Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Η Μαρίν Λεπέν τερματίζει (;;...) την «οδυνηρή εποχή της παγκοσμιοποίησης: είμαστε έτοιμοι να αποκαταστήσουμε τη χώρα, έτοιμοι να επαναφέρουμε τη Γαλλία στη ζωή» (βίντεο)




"Είμαστε έτοιμοι να αποκαταστήσουμε τη χώρα, έτοιμοι να επαναφέρουμε τη Γαλλία στη ζωή." - Marine Le Pen


Παρίσι, Γαλλία – Οι άνεμοι της αλλαγής σαρώνουν τη Γαλλία και την Ευρώπη, καθώς οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις αποκάλυψαν μια ισχυρή άνοδο του συντηρητικού αισθήματος. 

Ο γαλλικός λαός εξέφρασε με τόλμη τη δυσαρέσκειά του για τη σημερινή αριστερή κυβέρνηση και έδειξε ισχυρή υποστήριξη στα συντηρητικά ιδεώδη

Η διάλυση της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, και οι πρόσφατες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σηματοδότησαν μια κρίσιμη στιγμή στο πολιτικό τοπίο της ηπείρου.


Η τολμηρή κίνηση της Γαλλίας: Διάλυση της Εθνοσυνέλευσης

Η ανακοίνωση του προέδρου Μακρόν για τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης έχει χαράξει μια νέα πολιτική πορεία για τη Γαλλία. 

Αυτή η αποφασιστική δράση, που θεωρείται ως απάντηση στην αυξανόμενη δημόσια διαφωνία και την αυξανόμενη δημοτικότητα του Rassemblement National (Εθνικός Συναγερμός), ανοίγει το δρόμο για νέες βουλευτικές εκλογές. 

Η Μαρίν Λεπέν, ηγέτης του Εθνικού Συναγερμού, εκφώνησε μια συγκλονιστική ομιλία επιβεβαιώνοντας την ετοιμότητα του κόμματός της να «ασκήσει εξουσία, να ισιώσει τη χώρα και να κάνει τη Γαλλία να ζωντανέψει ξανά».

Στην ομιλία της, η Λεπέν γιόρτασε τον ιστορικό χαρακτήρα των πρόσφατων εκλογών, όπου ο Εθνικός Συναγερμός συγκέντρωσε περισσότερο από το 32% των ψήφων, το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών. 

Επαίνεσε συγκεκριμένα τον Jordan Bardella, τον νέο και δυναμικό ηγέτη που ηγήθηκε της εκστρατείας του Εθνικού Συναγερμού στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 


Jordan Bardella



Ο Bardella, σε ηλικία μόλις 28 ετών, έχει γίνει εξέχουσα προσωπικότητα στη γαλλική πολιτική. Οι αδιάκοπες προσπάθειές του και η ικανότητά του να συνδέεται με τους πολίτες ήταν καθοριστικές για την επιτυχία του κόμματος.

«Επιτρέψτε μου να απευθύνω τα θερμότερα συγχαρητήριά μου στον Jordan Bardella για αυτή την πολύ όμορφη εκστρατεία», δήλωσε η Λεπέν, υπογραμμίζοντας την αφοσίωσή του να ταξιδεύει σε όλη τη Γαλλία, να συναντά συμπατριώτες και να στέκεται ανθεκτικός απέναντι στη «στρατηγική του ψεύδους και της συκοφαντίας» της αντιπολίτευσης.

0:00 / 3:42



Πρόωρες εκλογές: επείγουσα έκκληση στις κάλπες

Η διάλυση της Εθνοσυνέλευσης πυροδότησε την ανάγκη για πρόωρες εκλογές, μια επείγουσα και απρογραμμάτιστη κλήση στις κάλπες. 

Οι πρόωρες εκλογές διεξάγονται νωρίτερα από το προγραμματισμένο για την αντιμετώπιση άμεσων πολιτικών προκλήσεων ή την αξιοποίηση ευνοϊκών συνθηκών για το κυβερνών κόμμα. 

Σε αυτή την περίπτωση, θεωρούνται ως απάντηση στο αυξανόμενο συντηρητικό κύμα και τη δημόσια δυσαρέσκεια με την τρέχουσα κυβέρνηση. 

