Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Όσο υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η «οικογένεια του μπλε φωτός» εξαγοράζει την ποινή στρατιώτη που είχε φυλακιστεί λόγω της άρνησής του να εμβολιαστεί



Στρατιώτες της Bundeswehr κατά τη διάρκεια ιχνηλάτησης επαφών στο τμήμα υγείας. (Συμβολική εικόνα)

Φωτογραφία: Marijan Murat/dpa/dpa



Ο λοχίας Dimitri Heidel είναι και πάλι ελεύθερος.

Μετά τη μεταφορά 2.280 ευρώ σε δωρεές, επετράπη στον συμβασιούχο στρατιώτη, ο οποίος δεν ήταν πρόθυμος να εμβολιαστεί, να εγκαταλείψει το σωφρονιστικό ίδρυμα του Oldenburg.

Είχε περάσει μόνο λίγες ημέρες υπό κράτηση.




Από τον Patrick Reitler

24 Οκτωβρίου 2024


Μόλις το πρωί της Κυριακής ο λοχίας της Bundeswehr Dimitri Heidel στάλθηκε στη φυλακή - είναι ξανά ελεύθερος από την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024. Σύμφωνα με τον πρώην στρατιώτη Jan Reiners, μέλος της ομάδας στο Telegram "Στρατιώτες για τον Βασικό Νόμο", ο λοχίας Heidel θα έπρεπε να είχε φυλακιστεί "μέχρι περίπου τις 8 Νοεμβρίου".

Όπως ανακοίνωσε η αυστριακή ένωση "Die blauen Lichter" στο κανάλι της στο Telegram "Blaulicht-Familie", μια δωρεά είχε γείρει την πλάστιγγα υπέρ της πρόωρης απελευθέρωσης της Heidel από το σωφρονιστικό ίδρυμα του Oldenburg. Τα χρήματα που έλειπαν δόθηκαν από έναν «καλοπροαίρετο δωρητή με ηθικό αίσθημα δικαιοσύνης».



Ο στρατιώτης της Bundeswehr Dimitri Heidel (δεξιά) μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή Oldenburg στις 23 Οκτωβρίου 2024, σε συνομιλία με τον πρώην στρατιώτη Jan Reiners. 
Φωτογραφία: Screenshot/Telegram/Στρατιώτες για τον Βασικό Νόμο



2.280 ευρώ πληρώνονται "με κρατήσεις"

Οι υποστηρικτές του Heidel είχαν ήδη μεταφέρει συνολικά 2.280 ευρώ στο γραφείο του εισαγγελέα του Aurich το πρωί της Τρίτης 22 Οκτωβρίου, έγραψε η "Die blauen Lichter". Δύο ημερήσιες τιμές των 60 ευρώ η καθεμία δεν είχαν καταβληθεί. Παρ' όλα αυτά, το ποσό ήταν αρκετό για να απελευθερώσει τον Heidel. Η «ισχυρή πίεση από διάφορες πλευρές» έπαιξε επίσης ρόλο. 

Οι δωρητές της «οικογένειας του μπλε φωτός» είχαν μεταφέρει τα χρήματα «ρητά μόνο με την επιφύλαξη της ανάκτησης μετά την ανατροπή της παράνομης ετυμηγορίας».

Ένα βίντεο στο Telegram δείχνει τη στιγμή που επετράπη στον Heidel να βγει ξανά από τη φυλακή.



Ο στρατιώτης της Bundeswehr Dimitri Heidel θα γίνει δεκτός από τη σύζυγό του Olga μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή Oldenburg στις 23 Οκτωβρίου 2024. 
Φωτογραφία: Screenshot/Telegram/Στρατιώτες για τον Βασικό Νόμο


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η ομάδα "Die blauen Lichter" είναι μια ένωση ανθρώπων "των οποίων το νόημα είναι να βοηθήσουν τους ανθρώπους" - ειδικά μέλη της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, της διάσωσης ή της στρατιωτικής θητείας, από τη βιομηχανία υγείας, από γραφειοκρατία ή το δικαστικό σώμα. Σύμφωνα με τη σύζυγό του Olga, ο Dimitri Heidel είχε υπηρετήσει στην Bundeswehr τα τελευταία δώδεκα χρόνια.



Ο λοχίας Bittner βρίσκεται ήδη υπό κράτηση από τα μέσα Σεπτεμβρίου

Ο Heidel ήταν ήδη ο τρίτος στρατιώτης της Bundeswehr που φυλακίστηκε επειδή δεν ήθελε να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Τα άλλα δύο φυλακισμένα μέλη της Bundeswehr είναι ο λοχίας του Ingolstadt Alexander Bittner και ο ακτιβιστής των «Στρατιωτών για τον Βασικό Νόμο» και πρώην δεκανέας Jan Reiners.

