Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Ιταλία: Κατατέθηκε επείγουσα αίτηση για άμεση αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού παιδιών





Οι γονείς και τα μέλη του κοινοβουλίου του Νότιου Τιρόλου ζητούν την άμεση απόσυρση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τα παιδιά εξ ονόματος της αυτόνομης επαρχίας του Μπολζάνο.

Ευρωβουλευτής Renate Holzeisen:

«Είμαι πεπεισμένη ότι αν οι γονείς ήξεραν με τι έκαναν ένεση στα παιδιά τους, δύσκολα θα εξέθεταν τα παιδιά τους σε αυτή τη ρωσική ρουλέτα»


Ο αμφιλεγόμενος υποχρεωτικός εμβολιασμός των παιδιών έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες στην Ιταλία εδώ και αρκετό καιρό. Η αντίσταση είναι ιδιαίτερα ισχυρή στο αυτόνομο Νότιο Τιρόλο, αφού αρκετά παιδιά αποκλείστηκαν από νηπιαγωγεία και κέντρα ημερήσιας φροντίδας λόγω έλλειψης εμβολιασμών.

Οι πληγέντες γονείς αυτών των παιδιών, μαζί με τη βουλευτή του Νότιου Τιρόλου και δικηγόρο Renate Holzeisen, υπέβαλαν επείγουσα αίτηση την Πέμπτη εκ μέρους της αυτόνομης επαρχίας του Μπολζάνο για την άμεση αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα των βουλευτών. 

Το αίτημα εστάλη στον υπουργό Υγείας Orazio Schillaci, στην πρωθυπουργό Giorgia Meloni, καθώς και στις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου Υγείας, του Ιταλικού Οργανισμού Φαρμάκων (AIFA) και του Istituto Superiore della Sanità (ISS).

Το επίκεντρο της κριτικής είναι τα πολλαπλά εμβόλια που χρησιμοποιήθηκαν, ιδίως το εξασθενές εμβόλιο Hexyon της Sanofi Pasteur και το τετραπλό εμβόλιο Proquad της Merck Sharp & Dohme. Αυτά τα εμβόλια χρησιμοποιούνται στο Νότιο Τιρόλο για τη συμμόρφωση με την υποχρέωση εμβολιασμού. 

Η Holzeisen τονίζει ότι η επίσημη τεκμηρίωση έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνει ότι ούτε η ασφάλεια ούτε η αποτελεσματικότητα αυτών των εμβολίων έχουν αποδειχθεί επαρκώς από κλινικές δοκιμές. «Αυτό ισχύει όχι μόνο για αυτά τα εμβόλια, αλλά για όλα τα παιδιατρικά εμβόλια», δήλωσε η ευρωβουλευτής.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της AIFA, για τη χορήγηση αυτών των εμβολίων απαιτείται ιατρική συνταγή. «Μια ιατρική συνταγή δεν μπορεί να αντικατασταθεί από ένα εθνικό σχέδιο εμβολιασμού», τονίζει η Holzeisen. Αυτό είναι ένα κεντρικό σημείο που παραμελείται στην τρέχουσα πολιτική εμβολιασμού.

Οι γονείς του Νότιου Τιρόλου και οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους θεωρούν επίσης τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ως παραβίαση του συντάγματος

Ο αποκλεισμός των μη εμβολιασμένων παιδιών από νηπιαγωγεία και άλλες εγκαταστάσεις φροντίδας θεωρείται μεροληπτικός και αποσκοπεί στην παραβίαση θεμελιωδών συνταγματικών αρχών, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην εκπαίδευση, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των παιδιών και του δικαιώματος των γονέων να επιλέγουν ελεύθερα ιατρική περίθαλψη για τα παιδιά τους.

Η Holzeisen εξηγεί ότι «δεν μπορεί να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός με de facto πειραματικές ουσίες». Υποστηρίζει ότι ο σημερινός χειρισμός του υποχρεωτικού εμβολιασμού παραβιάζει κατάφωρα τις συνταγματικές αρχές.

Ένα κεντρικό επιχείρημα της επείγουσας αίτησης είναι η ανησυχία των γονέων για την υγεία των παιδιών τους. Η Holzeisen εξήγησε: «Είμαι πεπεισμένη ότι αν οι γονείς ήξεραν με τι έκαναν ένεση στα παιδιά τους, δύσκολα θα εξέθεταν τα παιδιά τους σε αυτή τη ρωσική ρουλέτα». Αυτή η δήλωση εκφράζει τη βαθιά ανησυχία των ενδιαφερόμενων γονέων, οι οποίοι αισθάνονται ότι δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι και προστατευμένοι από την τρέχουσα πολιτική εμβολιασμού.

