Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Φυλακισμένη υπέρμαχος της ζωής λέει ότι κρατήθηκε σε απομόνωση για 22 ημέρες με τα φώτα αναμμένα 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα


Η Heather Idoni με την αδελφή DeeDee Byrne
Jim Hale/LifeSiteNews


Μια φυλακισμένη κρατούμενη υπέρ της προστασίας της ζωής εμφανίστηκε στο δικαστήριο με πλήρη δεσμά και δήλωσε ότι έχει τιμωρηθεί με παρατεταμένη απομόνωση.

 


Η Heather Idoni, κατηγορούμενη στις δίκες του νόμου Washington DC, FACE (Freedom to Access Clinic Entrances) Act, δήλωσε στο LifeSiteNews ότι έχει υποβληθεί σε 22 ημέρες απομόνωσης. 

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη, είπε ότι έλαβε αυτή την τιμωρία επειδή μοιράστηκε φαγητό με συγκρατούμενές της. 

Η Idoni ισχυρίστηκε ότι της επιτρεπόταν να περπατά έξω από το κελί της μόνο για δύο ώρες στη μέση της νύχτας κάθε μέρα και ότι τα φώτα του κελιού της ήταν συνεχώς αναμμένα. 

Η Idoni βρίσκεται στη φυλακή από τότε που καταδικάστηκε το περασμένο φθινόπωρο.

Ο συνάδελφος υπέρμαχος της ζωής Cal Zastro, ο οποίος ενώθηκε με την Idoni σε μια άλλη παραδοσιακή διάσωση υπέρ της ζωής στο Τεννεσί και έχει επίσης καταδικαστεί για παραβίαση του νόμου FACE, δήλωσε στο LifeSiteNews ότι όταν η Idoni μεταφέρθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου για δίκη στο Νάσβιλ, η μεσήλικη γυναίκα παρουσιάστηκε αλυσοδεμένη στους καρπούς, τη μέση και τα πόδια, σαν να ήταν επικίνδυνος εγκληματίας.

Ο Zastro είπε ότι, κατά την είσοδό του στην αίθουσα του δικαστηρίου, ο σοκαρισμένος δικαστής διέταξε να αφαιρεθούν τα δεσμά

Αρχικά ο αξιωματικός συμφώνησε να αφαιρέσει τα δεσμά από έναν μόνο καρπό για να επιτρέψει στην Idoni ελευθερία να γράφει, μια παραχώρηση απαραίτητη για να κρατήσει σημειώσεις, καθώς τότε εκπροσωπούσε τον εαυτό της στο δικαστήριο. 

Μόνο μετά από την επιμονή του αγανακτισμένου δικαστή αφαιρέθηκαν τελικά τα δεσμά και των δύο καρπών, αν και ο αξιωματικός άφησε τις αλυσίδες γύρω από τη μέση και τα πόδια της.

Η Idoni αντιμετωπίζει πάνω από 50 χρόνια φυλάκισης σε ομοσπονδιακή φυλακή και πάνω από 1 εκατομμύριο δολλάρια σε πρόστιμα για συμμετοχή σε αρκετές ειρηνικές διασώσεις υπέρ της ζωής στην Ουάσινγκτον, DC, Μίσσιγκαν και Τεννεσί. 

Εάν η Idoni λάβει τις μέγιστες ποινές σε αυτές τις περιπτώσεις, στις οποίες οι προηγούμενες κατηγορίες μπορούν να συνδυαστούν για να αυξήσουν τις επόμενες ποινές, θα έχει καταδικαστεί στη μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης στην ιστορία του κινήματος πολιτικής ανυπακοής των ΗΠΑ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Idoni συνέχισε να δίνει μαρτυρία για την πίστη της κατά τη διάρκεια της φυλάκισης και της κακομεταχείρισής της. 

Είπε στο LifeSiteNews τηλεφωνικά από τη φυλακή ότι γνωρίζει ότι «ο Θεός πρόκειται να δοξαστεί» και ότι κατά τη διάρκεια της φυλάκισής της «δεν υπήρξε ημέρα που να μην αισθάνθηκε την παρουσία Του».