Ενώ ο Reiners, όπως ανέφεραν οι Epoch Times, έπρεπε να εκτίσει χρόνο στη φυλακή μόνο μεταξύ 12 και 14 Ιουλίου 2024, ο Bittner εκτίει ποινή φυλάκισης έξι μηνών στο Aichach (Βαυαρία) από τις 16 Σεπτεμβρίου 2024.

Ο Reiners αποφυλακίστηκε επίσης με εξαγορά της ποινής από την "Blaulicht-Familie". Αρνείται να πληρώσει το πρόστιμο των 2.500 ευρώ που του επέβαλε το δικαστήριο. Και οι δύο άνδρες υποστήριξαν ότι δεν ήθελαν να παραδεχτούν την ενοχή τους. Η σύζυγος του Bittner έχει επίσης δηλώσει δημοσίως ότι η τράπεζα τους, η DKB, έχει τερματίσει όλους τους λογαριασμούς της οικογένειας Bittner χωρίς να αναφέρει τους λόγους.



Reiners: «Ψυχολογικός τρόμος» στους στρατώνες

Ο Jan Reiners είχε επίσης αρχικά απορρίψει πρόστιμο. Είχε απολυθεί από τα καθήκοντά του επειδή αρνήθηκε να υπακούσει σε εντολές και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 40 ημερών στο Lingen (Κάτω Σαξονία), ανέφεραν οι Epoch Times. Προαιρετικά, θα έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο 2.400 ευρώ. Ωστόσο, το ποσό μειώθηκε στα 600 ευρώ μετά την αναγνώρισή του ως αποδέκτη επιδόματος ανεργίας. Τα χρήματα τελικά συγκεντρώθηκαν επίσης από την «Blaulicht-Familie» (βίντεο στο YouTube).

Ο πρώην δεκανέας είχε πει στους Epoch Times: «Θα το έκανα ξανά με τον ίδιο τρόπο».

Έχει συγγενείς που πέθαναν από την «ένεση δηλητηρίου». Έπαθαν καρκίνους-turbo. Ωστόσο, ποτέ δεν λένε ότι ήταν λόγω του εμβολιασμού. Αλλά ότι ήταν ξαφνικά εκεί και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα, κανείς δεν θέλει να μιλήσει γι' αυτό.

Ελπίζει σε μια «μεγάλη επανεκτίμηση» και ότι η υπόθεσή του με όλα τα έγγραφα «ίσως μετά από 20, 30 χρόνια» είναι μια μαρτυρία μέχρι σήμερα και μπορεί ακόμα να έχει θετικό αποτέλεσμα εκ των υστέρων.

Στους στρατώνες, είχε υποστεί μεγάλη πίεση και αποκλεισμό: Όποιος ήθελε να αρνηθεί την εντολή εμβολιασμού κατά του COVID-19 θα έπρεπε να υπολογίσει πειθαρχικά μέτρα, απόλυση και ακόμη και τρία χρόνια φυλάκισης, σύμφωνα με τους ανωτέρους του. 

Η Στρατιωτική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας είχε κληθεί και ακόμη και οι ιδιωτικές καταχωρήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν ελεγχθεί από την υπηρεσία, όπως ανέφερε ο Reiners. 

Αλλά δεν άφησε τον εαυτό του να εκφοβιστεί:

Δεν παραδέχομαι τίποτα, γιατί δεν έχω κάνει τίποτα λάθος. Αν κοιτάξετε τους κανονισμούς της Bundeswehr: Δεν μπορούν να δοθούν ιατρικές εντολές. Κάθε επόπτης το γνωρίζει αυτό. Και όμως αυτή η παράνομη εντολή έχει δοθεί: Εμβολιαστείτε κατά του κορωνοϊού».

Ο Sven Lausen, ο δικηγόρος του Dimitri Heidel, ο οποίος έχει πλέον αφεθεί ελεύθερος, φαίνεται να υποψιάζεται τη μέθοδο πίσω από την όλη υπόθεση. Ο αδελφός του Tom Lausen τον ανέφερε πριν από λίγες ημέρες στον λογαριασμό του στο Telegram λέγοντας:

Οι εντολές υποχρεωτικού εμβολιασμού εκδόθηκαν μόνο για την τεχνητή δημιουργία ποινικής ευθύνης. Δεν υπήρξε ποτέ νομικός λόγος για αυτό».



