Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Άλμπερτ Μπουρλά: Η παραπληροφόρηση θα μπορούσε να προκαλέσει άλλο ένα Ολοκαύτωμα





Σε συνέντευξή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer περιέγραψε την παραπληροφόρηση ως «το χειρότερο» πράγμα που είχε δει κατά τη διάρκεια της «πανδημίας». 

Επιπλέον, συνέκρινε ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες που αμφισβητούν την «επιστήμη» με τον Γιόζεφ Γκέμπελς, ο οποίος διέδωσε παραπληροφόρηση για τους Εβραίους.







Σε συνέντευξή του στις 31 Ιανουαρίου 2023 στο Fuqua Business School του Πανεπιστημίου Duke, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, περιέγραψε την παραπληροφόρηση ως «το χειρότερο» πράγμα που είχε δει κατά τη διάρκεια της «πανδημίας» του κορωνοϊού. 


Ταυτόχρονα, συνέκρινε ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες που επικρίνουν την «επιστήμη» με τον Josef Goebbels, ο οποίος διέδωσε παραπληροφόρηση για τους Εβραίους.


Η Rebekah Barnett έβγαλε το ανείπωτο βίντεο του Μπουρλά από τη λήθη και το δημοσίευσε στην πύλη Dystopian Down Under. Στη συζήτηση με τον Dean Bill Boulding, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer φλερτάρει με τον καλύτερο τρόπο.


Ο Boulding επαινεί τον Μπουρλά που έκανε «ένα θαύμα» επειδή η εταιρεία του έφερε το «εμβόλιο» στην αγορά τόσο γρήγορα και «επέτρεψε στον κόσμο να κινηθεί ξανά». 


Όταν ρωτήθηκε πώς ο Μπουρλά και η ομάδα του μπόρεσαν να αντέξουν το γεγονός ότι δεν γιορτάστηκαν ως «ήρωες» από όλους για αυτό, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer συνεχίζει για την ευγνωμοσύνη που έχουν δείξει σε αυτόν και την ομάδα του.


Οι υπάλληλοι της Pfizer δεν χρειάστηκε να πληρώσουν σε εστιατόρια, προσεγγίστηκαν θερμά από ξένους στα σούπερ μάρκετ εάν φορούσαν λογότυπο της Pfizer στα ρούχα τους. Ο Μπουρλά περιγράφει την «αγάπη» που τους έδειξαν για τη δουλειά τους ως «πέρα από κάθε φαντασία». Αυτό αξίζει περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο στον κόσμο (από το μίνιμουμ 19:00).


Αλλά στο τέλος, το θέμα του «εμβολιασμού» έχει πολιτικοποιηθεί και η κατάσταση έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της τους τελευταίους μήνες, ο Μπουρλά παραπονιέται και το αφήνει να γίνει γνωστό:


«[Η παραπληροφόρηση] είναι το χειρότερο πράγμα που έχω βιώσει κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας και αυτή είναι η χειρότερη εμπειρία μου. Δεν μιλάω για παραπληροφόρηση, η οποία είναι ψευδής, αλλά μπορεί να είναι αθώα. Οι άνθρωποι που τα διαδίδουν δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε, δεν ξέρουν καλύτερα. Μιλάω για την παραπληροφόρηση, για τη σκόπιμη και εν γνώσει διάδοση κακόβουλων πληροφοριών που συνήθως στοχεύουν τα πιο βασικά ένστικτα των ανθρώπων, για παράδειγμα, τον φόβο, την ξενοφοβία και άλλα - και αυτό είναι σαφώς αντιεπιστημονικό».


Στο παρελθόν, υπήρχε κάτι σαν «ένα» επιστημονικό Ο Μπουρλά συνεχίζει. Αν και υπήρχαν και μερικοί άνθρωποι που διαφωνούσαν, γενικά οι άνθρωποι ήξεραν ποια επιστήμη μπορούσαν να πιστέψουν. Αλλά οι επικριτές είχαν καταστήσει αδύνατη την πίστη στην επιστήμη. Φυσικά, ο Μπουρλά γνωρίζει επίσης πώς επιτεύχθηκε αυτό:


Για παράδειγμα, από έναν επιστήμονα που ισχυρίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το αντίθετο από αυτό που είπαν 99.000 άλλοι επιστήμονες. Και οι δύο ψήφοι είχαν την ίδια βαρύτητα. Γι' αυτό πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ μεγάλη κοινωνική κρίση».


Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, ανακοινώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer και κάνει συγκρίσεις με τον εθνικοσοσιαλισμό:


«Το Ολοκαύτωμα δεν ξεκίνησε στο Άουσβιτς, το Ολοκαύτωμα ξεκίνησε με τον Γκέμπελς. Τη στιγμή που άρχισε να διαδίδει παραπληροφόρηση για τους Εβραίους, για το πόσο κακοί και κακοί είναι (...). Με αυτόν τον τρόπο, ήταν σε θέση να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για τα εγκλήματα που ακολούθησαν στο Άουσβιτς. Και αν δεν κάνουμε τίποτα τώρα, φοβάμαι ότι αυτό που συνέβη μια φορά μπορεί να συμβεί ξανά».

Η σύνδεση του Ολοκαυτώματος με την «πανδημία» υπήρξε ιερή αγελάδα από την αρχή της «πανδημίας», σχολιάζει ο Barnett σχετικά με αυτές τις δηλώσεις. 


Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όρμησαν σε όποιον τολμούσε ακόμη και να πει τη «λέξη Ολοκαύτωμα». Έχουν δημοσιευθεί πολλά άρθρα που εξηγούν γιατί είναι ηθικά και πραγματικά λάθος να συγκρίνουμε τα μέτρα Covid και τη δυναμική ισχύος κατά την περίοδο του κορωνοϊού με τους Ναζί και το Ολοκαύτωμα.


Ο Άλμπερτ Μπουρλά, γιος Ελληνοεβραίων επιζώντων του Ολοκαυτώματος, από την άλλη πλευρά, αναφερόταν συχνά στο Ολοκαύτωμα στις δημόσιες δηλώσεις του για την ιατρική, τον Covid, τα εμβόλια και τον αντισημιτισμό, σημειώνει ο Barnett.


Ο Μπουρλά όχι μόνο έλαβε το ελεύθερο να χρησιμοποιεί τακτικά τη μνήμη του Ολοκαυτώματος στη διαφήμισή του για τη βιομηχανία του, την εταιρεία του και τα προϊόντα του. 


Η εβραϊκή ομάδα λόμπι «Anti-Defamation League» του απένειμε επίσης το «Βραβείο Θάρρους κατά του Μίσους» το 2022 επειδή «ηγήθηκε των προσπαθειών για την επιτυχή ανάπτυξη και χρήση του εμβολίου Covid-19 και ταυτόχρονα μίλησε θαρραλέα κατά της παραπληροφόρησης και του μίσους.



Από:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!