Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνυ Μπλερ συνεργάζεται με ιδιωτικές εταιρείες τεχνολογίας πιέζοντας τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν βιομετρικές ψηφιακές ταυτότητες για όλους τους ανθρώπους



Ο Μπλερ είναι από καιρό υποστηρικτής της χρήσης της τεχνολογίας για τη δημιουργία ψηφιακών σκλάβων σε ένα σύστημα πλήρους επίγνωσης της πληροφορίας. Εν ολίγοις, Big Brother.


Leo Hohmann
25 Ιουλίου 2024



Μια ΜΚΟ που υποστηρίζει την τεχνητή νοημοσύνη και διευθύνεται από τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνυ Μπλερ, μαζί με τους διευθύνοντες συμβούλους δύο από τους κορυφαίους παρόχους βιομετρικών ψηφιακών ταυτοτήτων στον κόσμο, καλούν τη νέα βρετανική κυβέρνηση να επιταχύνει την πορεία της χώρας προς μια αναγκαστική ψηφιακή ταυτότητα για όλους τους πολίτες.

Το Ινστιτούτο Τόνυ Μπλερ για την Παγκόσμια Αλλαγή, το οποίο συμβουλεύει κυβερνητικούς ηγέτες σε όλο τον κόσμο, ζητά επίσης ένα νέο παγκόσμιο σύστημα ψηφιακής ταυτότητας που θα τροφοδοτείται από τεχνητή νοημοσύνη. Το ινστιτούτο δημοσίευσε ένα έγγραφο τον Μάϊο του 2024 με τίτλο Διακυβέρνηση στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης: Ένα νέο μοντέλλο για τον μετασχηματισμό του κράτους.

Σύμφωνα με άρθρο στην ιστοσελίδα Biometric Update, ο βουλευτής του Ηνωμένου Βασιλείου Peter Kyle, ο νέος υπουργός Επιστημών, Καινοτομίας και Τεχνολογίας, πιέζεται να επιταχύνει την εφαρμογή των ψηφιακών ταυτοτήτων από την κυβέρνηση.

Μια ανοιχτή επιστολή από τον Robin Tombs, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας βιομετρικών στοιχείων Yoti, καλεί τη νέα κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να περάσει νομοθεσία που απαιτεί ψηφιακή ταυτότητα και τα λεγόμενα μέτρα ασφάλειας στο διαδίκτυο, όπως η χρήση σαρώσεων προσώπου που δημιουργούνται από AI για την επαλήθευση της ηλικίας των ανθρώπων στο διαδίκτυο και σε καταστήματα λιανικής πώλησης.

Μια επιστολή για παρόμοια θέματα απευθύνθηκε στον Kyle από στελέχη μιας άλλης εταιρείας βιομετρικών στοιχείων, της OIX, οι οποίοι, όπως και η Tombs, υποδηλώνουν ότι υπάρχει οικονομικό όφελος που μπορεί να αποκτηθεί από ένα «πιο ώριμο οικοσύστημα ψηφιακής ταυτότητας», σύμφωνα με το Biometric Update.

Ο Tombs γράφει στην επιστολή του προς τον αξιωματούχο του Ηνωμένου Βασιλείου:

«Αυτό το πλαίσιο θα επιτρέψει στους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου να χρησιμοποιούν ψηφιακές ταυτότητες με την ίδια εμπιστοσύνη όπως τα έντυπα έγγραφα σε περισσότερες περιπτώσεις, γεγονός που θα βελτιώσει την προσβασιμότητα των υπηρεσιών που παρέχονται από οργανισμούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα».

Λέει ότι η ζήτηση για ψηφιακή ταυτότητα αυξάνεται μεταξύ των καταναλωτών του Ηνωμένου Βασιλείου, με περισσότερους από 4,5 εκατομμύρια ανθρώπους να κατεβάζουν μία από τις βιομετρικές εφαρμογές σάρωσης προσώπου της Yoti.

Ο Tombs σημείωσε επίσης ότι η επιστήμη που υποστηρίζει τη βιομετρική εκτίμηση της ηλικίας του προσώπου έχει αυξηθεί δραματικά.

Το Biometric Update αναφέρει ότι παρόμοια επιχειρήματα υπέρ των ψηφιακών ταυτοτήτων γίνονται σε πρόσφατο σχόλιο που συνέγραψε ο Γιάννης Θεοδώρου, ανώτερος σύμβουλος για την προώθηση της ψηφιακής ταυτότητας στο Tony Blair Institute for Global Change. Το άρθρο συντάχθηκε από κοινού με στελέχη της iProov, η οποία είναι ένας ακόμη ιδιωτικός εργολάβος που επωφελείται από την παγκόσμια μετάβαση από το χαρτί στη βιομετρική ψηφιακή ταυτότητα.

Στο άρθρο, ο λακές του Τόνυ Μπλερ συνεργάζεται με το iProov για να υποστηρίξει την ψηφιακή ταυτότητα όχι μόνο στη Βρετανία, αλλά και διεθνώς.

