Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Μπαταρία ηλεκτρονικού σκούτερ έπιασε φωτιά: ΕΠΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΗΚΑΝ!




Ένα ηλεκτρονικό σκούτερ λέγεται ότι είναι υπεύθυνο για μια κόλαση από φλόγες στο Hampshire του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία οδήγησε στην καταστροφή επτά σπιτιών το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.
Οι ειδικοί και η πυροσβεστική υπηρεσία προειδοποιούν για αυξανόμενες πυρκαγιές που προκαλούνται από τις μπαταρίες ηλεκτρονικών ποδηλάτων και σκούτερ και προειδοποιούν ότι οι συσκευές πρέπει να φορτίζονται μόνο υπό επίβλεψη.

Γύρω στις 9:40 μ.μ. το βράδυ της Τετάρτης, μια σειρά από σπίτια στο Gasport (Hampshire, Αγγλία) τυλίχτηκαν στις φλόγες: Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, μια ελαττωματική μπαταρία ηλεκτρονικού σκούτερ εικάζεται ότι  ξεκίνησε τη φωτιά. 

Οι φλόγες εξαπλώθηκαν τόσο γρήγορα που σχεδόν ολόκληρη η σειρά των κτιρίων έπιασε φωτιά. Οι κάτοικοι κατάφεραν να φτάσουν εγκαίρως σε ασφάλεια, εννέα ενήλικες και τέσσερα παιδιά έπρεπε να απομακρυνθούν από ένα από τα σπίτια. 

Παρ' όλο που κανείς δεν τραυματίστηκε, αυτοί οι άνθρωποι, μαζί με την σοκαρισμένη γειτονιά, έπρεπε να παρακολουθήσουν καθώς ό, τι είχαν, είχε καταβροχθιστεί από τις φλόγες. «Όλα χάθηκαν», σχολίασε στη Sun μια τρομοκρατημένη κάτοικος, η οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει ένα από τα φλεγόμενα σπίτια με τις πιτζάμες της.

Χρειάστηκαν δέκα πυροσβεστικά οχήματα, μια περιστρεφόμενη σκάλα και ειδικά οχήματα, καθώς και περισσότεροι από 60 πυροσβέστες για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο. 

Συνολικά, η σειρά κατοικιών αποτελούνταν από οκτώ σπίτια, από τα οποία μόνο ένα επέζησε από τη φωτιά αλώβητο. Τα υπόλοιπα σπίτια είναι ως επί το πλείστον ασταθή και η οροφή αρκετών έχει ήδη καταρρεύσει.

Αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές περιπτώσεις πυρκαγιών που προκαλούνται από μπαταρίες ηλεκτρονικών ποδηλάτων και ηλεκτρονικών σκούτερ, όπως παρατηρούνται πλέον σε εθνικό επίπεδο, εξήγησε η Lesley Rudd της οργάνωσης "Electrical Safety First". 

Όπως αναφέρει η Telegraph, ο αριθμός των πυρκαγιών στο Λονδίνο που προκλήθηκαν μόνο από την έκρηξη μπαταριών ηλεκτρονικών ποδηλάτων αυξήθηκε σε 149 το 2023 - αύξηση 71% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η πυροσβεστική υπηρεσία επισημαίνει ότι τα ηλεκτρονικά ποδήλατα και τα ηλεκτρονικά σκούτερ με μπαταρίες ιόντων λιθίου μπορούν να πάρουν φωτιά γρήγορα και χωρίς προειδοποίηση

«Ο κύριος κίνδυνος προκύπτει όταν τα ηλεκτρονικά ποδήλατα και τα ηλεκτρονικά σκούτερ φορτίζονται και αφήνονται χωρίς επίβλεψη σε σπίτια ή σε κοινόχρηστους χώρους, όπως διάδρομοι και κλιμακοστάσια. 

Η φόρτιση μπαταριών λιθίου σε εσωτερικούς χώρους αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς, ειδικά εάν η φόρτιση γίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ οι επιβάτες κοιμούνται», δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής και Υπηρεσίας Διάσωσης του Hamphsire και του Isle of Wight.

Ο επικεφαλής του σταθμού κάλεσε τους ιδιοκτήτες τέτοιων οχημάτων να είναι προσεκτικοί: «Προτρέπουμε τους ανθρώπους να παρακολουθούν τα ηλεκτρονικά σκούτερ και τα ηλεκτρονικά ποδήλατά τους κατά τη φόρτιση και να σκεφτούν προσεκτικά πού να τα αποθηκεύσουν. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να αποθηκεύονται έξω. Ωστόσο, εάν πρέπει να αποθηκευτούν σε εσωτερικούς χώρους, αποφύγετε να μπλοκάρετε τις οδούς διαφυγής». 

Έτσι, άρα γε, μοιάζει η τεχνολογία του μέλλοντος;


ΠΗΓΗ: E-Scooter-Akku fing Feuer: Sieben Reihenhäuser abgebrannt (report24.news)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



 
ΣΧΕΤΙΚΑ:

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων καταρρέουν σε όλη την Ευρώπη
Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι πωλήσεις νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 30% τον περασμένο μήνα, οδηγώντας σε συνολική πτώση 12,5% στην Ευρώπη.

2 σχόλια:

  1. Ωστόσο όλοι όσοι ανά τήν υφήλιο καταπίνουν αμάσητα τίς σωρηδόν στά ΜΜΕ διαφημίσεις γιά ηλεκτρικά οχήματα παντός τύπου, συνεχίζουν αμέριμνοι νά τά αγοράζουν καί νά τά χρυσοπληρώνουν.

    Όταν τυχόν μαζί μέ τό (όποιο) όχημά τους, γίνει ΚΑΡΒΟΥΝΟ καί τό σπίτι τους καί κινδυνέψουν καί οι ίδιοι, τότε ίσως καταλάβουν!

    Ίσως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, όλοι αυτοί οι αφελείς έως εκεί που δέν περιγράφεται ( ή εύπιστοι;) δέν βλέπουν τά πασίγνωστα - καί εδώ στήν Ελλάδα - αμερικάνικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που καίγονται σάν λαμπάδες κυρίως τά βράδια όταν φορτίζονται καί καρβουνιάζουν τό οτιδήποτε υπάρχει γύρω τους, είτε γκαράζ, είτε σπίτι, είτε αποθήκη;

      Καί που η αμερικάνικη πυροσβεστική ψάχνει νέα πρωτόκολλα κατασβέσεως μέ ειδικά χημικά σέ αφρό, αφού οι κλασσικές καί παραδοσιακές μέθοδοι μέ τό νερό δέν κάνουν απολύτως τίποτα;

      Οι αμερικάνικες ιστοσελίδες είναι γεμάτες εδώ καί χρόνια από αυτά τά περιστατικά, αλλά τά ίδια γίνονται - δηλαδή παρανάλωμα! - καί στήν Γαλλία καί στήν Κίνα μέ ηλεκτρικά λεωφορεία!

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!