Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Η Ε.Ε. ξαναγράφει κάθε εμπορική συμφωνία που έχει συνάψει με ολόκληρο τον κόσμο μέσω της νέας οδηγίας συμμόρφωσης





Από τα 18 λεπτά αυτού του 80λεπτου βίντεο:


Υπάρχουν αυτοί οι σύνδεσμοι:

EU ESG Heartland Institute - Ο νέος νόμος ESG της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξαλείψει την οικονομική ελευθερία, την ατομική ελευθερία και την κυριαρχία των ΗΠΑ https://heartland.org/publications/ne...

The Blaze - Νέος ευρωπαϊκός νόμος θα αναγκάσει τις αμερικανικές επιχειρήσεις να υιοθετήσουν κανόνες αφύπνισης https://www.theblaze.com/columns/opin...

Η οποία κάλυψε τη νέα (Ιούνιος 2024) οδηγία της Ε..Ε που καλύπτει την αναγκαστική συμμόρφωση με το δίκαιο της Ε.Ε., προκειμένου να συναλλάσσονται με την Ε.Ε..

Το εμπόριο διέπεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), ή τουλάχιστον ήταν μέχρι τώρα.

Η προηγούμενη «τρέχουσα κατάσταση» για την εξαγωγή αγαθών στην Ε.Ε. καλύφθηκε ευρέως ως εξής (από το Brave):


· Τιμές και δασμοί

· Πιστοποίηση προϊόντων και συμμόρφωση με τους κανονισμούς της Ε.Ε.

·Απαιτήσεις συσκευασίας και επισήμανσης

·Πιστοποιητικό καταγωγής και εμπορικές συμφωνίες ή διακανονισμοί

·Αριθμός εγγραφής EORI και υποχρεώσεις ΦΠΑ



Υπήρχε ένα χαλαρότερο καθεστώς συμμόρφωσης, αλλά αυτό έχει πλέον ενισχυθεί και επεκταθεί με αυτό:


«Δέουσα επιμέλεια εταιρικής βιωσιμότητας

Προώθηση βιώσιμης και υπεύθυνης εταιρικής συμπεριφοράς για μια δίκαιη μετάβαση προς μια βιώσιμη οικονομία».

Ο τίτλος και ο υπότιτλος θα πρέπει να σας κάνουν να ανατριχιάζετε.

Η Ε.Ε. και το UN/WEF ενώνονται – για παράδειγμα, οι διεθνείς ταυτότητες εμβολίων (που αναπτύχθηκαν από την Ε.Ε. και δωρήθηκαν στον Π.Ο.Υ.), η «ατζέντα» για την κλιματική αλλαγή για το 2030 και το 2050 και όποια και αν είναι η τελευταία έκδοση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (για LBGTQ+, DEI κ.λπ.) και, τελευταίο αλλά όχι τελευταίο, ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.

Λοιπόν, πότε συνέβη αυτό; Μόλις κατέφθασε.

Από το Brave: "... Η οδηγία δέουσας επιμέλειας για την εταιρική βιωσιμότητα (CSDDD) ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 24 Απριλίου 2024. Επιπλέον, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε την CSDDD στις 24 Μαΐου 2024. Ως εκ τούτου, η «δέουσα επιμέλεια εταιρικής βιωσιμότητας» ψηφίστηκε επίσημα σε νόμο τον Ιούνιο του 2024, καθώς ολοκληρώθηκε το τελευταίο βήμα της νομοθετικής διαδικασίας.

Πίσω στο σύνδεσμο CCDR έχουμε αυτό:

«Στις 25 Ιουλίου 2024 τέθηκε σε ισχύ η οδηγία σχετικά με τη δέουσα επιμέλεια ως προς τη βιωσιμότητα των εταιρειών (οδηγία 2024/1760). Στόχος της παρούσας οδηγίας είναι η προώθηση βιώσιμης και υπεύθυνης εταιρικής συμπεριφοράς στις δραστηριότητες των εταιρειών και σε όλες τις παγκόσμιες αλυσίδες αξίας τους. Οι νέοι κανόνες θα διασφαλίσουν ότι οι εταιρείες που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής εντοπίζουν και αντιμετωπίζουν τις δυσμενείς επιπτώσεις των δράσεών τους στα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον εντός και εκτός Ευρώπης.»