Το Biometric Update γράφει:


Όλα αυτά μας προετοιμάζουν για έναν κόσμο στον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη ελέγχει τα πάντα

Όταν συνδυάζεται με τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών (CBDC), η ψηφιακή ταυτότητα που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη θα ελέγχει τις ανθρώπινες συναλλαγές, όλες τις ανθρώπινες κινήσεις, όλη την ανθρώπινη έκφραση, όλα θα γίνονται υπό το άγρυπνο βλέμμα του Big Brother. 

Αυτό ήταν πάντα το υγρό όνειρο των παγκοσμιοποιημένων ελίτ εξουσίας, το μόνο νέο πράγμα είναι ότι ο Μεγάλος Αδελφός θα τροφοδοτείται από την τεχνολογία AI, όχι από έναν μόνο ανθρώπινο δικτάτορα όπως οι δυστοπικοί συγγραφείς έχουν φανταστεί εδώ και καιρό.

Το Biometric Update εξηγεί περαιτέρω:


Τα chatbots AI μπορούν να διευκολύνουν τη χρήση ψηφιακής ταυτότητας, υποστηρίζουν το iProov και το Ινστιτούτο Μπλερ. Η τεχνητή νοημοσύνη και η ψηφιακή ταυτότητα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί για τη βελτίωση εξατομικευμένων και στοχευμένων υπηρεσιών. Τα αξιόπιστα δεδομένα μπορούν να ενημερώσουν αξιόπιστες αυτοματοποιημένες αποφάσεις, ισχυρίζονται. Επιπλέον, η αυτοματοποιημένη επαλήθευση ταυτότητας και ο εντοπισμός απάτης μπορούν να συμβάλουν στον μετριασμό των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Το έγγραφο συνιστά στις κυβερνήσεις να επενδύσουν στην έρευνα και ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, να εφαρμόσουν ολοκληρωμένα πλαίσια για την ψηφιακή ταυτότητα και να προωθήσουν την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού. Θα πρέπει να θέσουν σε εφαρμογή ισχυρά πρωτόκολλα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης απειλών AI και της επαλήθευσης ψηφιακής ταυτότητας, και να δώσουν προτεραιότητα στην προσβασιμότητα και την ένταξη. Θα πρέπει να δημιουργήσουν δοκιμαστήρια και να λάβουν άλλα μέτρα για να ενθαρρύνουν την καινοτομία, καθώς και να προωθήσουν τη διεθνή συνεργασία.

«Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των deepfakes, της απομακρυσμένης χειραγώγησης συναλλαγών και της προστασίας δεδομένων», αναφέρει το σχόλιο, «τα έθνη μπορούν να αξιοποιήσουν υπεύθυνα την καινοτομία ψηφιακής ταυτότητας και τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και να ξεκλειδώσουν εκτεταμένα οφέλη: εξατομικευμένη εκπαίδευση, βελτιωμένη υγειονομική περίθαλψη, απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπηρεσίες και χάραξη πολιτικής βάσει δεδομένων».

Με τη χάραξη πολιτικής που βασίζεται σε δεδομένα που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, οι παγκόσμιοι τεχνοκράτες θα υποστηρίξουν τελικά έναν κόσμο χωρίς εκλεγμένους πολιτικούς ηγέτες. Με τα δεδομένα τεχνητής νοημοσύνης, ποιος χρειάζεται τους πολιτικούς; 
Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ήδη απλές μαριονέτες ούτως ή άλλως, παίρνοντας πολύ λίγες από τις δικές τους αποφάσεις. 

Τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου του μέλλοντος όλων των «παγκόσμιων πολιτών», θα αποφασίζονται από την τεχνητή νοημοσύνη του Big Brother.

Αυτό είναι το σύστημα του θηρίου, εμποτισμένο με τεχνολογία που αναπτύχθηκε με γνώση που πιστεύω ότι εμπνέεται από σατανικές πηγές σκότους.

Ανεξάρτητα από το πόσο «ασφαλές», «βολικό» και «αξιόπιστο», υπόσχονται ότι θα είναι αυτό το σύστημα, πρέπει να αρνηθούμε να γίνουμε ψηφιακοί σκλάβοι του Big Brother.



ΠΗΓΗ: Former British PM Tony Blair teams up with private tech companies pressuring governments to adopt biometric digital IDs for all humans (substack.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ








ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Η Κοπεγχάγη εγκαινίασε το σύστημα κοινωνικής πίστωσης για το κλίμα

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: ΠΡΟΣΟΧΗ!! Η Κοπεγχάγη εγκαινίασε το σύστημα κοινωνικής πίστωσης για το κλίμα (odysseiatv.blogspot.com)





Και όμως! Η Ε.Ε. θέλει να καταστήσει τους πολίτες διαφανείς με τα μητρώα περιουσιακών στοιχείων (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ)

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Και όμως! Η Ε.Ε. θέλει να καταστήσει τους πολίτες διαφανείς με τα μητρώα περιουσιακών στοιχείων (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ) (odysseiatv.blogspot.com)





