότερα, έχουν μετακινηθεί στο προσκήνιο. Υπάρχουν τώρα κυρώσεις για την έμφυλη καταγωγή;
Στις αρχές Ιουλίου, το Συμβούλιο Ορθογραφίας είχε απορρίψει επίσημα εσωτερικούς χαρακτήρες λέξεων όπως αστερίσκους, άνω και κάτω τελεία και κάτω παύλες. Σύμφωνα με την ενημερωμένη έκδοση των "Επίσημων κανόνων γερμανικής ορθογραφίας", οι λέξεις με βάση το φύλο δεν αποτελούν μέρος της επίσημης γερμανικής γλώσσας σύμφωνα με την επίσημη γερμανική διερμηνεία. Epoch Times ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!