Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Ο ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ Α Υ Τ Ο Κ Τ Ο Ν Ε Ι




Το αγωνιώδες σημείωμα αυτοκτονίας αναφέρει τον «κατακλυσμό της διπλής σκέψης» που οδήγησε τον καλόκαρδο ψυχίατρο στην απελπισία


Global Research, 07 Ιουνίου 2024
legalienate 8 Ιουνίου 2010


***

Ο Moshe Yatom, ένας εξέχων ισραηλινός ψυχίατρος που θεράπευσε με επιτυχία τις πιο ακραίες μορφές ψυχικής ασθένειας κατά τη διάρκεια μιας διακεκριμένης καρριέρας, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Τελ Αβίβ χθες από ένα προφανές τραύμα από πυροβολισμό. 


Ένα σημείωμα αυτοκτονίας στο πλευρό του εξήγησε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος ήταν ασθενής του τα τελευταία εννέα χρόνια, «μου ρούφηξε τη ζωή».


«Δεν το αντέχω πια», έγραψε ο Yatom.


«Η ληστεία είναι λύτρωση, το απαρτχάϊντ είναι ελευθερία, οι ακτιβιστές της ειρήνης είναι τρομοκράτες, η δολοφονία είναι αυτοάμυνα, η πειρατεία είναι νομιμότητα, οι Παλαιστίνιοι είναι Ιορδανοί, η προσάρτηση είναι απελευθέρωση, δεν υπάρχει τέλος στις αντιφάσεις του


Ο Φρόϋντ υποσχέθηκε ότι ο ορθολογισμός θα βασίλευε στα ενστικτώδη πάθη, αλλά ποτέ δεν συνάντησε τον Μπίμπι Νετανιάχου. Αυτός ο τύπος θα ήταν ικανός να ισχυριστεί ότι ο Γκάντι εφηύρε τις σιδηρογροθιές».



Οι ψυχίατροι είναι εξοικειωμένοι με την ανθρώπινη τάση να κάνουν μασάζ στην αλήθεια για να αποφύγουν να αντιμετωπίσουν συναισθηματικά ανησυχητικό υλικό, αλλά ο Yatom είχε προφανώς εκπλαγεί από αυτό που αποκάλεσε «καταρράκτη ψεμμάτων» που αναβλύζει από τον πιο επιφανή ασθενή του. 


Το προσωπικό του ημερολόγιο περιγράφει λεπτομερώς τη σταθερή αποσύνθεση της κάποτε ανίκητης προσωπικότητάς του κάτω από τον καταιγισμό ιδιοτελών εκλογικεύσεων που προέβαλε ο Νετανιάχου.


«Είμαι εντελώς σοκαρισμένος», δήλωσε ο γείτονας Yossi Bechor, του οποίου η οικογένεια έκανε τακτικά διακοπές με την οικογένεια του Yatom. 


«Ο Moshe ήταν η επιτομή της πλήρως ολοκληρωμένης προσωπικότητας και είχε θεραπεύσει δεκάδες σχιζοφρενείς πριν αρχίσει να εργάζεται για τον Bibi. Δεν υπήρχε καμμία εξωτερική ένδειξη ότι η περίπτωσή του ήταν διαφορετική από τις άλλες».


Αλλά ήταν. Ο Yatom έγινε όλο και πιο καταθλιπτικός από την πλήρη έλλειψη προόδου του στο να κάνει τον πρωθυπουργό να αναγνωρίσει την πραγματικότητα και τελικά υπέστη μια σειρά εγκεφαλικών επεισοδίων όταν προσπάθησε να κατανοήσει τη σκέψη του Νετανιάχου, την οποία χαρακτήρισε σε μια καταχώρηση ημερολογίου ως «μαύρη τρύπα αυτο-αντίφασης».


Το πρώτο από τα εγκεφαλικά επεισόδια του Yatom συνέβη όταν ο Νετανιάχου εξέφρασε την άποψή του ότι οι επιθέσεις του 911 στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη «ήταν καλές»


Η δεύτερη ακολούθησε μια συνεδρία στην οποία ο Νετανιάχου επέμεινε ότι το Ιράν και η ναζιστική Γερμανία ήταν ταυτόσημες. 


Και το τρίτο εγκεφαλικό συνέβη αφού ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν ήταν ένας «ιπτάμενος θάλαμος αερίων» και ότι όλοι οι Εβραίοι παντού «ζούσαν μόνιμα στο Άουσβιτς». 


Οι προσπάθειες του Yatom να ηρεμήσει την υστερία του Νετανιάχου ήταν εξαιρετικά επιβαρυντικές συναισθηματικά και συνήθως κατέληγαν σε αποτυχία.


«Το άλλοθι είναι πάντα το ίδιο σε αυτόν», παραπονέθηκε σε μια άλλη καταχώρηση ημερολογίου. «Οι Εβραίοι βρίσκονται στα πρόθυρα του αφανισμού στα χέρια των ρατσιστών γκογίμ και ο μόνος τρόπος για να σωθεί η κατάσταση είναι να πραγματοποιηθεί μια τελική σφαγή».


Ο Yatom προφανώς εργαζόταν για τη μετατροπή του ημερολογίου του σε βιβλίο για την υπόθεση Netanyahu


Αρκετά κεφάλαια ενός ημιτελούς χειρογράφου, με τίτλο "Psychotic On Steroids", ("Ψυχωτικός σε Στεροειδή") βρέθηκαν στη μελέτη του. 


Το παρακάτω απόσπασμα προσφέρει μια σπάνια ματιά στην εσωτερική λειτουργία του μυαλού ενός πρωθυπουργού, την ίδια στιγμή που αποκαλύπτει την τρομακτική πρόκληση που αντιμετώπισε ο Yatom στην προσπάθειά του να τον καθοδηγήσει στον ορθολογισμό:


Δευτέρα 8 Μαρτίου

«Ο Bibi ήρθε στις τρεις για την απογευματινή συνεδρία του. Στις τέσσερεις αρνήθηκε να φύγει και ισχυρίστηκε ότι το σπίτι μου ήταν στην πραγματικότητα δικό του


Στη συνέχεια, με κλείδωσε στο υπόγειο όλη τη νύχτα, ενώ διασκέδαζε πλουσιοπάροχα τους φίλους του στον επάνω όροφο


Όταν προσπάθησα να δραπετεύσω, με αποκάλεσε τρομοκράτη και με έδεσε με δεσμά


Ικέτευσα για έλεος, αλλά είπε ότι δύσκολα θα μπορούσε να δείξει έλεος σε κάποιον που δεν υπήρχε καν».

*

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης παραπάνω. Ακολουθήστε μας στο Instagram και το Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα της Global Research.

Ο Michael K. Smith είναι ο συγγραφέας των βιβλίων "Portraits of Empire" και "The Madness of King George", από την Common Courage Press. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο proheresy@yahoo.com.

Προτεινόμενη πηγή εικόνας







ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή, απ' ό,τι κατάλαβα, ο τύπος είναι σοβαρά κι ανησυχητικά μουρλός!! Λοιπόν, τα αόρατα χεράκια φαίνεται που τους τοποθετούν ανά τον κόσμο, διαλέγουν τους πιο ψυχασθενείς ώστε και να είναι χειραγωγήσιμοι αλλά και για να μην έχουν καμμία συνείδηση ώστε να διαπράττουν τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα.

    Σαμπως, ο δικός μας πάει πίσω;;;;;

    Πάντως, μήπως δεν είναι καν αυτοκτονία;

    Ο συγχωρενενος ετοίμαζε βιβλίο που θα τον έκανε ρόμπα τον ψυχάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!