Σημειώστε τον όρο "παγκόσμιες αλυσίδες αξίας". Αυτό σημαίνει από την πρώτη ύλη (μεταλλεύματα, καλλιέργειες ή πηγές ορυκτών καυσίμων κ.λπ.) σε όλη τη διαδρομή μέσω της διύλισης και άλλων σταδίων επεξεργασίας που αποτελούν «εργασίες σε εξέλιξη» μέχρι το τελικό προϊόν – ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Σκεφτείτε το μέταλλο στα νομίσματα που χρησιμοποιούνται στην Ε.Ε. (χαλκός που εξορύσσεται από μικρούς ανθρακωρύχους στη Νότια Αμερική!), τα εξαρτήματα που προέρχονται παγκοσμίως από μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και τα όπλα που χρησιμοποιούνται στον στρατό, τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα, τα προϊόντα πετρελαίου που χρησιμοποιούνται στο μακιγιάζ ή τα μέρη των χυτηρίων αλουμινίου στο πετρέλαιο που χρησιμοποιείται σε πλαστικά μπουκάλια – τώρα επεκτείνετε το στοιχείο σε κάθε κατασκευαστή που δραστηριοποιείται στην Ε.Ε. και εξάγει αγαθά στην Ε.Ε..

Σκεφτείτε όλα τα συστατικά των προϊόντων που παράγονται σε διάφορα μέρη του κόσμου και στη συνέχεια πωλούνται με ένα, τελικό, εμπορικό σήμα σε έναν καταναλωτή της Ε.Ε. – όπως η Ford ή η Apple ή η Nvidia ή προγραμματιστές της Microsoft με έδρα την Ινδία.

Όλοι πρέπει να συμμορφώνονται με αυτήν την οδηγία.

Εάν όχι, τότε τα φρικιά του κλίματος θα σας επιβληθούν και μπορεί να απολυθεί το 5% των παγκόσμιων πωλήσεων ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ!

Η Ε.Ε. μπορεί να κάνει ό,τι θέλει – εντός της Ε.Ε. – αλλά αυτή η οδηγία (οι χώρες πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες συντάσσοντας εθνικούς νόμους) καλύπτει τις παγκόσμιες δραστηριότητες για κάθε μεγάλη εταιρεία που πωλεί αγαθά (και υπηρεσίες) στην Ε.Ε..

Ποιο είναι το πεδίο εφαρμογής των εισαγωγών στην Ε.Ε.;


Στατιστικές εμπορίου της Ε.Ε. 2022-23

Η Ε.Ε. εξήγαγε αγαθά αξίας 7,49 τρισεκατομμυρίων δολλαρίων, ενώ οι εισαγωγές της ανήλθαν σε 8,11 τρισεκατομμύρια δολλάρια το 2022-23.

Εμπορικοί εταίροι της Ε.Ε.: Ποιος είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ε.Ε.;

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ε.Ε. με συνολική εμπορική αξία 896 δισεκατομμυρίων δολλαρίων το 2022-23.



Συνεργάτες εισαγωγών


1. Κίνα: 21% (657 δισεκατομμύρια δολλάρια ΗΠΑ)

2. ΗΠΑ: 12.3% (372 δισεκατομμύρια δολλάρια ΗΠΑ)

3. Ρωσία: 6.46% (195 δισεκατομμύρια δολλάρια ΗΠΑ)

4. Ελβετία: 5.08% (153 δισεκατομμύρια δολλάρια ΗΠΑ)

5. Ειδικές κατηγορίες: 4.07% (123 δισεκατομμύρια δολλάρια ΗΠΑ)

6. Τουρκία: 3,41% (103 δισεκατομμύρια δολλάρια ΗΠΑ)

7. Νορβηγία: 3.39% (102 δισεκατομμύρια δολλάρια ΗΠΑ)

8. Ηνωμένο Βασίλειο: 2.73% (82 δισεκατομμύρια δολλάρια ΗΠΑ)

9. Νότια Κορέα: 2.47% (75 δισεκατομμύρια δολλάρια ΗΠΑ)

10. Ιαπωνία: 2.4% (72 δισεκατομμύρια δολλάρια ΗΠΑ)

 


Και αυτά είναι τα είδη των εισαγωγών:


Οι 10 κορυφαίες εισαγωγές της Ε.Ε.