H Holzeisen τόνισε ότι η αίτηση αναστολής της υποχρέωσης εμβολιασμού θα έπρεπε πράγματι να είχε υποβληθεί από τις αρμόδιες επαρχιακές αρχές στο Νότιο Τιρόλο. Επικρίνει την έλλειψη δέσμευσης του Κρατικού Συμβούλου Υγείας και του Κυβερνήτη σε αυτό το θέμα. "Δεδομένης της κραυγαλέας κατάστασης, η αίτηση θα έπρεπε να είχε υποβληθεί από τον υπουργό Υγείας του Νότιου Τιρόλου και τον κυβερνήτη", λέει η Holzeisen.

Στην επείγουσα αίτηση, η Holzeisen και οι γονείς ζητούν την άμεση αναστολή της υποχρέωσης εμβολιασμού των παιδιών και την άμεση επανένταξη των αποκλεισμένων παιδιών σε νηπιαγωγεία και άλλες εγκαταστάσεις φροντίδας. 

Οι προσφεύγοντες παραπέμπουν σε θεσμικά έγγραφα και εκθέσεις εγκρίσεως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στα οποία στηρίζονται οι ισχυρισμοί τους. Υποστηρίζουν ότι δεν είναι «υπεύθυνη προσέγγιση» η έκθεση των παιδιών σε εμβολιασμό χωρίς σαφή απόδειξη αποτελεσματικότητας και χωρίς ιατρική συνταγή.

Η Ιταλία έχει εισαγάγει αυστηρή απαίτηση εμβολιασμού για τα παιδιά από το 2017, στοχεύοντας ιδίως στα παιδιά του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου. Ο κανονισμός αυτός εγκρίθηκε το 2018 από την τότε κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Paolo Gentiloni και αποσκοπούσε στην αύξηση της εμβολιαστικής προστασίας του πληθυσμού. 

Προβλέπει ότι τα παιδιά μπορούν να αποκλειστούν από τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα χωρίς τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Αυτός ο αποκλεισμός πλήττει τώρα πολλές οικογένειες στο Νότιο Τιρόλο που αντιτίθενται στους πολλαπλούς εμβολιασμούς των παιδιών τους.

Η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έχει οδηγήσει σε μερικές φορές βίαιες διαμαρτυρίες σε ολόκληρη τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Οι επικριτές βλέπουν το καθήκον ως δυσανάλογο περιορισμό των προσωπικών και γονεϊκών ελευθεριών. Οι υποστηρικτές, από την άλλη πλευρά, υποστηρίζουν ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι απαραίτητος για την προστασία της δημόσιας υγείας και την πρόληψη της επανεμφάνισης ασθενειών όπως η ιλαρά.

Η επείγουσα αίτηση έχει πολιτικά εκρηκτικές διαστάσεις. Η Renate Holzeisen, μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας VITA στο κοινοβούλιο του Νότιου Τιρόλου, επικρίνει εδώ και καιρό τα κυβερνητικά μέτρα στον τομέα της υγείας.

Τα αιτήματά τους τυγχάνουν πολύ καλής υποδοχής στο Νότιο Τιρόλο, καθώς πολλοί γονείς θέλουν να δουν να διατηρείται το δικαίωμα των παιδιών τους σε ατομικές αποφάσεις για την υγεία. 

Η πρόταση θα μπορούσε να αναζωπυρώσει την πολιτική συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε εθνικό επίπεδο και να αναγκάσει την κυβέρνηση υπό την πρωθυπουργό Georgia Meloni να επαναξιολογήσει την τρέχουσα πολιτική εμβολιασμού.


Πηγή:

Renate Holzeisen - 19 Σεπτεμβρίου 2024



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΘΑΝΑΤΟΙ:




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Νέα ευρήματα μελέτης: Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα μπορούσε να προκαλέσει ουλές στην καρδιά


Η Ιαπωνία προειδοποιεί ότι τα «αυτοενισχυόμενα εμβόλια mRNA» θα «προκαλέσουν παγκόσμια καταστροφή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!