Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Η NASA ανακαλύπτει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλείται από τις πολιτικές «καθαρού μηδενός»




Ο κόσμος της επιστήμης του κλίματος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μετά από εξαιρετικά ευρήματα από μια ομάδα ισχυρών επιστημόνων της NASA που δείχνουν ότι οι περισσότερες από τις πρόσφατες αυξήσεις της παγκόσμιας θερμοκρασίας οφείλονται στην εισαγωγή δρακόντειων κανονισμών μεταφοράς καυσίμων που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην πρόληψη της υπερθέρμανσης του πλανήτη. 

Ο φανταστικός κόσμος του Net Zero είναι φυσικά γεμάτος ακούσιες συνέπειες, αλλά υποστηρίζεται ότι η απότομη μείωση κατά 80% των εκπομπών διοξειδίου του θείου από τη διεθνή ναυτιλία το 2020 αντιπροσώπευε το 80% της υπερθέρμανσης του πλανήτη από την αλλαγή της δεκαετίας. 
 
Αν και η επιπλέον θερμότητα περιγράφεται ως «παροδική», η αύξηση της θερμοκρασίας είναι εξαιρετική και αναμένεται να αυξηθεί κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2020 με ρυθμό 0,24 ° C ανά δεκαετία, 20% υψηλότερη από την υποτιθέμενη τάση θέρμανσης από το 1980.

Η είδηση είναι πιθανό να προκαλέσει σημαντική ανησυχία μεταξύ των κυρίαρχων ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ του κλίματος στα μέσα ενημέρωσης, τον ακαδημαϊκό χώρο και την πολιτική. 
 
Είχαν μια μέρα πεδίου αργά, επισημαίνοντας την αύξηση της θερμοκρασίας ως απόδειξη για την πρόβλεψή τους ότι το κλίμα κινδυνεύει από επικείμενη κατάρρευση. 
 
Ωστόσο, οι επιστήμονες της NASA, που εργάζονται από το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard, προβλέπουν μια τάση αύξησης των θερμοκρασιών λόγω των κανονισμών IMO2020 και δηλώνουν ότι «η θερμοκρασία ρεκόρ του 2023 είναι εντός των ορίων της αναμενόμενης τροχιάς μας».

Η επιστήμη πίσω από τα ευρήματα της NASA, τα οποία έχουν δημοσιευθεί στο Nature, είναι απλή. 
 
Λιγότερα σωματίδια καυσίμου που εγχέονται στην ατμόσφαιρα μειώνουν την πυκνότητα των σταγονιδίων των νεφών και αυτό οδηγεί σε σύννεφα που αντανακλούν λιγότερη ηλιακή ακτινοβολία πίσω στο διάστημα. 
 
Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες: Το «IMO2020 αντιπροσωπεύει αποτελεσματικά ένα σοκ τερματισμού για το ακούσιο πείραμα γεωμηχανικής μέσω μιας αντίστροφης εξασθένισης θαλάσσιων νεφών μέσω της μείωσης της συγκέντρωσης αριθμού σταγονιδίων σύννεφων». 
 
Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, η ομάδα υπολόγισε μεγάλες μειώσεις σωματιδίων σε μεγάλες ναυτιλιακές οδούς στον Βόρειο Ατλαντικό, την Καραϊβική Θάλασσα και τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Το έγγραφο της NASA είναι πιθανό να αμφισβητηθεί έντονα, κυρίως επειδή ανοίγει τρύπες σε όλη την ψευδοεπιστήμη που προσπαθεί να κατηγορήσει τις πρόσφατες αυξήσεις της θερμοκρασίας και τα μεμονωμένα καιρικά φαινόμενα στις ανθρωπογενείς αυξήσεις του διοξειδίου του άνθρακα. 
 
Ήδη οι ακτιβιστές για το κλίμα στο Ινστιτούτο του Πότσνταμ για τις κλιματικές επιπτώσεις λένε ότι η περίοδος παρατήρησης είναι πολύ σύντομη και τα ανθρωπογενή αέρια του θερμοκηπίου συνεχίζουν να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην κλιματική αλλαγή. 
 
Μεγάλο μέρος αυτής της σκέψης, που παρέχει την «καθιερωμένη» επιστημονική βάση για την προγραμματισμένη κολεκτιβοποίηση του Net Zero, υποστηρίζεται από τη Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή. 
 
Η IPCC προωθεί την άποψη ότι σχεδόν όλη η κλιματική αλλαγή από το 1900 περίπου προκαλείται από τις δραστηριότητες των ανθρώπων. 
 