1. Έλαια πετρελαίου και έλαια που λαμβάνονται από ασφαλτούχα ορυκτά, αργό: 11% (335 δισεκατομμύρια δολλάρια)

2. Αέρια πετρελαίου και άλλοι αέριοι υδρογονάνθρακες: 7,52% (227 δισεκατομμύρια δολλάρια)

3. Χρησιμοποιημένα έλαια πετρελαίου: 3.3% (99 δισεκατομμύρια δολλάρια)

4. Ηλεκτρικές συσκευές: 2.87% (86 δισεκατομμύρια δολλάρια)

5. Αυτόματες μηχανές επεξεργασίας δεδομένων: 2.27% (68 δισεκατομμύρια δολλάρια)

6. Αυτοκίνητα και άλλα μηχανοκίνητα οχήματα: 1.98% (60 δισεκατομμύρια δολλάρια)

7. Σίδηρος και χάλυβας: 1.93% (58 δισεκατομμύρια δολλάρια ΗΠΑ)

8. Ηλεκτρονικά ολοκληρωμένα κυκλώματα: 1.77% (53 δισεκατομμύρια δολλάρια)

9. Φάρμακα: 1.61% (48 δισεκατομμύρια δολλάρια)

10. Ετεροκυκλικές ενώσεις μόνο με ετεροάτομα αζώτου: 1,6% (48 δισεκατομμύρια δολλάρια)

Τώρα, η Νορβηγία και οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να έχουν αντικαταστήσει τη Ρωσσία ως πηγή εισαγωγών πετρελαίου. Αυτοί οι αριθμοί δεν αντικατοπτρίζουν την κατοικία των εισαγωγών - μόνο όπου φέρουν σήμα - όπως τα πλοία της Λιβερίας. Για παράδειγμα, στην άλλη πλευρά του καθολικού, "Ανθρώπινο αίμα, αίμα ζώων για θεραπευτικές ή διαγνωστικές χρήσεις: 4,42% (110 δισεκατομμύρια δολλάρια)" είναι μια εξαγωγή που προέρχεται από την Ιρλανδία - αμφιβάλλω ότι η Ιρλανδία έχει τόσο πολύ αίμα και πιθανώς αντιπροσωπεύει την "κράτηση" του εμπορίου αίματος από τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας την Ιρλανδία ως τοποθεσία εταιρείας ραφιών, υπό σημαία ευκαιρίας, για φορολογικούς σκοπούς, με τον ίδιο τρόπο που η Pfizer δεν πληρώνει φόρο χρησιμοποιώντας μια εταιρεία ραφιών σε πόλεις της Ολλανδίας.

Απλά ως οδηγός, εδώ είναι οι εισαγωγές και οι εξαγωγές ως "κρατημένες" το 2021.





Οι εισαγωγές και οι εξαγωγές ανέρχονται συνολικά σε περίπου 1,5 τρισεκατομμύρια ευρώ ανά πλευρά με έλλειμμα περίπου 250 δισεκατομμυρίων δολλαρίων από χώρες που δεν αναφέρονται.

