Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

CrowdStrike Crash: Η χρηματιστηριακή δραστηριότητα υποδηλώνει ότι Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Α Ν !



Υπήρξαν πρόσφατα ορισμένες ενδιαφέρουσες συμπτώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Πρώτον, η απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η οποία απέτυχε κατά χιλιοστά. 

Στις 19 Ιουλίου, υπήρξε μια εκτεταμένη αποτυχία των υπολογιστών Windows, ειδικά στην πολιτική Δύση και σε ορισμένες άλλες χώρες, λόγω σφάλματος σε μια ενημέρωση του λογισμικού ασφαλείας του CrowdStrike. 

Αλλά φαίνεται ότι γνώριζαν.


24 Ιουλίου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 2,3 λεπτά



Κάποιος μπορεί να γνώριζε ήδη από τις 17 Ιουλίου ότι η μετοχή της CrowdStrike επρόκειτο να καταρρεύσει, οπότε επένδυσαν σε μεγάλο βαθμό σε δικαιώματα προαίρεσης πώλησης στη μετοχή, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να πουλήσουν τη μετοχή στην τιμή πριν καταρρεύσει.

«Την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024, αγοράστηκε ένα ασυνήθιστα μεγάλο μπλοκ συμβολαίων για την CrowdStrike αξίας περίπου 2,3 εκατομμυρίων δολλαρίων, μόλις δύο ημέρες πριν από τη διακοπή που είχε ως αποτέλεσμα διακοπές δικτύου παγκοσμίως και απαγόρευση πτήσεων.

ΕΚΤΑΚΤΟ🚨🚨

Κάποιος δυνητικά έβγαλε ΠΟΛΛΑ χρήματα με ένα εξαιρετικά χρονομετρημένο στοίχημα στο CROWDSTRIKE.

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024, αγοράστηκε ένα ασυνήθιστα μεγάλο μπλοκ συμβολαίων για το CrowdStrike, αξίας περίπου 2.3 εκατομμυρίων δολλαρίων, μόλις 2 ημέρες πριν από τη διακοπή που... pic.twitter.com/rNtzIPVDwu

— Champagne Joshi (@JoshWalkos) 22 Ιουλίου 2024


Αυτά τα συμβόλαια είχαν τιμή άσκησης 370 δολλάρια ανά μετοχή και επρόκειτο να λήξουν σε 184 ημέρες (στις 17 Ιανουαρίου 2025). Το ασφάλιστρο που δαπανήθηκε για αυτό το εμπόριο ήταν 7,22 σίγμα πάνω από το μέσο όρο, καθιστώντας το το 100ο μεγαλύτερο τον 100ο αιώνα. Αυτό το επίπεδο σίγμα υποδεικνύει ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός.

Η χρονική στιγμή της διακοπής την Παρασκευή είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη, καθώς επέτρεψε στα νέα να διαδοθούν το Σαββατοκύριακο, δίνοντας στους επενδυτές και τους αναλυτές χρόνο να αξιολογήσουν την κατάσταση πριν ανοίξουν ξανά οι αγορές τη Δευτέρα 22 Ιουλίου. 

Το χάσμα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πιθανότατα συνέβαλε στη συνεχιζόμενη πτώση της τιμής της μετοχής καθώς ξανάρχισαν οι συναλλαγές, με τη μετοχή να υποχωρεί κατά 13% αυτή τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρθηκε, ο έμπειρος επαγγελματίας ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων Ehden Biber ήταν σκεπτικός ως προς το πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό με μια τέτοια εταιρεία, η οποία διαθέτει εξαιρετικά ασφαλείς και αυτοματοποιημένες διαδικασίες για την ανάπτυξη και κυκλοφορία ενημερώσεων λογισμικού, οι οποίες (θα έπρεπε) να αποκλείουν τέτοια σφάλματα.

Όπως συνηθίζεται στην τεχνολογία πληροφορικής, υπήρξε έντονη κριτική, με μερικές φορές κακό τόνο. Τώρα υπάρχει μια ενίσχυση του επιχειρήματος από εμπορική γωνία ότι το crash ήταν υποκεινούμενο.

Η υπόθεση είναι ότι αυτό είχε ως στόχο να καταστήσει δυνατή την αφαίρεση ενοχοποιητικών εγγράφων από οποιοδήποτε σύστημα πληροφορικής. 

Η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ και τα γεγονότα γύρω από την εκλογική υποψηφιότητα του Μπάιντεν, της Χάρις, της Κλίντον, του Ομπάμα και των «Δημοκρατικών» γενικότερα θέτουν υπό αμφισβήτηση μια σύμπτωση.

Εικόνα από την Aura Finance από το Pixabay


ΠΗΓΗ: CrowdStrike Crash: Börsenaktivitäten lassen Vorwissen vermuten (tkp.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!