Η υποχρέωση ανοχής του εμβολιασμού για τον COVID-19 ανατράπηκε στα τέλη Μαΐου

Η υποχρέωση των στρατιωτών να ανέχονται τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 ήρθη από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Άμυνας στα τέλη Μαΐου 2024. Στις 29 Νοεμβρίου 2021, η τότε υπουργός Άμυνας Annegret Kramp-Karrenbauer (CDU) είχε διατάξει την υποχρέωση ανοχής. Επομένως, ήταν μέρος του βασικού προγράμματος εμβολιασμού της Bundeswehr για περίπου δυόμισι χρόνια.

Επί του παρόντος, δέκα εμβολιασμοί εξακολουθούν να είναι υποχρεωτικοί για όλες τις ένοπλες δυνάμεις. Η υποχρέωση ανοχής ορισμένων εμβολίων ρυθμίζεται στο άρθρο 17α (2) εδάφιο 1 αριθ. 1 του νόμου περί στρατιωτών (SG).

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας στα τέλη Αυγούστου κατόπιν αιτήματος των Epoch Times, 72 στρατιώτες είχαν απολυθεί μέχρι τις αρχές Αυγούστου του τρέχοντος έτους στο πλαίσιο της ανοχής του εμβολιασμού COVID-19. Από τις 2 Αυγούστου 2024, «σε 14 περιπτώσεις, η βλάβη του εμβολίου ως αποτέλεσμα του εμβολιασμού COVID αναγνωρίστηκε ως τραυματισμός στρατιωτικής θητείας».






Ο υπουργός Υγείας Lauterbach αρνείται ότι γνωρίζει την φυλάκιση στρατιωτών επειδή δεν εμβολιάστηκαν

Η πολιτικός υγείας του AfD Christina Baum είχε αντιμετωπίσει τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας καθηγητή Karl Lauterbach (SPD) μόλις την περασμένη εβδομάδα στην Bundestag σχετικά με την τύχη στρατιωτών όπως ο Reiners και ο Bittner. 

Όταν η Baum τον ρώτησε αν ο Lauterbach θα υποστήριζε ότι οι στρατιώτες που φυλακίστηκαν για την απαίτηση ανοχής στον εμβολιασμό COVID-19 θα πρέπει να απελευθερωθούν, ο Σοσιαλδημοκράτης απάντησε:

Θέλω απλώς να απαντήσω σε αυτό, αποτελεί είδηση για μένα ότι ένας στρατιώτης βρίσκεται στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή στη φυλακή επειδή δεν έχει εμβολιαστεί. Το αρνούμαι εδώ και δεν φαίνεται πραγματικά εύλογο». (!!!!!!!!!)



Καμμία υποστήριξη από την Καγκελαρία της Βαυαρίας

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder (CSU) έχει μέχρι στιγμής απορρίψει μια χάρη για τον τελευταίο στρατιώτη που εξακολουθεί να βρίσκεται στη φυλακή Bittner, αν και είχε αγωνιστεί προσωπικά μόνο στα μέσα Σεπτεμβρίου για να σταματήσει όλες τις ανοιχτές διαδικασίες προστίμων της εποχής του κορωνοϊού.

Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να γίνει λόγος για επιτυχία της αντίστοιχης αίτησης επιείκειας της κοινοβουλευτικής ομάδας του AfD υπέρ του Bittner στις 2 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το "Bayerischer Rundfunk", από τις αρχές Ιουλίου 2024, υπήρχαν ακόμη 17.603 "ανοικτές διαδικασίες διοικητικών παραβάσεων στη Βαυαρία σχετικά με παραβιάσεις των βαυαρικών διαταγμάτων μέτρων ελέγχου λοιμώξεων". Ο Söder ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς υποστηρικτές μιας αυστηρής πολιτικής μέτρων κατά τη διάρκεια των ετών του κορωνοϊού 2020 έως 2023.



Αθώωση σε παρόμοια υπόθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες από το "Nordkurier", το περιφερειακό δικαστήριο του Πότσνταμ είχε αθωώσει έναν 58χρονο στρατιώτη της Bundeswehr του Βρανδεμβούργου σε δεύτερο βαθμό τον Ιούνιο, αφού δεν ήθελε να υπογράψει δήλωση συγκατάθεσης για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19. Σε πρώτη φάση, ο συνταξιούχος πλέον στρατιώτης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή.

Σύμφωνα με την «Nordkurier», ο άνδρας είχε εμφανιστεί για το ραντεβού εμβολιασμού του τον Ιανουάριο του 2022 και είχε επίσης συμφωνήσει να προβεί στον εμβολιασμό, αλλά δεν ήθελε να βάλει την υπογραφή του στο χαρτί συναίνεσης. Ο γιατρός της Bundeswehr τότε δεν χορήγησε την ένεση.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!