Αυτή η αναπόδεικτη γνώμη φαίνεται πιο ασταθής μέρα με τη μέρα. 
 
Οι επιστήμονες της NASA έχουν θέσει το ζήτημα των σωματιδίων, ή αερολυμάτων, στο επίκεντρο της συζήτησης για το κλίμα, αν και υπάρχουν και άλλες εξηγήσεις για την πρόσφατη αύξηση των θερμοκρασιών. 
 
Αυτές περιλαμβάνουν ένα ισχυρό Ελ Νίνιο που αναχωρεί τώρα και πιθανές αλλαγές στην ανώτερη ατμόσφαιρα που προκλήθηκαν από την τεράστια έγχυση νερού από την έκρηξη του υποβρυχίου Hunga Tonga στις αρχές του 2022.

Το φαινόμενο Ελ Νίνιο είναι γνωστό και ισχυρές ταλαντώσεις του παρελθόντος, οι οποίες περιλαμβάνουν παγκόσμιες μεταφορές θερμότητας από τους ωκεανούς στην ατμόσφαιρα, έχουν δείξει βραχυπρόθεσμες αιχμές θερμοκρασίας. 
 
Καθώς το σημερινό Ελ Νίνιο μειώνεται, για να αντικατασταθεί πιθανότατα σε σύντομο χρονικό διάστημα από τις επιπτώσεις ψύξης ενός Λα Νίνια, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι θερμοκρασίες της θάλασσας πέφτουν. 
 
Θα εναπόκειται στους επιστήμονες να αγωνιστούν για το τι έχει διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στις πρόσφατες αυξήσεις της θερμοκρασίας - αερολύματα ή Ελ Νίνιο - με κάποια υποστήριξη για την τρίτη θέση Hunga Tonga. 
 
Προχωρώντας πιο έξω στο στοίχημα - οι αποδόσεις επιμηκύνονται συνεχώς, φαίνεται - είναι η εφευρετική ιδέα ότι οι άνθρωποι ελέγχουν το συνολικό κλίμα καίγοντας υδρογονάνθρακες. 
 
Αυτό που είναι σαφές, φυσικά, είναι ότι το κλίμα είναι αδύνατο να προβλεφθεί. 
 
Η πρόσφατη άνοδος της θερμοκρασίας είναι μικρή και εντός της φυσικής διακύμανσης που παρατηρείται σε όλα τα γνωστά και αξιόπιστα αρχεία. 
 
Όταν πρόκειται για τη λήψη πολιτικών αποφάσεων σχετικά με την ανθρώπινη κοινωνία, τα υπολογιστικά μοντέλλα που ισχυρίζονται ότι αναπαράγουν και προβλέπουν τις μελλοντικές κλιματικές τάσεις χρειάζονται προσεκτική εξέταση, ενώ στα χέρια ισχυρών ανθρώπων με λανθασμένες ή ακόμη και απειλητικές ατζέντες είναι δυνητικά επικίνδυνα.

Η επίδραση της έκρηξης του ηφαιστείου Hunga Tonga συνεχίζει να ιντριγκάρει ορισμένους επιστήμονες, αν και η περιέργειά τους δεν ανταποδίδεται από το κυρίαρχο CO2 Υποστηρικτές. 
 
Πρόσφατα, μια ομάδα Αυστραλών κλιματολόγων χρησιμοποίησε την έκρηξη, η οποία αύξησε την ποσότητα των υδρατμών στη στρατόσφαιρα έως και 10%, ως «βασική περίπτωση» για περαιτέρω επιστημονική εργασία. 
 
Δουλεύοντας από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, ανέφεραν ότι τα ηφαίστεια που εκτοξεύουν υδρατμούς - ένα ισχυρό, αν και βραχύβιο αέριο «θερμοκηπίου» - στην υψηλή ατμόσφαιρα, «μπορούν να έχουν σημαντικές εισροές στο κλιματικό σύστημα». 
 
Στην πραγματικότητα, διαπίστωσαν ότι οι επιφανειακές θερμοκρασίες σε μεγάλες περιοχές του κόσμου θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά περισσότερο από 1,5 ° C για αρκετά χρόνια, αν και ορισμένες περιοχές θα μπορούσαν να κρυώσουν έως και 1 ° C.

Ακόμα πιο συναρπαστική, αντιφατική και αμφισβητήσιμη επιστήμη του κλίματος που σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να τραβήξει την προσοχή του ευρέος κοινού.

Ο Chris Morrison είναι ο Συντάκτης περιβάλλοντος του Daily Sceptic.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!