Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Η Σλοβακία ξεκινά αστυνομική έρευνα για τον Covid





Επόμενο – ταραχώδες – βήμα στην επαναξιολόγηση του Covid στη Σλοβακία.

Τώρα αναλαμβάνει η αστυνομία.

Εν τω μεταξύ, ο Fico λαμβάνει υποστήριξη από τις ΗΠΑ.



21 Οκτωβρίου 2024
από Thomas Oysmüller
Χρόνος ανάγνωσης: 2,7 λεπτά


Η εξεταστική επιτροπή Covid, με επικεφαλής τον βουλευτή Peter Kotlár, συνιστά τη διακοπή της θεραπείας mRNA στη Σλοβακία. Το TKP ανέφερε την πρωτοβουλία της Σλοβακίας και εξήγησε επίσης γιατί υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μέχρι να επιτευχθεί η απαγόρευση του mRNA. 

Ωστόσο, η είδηση έκανε μεγάλη βουτιά διεθνώς. Και στο εσωτερικό, τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δυναμικά.

Ο Kennedy Jr., ο ανεξάρτητος προεδρικός υποψήφιος στις ΗΠΑ, ο οποίος έκτοτε μεταπήδησε στο στρατόπεδο του Trump, έστειλε επιστολή στη Σλοβακία:

Προς τους πολίτες της σλοβακικής κυβέρνησης, τον δρα Peter Kotlár και τον πρωθυπουργό Robert Fico,

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Δρ Peter Kotlár και τον πρωθυπουργό Robert Fico για την απόφασή τους να προστατεύσουν την κυριαρχία της Σλοβακίας αρνούμενοι να υπογράψουν τον Διεθνή Υγειονομικό Κανονισμό (ΔΥΚ) του 2024. Επιπλέον, επικροτώ την έκκλησή της να διερευνηθεί η προέλευση της νόσου COVID-19 και τη δέσμευσή της να τερματίσει τους εμβολιασμούς κατά της νόσου COVID-19.


Η υποστήριξη από τις ΗΠΑ θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ρεαλιστική και να υπερβεί το γράμμα. Δηλαδή, αν ο Τραμπ κερδίσει τις εκλογές και ο Κέννεντυ πάρει μια θέση στη νέα κυβέρνηση στην Ουάσινγκτον. Ένα τέτοιο σενάριο δεν φαίνεται μη ρεαλιστικό.




Επί του παρόντος, ωστόσο, ο Peter Kotlár βρίσκεται στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης. Ένα μέλος του κοινοβουλίου από το κόμμα "Progessive Slovakia" ήταν σε θέση να ρωτήσει με αίτημα για πληροφορίες πόσα χρήματα λαμβάνει ο Kotlár για το έργο του - περίπου 1.000 ευρώ, "ίσως διπλάσια", λέει ο Oskar Dvořák, όπως αναφέρουν τα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης. Για αυτόν, αυτό είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ο Fico θέλει να δημιουργήσει «χάος» αντί να «κυβερνά».

Ταυτόχρονα, όμως, η κυβέρνηση συνεχίζει και την πορεία αντιμετώπισης της πανδημίας. Αλλά υπάρχουν επίσης ρωγμές εντός του σλοβακικού συνασπισμού. Για παράδειγμα, ο υπουργός Εσωτερικών, Matúš Šutaj Eštok, δήλωσε στη Σλοβακία τη Δευτέρα ότι θα συσταθεί αστυνομική μονάδα για τη διερεύνηση της λεγόμενης πανδημίας. «Ο υπουργός Εσωτερικών προέρχεται από το HLAS, την παράταξη ΕΕ-affine του συνασπισμού, η οποία έχει επίσης ακολουθήσει αυστηρά το αφήγημα του Covid. Αλλά ο Šutaj Eštok είναι κρίσιμος. Ρεπορτάζ για τα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης (αυτόματη μετάφραση):

Η ομάδα θα εξετάσει την κατανομή των κονδυλίων σε οργανισμούς δοκιμών (MOM), τις υπερτιμημένες αγορές ιατρικών προμηθειών, την αγορά εμβολίων σε μια εποχή που πιστεύει ότι δεν ήταν πλέον απαραίτητα και τα 20.000 θύματα Covid που ο υπουργός Εσωτερικών θεωρεί περιττά. «Αυτή η ομάδα έρευνας θα έχει όλα όσα χρειάζεται», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Το υπουργείο δικαιολογεί τον διορισμό της ομάδας λέγοντας ότι οι συνεχιζόμενες έρευνες από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου κερδίζουν δυναμική, έτσι ώστε μια ομάδα επιλεγμένων ερευνητών να επικεντρωθεί στην πανδημία.


Ο Kotlár, ο οποίος προέρχεται από το εθνικιστικό και επικριτικό για τον Covid SNS, δεν θα είναι μέλος της ομάδας έρευνας, είπε. Ωστόσο, ο Kotlár αναμένεται να συνεργαστεί. Θέλει να σχολιάσει την Τρίτη. Μετά την έκθεσή του, ο Kotlár επικρίθηκε επίσης από το HLAS.


Η εικόνα "Περιπολικό της Αστυνομίας της Σλοβακίας" από τον moje dielo επισημαίνεται με CC0 1.0.


ΠΗΓΗ: Slowakei startet polizeiliche Covid-Untersuchung (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ξανά: Στρατιώτης της Bundeswehr στη φυλακή για άρνηση εμβολιασμού
Και τώρα τί έχετε να πείτε, κύριε Lauterbach;


Δεκάδες χιλιάδες διαδηλώνουν στην Ιαπωνία κατά του νέου «αυτοενισχυόμενου» εμβολίου COVID
Στα τέλη του περασμένου μήνα, δεκάδες χιλιάδες Ιάπωνες πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο της κυβέρνησης να αναπτύξει ένα «αυτοενισχυόμενο» εμβόλιο mRNA COVID, το οποίο οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι στερείται μακροπρόθεσμων δεδομένων ασφάλειας.


Ο Καναδάς κινείται όλο και πιο κοντά στην ευθανασία κατά παραγγελία χωρίς εξαιρέσεις
Καθώς ο Καναδάς επεκτείνει το καθεστώς ευθανασίας, τα ευάλωτα άτομα όπως οι άστεγοι, οι παχύσαρκοι και οι πενθούντες προσφέρονται όλο και περισσότερο υποβοηθούμενη αυτοκτονία, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς ότι οι «διασφαλίσεις» διασφαλίζουν ότι το πρωτόκολλο παραμένει περιορισμένο στο πεδίο εφαρμογής του.


Τα κρούσματα καρκίνου στην Αγγλία σημείωσαν ρεκόρ - με σχεδόν 1.000 ανθρώπους να διαγιγνώσκονται κάθε μέρα

2 σχόλια:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!