Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

ΦΡΙΚΗ στις βελγικές φυλακές: ΒΙΑΣΜΟΣ κοινωνικής λειτουργού από ΜΑΡΟΚΙΝΟ μετανάστη λίγες μέρες πριν την αποφυλάκισή του, αγνοήθηκαν οι προειδοποιήσεις




Ένας Μαροκινός μετανάστης, ο Younes I. (25 ετών), βίασε μία κοινωνική λειτουργό μέσα σε βελγική φυλακή λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη απελευθέρωσή του, σύμφωνα με το HLN.

Η επίθεση συνέβη κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια του καταδίκου. Ενώ συζητούσε τις επιλογές του, ο Younes I. κλείδωσε την κοινωνική λειτουργό μέσα στο κελί του και τη βίασε για αρκετά λεπτά πριν φτάσει βοήθεια.

Ο Younes I. βρισκόταν στο Βέλγιο μόλις δέκα ημέρες όταν συνελήφθη τον Φεβρουάριο για βίαιη κλοπή και σοβαρή επίθεση ως μέλος μιας συμμορίας που στόχευε μια κατοικημένη περιοχή στην Αμβέρσα. 

Κλεμμένα αγαθά, συμπεριλαμβανομένου ενός ρολογιού, κοσμημάτων και ενός κατσαβιδιού, βρέθηκαν κατά τη σύλληψή του. Καταδικάστηκε σε δέκα μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 800 ευρώ, αλλά δεν εκτελέστηκε εντολή απέλασης. Πλησίαζε η αποφυλάκισή του όταν έκανε την επίθεση.

Μια προειδοποιητική ετικέτα με την ένδειξη «επιθετικός» είχε αναρτηθεί στην πόρτα του κελιού του Younes I., υποδεικνύοντας ότι ήταν επικίνδυνος κρατούμενος, αλλά το προσωπικό της φυλακής απέτυχε να ενεργήσει σε αυτήν την ειδοποίηση.

Μετά το περιστατικό, ο Younes I. συνελήφθη εκ νέου και μεταφέρθηκε σε εγκαταστάσεις υψίστης ασφαλείας στο Oudenaarde. Την Πέμπτη, εμφανίστηκε ενώπιον ανακριτή στην Αμβέρσα, όπου επιβεβαιώθηκε το ένταλμα σύλληψής του. Αναμένεται να κατηγορηθεί για βιασμό και επίθεση.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!