Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Καλώς ήρθατε στον πιο διεστραμμένο Μεσαίωνα που βίωσε ποτέ η ανθρωπότητα

Απαγορεύεται η δημοσίευση επικριτικών ως προς το φύλο μελετών




Η μελέτη κόστισε 10 εκατομμύρια δολλάρια από τα χρήματα των φορολογουμένων.

Ωστόσο, επειδή τα αποτελέσματα δεν ευνοούν τη δική του επιχείρηση, μία γιατρός αρνείται να δημοσιεύσει την εργασία.







25 Οκτωβρίου 2024
από Thomas Oysmüller
Χρόνος ανάγνωσης: 2,1 λεπτά


Μία εξέχουσα τρανς ακτιβίστρια και γιατρός στις ΗΠΑ δείχνει σήμερα στο κοινό πώς αντιμετωπίζεται η «επι$τήμη». 

Παραδέχθηκε ότι μια σημαντική μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από τον αμερικανό φορολογούμενο σκόπιμα αποκρύφθηκε. Η μελέτη ασχολείται με την επίδραση των αποκλειστών της εφηβείας στα παιδιά της Αμερικής. Ο στόχος ήταν να αποδειχθεί η θετική επίδραση στην ψυχή των ασθενών – κάτι που η μελέτη, ωστόσο, δεν αποκάλυπτε.




Ευέλικτη Επι$τήμη

Μιλώντας στους φιλικούς προς την LGBTQ κοινότητα New York Times, η Δρ Johanna Olson-Kennedy ήταν πολύ ανοιχτή σχετικά με το γιατί δεν επετράπη η δημοσίευση της μελέτης. Επειδή η έρευνα θα χρησιμοποιούταν ως «όπλο» από τους επικριτές της βιομηχανίας του φύλου. (!!!!!!) 

Ομοίως, τα ευρήματα θα μπορούσαν τελικά να χρησιμοποιηθούν στο δικαστήριο για να επιχειρηματολογήσουν κατά της συνταγογράφησης και της χρήσης εξαιρετικά αμφιλεγόμενων αναστολέων της εφηβείας.

Η διαμάχη έγινε γνωστή λόγω των συναδέλφων ερευνητών στις τάξεις της. Εξήγησαν στην Olson-Kennedy, την «ιατρικό ειδικό στη δυσφορία φύλου», ότι η απόφαση να μην δημοσιευτεί δεν ήταν εντάξει. 

Αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με τα ερευνητικά πρότυπα και θα στερούσε από το κοινό την «πραγματικά σημαντική» επιστήμη σε μια περιοχή όπου οι Αμερικανοί έχουν πολωτικές απόψεις.

Για τη μελέτη, που χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, οι ερευνητές επέλεξαν 95 παιδιά - με μέσο όρο ηλικίας 11 ετών - και τους έδωσαν φάρμακα που αναστέλλουν την εφηβεία από το 2015. Οι θεραπείες έχουν σχεδιαστεί για να καθυστερήσουν την εμφάνιση φυσικών αλλαγών, όπως η ανάπτυξη των μαστών ή η εμβάθυνση της φωνής.

Μετά από δύο χρόνια παρακολούθησης των εφήβων, αποδείχθηκε ότι οι θεραπείες δεν βελτίωσαν την κατάσταση της ψυχικής τους υγείας, κάτι που η Olson-Kennedy υποστηρίζει τώρα ότι ακόμη και πριν από τη θεραπεία, τα παιδιά «θα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, γι' αυτό και η ψυχική κατάσταση δεν θα μπορούσε να βελτιωθεί. Σύμφωνα με προηγούμενα στοιχεία από τους ερευνητές, ωστόσο, περίπου το ένα τέταρτο των συμμετεχόντων στη μελέτη ήταν «καταθλιπτικοί ή αυτοκτονικοί» πριν από τη θεραπεία.

Τα αποτελέσματα ταρακουνούν επίσης μια ολλανδική μελέτη από το 2011, η οποία αναφέρεται από τους υποστηρικτές της χορήγησης αναστολέων εφηβείας σε παιδιά ως η πιο σημαντική επιστημονική μελέτη. 

Σε αυτή τη μελέτη 70 παιδιών, διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά που έλαβαν θεραπεία με αναστολείς εφηβείας ανέφεραν καλύτερη ψυχική υγεία και λιγώτερα συμπεριφορικά και συναισθηματικά προβλήματα.

Προφανώς αυτό δεν συμβαίνει.


Η εικόνα "Transgender Pride flag" από την quinn.anya έχει άδεια CC BY-SA 2.0.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Πολλή σημασία τους δίνουμε.
    Και παίρνουν τα πάνω τους.
    Απλά, είναι πολίτες όπως όλοι οι υπόλοιποι. Δεν υπάρχει χώρος για ιδιαίτερη αντιμετώπιση: ισονομία, ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις για κάθε ταυτότητα πολίτη. Τίποτα παραπάνω. Αυτό ονομάζεται Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ, ΜΕ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΣΩ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΑΥΛΩΝ!

      ΟΣΟ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ, Ή ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, Ή ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ, ΤΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ!

      ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

      ΣΤΑΘΕΡΑ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ΠΙΣΤΑ, ΤΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ "ΠΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ"....

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!