Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Ένας ακόμη (υπερπολύτεκνος) ιερέας του Πατριαρχίου της Μόσχας, ανακοίνωσε την ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕΩΣ του ψευδο-πατριάρχη Κυρίλλου και ΟΛΩΝ των ιεραρχών που βρίσκονται σε κοινωνία μαζί του...


ΧΙΛΙΑΔΕΣ 'ΕΥΓΕ' ΑΞΙΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ !
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΝΙΣΧΥΕΙ !

Η ΛΕΞΗ 'ΓΕΝΝΑΙΟΣ' ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΗ!
Ο ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΡΩΣΟΣ ΙΕΡΕΑΣ
 ΜΕ 9 ΠΑΙΔΙΑ, ΣΥΝ ΔΥΟ ΕΚΕΙΝΟΙ ΙΣΟΝ 11 'ΣΤΟΜΑΤΑ',  ΚΟΒΕΙ  ΜΑ-ΧΑΙ-ΡΙ  ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ
ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ!
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΡΙΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ...
(ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ "ΠΕΡΙΕΡΓΗ" ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΜΟΣΧΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΥ,
ΜΕ ΤΟΝ ΝΥΝ ΠΑΠΑ,
ΣΤΗΝ ΑΒΑΝΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ...)
["ΙΩ.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ" - 'ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV']

Την Κυριακή, 23/10η Ιουλίου 2017, ακόμα ένας (υπερπολύτεκνος!) ιερέας του Πατριαρχίου Μόσχας ανακοίνωσε την ΔΙΑΚΟΠΗ μνημονεύσεως του ψευδο-πατριάρχου Κυρίλλου και όλων των ιεραρχών που βρίσκονται σε κοινωνία μαζί του...

Παρ΄όλο που θα είναι «απόβλητος» μαζί με την πολυάριθμη οικογένεια του, ο πατέρας Αρτέμιε Σκρίπκιν αποφάσισε ότι είναι καλύτερα να χάσει τις πενιχρές ενοριακές απολαβές του, παρά να χάσει την Πίστη του στον Χριστό και την Αγία Εκκλησία Του.

Παρακάτω δημοσιεύουμε αυτούσιο το κείμενο της ανοικτής επιστολής του (ΟΝΤΩΣ ΘΑΡΡΑΛΕΟΥ) πρωτοπρεσβυτέρου Αρτέμιε Σκρίπκιν:

Επιστολή

του ιερέως της Επαρχίας Τίχβιν, της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας,

Πρωτοπρεσβύτερου Αρτέμιε Σκρίπκιν

Προς

τον Μητροπολίτη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας,

Βαρσανούφιε της Αγίας Πετρούπολης και Λαντόγκα

Στις 16 Απριλίου τ.ε., την ημέρα του Αγίου Πάσχα, ο Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, κύριος Κύριλλος της Μόσχας, σε μία επίσκεψη του στο Νοσοκομείο Παίδων, στη Μόσχα, έκανε μια σημαντική δήλωση σε σχέση με την οντότητα του Θεού. 

Στην σκανδαλώδη του ομιλία, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, ασκώντας τα ποιμαντικά του καθήκοντα, αναγνώρισε δημόσια την ταύτιση του Τριαδικού Θεού με τον, τρόπο τινά, θεό των μουσουλμάνων, Αλλάχ. Με αυτή του τη δήλωση εκθέτει προς αναθεώρηση το σπουδαιότερο δόγμα της Ορθόδοξης Πίστης, το δόγμα της Αγίας Τριάδας.

Πριν από δυο μήνες σας έστειλα, εσάς και του Επίσκοπου Μστίσλαβ του Τίχβιν, επιστολές όπου σας παρακαλούσα να αποσαφηνίσετε την επίσημη θεολογική θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας σε αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα.

Έπειτα από δυο μήνες, δεν έχω λάβει ΚΑΜΜΙΑ απάντηση ή αποσαφήνιση.

Δεδομένου τα ανωτέρω, σας ανακοινώνω τα εξής:

Κάνοντας χρήση του δικαιώματος που μας παρέχει ο 15ο Κανόνας της Ι-ΙΙας (εννοεί πρωτοδευτέρας, έτσι ονομάζεται στην εκκλησιαστική Ιστορία) Συνόδου της Κωνσταντινουπόλεως, ΔΙΑΚΟΠΤΩ την κανονική (εκκλησιαστική) κοινωνία με τον Πατριάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, κύριο Κύριλλο (Γκουντεάεβ Βλαδιμίρ Μιχαίλοβιτς), κατόπιν σοβαροτάτων παραβάσεων των κανόνων, που έχει διαπράξει:

· Την κήρυξη της αίρεσης του ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟΥ (καταδικασμένη από την Σύνοδο της Κωνσταντινουπόλεως εν έτη 1180),

· την κήρυξη της αίρεσης του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ (καταδικασμένη από την Σύνοδο της Μόσχας εν έτη 1948),

· την κήρυξη της αίρεσης των ΛΑΤΙΝΟΦΡΟΝΩΝ [ΠΑΠΙΣΜΟΥ] (καταδικασμένη από σωρεία Συνόδων και Αγίων Πατέρων).

Επίσης, ΔΙΑΚΟΠΤΩ την κανονική κοινωνία μαζί σας, με τον επίσκοπο Μστίσλαβ και με τους άλλους επισκόπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, που στηρίζουν και αποδέχονται τις προαναφερόμενες ψευδοδιδασκαλίες του αιρετικού και βλάσφημου Γκουντεάεβ, ως ΣΥΝΕΡΓΟΙ (εκούσια ή ακούσια) στα εγκλήματα του ενάντια του Θεού και της Αγίας Εκκλησίας.

Από δω και στο εξής θεωρώ τις εντολές και τις επιπλήξεις σας και άλλων αρχιερέων της Oρθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας που προανέφερα, καθ΄όλα ανυπόστατες.

Μένω πιστός στον όρκο που έδωσα προτού λάβω το Άγιο Βάπτισμα και στον όρκο που έδωσα προτού χειροτονηθώ ιερέας.

Πρωτοπρεσβύτερος Αρτέμιε Σκρίπκιν

23 Ιουλίου 2017

[ΠΗΓΕΣ:'Ο Παιδαγωγός
&
https://averoph.wordpress.com/2017/08/18/%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CE%BA%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85/]

"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

1 σχόλιο:

  1. Ά Ξ Ι Ο Σ!!!Δόξα τω Θεώ υπάρχουν ακόμη πραγματικοί ποιμένες εις τόπον και τύπον Χριστού όπως θα έπρεπε να είναι.Δεν διέκοψε απλώς το μνημόσυνο του οικείου επισκόπου του και του Ρώσου Πατριάρχου διέκοψε (εκκλησιαστική) κοινωνία με την Εκκλησία της Ρωσίας, κοινώς αποτειχίστηκε, δηλαδή ακολούθησε την ακρίβεια. Ο Τριαδικός μας Θεός να ενισχύει τον ίδιο και την ευσεβή οικογένειά του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!