Αυτό που βγαίνει αμέσως από τη σελίδα είναι οι εισαγωγές αγαθών από την Κίνα. Είναι αρκετά κακό για τις ΗΠΑ, με τα προϊόντα της Nike, για παράδειγμα, να κατασκευάζονται με καταναγκαστική εργασία. Πώς πρόκειται να διακιολογήσουν η Samsung και η Apple την πηγή των ηλεκτρονικών στα κινητά τηλέφωνα και τους φορητούς υπολογιστές τους κ.λπ. Πώς θα αναφέρει η Κίνα πώς παράγει τα προϊόντα της με όλο αυτόν τον άνθρακα ως πηγή ενέργειας στην παραγωγή της ή πώς η Ιαπωνία θα εξηγήσει τις πολιτικές της εκτός DEI – αφού DEI σημαίνει ποικιλλομορφία και ένταξη ανθρώπων από όλο τον κόσμο, όχι μόνο από την Ιαπωνία!

Εδώ είναι λίγο περισσότερο από το σύνδεσμο CCDC

«Η παρούσα οδηγία θεσπίζει καθήκον εταιρικής δέουσας επιμέλειας.

Τα βασικά στοιχεία αυτού του καθήκοντος είναι ο εντοπισμός και η αντιμετώπιση δυνητικών και πραγματικών δυσμενών επιπτώσεων στα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον στις δραστηριότητες της ίδιας της εταιρείας, στις θυγατρικές της και, όπου σχετίζονται με την αλυσίδα αξίας τους, εκείνες των επιχειρηματικών εταίρων τους. 

Επιπλέον, η οδηγία θεσπίζει την υποχρέωση των μεγάλων εταιρειών να εγκρίνουν και να θέσουν σε εφαρμογή, με τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, σχέδιο μετάβασης για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, ευθυγραμμισμένο με τον στόχο της συμφωνίας του Παρισιού για κλιματική ουδετερότητα έως το 2050, καθώς και ενδιάμεσους στόχους στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού νόμου για το κλίμα.»

Θέσπιση «σχεδίου μετάβασης για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής» έως το 2050 με άλλους στόχους για το 2030.

Ελπίζω να θυμηθείτε αμέσως όλους τους εκτοπισμένους ολλανδούς αγρότες! Όποιος προμηθεύει τρόφιμα στην Ε.Ε. υπόκειται τώρα στους ίδιους παράλογους νόμους που τιμωρούν τους παραγωγούς τροφίμων στην Ε.Ε. (οι οποίοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη γη για να κάνουν χώρο για ανεμογεννήτριες και ηλιακούς συλλέκτες) και θα τους επιβληθεί πρόστιμο 5% του παγκόσμιου εμπορίου ΑΝΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ.

Δείτε σε ποιους εφαρμόζεται:

«Μεγάλες εταιρείες εκτός Ε.Ε.:

+/- 900 εταιρείες - > 450 εκατομμύρια ευρώ κύκλο εργασιών (καθαρό) στην Ε.Ε..

Η οδηγία περιέχει διατάξεις για τη διευκόλυνση της συμμόρφωσης και τον περιορισμό της επιβάρυνσης των εταιρειών, τόσο ως προς το πεδίο εφαρμογής όσο και ως προς την αλυσίδα αξίας.»

Η Ε.Ε. απλά αγαπά τη γραφειοκρατία (και την επιβολή υψηλότερων φόρων στις χώρες μέλη). Όπως γνωρίζετε, θεωρώ τη φορολογία ως κλοπή – και πιστεύω ότι το άρθρο 10 του συντάγματος των ΗΠΑ θα έπρεπε να καταργηθεί η «ευημερία» με τους φόρους να χρησιμοποιούνται μόνο για την εξυπηρέτηση του χρέους και την άμυνα!

«Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Επιτροπή θα δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό δίκτυο εποπτικών αρχών στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των εθνικών φορέων για τη διασφάλιση συντονισμένης προσέγγισης.»

Οι χώρες της Ε.Ε. έχουν περίπου ένα έτος για να εφαρμόσουν την οδηγία και τρία χρόνια μετά από αυτό για να εφαρμόσουν πλήρως την οδηγία.