ΣΑΝ ΤΑ ΒΟΟΕΙΔΗ: Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΚΑΡΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΩΡΕΣ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: ΣΑΝ ΤΑ ΒΟΟΕΙΔΗ: Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΚΑΡΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΩΡΕΣ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ! (odysseiatv.blogspot.com)





Η GovTrack, μια ομάδα που φημίζεται για την ενδελεχή τεκμηρίωση των συνηθειών ψήφου του Κογκρέσσου των ΗΠΑ, έχει εκκαθαρίσει μια έκθεση του 2019 που αναγνώρισε την αντιπρόεδρο Kamala Harris ως την «πιο φιλελεύθερη» γερουσιαστή εκείνης της χρονιάς.
Ωστόσο, αυτό αποτελεί έκπληξη, καθώς ο ιστότοπος, ο οποίος κατηγοριοποιείται ως φάρος κυβερνητικής «διαφάνειας», έδωσε στην πραγματικότητα στην Harris την ετικέτα το 2019. Την έβαλε πάνω ακόμη και από τους γερουσιαστές Bernie Sanders και Elizabeth Warren κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ένα σημείο συζήτησης που προτιμούν οι Ρεπουμπλικάνοι και ένα που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε πρόσφατα ως μια μορφή υποτιμητικού εναντίον της Harris.




Νέα στοιχεία έρευνας δείχνουν ότι ένας σημαντικός αριθμός μη πολιτών ψηφίζουν στις αμερικανικές εκλογές κατά παράβαση του ομοσπονδιακού νόμου. Σύμφωνα με το Rasmussen Reports, το 97% των μη πολιτών που ερωτήθηκαν αναγνώρισαν ότι ψήφισαν έναν υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του 2020. Επιπλέον, το 79% όσων δεν είναι σίγουροι για το καθεστώς υπηκοότητάς τους δήλωσαν ότι ψήφισαν έναν προεδρικό υποψήφιο στις τελευταίες εκλογές.
Η Rasmussen Reports που ερωτήθηκε ερωτήθηκε σε 2.466 πιθανές ΗΠΑ. Οι ψηφοφόροι, εκ των οποίων 222 είτε δήλωσαν ότι δεν ήταν πολίτες είτε δεν γνώριζαν το καθεστώς υπηκοότητάς τους - που σημαίνει ότι το 10% του δείγματος είχε αμφίβολο νομικό καθεστώς ψήφου. Τα δεδομένα προσδίδουν αξιοπιστία στις ανησυχίες ότι όχι μόνο ψηφίζουν οι μη πολίτες , αλλά ότι αποτελούν ένα αρκετά μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος για να επηρεάσουν τις ομοσπονδιακές και πολιτειακές φυλές.



Η AEON, η μεγαλύτερη αλυσίδα παντοπωλείων της Ιαπωνίας, έγινε πρόσφατα η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που χρησιμοποιεί AI για να παρακολουθεί τα χαμόγελα και τη συναισθηματική κατάσταση του προσωπικού που αλληλεπιδρά με τους πελάτες. Θα κυκλοφορήσει και στις 240 ιαπωνικές τοποθεσίες.
Σύμφωνα με μια έκθεση της South China Morning Post (SCMP), η εταιρεία έκανε το ντεμπούτο της σε αυτό που αποκαλούν "Mr. Smile", που αναπτύχθηκε από την τοπική εταιρεία τεχνολογίας InstaVR. Ο κ. Smile μπορεί να «αξιολογήσει με ακρίβεια τη στάση εξυπηρέτησης ενός υπαλλήλου καταστήματος», αναφέρει η εφημερίδα. Μπορεί να αναλύσει 450 διαφορετικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των εκφράσεων του προσώπου, της έντασης της φωνής και του τόνου των χαιρετισμών. Έχει επίσης στοιχεία "παιχνιδιού" που ενθαρρύνουν το προσωπικό να αυξήσει τις βαθμολογίες του ξεπερνώντας τις προηγούμενες βαθμολογίες του.



Τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να καταρρεύσουν σε ανοησίες, καθώς όλο και μεγαλύτερο μέρος του διαδικτύου γεμίζει με περιεχόμενο που παράγεται από τεχνητή νοημοσύνη, προειδοποιούν οι ερευνητές.
Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ο ενθουσιασμός για συστήματα δημιουργίας κειμένου όπως το ChatGPT της OpenAI. Αυτός ο ενθουσιασμός έχει οδηγήσει πολλούς να δημοσιεύουν αναρτήσεις ιστολογίου και άλλο περιεχόμενο που δημιουργείται από αυτά τα συστήματα και όλο και περισσότερο από το διαδίκτυο έχει παραχθεί από AI. Ωστόσο, πολλές από τις εταιρείες που παράγουν αυτά τα συστήματα χρησιμοποιούν κείμενο που λαμβάνεται από το διαδίκτυο για να τα εκπαιδεύσουν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έναν βρόχο στον οποίο τα ίδια συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή αυτού του κειμένου εκπαιδεύονται στη συνέχεια σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!