Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΩΝ ΣΧΟΛΗ



Πίεση στους καθηγητές των σχολείων του Σικάγο να περάσουν όλους τους παράνομους μετανάστες


Οι εκπαιδευτικοί αποκάλυψαν ότι οι διευθυντές των σχολείων τους έδωσαν οδηγίες να βαθμολογήσουν επιτυχώς μετανάστες μαθητές κατά τη διάρκεια του τελευταίου ακαδημαϊκού έτους, παρά το γεγονός ότι πολλοί δεν πληρούσαν καν τις γλωσσικές και άλλες εκπαιδευτικές απαιτήσεις. 

Αρκετοί δάσκαλοι δημοτικών σχολείων του Σικάγο λένε ότι τους είπαν να δώσουν σε αυτούς τους μαθητές βαθμό 70% - ή C μέσο όρο - σε όλα τα μαθήματα και να τους προβιβάσουν στο επόμενο ακαδημαϊκό επίπεδο παρά τις ελλείψεις τους.

Οι δάσκαλοι αγωνίστηκαν στην προσπάθειά τους να παρέχουν στα παιδιά των μεταναστών οποιαδήποτε εκπαίδευση, καθώς ελάχιστοι μαθητές μπορούσαν να μιλήσουν αγγλικά και οι περισσότεροι δάσκαλοι είχαν ελάχιστη ή καθόλου επάρκεια στα ισπανικά. 

Τα εμπλεκόμενα σχολεία δεν παρείχαν προγράμματα για τη διδασκαλία της αγγλικής ως δεύτερης γλώσσας.


Ο Pedro Martinez, Διευθύνων Σύμβουλος των Δημόσιων Σχολείων του Σικάγο, ισχυρίστηκε τον περασμένο μήνα ότι οι μετανάστες μαθητές στο Σικάγο αξιολογούνται χρησιμοποιώντας τα ίδια κριτήρια με τους Αμερικανούς μαθητές. 

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της σχολικής περιφέρειας παραδέχτηκε αργότερα ότι οι κατευθυντήριες γραμμές για την προώθηση των μαθητών «τροποποιούνται για να εξυπηρετήσουν τις εξειδικευμένες ανάγκες των μαθητών αγγλικής γλώσσας».

Από το 2022, σχεδόν 50.000 παράνομοι μετανάστες έχουν φτάσει στο Σικάγο με λεωφορεία από το Τέξας. Η πόλη παρέχει επί του παρόντος καταφύγιο για περίπου 13.000, πιέζοντας τα οικονομικά και τους πόρους. Τα τελευταία δύο χρόνια, το Σικάγο έχει δαπανήσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολλάρια για τη μεταναστευτική κρίση, κυρίως σε ιδιωτικές εταιρείες που χειρίζονται τις προσπάθειες στέγασης.

Η πόλη εγκαθιστά πολλούς παράνομους αλλοδαπούς σε γειτονιές κυρίως μαύρων, προκαλώντας εντάσεις. Ο οργανωτής της κοινότητας Richard Wallace προειδοποιεί: «Οι άνθρωποι είναι θυμωμένοι με την έλλειψη πόρων στην κοινότητά τους. Οι άνθρωποι είναι θυμωμένοι με την ανεργία. Οι άνθρωποι είναι θυμωμένοι με την εκτόξευση του κόστους ζωής».




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:


1 σχόλιο:

  1. Η κυβέρνηση θέλει να εντάξει τα στρατιωτικά νοσοκομεία στις εφημερίες τους ΕΣΥ; Παν.Παπανικολάου
    https://www.youtube.com/watch?v=s_em44lEvpw

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!