«Τα κράτη μέλη πρέπει να μεταφέρουν την οδηγία στο εθνικό τους δίκαιο και να κοινοποιήσουν τα σχετικά κείμενα στην Επιτροπή έως τις 26 Ιουλίου 2026. Ένα έτος αργότερα, οι κανόνες θα αρχίσουν να εφαρμόζονται στον πρώτο όμιλο εταιρειών, ακολουθώντας μια κλιμακωτή προσέγγιση (με πλήρη εφαρμογή στις 26 Ιουλίου 2029).»

Η Ε.Ε. έχει εμμονή με τις «αλυσίδες αξίας». Επέβαλε Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) που χρεώνεται σε κάθε βήμα της αλυσίδας αξίας ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Κάθε βήμα "προσελκύει" μια χρέωση περίπου 20-25% της αξίας. Η εταιρεία Α κάνει ένα μέρος, χρεώνει ΦΠΑ 25% όταν πωλεί στην εταιρεία Β, η οποία προσθέτει αξία και χρεώνει 25% στην εταιρεία Γ επί της νέας αξίας και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής, στον τελικό ΦΠΑ που χρεώνει ο τελευταίος πωλητής σε έναν καταναλωτή. 

Αυτός ο φόρος είναι τρομερά οπισθοδρομικός – η σημασία του αντίκτυπου επιδεινώνεται όσο πιο χυλός είναι ο τελικός αγοραστής – και δεν υπήρξε αντιστάθμιση στους φόρους εισοδήματος ή άλλους φόρους – ήταν μια ευθεία αύξηση φόρου – ειδικά, σχετικά, στους φτωχούς, οι οποίοι διαφορετικά λάμβαναν φορολογικές ελαφρύνσεις για το εισόδημα με «προοδευτικό» τρόπο. Οι φτωχοί πιάστηκαν και αναγκάστηκαν να υποφέρουν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Κοινοβούλιο της Ε.Ε. και το Συμβούλιο των Ηγετών της Ε.Ε. με έναν πρόεδρο για κάθε φορά - έχουν ένα τυφλό σημείο. Υποθέτει ότι όλοι είναι μεσαίοι έως ανώτεροι εισοδηματίες, αντί για την πραγματικότητα ότι επιτέλους η μισή δεν είναι σε θέση να αντέξει οικονομικά τα βασικά της ζωής, πόσο μάλλον τα βασικά της ζωής για τα νοικοκυριά μεσαίου έως ανώτερου εισοδήματος. Δεν φροντίζει τους φτωχούς της. Τους τιμωρεί με παιδαριώδη και άσκοπα γραφειοκρατικά μέτρα.

Μέχρι τότε, η Ε.Ε. θα είναι σχεδόν εντελώς στερημένη από οποιαδήποτε οικονομία!

Υπάρχει ένα υφιστάμενο σύνολο κανόνων στην Ε.Ε. που περιορίζουν τα δημοσιονομικά ελλείμματα στο 3% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος στο 60% του ΑΕΠ.

Ακολουθεί η συνολική κατάσταση αυτών των «κανόνων»: 

Ευρωπαϊκή Ένωση 81,7% (από τον Μάρτιο του 2024). Ορισμένες χώρες συμμορφώνονται (υπάρχουν ζητωκραυγές για τη Δανία, το Κοσσυφοπέδιο και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης!), αλλά υπάρχουν εκείνες (όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία) που έχουν μεγάλη δύναμη στην Ε.Ε., οι οποίες είναι απελπιστικά χρεωμένες και, κατά τη συνήθη πορεία των γεγονότων, θα τους επιβληθούν πρόστιμα και θα τους απαγορευτούν τα δικαιώματα ψήφου σε οποιοδήποτε εποπτικό όργανο της Ε.Ε. - χρησιμοποιώντας τις ίδιες αρχές που περιέχονται στη νομοθεσία συμμόρφωσης!




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Πώς οι εκβιαστές για το κλίμα σχεδιάζουν να μας αναγκάσουν να μπούμε σε «έξυπνα Γκουλάγκ»
    https://primenews.press/pos-oi-ekviastes-gia-to-klima-schediazoun-na-mas-anagkasoun-na-boume-se-exypna-gkoulagk

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!