Προβλέποντας πιθανή φυλάκιση για τη συμμετοχή της στη διάσωση υπέρ της ζωής το 2022 στην Ουάσινγκτον, DC, η Idoni είπε ότι προσευχόταν για δύο χρόνια για όλους όσους θα συναντούσε στη φυλακή. Αν και έχει συναντήσει φυλακισμένους που εμπλέκονται στον σατανισμό και τη μαγεία, η Idoni είπε ότι πιστεύει ότι ο Θεός «είναι σε θέση να με ελευθερώσει».

Ο χρόνος της πίσω από τα κάγκελα δεν πήγε χαμένος. 

Η Idoni μοιράστηκε την ιστορία ενός άνδρα που γνώρισε κατά τη μεταφορά του μεταξύ εγκαταστάσεων, ο οποίος της είπε ότι είχε πάρει τη φίλη του για να κάνει έκτρωση στο Λος Άντζελες. 

Οι δυο τους αποθαρρύνθηκαν από το να σκοτώσουν το παιδί τους όταν συνάντησαν κάποιους συμβούλους υπέρ της ζωής στο πεζοδρόμιο έξω από την κλινική. 

Ο άνδρας είπε στην Idoni ότι χάρη σε ηρωικές γυναίκες σαν κι αυτήν, το μωρό του θα γεννιόταν σε δύο μήνες. Η Idoni είπε ότι «ήταν καταχαρούμενος» όταν κατέβηκε από το όχημα μεταφοράς.

Η καταδίκη για την Idoni και τους άλλους pro-lifers του "D.C. Nine" θα πραγματοποιηθεί στις 14, 15 και 17 Μαΐου.

Το έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τους διεθνείς κανόνες για την ανθρώπινη μεταχείριση των κρατουμένων, με τίτλο Ελάχιστοι Κανόνες των Ηνωμένων Εθνών για τη Μεταχείριση των Κρατουμένων (οι Κανόνες του Νέλσον Μαντέλα), απαγορεύει την απομόνωση, «πέραν των 15 συνεχόμενων ημερών» (Κανόνας 44), θεωρώντας την «σκληρή, απάνθρωπη ή ταπεινωτική μεταχείριση ή τιμωρία». 

Οι Κανόνες του Νέλσον Μαντέλα (Κανόνας 43) απαγορεύουν επίσης την «απομόνωση ενός κρατουμένου σε ένα σκοτεινό ή συνεχώς φωτισμένο κελί».

Ο δικηγόρος της Idoni, Robert Dunn, δήλωσε στο LifeSiteNews ότι αν και η φυλακή μπορεί να δικαιούται τους δικούς της κανόνες, «θα πρέπει να συμμορφώνονται» με τα διεθνή πρότυπα που ορίζονται στους κανόνες του Μαντέλα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Πόρων Δικαιοσύνης, η διεθνής νομολογία υποστηρίζει ότι η ταπείνωση ενός κρατουμένου, συμπεριλαμβανομένης της κράτησης με σίδερα ποδιών και χειροπέδες, μπορεί να χαρακτηριστεί ως βασανιστήριο ή απάνθρωπη μεταχείριση και παραβίαση της αξιοπρέπειας.

Το LifeSiteNews επικοινώνησε επίσης με αξιωματούχους φυλακών στο κέντρο κράτησης της Αλεξάνδρειας της Βιρτζίνια, όπου δήλωσαν ότι δεν μπορούν να αποκαλύψουν καμμία πληροφορία ειδικά για έναν κρατούμενο.

Η εκτενής κάλυψη του LifeSiteNews για τις δοκιμές του DC Face Act μπορεί να βρεθεί εδώ.


ΠΗΓΗ: EXCLUSIVE: Jailed pro-lifer says she was kept in solitary confinement for 22 days with lights on 24/7 - LifeSite (lifesitenews.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!