Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Εκρηκτικό: Π λ η ρ ο φ ο ρ ι ο δ ό τ η ς Στρατιωτικός Συνταγματάρχης, α π ο κ α λ ύ π τ ε ι ΜΥΣΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ Μέσων Ενημέρωσης, που η αριστερή Ισπανική Κυβέρνηση σχεδιάζει νά ΦΙΜΩΣΕΙ !!! ( β ί ν τ ε ο )





Αυτή η τελευταία επίθεση σε μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους που αμφισβητούν την αριστερή εξουσία αντικατοπτρίζει τις πρόσφατες ενέργειες στη Γερμανία, όπου η υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser (Σοσιαλδημοκράτες) διέταξε το κλείσιμο του δεξιού περιοδικού "Compact" και έστειλε 200 ένοπλους αξιωματικούς να εισβάλουν στο σπίτι του εκδότη του, Jürgen Elsaesser.


Ο συνταγματάρχης Pedro Baños, γνωστός γεωστρατηγικός, μόλις αποκάλυψε έναν εμπιστευτικό κατάλογο μέσων ενημέρωσης που η σοσιαλιστική κυβέρνηση Pedro Sánchez σχεδιάζει να λογοκρίνει. Αυτή η ανησυχητική αποκάλυψη έχει προκαλέσει μεγάλη διαμάχη στους πολιτικούς και μιντιακούς κύκλους της Ισπανίας.


Ποιος είναι ο συνταγματάρχης Pedro Baños;

Ο Pedro Baños είναι συνταγματάρχης του ισπανικού στρατού και ειδικός στη γεωπολιτική, την ασφάλεια και την άμυνα. Κατείχε διάφορες στρατηγικές θέσεις στο στρατό και είναι σεβαστός συγγραφέας και σχολιαστής διεθνών υποθέσεων.



Ο κατάλογος των μέσων ενημέρωσης που πρέπει να λογοκριθούν

Σε ένα πρόσφατο βίντεο, ο Baños αποκάλυψε τα ονόματα των μέσων ενημέρωσης που βρίσκονται στη λίστα λογοκρισίας της κυβέρνησης:

  1. Distrito TV
  2. EDA TV (Estado del Ejército TV)
  3. El Toro TV
  4. La Gaceta de los Negocios
  5. Radio Intereconomía
  6. El Debate
  7. Periodista Digital
  8. Negocios TV
  9. The Objective

Ο Baños δήλωσε ότι έλαβε αυτές τις πληροφορίες εμπιστευτικά, αλλά θεώρησε ότι ήταν καθήκον του να τις δημοσιοποιήσει. «Έπρεπε να το πω. Μου το έδωσαν πολύ εμπιστευτικά, αλλά το χρωστούσα σε εσάς», είπε.


Πλαίσιο της λογοκρισίας

Η ισπανική κυβέρνηση, υπό την ηγεσία του Pedro Sánchez, στοχεύει αυτά τα μέσα ενημέρωσης ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να φιμώσει τις συντηρητικές φωνές και οποιονδήποτε αμφισβητεί την ατζέντα της κυβέρνησης.

Ο Sánchez ισχυρίζεται ψευδώς ότι καταπολεμά τις «ψευδείς ειδήσεις» στα μέσα ενημέρωσης, χρησιμοποιώντας τον όρο για να απορρίψει οποιεσδήποτε απόψεις εκτός από τις δικές του. 

Ευτυχώς, οι ανησυχητικές ενέργειές του θεωρούνται ευρέως ως μια προσπάθεια να συντρίψει την αντιπολίτευση και να ελέγξει την αφήγηση, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να ενεργεί χωρίς έλεγχο ή διαφωνία.


Πρόσφατο παράδειγμα από τη Γερμανία

Αυτή η αποκάλυψη έρχεται λίγο μετά από ένα παρόμοιο περιστατικό στη Γερμανία, όπου η αριστερή κυβέρνηση στόχευσε και έκλεισε έναν συντηρητικό ειδησεογραφικό ιστότοπο. 

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser (ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Αποτελέσματα αναζήτησης για faeser (odysseiatv.blogspot.com)) (Σοσιαλδημοκράτες) διέταξε την αστυνομία να κλείσει το κορυφαίο δεξιό μηνιαίο περιοδικό "Compact" και έστειλε 200 ένοπλους αξιωματικούς να εισβάλουν στο σπίτι του εκδότη Jürgen Elsaesser. 

Αυτή η ενέργεια πυροδότησε μια συζήτηση σχετικά με την ελευθερία του Τύπου και τον κυβερνητικό έλεγχο των μέσων ενημέρωσης, υπογραμμίζοντας την επικίνδυνη κατάσταση της ελευθερίας του λόγου στην Ευρώπη.



Αντιδράσεις και συνέπειες

Η αποκάλυψη έχει οδηγήσει σε έντονες αντιδράσεις από πολιτικούς, δημοσιογράφους και πολίτες. Πολλοί βλέπουν αυτή τη λίστα ως άμεση απειλή για την ελευθερία του Τύπου και πιστεύουν ότι δείχνει την προθυμία της κυβέρνησης να λάβει ακραία μέτρα για τον έλεγχο των πληροφοριών. Αρκετά μέσα ενημέρωσης που αναφέρθηκαν καταδίκασαν κάθε προσπάθεια λογοκρισίας και επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία.



Δηλώσεις του συνταγματάρχη Baños

Ο Baños κατέστησε σαφές ότι η κατάσταση είναι σοβαρή και απαιτεί διαφάνεια. «Αυτή η λίστα είναι πολύ εμπιστευτική, αλλά ξέρετε ότι σας το χρωστάω και πρέπει να το σχολιάσω», είπε. 

Ζήτησε συγγνώμη που δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες νωρίτερα, αλλά τόνισε τη σημασία του κοινού να γνωρίζει αυτές τις προσπάθειες λογοκρισίας.



Ο αγώνας για την ελευθερία της έκφρασης

Αυτό το γεγονός είναι ένα άλλο παράδειγμα του συνεχιζόμενου αγώνα για την ελευθερία της έκφρασης στην Ισπανία και σε όλο τον κόσμο. 

Η αποκάλυψη του Baños μας θυμίζει τα αυταρχικά μέτρα που θα λάβουν οι αριστεροί πολιτικοί για να φιμώσουν την αντιπολίτευση.



ΠΗΓΗ: Explosive: Whistleblower Military Colonel Unveils Secret List of Media Outlets the Left-Wing Spanish Government Plans to Silence (Video) - RAIR (rairfoundation.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Η υπηρεσία πληροφοριών της Ανατολικής Γερμανίας προτείνει να χαρακτηριστεί το AfD της Θουριγγίας ως «μαχητικό και επιθετικό», πλησιάζοντας πιο κοντά στην απαγόρευση του κόμματος σε κρατικό επίπεδο

1 σχόλιο:

  1. Ανησυχητικό.

    Δυστυχώς, από τις ειδήσεις που το πόπολο δεν αντιλαμβάνεται γιατί δεν σκέφτεται ποτέ με προοπτική και σε βάθος χρόνου.
    Καταλαβαίνει μόνο κάτι που θα το συγκλονίσει άμεσα, λ.χ. κανά φόνο, σκάνδαλο, καμμία είδηση μήπως ψοφολογήσει.
    Τους τραβάει μόνο ο εντυπωσιασμός στην είδηση.
    Μέχρι εκεί νογάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!