Αυτές οι εκλογές θα καθορίσουν τη νέα σύνθεση της Εθνοσυνέλευσης και θα μπορούσαν να αλλάξουν σημαντικά την ισορροπία δυνάμεων στη Γαλλία.



Ευρωεκλογές: Ένα συντηρητικό κύμα

Οι πρόσφατες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που διεξήχθησαν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2024, αποκάλυψαν μια σημαντική στροφή προς συντηρητικά και εθνικιστικά κινήματα

Στις εκλογές αυτές εκατομμύρια Ευρωπαίοι ψήφισαν για να εκλέξουν τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα αξιοσημείωτα σε αρκετές βασικές χώρες:

Στη Γαλλία, ο Εθνικός Συναγερμός αναδείχθηκε νικητής, εξασφαλίζοντας περισσότερο από το 32% των ψήφων. Αυτό ήταν το υψηλότερο σκορ για οποιοδήποτε κόμμα εδώ και τέσσερεις δεκαετίες, αντανακλώντας την ευρεία δυσαρέσκεια με τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης.

Στην Ιταλία, το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας της Τζώρτζια Μελόνι σημείωσε σημαντικά ποσοστά, κερδίζοντας την υποστήριξη του κοινού με μια πλατφόρμα που δίνει έμφαση στην εθνική ταυτότητα και την οικονομική μεταρρύθμιση. Αύξησαν τις έδρες τους από 10 σε 27 (αποτελέσματα ευρωπαϊκών εκλογών 2024) (EU Reporter).

Στη Σουηδία, οι Σουηδοί Δημοκράτες είδαν μια αύξηση της υποστήριξης. Υποστήριξαν αυστηρότερες μεταναστευτικές πολιτικές και εστίαση στις παραδοσιακές αξίες. Κέρδισαν το 17% των ψήφων, κερδίζοντας 21 έδρες.

Στην Ουγγαρία, το κόμμα Fidesz του Βίκτωρα Ορμπάν διατήρησε την ισχυρή του θέση, προωθώντας πολιτικές που δίνουν προτεραιότητα στα εθνικά συμφέροντα και αντιστέκονται στην υπέρβαση της Ε.Ε., εξασφαλίζοντας 14 έδρες.

Στην Πολωνία, το κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη του Jarosław Kaczyński συνέχισε να απολαμβάνει ισχυρή υποστήριξη. Εστιάζοντας στον κοινωνικό συντηρητισμό και τον οικονομικό εθνικισμό, συγκέντρωσε το 27% των ψήφων και 24 έδρες.

Στο Βέλγιο, η Νέα Φλαμανδική Συμμαχία (N-VA) και το Vlaams Belang κέρδισαν σημαντικό έδαφος, με το Vlaams Belang να εξασφαλίζει 13 έδρες και το N-VA 14 έδρες.

Στην Πορτογαλία, το κόμμα Chega, υπό την ηγεσία του André Ventura, είδε αύξηση της υποστήριξης με την ισχυρή στάση του για τη μετανάστευση και την οικονομική μεταρρύθμιση, κερδίζοντας το 10% των ψήφων και 8 έδρες.

Στην Αυστρία, το Κόμμα της Ελευθερίας της Αυστρίας (FPÖ) διπλασίασε τον αριθμό των ευρωβουλευτών του από 3 σε 6.

Στη Φινλανδία, το Φινλανδικό Κόμμα είχε ισχυρές επιδόσεις, δίνοντας έμφαση στην εθνική ταυτότητα και τον ευρωσκεπτικισμό, εξασφαλίζοντας το 18% των ψήφων και 14 έδρες.

Στη Γερμανία, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) σημείωσε σημαντική αύξηση της υποστήριξης, κερδίζοντας 6 έδρες (τώρα είναι 15 έδρες και είναι το δεύτερο ισχυρότερο πολιτικό κόμμα στη Γερμανία), αντανακλώντας την αυξανόμενη δυσαρέσκεια με τα παραδοσιακά κόμματα και την επιθυμία για πιο εθνικιστικές πολιτικές.

Στην Ισπανία, το συντηρητικό κόμμα Vox αύξησε το ποσοστό ψήφου του στο 15%, εξασφαλίζοντας 9 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το Λαϊκό Κόμμα (PP) σημείωσε επίσης ποσοστά, κερδίζοντας το 26% των ψήφων και εξασφαλίζοντας 19 έδρες, υποδεικνύοντας μια σημαντική στροφή προς τη δεξιά πολιτική.

Σε ολόκληρη την ήπειρο, αυτές οι εκλογές σηματοδότησαν μια οριστική στροφή προς συντηρητικές και εθνικιστικές ιδεολογίες, αμφισβητώντας τα υπάρχοντα φιλελεύθερα και παγκοσμιοποιημένα πλαίσια που κυριάρχησαν στην ευρωπαϊκή πολιτική τα τελευταία χρόνια.


Έκκληση για αλλαγή στη Γαλλία

Η ομιλία της Λεπέν δεν ήταν απλώς μια γιορτή, αλλά μια κραυγή συσπείρωσης. Περιέγραψε την ετοιμότητα του Εθνικού Συναγερμού να αντιμετωπίσει πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία, συμπεριλαμβανομένης της μαζικής μετανάστευσης, της αγοραστικής δύναμης και της επανεκβιομηχάνισης. 

«Είμαστε έτοιμοι να αποκαταστήσουμε τη χώρα», δήλωσε, προτρέποντας τους Γάλλους να ενωθούν με το κόμμα της για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Το μήνυμά της επεκτάθηκε πέρα από τη Γαλλία. Απευθύνθηκε στους ηγέτες των Βρυξελλών και προανήγγειλε το τέλος της «οδυνηρής εποχής της παγκοσμιοποίησης». 

Εξέφρασε αισιοδοξία και ευθύνη για το μέλλον, θεωρώντας τα αποτελέσματα των εκλογών ως απόδειξη της σαφήνειας, του θάρρους και της ανεξαρτησίας του λαού.


Οι επιπτώσεις για την Ευρώπη
Τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών απηχούν τις ευρύτερες τάσεις σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου πολλές χώρες έχουν δει μια αναζωπύρωση συντηρητικών και εθνικιστικών αισθημάτων. 

Αυτή η μετατόπιση αντανακλά την αυξανόμενη απογοήτευση με τις υπάρχουσες πολιτικές δομές και την επιθυμία για πολιτικές που δίνουν προτεραιότητα στα εθνικά συμφέροντα και την κυριαρχία.


Παγκόσμιες αλλαγές

Τα πρόσφατα γεγονότα στη Γαλλία αντιπροσωπεύουν μια σημαντική πολιτική επανευθυγράμμιση, με τον γαλλικό λαό να εκφράζει το αίτημά του για αλλαγή με αδιαμφισβήτητη σαφήνεια. 

Η διάλυση της Εθνοσυνέλευσης και τα αποτελέσματα των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σηματοδοτούν ένα ισχυρό αίτημα για συντηρητική διακυβέρνηση, με τον Εθνικό Συναγερμό να τοποθετείται ως ηγετική δύναμη έτοιμη να οδηγήσει τη χώρα προς μια νέα κατεύθυνση. 

Αυτή η ιστορική στιγμή υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα του γαλλικού λαού και δημιουργεί προηγούμενο για ένα ευρύτερο συντηρητικό κύμα σε όλη την Ευρώπη.

Καθώς οι Γάλλοι προετοιμάζονται για τις επερχόμενες πρόωρες εκλογές, ο κόσμος παρακολουθεί στενά, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες για μια μετασχηματιστική περίοδο στη γαλλική και ευρωπαϊκή πολιτική. 

Η αναβίωση των συντηρητικών αξιών και της ηγεσίας δεν είναι μόνο ένα γαλλικό φαινόμενο, αλλά μέρος ενός ευρύτερου κινήματος που αναδιαμορφώνει το πολιτικό τοπίο σε ολόκληρη την ήπειρο και εμπνέει παρόμοιες αλλαγές παγκοσμίως.



ΠΗΓΗ: Marine Le Pen Ends the 'Painful Globalist Era: We Are Ready to Restore the Country, Ready to Bring France Back to Life' (Video) - RAIR (rairfoundation.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Οι επικυρίαρχοι άλλαξαν τα πιόνια για να καθησυχάσουν τα πρόβατα.
    Όλοι είναι ελεγχόμενοι και εξαγορασμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!